Ella Semjonova

LTV žurnāliste

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Arī Latvijas iedzīvotāji sniedz savu vīziju par Eiropas nākotni
Arī Latvijas iedzīvotāji sniedz savu vīziju par Eiropas nākotni
Kādai būtu jābūt Eiropas nākotnei? No kā mēs baidāmies un par ko priecājamies? Šos jautājumus pērn uzdeva gandrīz visu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu pilsoņiem. Uzaicinājumam sniegt savu viedokli atsaucās 160 000 eiropiešu. Arī Latvijas iedzīvotāji bijuši aktīvi: konsultācijās piedalījušies vairāk nekā 1500 dalībnieku, izsakot savu viedokli klātienes pasākumos un tiešsaistē. Galvenais secinājums – latvieši pozitīvi novērtē valsts dalību ES, taču norāda uz vairākiem riska faktoriem.
Bez eksperta atzinuma liedz turpināt Kalnciema ielā izdegušās ēkas nojaukšanu
Bez eksperta atzinuma liedz turpināt Kalnciema ielā izdegušās ēkas nojaukšanu
Rīgas būvvalde sestdien, 29.decembrī, nolēma apturēt Kalnciema ielā izdegušās ēkas fasādes nojaukšanas darbus. Būvvaldes inspektors sestdien ārpus kārtas apsekoja objektu un konstatēja, ka atsevišķās vietās ir sākta ēkas fasādes demontāža, bet ēkas īpašnieki un darbu vadītāji nevarēja uzrādīt nekādu sertificēta eksperta atzinumu, ka nojaucamās daļas nevar saglabāt un apdraud drošību.
Arī ekonomikas augšupejas laikā zupas virtuves arvien pieprasītas
Arī ekonomikas augšupejas laikā zupas virtuves arvien pieprasītas
Lai arī statistikas dati atspoguļo pozitīvu ekonomiskās situācijas attīstību, tomēr vēl aizvien liela Latvijas sabiedrības daļa atrodas nabadzības slazdā. Palīdzības roku krīzes stāvoklī sniedz daudzas nevalstiskas un reliģiskas organizācijas, kā arī pašvaldības, nodrošinot trūcīgajiem bezmaksas maltītes. Rīgā darbojas četras zupas virtuves, visā valstī - vairāki desmiti. Visbiežāk trūcīgie aicināti paši doties pēc ēdiena, jo nogādāt to katram cilvēkam mājās ir dārgi. Tomēr tāds pieprasījums ir. 
Četras partijas vienojas par valdības kodolu; cer arī uz «KPV LV» dalību
(papildināts)
Četras partijas vienojas par valdības kodolu; cer arī uz «KPV LV» dalību (papildināts)
Šā gada pēdējā darba dienā četri politiskie spēki – "Jaunā Vienotība", Jaunā konservatīvā partija (JKP), "Attīstībai/Par!" un Nacionālā apvienība (NA) – vienojušies par jaunveidojamās valdības kodolu. Šīm četrām partijām Saeimā ir 50 balsis, un kodolam aicināta pievienoties arī "KPV LV", lai taptu piecu partiju koalīcija. Par panākumiem valdības veidošanā partijas piektdien, 28. decembrī, informēja arī Valsts prezidentu Raimondu Vējoni.
«Jaunā Vienotība» piedāvā valdības prioritātes: veselība, OIK likvidēšana, novadu reforma
(papildinā...
«Jaunā Vienotība» piedāvā valdības prioritātes: veselība, OIK likvidēšana, novadu reforma (papildināts)
“Jaunā Vienotība” piektdien, 14. decembrī, sāk konsultācijas ar potenciālajiem koalīcijas partneriem par valdības izveidošanu Krišjāņa Kariņa vadībā un piedāvās tiem slēgt rakstisku vienošanos par sadarbību, nosakot, ka valdības darbu prioritātes būs finanšu sektora sakārtošana, veselības pieejamība iedzīvotājiem, novadu reforma un “zaļās komponentes” jeb OIK likvidēšana.
«Jaunā Vienotība» gatava uzņemties iniciatīvu valdības veidošanā
(papildināts)
«Jaunā Vienotība» gatava uzņemties iniciatīvu valdības veidošanā (papildināts)
Partiju apvienība "Jaunā Vienotība" ir gatava sākt konsultācijas ar pārējām 13. Saeimā iekļuvušajām centriski labējām un eiropeiskām partijām, lai noskaidrotu, vai ir stabils vairākums, kas varētu vienoties par topošās valdības kopīgi darāmajiem darbiem. To pēc "Jaunās Vienotības" valdes sēdes žurnālistiem sacīja politiskā spēka priekšsēdētājs un premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš.
Partijas gaida prezidenta lēmumu par nākamo premjera kandidātu
Partijas gaida prezidenta lēmumu par nākamo premjera kandidātu
Politiskās partijas gaida Valsts prezidenta paziņojumu pēc otrdien noritējušās sarunu kārtas. Konsultācijās Valsts prezidents vaicāja partiju viedokli par bezpartejiska kandidāta izvēli premjera amatam. Taču apvienības „Attīstībai/Par!” paziņojums par atbalstu „Jaunās Vienotības” Ministru prezidenta kandidātam Krišjānim Kariņam kļuva par jaunu pavērsienu valdības veidošanas sarunās.
Kariņš būtu gatavs vadīt valdību, ja tajā strādātu sešas partijas
Kariņš būtu gatavs vadīt valdību, ja tajā strādātu sešas partijas
Apvienības „Jaunā Vienotība” premjera kandidāts Krišjānis Kariņš būtu gatavs uzņemties valdības vadīšanu, taču tikai tad, ja tajā būtu pārstāvēti visi seši Saeimā pārstāvētie politiskie spēki, bez „Saskaņas”. To Kariņš pavēstīja Latvijas Radio.
Valdības veidošana: izskan Kariņa kandidatūra, «Jaunā Vienotība» atturīga
(papildināts)
Valdības veidošana: izskan Kariņa kandidatūra, «Jaunā Vienotība» atturīga (papildināts)
Divus mēnešus pēc 13. Saeimas vēlēšanām un diviem neveiksmīgiem mēģinājumiem izveidot valdību Valsts prezidents Raimonds Vējonis otrdien, 11. decembrī, tikās ar visām Saeimā pārstāvētajām partijām. Vairākas no tām pauda atbalstu Krišjāņa Kariņa kandidatūrai premjera amatam. Taču viņa pārstāvētā partija “Jaunā Vienotība” norāda – Kariņu amatam varētu virzīt tikai politiskās krīzes gadījumā, un pašlaik tādas situācijas nav.
Partijas neprognozē vieglas valdības veidošanas sarunas
Partijas neprognozē vieglas valdības veidošanas sarunas
Pēc otra neveiksmīga valdības veidošanas mēģinājuma Valsts prezidents uzsāks nākamo sarunu kārtu ar visiem Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem. Ar katru no partijām Raimonds Vējonis otrdien, 11.decembrī, tiksies atsevišķi. Partijas neprognozē, ka sarunas par valdību būs vieglas.
Politologi: Prezidentam jāmeklē kompromisa premjera kandidāts
Politologi: Prezidentam jāmeklē kompromisa premjera kandidāts
Partijas „KPV LV” premjera kandidāta Alda Gobzema ierosinātais bezpartijisku ministru valdības sastāvs netiks atbalstīts un Valsts prezidentam būtu jāizvēlas nākamais Ministru prezidenta amata nominants. Tā uzskata Latvijas Radio aptaujātie politologi. Viņuprāt, ir maz ticams, ka Vējonis varētu ieklausīties Gobzema aicinājumā un rīkot ārkārtas vēlēšanas.
«Jaunā Vienotība» un JKP neredz iespēju turpināt valdības veidošanas sarunas Gobzema vadībā
(papildi...
«Jaunā Vienotība» un JKP neredz iespēju turpināt valdības veidošanas sarunas Gobzema vadībā (papildināts)
Partiju apvienības "Jaunā Vienotība" valde neredz iespēju turpināt valdības veidošanas sarunas ar Valsts prezidenta nominētā premjera amata kandidātu Aldi Gobzemu ("KPV LV"). Tāda pati nostāja ir Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP). Arī Nacionālās apvienības (NA) priekšsēdētājs Raivis Dzintars uzskata, ka Gobzema kā premjera amata kandidāta iespējas ir izsmeltas.
Saeimā lems par uzdevumu valdībai rast finansējumu mediķu algu celšanai
(papildināts)
Saeimā lems par uzdevumu valdībai rast finansējumu mediķu algu celšanai (papildināts)
Situācija veselības aprūpes jomā ir kritiska, un 1. janvārī mediķi var atteikties strādāt, ja valsts neatrisinās finansējuma jautājumu. Tādi apgalvojumi trešdien, 5. decembrī, izskanēja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē. Veselības darbinieki vēlas panākt solīto atalgojuma paaugstināšanu par 20% jau nākamajā gadā. Lai arī finanšu avots šim mērķim nav skaidrs, komisijā atbalstīti likuma grozījumi ar uzdevumu valdībai rast finansējumu mediķu atalgojuma palielināšanai.
Kad bērnu dala vecāki un valstis: Danas stāsts par sava bērna nolaupīšanu
Kad bērnu dala vecāki un valstis: Danas stāsts par sava bērna nolaupīšanu
Kad latvietes Danas un viņas bērna tēva - itāļa - attiecībās iestājās krīze, sieviete ar bērnu no Šveices atgriezās Latvijā, bet tiesa lēma atdot bērnu Šveicē. Par to Dana septembrī pastāstīja Latvijas Radio. Raidījumā „Īstenības izteiksme” Latvijas Radio interesējas par to, kā notikumi šajā ģimenē attīstījās tālāk, un plašāk pievēršas jautājumam par bērnu nolaupīšanu civiltiesiskajā izpratnē, iepazīstoties ar statistiku, tendencēm, problēmām un iespējamiem risinājumiem bērnu prettiesiskajai aizvešanai un aizturēšanai.
Zīmogs par dalību 13.Saeimas vēlēšanās Lindas Jākobsones pasē ir, bet nobalsot neizdevās
Zīmogs par dalību 13.Saeimas vēlēšanās Lindas Jākobsones pasē ir, bet nobalsot neizdevās
13.Saeimas vēlēšanās ir konstatēta rekordzema vēlētāju aktivitāte. Ja salīdzina ar citām parlamenta vēlēšanām, tā bijusi zemākā kopš valsts neatkarības atjaunošanas. Latvijas pilsonei Lindai Jākobsonei izdevās ar lielām grūtībām pieteikties balsošanā pa pastu. Lai gan viņas pasē tagad ir zīmogs par piedalīšanos 13.Saeimas vēlēšanās, taču nobalsot tā arī neizdevās.
 Valdības veidošanā rodas pretrunas; Gobzems grib trīs nedēļu termiņu pielaides piešķiršanai
(papild...
 Valdības veidošanā rodas pretrunas; Gobzems grib trīs nedēļu termiņu pielaides piešķiršanai (papildināts)
Valdības veidošanas sarunu gaitā ir daudz neskaidrību par partiju sadarbību nākamajā koalīcijā. Partijas nepiekrīt ierosinājumam par slēgtām valdības sēdēm un automātisku pielaides valsts noslēpumam piešķiršanu Saeimas deputātiem. "KPV LV" tagad rosina noteikt trīs nedēļu termiņu, kurā būtu jāpiešķir pielaide darbam ar valsts noslēpumu.
Jaunievēlētā Saeima konceptuāli atbalsta kompromisu dzīvei bezbudžeta apstākļos
Jaunievēlētā Saeima konceptuāli atbalsta kompromisu dzīvei bezbudžeta apstākļos
Saeima pirmajā lasījumā atbalstīja un par steidzamiem atzina grozījumus Budžeta un finanšu vadības likumā, kas gadā bez pieņemta budžeta paredz mēnesī tērēt konkrētu summu pēc Finanšu ministrijas piedāvājuma. Tas ļaus nākamā gada garantēt finansējumu vairākiem iepriekšējā sasaukuma Saeimā pieņemtajiem lēmumiem.
Gobzems piedāvā valdības tapšanas sarunas 10 soļos
(papildināts)
Gobzems piedāvā valdības tapšanas sarunas 10 soļos (papildināts)
Prezidenta nominētais premjera amata kandidāts no “KPV LV” Aldis Gobzems piedāvā potenciālajiem koalīcijas partneriem valdības tapšanas sarunu grafiku, paredzot 10 sanāksmēs vienoties par darāmajiem darbiem, izvērtēt reformu plānu un to fiskālo ietekmi un sadalīt atbildības jomas.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd