Ella Semjonova

LTV žurnāliste

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
«Attīstībai/Par!» un vecā koalīcija secina: Novadu reforma jāīsteno
«Attīstībai/Par!» un vecā koalīcija secina: Novadu reforma jāīsteno
Administratīvi teritoriālo reformu vajadzētu pieņemt jaunievēlētās Saeimas pirmajā darbības gadā. Tā piektdien, 26.oktobrī, pauda pašreizējais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (Nacionālā apvienība) pēc četru partiju pārstāvju sarunām, kurās secināts, ka novadu reforma būs jāīsteno.  
Valdības tapšana: «KPV LV» nestrādās «Attīstībai/Par!» darba grupās un netiksies ar JKP deputātiem
(...
Valdības tapšana: «KPV LV» nestrādās «Attīstībai/Par!» darba grupās un netiksies ar JKP deputātiem (papildināts)
Otro lielāko vēlētāju atbalstu guvusī partija “KPV LV” pašlaik turpina darbu pie valdības deklarācijas un neatsauksies ne Jaunās konservatīvas partijas (JKP) aicinājumam tikties partiju jaunievēlētajiem deputātiem, ne apvienības “Attīstībai/Par!” priekšlikumam sākt apspriest nākamās valdības darāmos darbus sešās jomās.  
Juristi: Prezidentam būtu jākonsultējas ar specdienestiem par premjera kandidātiem
Juristi: Prezidentam būtu jākonsultējas ar specdienestiem par premjera kandidātiem
Valsts prezidenta vēršanās pie Ministru prezidenta amata kandidātiem, lai noskaidrotu viņu iespējas saņemt atļauju pieejai valsts noslēpumam, neatbilst likuma normām, atzina Latvijas Radio aptaujātie juristi. Viņu ieskatā, pirmkārt, drošības iestādēm nav tiesiska pamatojuma šādām pārbaudēm, jo neviens no trim nosauktajiem premjera amata kandidātiem vēl nav nominēts šim amatam. Otrkārt, šāda pārbaude varētu būt pārāk ilga.  
Valdības tapšana: Partijas varētu padziļināti apspriest 6 darbu jomas
(papildināts)
Valdības tapšana: Partijas varētu padziļināti apspriest 6 darbu jomas (papildināts)
Apvienība „Attīstībai/Par!” ierosina valdības veidošanas sarunās ieviest jaunu tematiskās diskusijas formātu ekspertu līmenī, apspriežot veselības aprūpes un izglītības reformu, tiesiskuma un drošības jautājumus, transporta un infrastruktūras jautājumus, obligātā iepirkuma komponentes atcelšanu un pašvaldību reformu. Par šādu plānu pēc tikšanās ar "KPV LV" līderiem pastāstīja apvienības "Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts.
Grieķijas ekonomikai prognozē ilgstošu un lēnu atkopšanos
Grieķijas ekonomikai prognozē ilgstošu un lēnu atkopšanos
Pagājuši divi mēneši kopš brīža, kad Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs paziņojis tautai par starptautiskās palīdzības programmas beigām. Aizvadīto astoņu gadu laikā valsts vērsusies pēc finanšu atbalsta trīs reizes, saņemot vairāk nekā 256 miljardus eiro. Tomēr arī tagad grieķu uzņēmēji un iedzīvotāji vēl aizvien atrodas stingrās nodokļu politikas skavās un tūlītēju atvieglojumu nejūt.
Prezidents aicina partijas vienoties par atbalstu Gobzemam, Bordānam vai Pabrikam
(papildināts)
Prezidents aicina partijas vienoties par atbalstu Gobzemam, Bordānam vai Pabrikam (papildināts)
Pēc sarunām ar visām 13. Saeimā ievēlētajām partijām Valsts prezidents turpinās izvērtēt Alda Gobzema ("KPV LV"), Jāņa Bordāna (Jaunā konservatīvā partija) un Arta Pabrika ("Attīstībai/Par!") kandidatūras uz Ministru prezidenta amatu un sagaida, ka turpmākajā partiju konsultāciju laikā tiks panākta vienošanās par vairākuma atbalstu vienam no šiem kandidātiem, informēja prezidenta preses dienestā.
Politologs: Ticamākais risinājums – valdība ar ZZS, bet bez JKP
Politologs: Ticamākais risinājums – valdība ar ZZS, bet bez JKP
Partijas, kuras pēc 13.Saeimas vēlēšanām uzņēmušās valdības veidošanu, vēl nav vienojušās par optimālo koalīcijas sastāvu. Politologs Ojārs Skudra vērtē, ka sarunās jau ir iezīmējies konflikts, kura dēļ var nonākt pie situācijas, ka valdībā strādās Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS), bet ne Jaunā konservatīvā partija (JKP).
Vējoņa sarunas ar mazākajām partijām: iezīmējas sešu partiju koalīcija
(papildināts)
Vējoņa sarunas ar mazākajām partijām: iezīmējas sešu partiju koalīcija (papildināts)
Valsts prezidents Raimonds Vējonis ceturtdien tikās ar 13. Saeimā iekļuvušajiem politiskajiem spēkiem, sākot ar četriem mazāk balsis saņēmušajiem - "Jauno "Vienotību"", Zaļo un Zemnieku savienību (ZZS), Nacionālo apvienību, kā arī "Attīstībai/Par!". Teju visu partiju paustajā pēc sarunām izskanējusi vēlme pēc plašas, sešu partiju koalīcijas.
Nesteidz atbalstīt Bordāna valdības modeli; kritizē par nepietiekamu darbu apspriešanu
Nesteidz atbalstīt Bordāna valdības modeli; kritizē par nepietiekamu darbu apspriešanu
Pēc brīvdienu pārtraukuma partijas atsāka pārrunas par valdības veidošanu. Vairāki politiskie spēki pirmdien, 15.oktobrī, rīkoja valdes sēdes, lai izvērtētu pagājušajā nedēļā prezentēto Jaunās konservatīvās partijas (JKP) Ministru kabineta plānu, kurš  nonāca pieredzējušo politisko spēku kritikas krustugunīs. “Jaunā Vienotība”, Nacionālā apvienība (NA) un “KPV LV” skaidru atbildi pagaidām nepauž.
Ella Semjonova: Vai prezidentam būs jāizvēlas kāds no trim valdības plāniem?
Ella Semjonova: Vai prezidentam būs jāizvēlas kāds no trim valdības plāniem?
Pirmdien, 15.oktobrī, partiju apvienības “Attīstībai/Par!” valdes sēdē plānots izvērtēt Jaunās konservatīvās partijas (JKP) piedāvāto valdības variantu un līdzšinējās valdības veidošanas sarunas. To pašu darīs arī apvienība “Jaunā Vienotība”. Savukārt partijas „KPV LV” līderiem pirmdien ieplānota tikšanās ar Zaļo un Zemnieku savienību.  
Nacionālā apvienība un «Attīstībai/Par!» vēlas plašu valdību – arī ar ZZS
(papildināts)
Nacionālā apvienība un «Attīstībai/Par!» vēlas plašu valdību – arī ar ZZS (papildināts)
Nacionālā apvienība (NA) un partiju apvienība "Attīstībai/Par!" vēlas iespējami plašāku valdību, nekā to piedāvājusi Jaunā konservatīvā partija (JKP). Proti, abi politiskie spēki vēlētos, lai jaunās valdības darbā būtu iesaistīta arī līdzšinējā varas partija – Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS). To pēc valdības veidošanas sarunām paziņoja NA līderis Raivis Dzintars un "Attīstībai/Par!" premjera amata kandidāts Artis Pabriks.
«KPV LV» nesteidzas turpināt valdības sarunas ar JKP
(papildināts)
«KPV LV» nesteidzas turpināt valdības sarunas ar JKP (papildināts)
Partija „KPV LV” vēlas tikties ar visiem politiskajiem spēkiem, tostarp „konsultāciju formātā” ar „Saskaņu”, un tikai tad varēs atkārtoti tikties ar Jauno konservatīvo partiju (JKP), lai runātu par valdības sastādīšanas plānu. Līdz ar to attālinās iespēja jau drīzumā vienoties par nākamās valdības koalīciju.
JKP premjera amata kandidāts Bordāns sola konkretizēt valdības aprises piektdien
(papildināts)
JKP premjera amata kandidāts Bordāns sola konkretizēt valdības aprises piektdien (papildināts)
Otrā valdības veidošanas sarunu diena trešdien, 10.oktobrī, iezīmējās ar pretrunām starp sarunu dalībniekiem. Partija „KPV LV” aicināja nomainīt Zaļo un Zemnieku sarunu komandas locekļus. Savukārt Jaunās konservatīvās partijas (JKP) premjera amata kandidāts Jānis Bordāns paziņoja par nevēlēšanos veidot kopīgu valdību ar šo politisko spēku, un valdības aprises solīja konkretizēt 12.oktobrī.  
«Attīstībai/Par!» gatava pārskatīt obligāto veselības apdrošināšanu
«Attīstībai/Par!» gatava pārskatīt obligāto veselības apdrošināšanu
Apvienības „Attīstībai/Par!” līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts uzskata, ka jaunajai valdībai būtu jāpārskata vai jāatceļ veselības aprūpes finansēšanas likums, kas nosaka obligāto veselības apdrošināšanu. Mediķu arodbiedrība par šo ierosinājumu satraukta, jo baidās, ka iemesli ir nevis aprūpes pieejamība, bet citi.
Pēc pirmās dienas pārrunām par valdības veidošanu vēl daudz jautājumu
(papildināts)
Pēc pirmās dienas pārrunām par valdības veidošanu vēl daudz jautājumu (papildināts)
Politiskās partijas, kas pēc 13.Saeimas vēlēšanām varētu veidot valdību, otrdien, 9.oktobrī,  uzsāka divpusējās sarunas. Pirmās tikās Jaunās konservatīvās partijas un “KPV LV” pārrunu grupas, un, lai gan atrasti kopīgi „saskarsmes punkti”, nav skaidrs, vai abas darbosies vienotā blokā. Tikmēr “Attīstībai/Par!” līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts pēc tikšanās ar JKP atzina, ka vēl nav skaidra priekšstata par valdības veidošanu.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd