Dzīve & stils / Virtuve
Fotorecepte. Riskantā gaļas mērce soli pa solim
Fotorecepte. Riskantā gaļas mērce soli pa solim
Es zinu drošu veidu, kā vienlaikus sanaidoties ar itāļu mafiju, meksikāņu karteli un pat ar vietējiem soctīklu lietotājiem. Atliek tikai paziņot, ka tu proti pagatavot viņu iecienīto ēdienu mazliet atšķirīgā veidā no kanona. Bekons pančetas vietā vai īsta parmezāna vietā parastais cietais siers, un gatavojies uzklausīt bezgalīgās pamācības par to, kāda ir "pareizā" recepte. Ēdienu snobi mēdz būt nepiedodoši. Tomēr šodien riskēšu un  gatavošu gaļas mērci.
Fotorecepte. Lazanja ar lēcām gaļas vietā
Fotorecepte. Lazanja ar lēcām gaļas vietā
Šajā lazanjā izmantoju lēcu Boloņas tipa mērci, ko parasti pagatavoju ēšanai ar makaroniem. Izrādās, ka tā perfekti der arī lazanjai. Papildus vēl pagatavoju vegānisko bešamela mērci, un voilà, sanāca garda, sātīga un sulīga lazanja, kuru ar kāru muti ēda arī bērni.
Lieciet mierā manas olas jeb – kas ir holesterīns asinīs un pārtikā
Lieciet mierā manas olas jeb – kas ir holesterīns asinīs un pārtikā
Apsveicam latviešus – trīs sezonālās norises ir klāt: Lieldienas, brīvdienas un nelūgti padomdevēji. Tādi, kas olām sāk skaitīt kalorijas un holesterīnu. Laikam būs iestrēguši deviņdesmitajos, kad olu uzskatīja par infarktu no vistas dibena. Pa šo laiku produkts jau piedzīvojis attieksmes maiņu. Kādreiz olu statuss tiešām nebija diez ko labs – daudzi bažījās par holesterīnu un labas funkcijas šķietami neredzēja. Taču saliksim visu pa plauktiņiem, labi?
Olas var krāsot ne tikai sīpolu mizās, bet arī mellenēs, bietēs, kumelītēs un citās dabas veltēs
Olas var krāsot ne tikai sīpolu mizās, bet arī mellenēs, bietēs, kumelītēs un citās dabas veltēs
Olu krāsošanai ir senas tradīcijas. Jau senie ēģiptieši, svinot ziemas aiziešanu, olas krāsoja spilgtās krāsās, lai atainotu pavasara saules gaismu. Tās izmantoja ripināšanas sacīkstēs un dāvināja citiem. Olas bieži krāsoja dažādās krāsās, tā simbolizējot pavasara krāsas un sauli. Kā krāsot olas, izmantojot dabiskos olu krāsošanas paņēmienus, Latvijas Radio atklāja tradicionālās dziedāšanas kopas "Burdons" dalībnieces.
Aukstā zupa, cūkas šņukurs un karstie suši – japāņa Masaki Nakagavas iecienītākās Latvijas garšas
Aukstā zupa, cūkas šņukurs un karstie suši – japāņa Masaki Nakagavas iecienītākās Latvijas garšas
Masaki Nakagava – puisis no Japānas, kurš ļoti iemīlējis Latvijas kultūru, dzied un nu jau tekoši runā latviski, ir sajūsmā arī par dažādām Latvijai raksturīgām garšām. Ja būtu jāizveido Latvijas ēdienu "Top 3", Masaki trešajā vietā ierindotu auksto zupu, otrajā cūkas šņukuru, bet pirmajā  – karstos suši, ko pirmo reizi nogaršojis tieši Latvijā, jo Japānā tādu nemaz nav, viņš stāstīja "TikTok" tiešraidē ar LSM.lv. 
Kā mainījusies «Michelin» atzinību guvušo Latvijas restorānu dzīve?
Kā mainījusies «Michelin» atzinību guvušo Latvijas restorānu dzīve?
Pagājuši nepilni četri mēneši, kopš pasaulē populārākajā restorānu ceļvedī "Michelin Guide" iekļauti vairāk nekā 20 Latvijas restorāni. Šī atzinība jau nes taustāmus augļus – prestižajā ceļvedī iekļautie restorāni kļuvuši ievērojami pieprasīti gan pašmāju, gan ārvalstu gardēžu vidū. Pieaug arī tūristu interese par Latviju.

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk

Svarīgākais šobrīd