Dzīve & stils / Virtuve
5 rūgti produkti, kas lieliski izcels maltītes garšu
Viena no piecām garšām – rūgtā – ir tā, kuru parasti cenšas nomākt vai no tās izvairīties. Jau kopš seniem laikiem rūgta garša asociējas ar kaut ko kaitīgu, jo bieži vien indīgi augi ir rūgti. Taču kulinārijā rūgtā garša ir svarīgs elements, kuru pareizi pielietojot, iespējams sabalansēt un izveidot jaunas garšas, kā arī padarīt ēdiena baudījumu bagātīgāku. Par pieciem pārtikas produktiem, kuru rūgtā garša var būt lielisks ēdiena papildinātājs, Latvijas Radio 5 jeb pieci.lv raidījumā “Piecas garšas” stāstīja pavārs Ritvars Toms Logins.
Garšīgās islandiešu pankūkas
Islandiešu pankūkas ir līdzīgas amerikāņu pankūkām. Tās var pasniegt ar sviestu, cukuru un kanēli vai ar rabarberu ievārījumu. Par šo desertu priecāsies gan lieli, gan mazi.
Cepti kartupeļi karameļu mērcē
Cepti kartupeļi karameļu mērcē ir iecienīts ēdiens ledāju un vulkānu zemē Islandē. Tā būs interesanta piedeva gaļai vai salātiem.
Marokāņu kuskuss ar aitas gaļu
Marokā kuskuss ir tipisks piektdienai, kas tur skaitās brīvdiena. Visa ģimene sanāk kopā, lai to pagatavotu – katram ir savs uzdevums. Iespējams, šī tradīcija iedvesmos arī tevi kādu piektdienas vakaru doties kulinārā ceļojumā kopā ar visu ģimeni.
Rauga mīklas bumbiņas – vienkāršs un lēts arābu saldēdiens
Lukaimats ir populārs Vidusāzijas deserts. Tās ir fritētas rauga mīklas bumbiņas, kas aplietas ar dateļu sīrupu vai medu. Emirātos šo našķi patīk apbērt arī ar sezamsēklām. Tulkojumā no arābu valodas lukaimat nozīmē “kumosa izmēra”. Tieši tik lielām jābūt fritētajām mīklas bumbiņām šajā desertā.
10 kārdinošākās LSM.lv receptes 2020. gadā
Pandēmijas zīmē aizvadītais gads daudziem, iespējams, licis pievērsties ēdiena gatavošanai vairāk nekā jebkad iepriekš. Uzzini, kuras desmit receptes, LSM.lv lasītājiem šogad šķitušas viskārdinošākās! Varam pačukstēt, ka cieņā bijusi klasika - rasols, marinētas bietes, deserti ar bērnības garšu... 
Siltie baklažānu salāti ar mocarellu
Siltie baklažānu salāti ir tradicionāls marokāņu ēdiens, taču šai receptei pievienota viena neierasta sastāvdaļa – mocarella. Baklažānu salātus var pagatavot jau dienu iepriekš un pasniegt sasildītus. Tāpat tos var ēst aukstus.
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt