Dzīve & stils / Virtuve
Uztura speciāliste: nevajag samocīt zivs garšu zem majonēzes mākoņa
Laika gaitā Eiropas zušu (Anguilla anguilla) skaits ir kritiski samazinājies – kādreiz tos nozvejot upēs bija salīdzinošo viegli, vēl pagājušajā gadsimtā Latvijā tā bija delikatese, tad tagad šī zivs ir uz izmiršanas robežas. Iemesli tam ir vairāki, taču rūpēties par to, lai šo zivju populācija atkal sāktu augt, var ikviens cilvēks, vienkārši atsakoties no zušu lietošanas uzturā, skaidroja Latvijas Radio raidījums “Kā labāk dzīvot”.
Pašraudzēta rožu limonāde. Gatava četrās dienās
Jau kādu laiku dārzos krāšņi zied rozes. Tās noder ne tikai acu priecēšanai, bet arī dabiska, atspirdzinoša dzēriena pagatavošanai. Pēdējos gados populāra kļuvusi kafejnīcās un veikalos mazos iepakojumos nopērkama rožu limonāde. Tādu pašu var gatavot mājās no rožu ziedlapiņām, kas savāktas savā dārzā vai kādā tīrā vietā savvaļā. Izmēģini raudzēt rožu limonādi pēc zaļā dzīvesveida bloga “Seek the simple” autores Lauras Arnicānes receptes!
Samarinē bietes aukstajai zupai pats! Vienkārša recepte
Aukstā zupa ir viens no iecienītākajiem un piemērotākajiem ēdieniem sutīgam laikam. Tā ir atspirdzinoša, viegla un ātri pagatavojama. Aukstās zupas galveno sastāvdaļu - marinētas bietes - var iegādāties veikalā, bet var arī pagatavot pats – tad sagatave vienmēr būs mājās pieejama. Turklāt paša marinētas bietes var būt arī veselīgāka izvēle, jo rūpnieciski gatavotām parasti pievieno lielāku sāls un cukura daudzumu nekā mājas apstākļos. Piedāvājam marinēt bietes pēc bloga “Absolūts ēd” autores un dārzeņu audzētājas Ilzes Lipskas receptes.
Cūkgaļas sviestmaize ar pikantajiem dārzeņiem
Sātīgā cūkgaļas sviestmaize ir ēdiens, kurā ierasti produkti tiek ietērpti mazāk ierastās, pikantās garšās. Rezultātā izdodas gan baudījums garšas kārpiņām, gan mierinājums izsalkušam vēderam. Gatavo cūkgaļas sviestmaizi pēc šefpavāra Uģa Veita receptes, gatavošanas procesam sekojot līdzi Latvijas Televīzijas raidījuma “Labie darbi virtuvē” astotajā sērijā!
Sezonas salāti ar jaunajiem kartupeļiem, dillēm un kūpinātu vistu
Ap Jāņiem parasti galdā tiek celti pirmie jaunie kartupeļi, arī dilles šajā laikā aug griezdamās. Atliek sarūpēt kūpinātu vistu un pamatsastāvdaļas sātīgiem salātiem ir sagādatas. Gatavo kūpinātas vistas un jauno kartupeļu salātus pēc šefpavāra Uģa Veita receptes, gatavošanas procesam sekojot līdzi Latvijas Televīzijas raidījuma “Labie darbi virtuvē” septītajā sērijā!
Mocarellas siera recepte Jāņu gaumē
Mocarellas siera dzimtene ir Itālija, taču to iespējams pagatavot arī latviskā Jāņu gaumē. Ar mīkstā siera pagatavošanas recepti dalījās Ādažu siera uzņēmuma “Soira” līdzdibinātāja Inga Āriņa-Vilne.
Jūras velšu zupa ar baltvīnu un jaunajiem kartupeļiem
Jūras velšu zupa jeb čauders ar baltvīnu un jaunajiem kartupeļiem – aromātisks ēdiens, kam papildu smeķīgumu piešķir saldais krējums. Izmēģini pagatavot zupu pēc šefpavāra Uģa Veita receptes, gatavošanas procesam sekojot līdzi Latvijas Televīzijas raidījuma “Labie darbi virtuvē” sestajā sērijā!
Griķu zupa desmit minūtēs
Lai pagatavotu sātīgu zupu desmit minūtēs, nepieciešams vistas buljons, vakardienas uzvārītie griķi, kartupeļu ciete, kabacis, sēnes, čili un zaļumi. Zupas gatavošanas padomos dalījās restorāna “Entrosol” šefpavārs Raimonds Zommmers.  
Jaunākie
Interesanti