Dzīve & stils / Virtuve
Rojā meklē senas zivju ēdienu receptes
Piekrastes iedzīvotāju ģimenēs izsenis ir bijušas īpašas zivju ēdienu receptes, kuras, ja netiks pierakstītas, ar laiku varētu tikt aizmirstas. Rojas Jūras zvejniecības muzejā radusies ideja veidot praktiskās nodarbības, kurās uzklausa, pieraksta un gatavo vietējo iedzīvotāju no paaudzes paaudzē pārmantotās receptes.
Sēņu putas – «Gatavo dabā» recepte
Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "Gatavo dabā" sezonas noslēguma epizodē Renārs Purmalis devās uz Lielauci, lai gatavotu ēdienu pie ezera – šoreiz restorāna cienīgu piecu kārtu maltīti aicinātiem viesiem pie skaisti klāta galda.
Cepti āboli ar rīsu pudiņu – «Gatavo dabā» recepte
Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "Gatavo dabā" sezonas noslēguma epizodē Renārs Purmalis devās uz Lielauci, lai gatavotu ēdienu pie ezera – šoreiz restorāna cienīgu piecu kārtu maltīti aicinātiem viesiem pie skaisti klāta galda.
Atšķirībā no tirgus veikalos bieži nenorāda kartupeļu šķirnes
No franču valodas tulkojot, kartupelis nozīmē “zemes ābols”. Veikalā pie āboliem redzam norādītas dažādas šķirnes, piemēram, “Paul Red”, “Gala”, “Granny Smith”, bet pie kartupeļu stenda līdzīgu norāžu nav un lielveikalos nesteidz solīt tos ieviest.
Jēra gaļas zupa ar katliņā ceptu maizi – «Gatavo dabā» recepte
LTV raidījumā "Gatavo dabā" ēdiena entuziasts un garšu pētnieks Renārs Purmalis šoreiz dabā devās kopā ar bērnu un jauniešu organizācijas "Jaunie vanagi" prezidentu Edgaru Baranovu. Abi Līgatnes puses skaistajā dabā cepa picu un uz uguns vārīja rudenīgu jēra zupu.
Jaunākie
Populārākie
Interesanti