Sadaļas Sadaļas
Dzīve & stils / Virtuve
Tomātu krēmzupa ceptā maizes klaipiņā ar sieru «Īsto latvju saimnieču» gaumē
Tomātu krēmzupa ceptā maizes klaipiņā ar sieru ir īsteni sātīgs ēdiens, kas īpaši piemērots tomātu sezonai. Maizes klaipiņā pasniegtā maltīte noteikti būs baudījums ne tikai vēderam, bet arī acīm. Izmēģini pagatavot smeķīgo zupu pēc raidījuma “Īstās latvju saimnieces” dalībnieces Violas Annas Bīriņas receptes!
Speķmaizītes ar lociņiem Zemgales gaumē
Lieliskākās uzkodas tiek gatavotas no vienkāršākajām sastāvdaļām – tā tas ir arī ar šīm speķmaizītēm. Pokaiņu puses saimniece Marika savu speķmaizīšu recepti atklāja LTV raidījumā “Iekodies Zemgalē”.
Rabarberu ķīselis ar putukrējumu Zemgales gaumē
Šis vienkāršais deserts neprasa nedz lielu pavārmākslu, nedz smalkas sastāvdaļas, taču neliks vilties. Rabarberu ķīseļa recepti LTV raidījumā “Iekodies Zemgalē” atklāja Pokaiņu puses saimniece Marika.
Sātīgais jēra gaļas sautējums Zemgales gaumē
Laba gaļa, dārzeņi un nedaudz garšvielu – sātīgajā jēra gaļas sautējumā nav nekā lieka. Visgardāk tas izdosies, ja tiks gatavots lēnām virs ugunskura. Izmēģini jēra sautējumu pēc Pokaiņu puses saimnieces Marikas receptes, ko viņa atklāja LTV raidījumā “Iekodies Zemgalē”.
Pētniece: Skābēšana ir populāra jau kopš viduslaikiem
Laikā, kad visu gadu varam ēst svaigus dārzeņus, savu popularitāti nav zaudējusi dažādu produktu sālīšana, skābēšana un marinēšana, kas aizsākās jau viduslaikos un turpinās līdz pat šodienai, Latvijas Radio raidījumā "Zināmais nezināmajāatklāja Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes vadošā pētniece, ēdiena kultūras pētniece Astra Spalvēna.
Biškope: Medus karalis ir viršu medus
Par eksotisku medu Latvijā uzskata griķu medu, kas ir ne tikai vērtīgs, bet arī ar specifisku garšu, savukārt par medus karali uzskata viršu medu tā dārgās un darbietilpīgās iegūšanas un labo garšas īpašību dēļ, to Latvijas Radio raidījumā "Radio vilks dabā" atklāja zemnieku saimniecības "Baļļas" saimniece Ieva Bergholde. 
Kauliņaugļus var izmantot sāļo ēdienu gatavošanā
Sulīgos kauliņaugļus - persikus, plūmes, aprikozes un ķiršus var izmantot gan desertu, gan sāļo ēdienu pagatavošanā, turklāt atsevišķu augļu kauliņus var izcept un pagatavot dažādus desertus, Latvijas Radio Pieci raidījumā "Piecas garšas" stāstīja pavārs Ritvars Toms Logins.
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt