Dzīve & stils / Virtuve
Ziemassvētku saldumu izlase – kūkas uz kociņa, bezglutēna cepumi, brokastu pārslu eglītes un šokolādes kūka
Ziemassvētki nav iedomājama bez deserta – ja apnikuši parastie saldēdieni, šajos svētkos izvēlies kādu no neparastās izlases, ko piedāvā raidījuma “Virtuve bez kāposta” vadītāja Nansija Garkalne, vlogeris Niklāvs Mičulis un jūtūberis Armands Jaunzems. Jautrā un nedaudz haotiskā trijotne zina, kā pagatavot kūkas uz kociņa jeb keikpopus, brokastu pārslu eglītes, bezglutēna cepumus un šokolādes kūku. Izvēlies, kurš būs tavs svētku deserts, vai gatavo visus!
Idejas svētku mielastam – 22 «Īsto latvju saimnieču» receptes
No klasiskajām liellopa gaļa irbītēm līdz trusim timiāna marinādē un kazas krēmsiera desertam – tik dažādas Latvijas Televīzijas raidījuma “Īstās latvju saimnieces” dalībnieču receptes esam sarūpējuši iedvesmai svētku mielastam.  Atliek vien sastādīt ēdienkarti un ķerties pie darba!
«Zutiņu» saimnieces zirņu mērcēšanas padoms
Mērcēšanas laikā zirņi ne tikai kļūst mīkstāki, bet tajos arī sāk rasties virkne vērtīgu vielu, kas maina garšu, atklāja zemnieku saimniecības “Zutiņi” saimniece Rūta Beirote.
Gruzijas gardums – gaļas pīrāgs kubdari
Kubdari ir Svanetijas populārākais ēdiens. Cūkgaļas un liellopu gaļas maisījuma vietā var izmantot arī kazas gaļu vai tikai liellopu gaļu. Ja gaļas sagriešana mazos gabaliņos liekas pārāk grūta, var nopirkt malto gaļu. Kubdari ir daudz recepšu. Var izmēģināt pievienot dažādas garšvielas, garšīgi būs tik un tā. Kubdari ir visgaršīgākais, ja to ēd, nupat izņemtu no krāsns.
Sātīgais pākšaugu sautējums bez gaļas
Krapjata agrāk bija nabadzīgu cilvēku ēdiens, jo tas sastāv galvenokārt no pākšaugiem, kuri nav dārgi. Arī mūsdienās daudzu Itālijas pilsētas Matēras tradicionālo ēdienu sastāvā ir tās apkārtnē audzētās pupas un zirņi. Krapjatu ieteicams pasniegt siltu, jo tieši tad tās bagātīgā garša izpaužas vislabāk.
Cepti kartupeļi karameļu mērcē
Cepti kartupeļi karameļu mērcē ir iecienīts ēdiens ledāju un vulkānu zemē Islandē. Tā būs interesanta piedeva gaļai vai salātiem.
Krāšņie itāļu Ziemassvētku cepumi, kas top 5 stundas
Itālijas salā Pantellerijā mustacoli cepumi reiz bija tradicionāls Ziemassvētku laika ēdiens – laikietilpīgā kārumu cepšana bija patīkama pārmaiņa laikā, kad salu pārņēma vētras un citus darbus darīt nevarēja. Tagad tos salā cep svētku reizēs neatkarīgi no gadalaika. Pandēmijas laikā sevi noteikti ar tiem kādu reizi var iepriecināt arī ikdienā. Tā kā cepumu cepšana un rotāšana ir apjomīgs darbs, iesakām lūgt ģimenes locekļu palīdzību. Rezultāts neliks vilties!
Kā karstvīnu pagatavot mājās. Iesaka vīnzinis
Vīns vai augļu un ogu sula, kanēlis, kardamons, ingvers, rozmarīns un labi daudz cukura – vīnzinis Jānis Kaļķis LSM.lv atklāja galvenās sastāvdaļas mājās gatavotam karstvīnam. Šādi var gatavot gan karstvīnu ar “ar grādiem”, gan bezalkoholisko versiju.

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Populārākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt