Dzīve & stils / Virtuve
Diētas ārstes produktu izvēle retam veikalu apmeklējumam
Lai ierobežotu koronavīrusa izplatību, cilvēki tiek mudināti veikalus apmeklēt retāk. Diētas ārstes Lolitas Neimanes novērojumi liecina, ka daudzi tagad pārpilda ledusskapi ar produktiem, kam ir īss derīgums termiņš. Laikus to visu nav iespējams apēst, un sabojājušos produktus nākas izmest, tādējādi radot atkal jaunu vajadzību doties uz veikalu. Ko likt galdā, lai uz veikalu varētu iet pēc iespējas retāk, vienlaikus nodrošinot sev pilnvērtīgu uzturu?
Alternatīva lielveikalam: savvaļas veltes, ko nedēļas nogalē ievākt dabā
Iestājies īstais laiks, lai pastaigas dabā apvienotu ar agro savvaļas velšu vākšanu. Tas ir ne tikai labs veids, kā pēc ziemas spēcināt organismu, bet arī iespēja lieku reizi izvairīties no lielveikala apmeklējuma  - nav jāpērk plastmasā iepakoti salāti, ja salātus var pagatavot no pirmajiem savvaļas zaļumiem un pumpuriem. Kādas uzturā lietojamas dabas veltes šobrīd var vākt, Latvijas Radio 5 jeb pieci.lv raidījumā "Piecas garšas" stāstīja pavārs Ritvars Toms Logins
Tradicionālie Zemgales virteņi. «Pa straumei» recepte
Šo tradicionālo Zemgales ēdienu - virteņus - vari pagatavot gan mājās uz plīts, gan svaigā gaisā uz ugunskura. Dzīvā uguns, protams, ēdienam piešķir īpašu aromātu. Un brīvā dabā pēc patīkama piedzīvojuma baudīta maltīte allaž ir gardāka par ikdienišķo. Piedāvājam Dairas Jātnieces virteņu recepti. 
Itālijā cep koronavīrusam līdzīgas kūciņas
Lai arī Itālija ir tā Eiropas valsts, kur konstatēts visvairāk saslimšanas ar koronavīrusu gadījumu, tas nav atņēmis itāļiem humora izjūtu. Piemēram, kāda konditoreja izdomājusi cept kūciņas, kas izskatās pēc "Covid-19".
Ielu ēdiena festivālā Vecrīgā kārdina pasaules virtuve ar latvisku izpildījumu
Vecrīgā visas dienas garumā sestdien notiek ielu ēdiena jeb "Street Food" festivāls, kur 16 ēdinātāji gastronomisko prieku baudītājus lutina ar dažādiem gardiem ēdieniem, kas top turpat acu priekšā. Gardēžu ceļš ved uz Vecīgu, jo Kaļķu un Vaļņu ielu krustojumā gaisā virmo ēdienu smarža - uz dzīvas uguns čurkstinās dažāda veida gaļas - no pīles, jēra, cūkgaļas un vistas līdz medījumiem, milzīgos katlos burbuļo sātīgas zupas, top pankūkas, burgeri, astoņkāji un grūbas meksikāņu gaumē.
ASV pieaug virtuālo restorānu popularitāte
Tūkstošiem restorānu ASV attīsta virtuālos pakalpojumus, jo klienti labprāt izmanto mobilās aplikācijas ēdiena pasūtīšanai. Tas ļauj tikt pie kārotā daudz ātrāk, turklāt ar iespēju novērtēt saņemto pakalpojumu.
Beļģijas jaunā gastronomija – vafeles ar zosu aknām
Beļģija ir pazīstama ar ļoti gardām uzkodām, sākot no saldajām vafelēm ar saldējumu līdz frī kartupeļiem. Lai gan daudziem šīs tradicionālās uzkodas vienmēr būs pirmā izvēle, augstās klases “Michelin” pavāri uzskata, ka pienācis laiks kam jaunam. Viņi piedāvā vafeles ar zosu aknām jeb tā saukto “foie gras”.
Baltijas zivis, ceptas amaranta un kvinoja tempurā. «Divi šefi» recepte
Pie "Divi šefi" šefpavāra Jura Latišenoka viesojas nozares kolēģe jeb «Street Food Latvia» vadītāja Monta Vecozola. Viņa kopā ar domubiedriem nolēma veidot uzņēmumu, kas apvieno dažādus ielu ēdinātājus, un attīstīt šo kustību Latvijā. Juris ar Montu arī kopīgi pagatavos Baltijas zivis, ceptas amaranta un kvinoja tempurā, ar dārzeņu un mārrutku - ābolu mērci. Piedāvājam šo recepti. 
Jaunākie
Interesanti