Dzīve & stils / Virtuve
Slinko vai gudro saimnieču siers Jāņu vakaram no Vaboles
Kas gan ir Jāņu diena bez ugunskura, vainaga un pašu sieta Jāņu siera. Siera ritulis ir saules simbols saulgriežos, tas ir apaļš kā saule, bet tas, ko saimniece liek klāt sieram ir garšu un noskaņu radītājs svētkos, tā saka siera sējēja no Daugavpils novada Vaboles pagasta Anna Rubine. Viņa sieru sien jau vairāk nekā 20 gadus un uzsver, ka to var prast ikviena saimniece, kas vien to vēlas. Kā top ātri pagatavojamie Jāņu sieri Vaboles pagastā, brauca lūkoties Latvijas Radio.
Izraēlā notiek viens no lielākajiem vegānu festivāliem
Izraēlā noticis viens no lielākajiem pasaules vegānu festivāliem. Tūkstošiem cilvēku devās izbaudīt dažādus bezgaļas ēdienus, tostarp vegāniem paredzētus hotdogus, kā arī pēc garšas sieram līdzīgas augu valsts alternatīvas.
Uz dēļa cepts sams ar dārzeņiem – «Gatavo dabā!» recepte
Šoreiz ēdiena entuziasts un garšu pētnieks Renārs Purmalis LTV raidījumā "Gatavo dabā!" gatavot dabā devās uz Inčukalnu. Kopā ar šefpavāru un dabas garšu pētnieku Žani Raivo Behmani viņi lasīja mežā atrodamos garšaugus un devās pastaigā gar Gauju.
Kāds ir veģetārā šķīvja princips?
Pasaulē joprojām tiek lauzti šķēpi, ir vai nav veselīgi kļūt par veģetārieti. Katrai strīdā iesaistītajai pusei būs savi argumenti un savi pētījumi, ar ko pierādīt savu taisnību. Bet profesors Anatolijs Danilāns un Slimību profilakses un kontroles centra speciālisti stāsta, ka veģetāriešiem, līdzīgi kā visēdājiem, ir jāņem vērā šķīvja princips ikdienas ēdienkartē. Atšķirība tikai tāda, ka gaļa šajā šķīvī jāaizstāj ar citiem pārtikas produktiem.  
Jaunākie
Interesanti