Dzīve & stils / Virtuve
Pakistāna vēlas mainīt Himalaju sāls zīmolu
Pakistāna vēlas mainīt Himalaju sāls zīmolu
Lielāko daļu no pasaulē un arī Latvijā iecienītās Himalaju sāls iegūst Pakistānā simtiem kilometru attālumā no augstākās kalnu sistēmas, tāpēc ražotāji vēlas mainīt tā zīmolu un gūt lielākus ienākumus no šīs preces.
«Ganu pīrāgs» bez gaļas jeb saldā kartupeļa sacepums
«Ganu pīrāgs» bez gaļas jeb saldā kartupeļa sacepums
Klasiskajā versijā šajā sacepumā liek parastos kartupeļus, bet var pagatavot arī ar batāti jeb saldo kartupeli. Sildošs, barojošs un veselīgs ēdiens, kas gan glīti izskatās uz galda, gan labi noder viesu un ģimenes pabarošanai.
Trīs veģetāras receptes no 1934. gada: puravu, sakņu un tomātu zupas
Trīs veģetāras receptes no 1934. gada: puravu, sakņu un tomātu zupas
"Daudzas namamātes aizvien vēl tais ieskatos, ka bez gaļas nav iespējams pagatavot labu, garšīgu zupu. Šīs domas pilnīgi nepamatotas, – ar zināmu prasmi var pagatavot ļoti garšīgas un veselīgas zupas, vārot produktus tikai ūdenī un aizdaram pieliekot nedaudz sviesta un krējuma," 1934. gada 15. janvāra izdevumā vēstīts laikrakstā "Zeltene".
FOTORECEPTE. Apelsīnu marmelāde soli pa solim
FOTORECEPTE. Apelsīnu marmelāde soli pa solim
Pavisam vienkārša recepte, bez liekas mizošanas, ķidāšanas un bez žonglēšanas ar pieciem katliem vienlaicīgi. Salda, garšīga un labi izskatīsies "Instagram" bildēs.
Krāsnī cepti pildīti kartupeļi ar sieru un bekonu – «Virtuve bez kāposta» recepte
Krāsnī cepti pildīti kartupeļi ar sieru un bekonu – «Virtuve bez kāposta» recepte
Krāsnī cepti pildīti kartupeļi ar sieru un bekonu – tik apetīti rosinošu salikumu Latvijas Televīzijas jauniešu platformas "16+" raidījumā "Virtuve bez kāposta" demonstrēja sociālo tīklu personība Ilze Dobele. Šo recepti vērtēja arī uztura speciāliste Viktorija Zakarkeviča, norādot, ka kartupelis patiesi ir labs salikto ogļhidrātu avots, taču vienlaikus piebilda, ka ir jārēķinās, – šāds ēdiens būs visai sātīgs.
Rūjiena iestājas Eiropas Kulinārā mantojuma tīklā
Rūjiena iestājas Eiropas Kulinārā mantojuma tīklā
Rūjienas salāti, salāti "Rūja", Rūjienas romšteks, Rūjas veltnīši – šo uzskaitījumu ar Rūjienas pusei raksturīgajiem ēdieniem varētu vēl turpināt, kopumā Rūjienas amatnieku biedrības "Rūzele" dalībnieces apkopojušas 22 receptes. Tas arī rosinājis biedrību iestāties Eiropas Kulinārā mantojuma tīklā un jau drīz, pavasarī, tiek solīts, ka Rūjienā varēs arī šos ēdienus nobaudīt.  

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk

Svarīgākais šobrīd