Dzīve & stils / Virtuve
Zivju zupa – «Iekodies Latgalē» recepte
LTV1 skatītāji ik svētdienu plkst.18.20 var vērot jauno raidījumu "Iekodies Latgalē" (jeb "Īsakūd Latgolā"), kur četru sēriju garumā tiks atklāta Latgales tradicionālo garšu daudzveidība. Pirmajā raidījumā svētdien, 5.augustā, gatavota iebiezinātā piena kūka, svētku maize un zivju zupa.
Mežos un arī tirgū atrodamas pirmās sēnes
Pirmās, ko aktīvākie sēņu lasītāji un sēņu vietu zinātāji izliek uz tirgus letes, ir gailenes. Lai arī mežos jau manītās baravikas, tās vēl līdz pircējiem nenonāk. Vasaras sākums bijis pārlieku sauss, tāpēc sēnes atrast izdodas ne katram, un Daugavpils tirgū sēņu izvēle nav liela.
Dundagā festivālā cels godā sklandrausi
Dundagā 21.jūlijā notiks Sklandraušu festivāls "Pie galda, pie goda, pie labiem ļaudīm". Festivāls būs arī viens no Latvijas simtgades svinību novados – festivāla "Latvijas Goda aplis" – pasākumiem.
Zenta no Mores pagasta mājas sieru gatavo no pašu saimniecībā saražotā svaigpiena
Tuvojoties Līgo svētkiem, ar katru gadu pieaug pieprasījums pēc Jāņu siera. Patlaban Latvijā produktu ar šādu nosaukumu atļauts ražot un tirgot sešiem piena pārstrādes uzņēmumiem. Taču netrūkst saimnieču, kas svētku galdā liek savām rokām sietu sieru. Arī Zenta Bite no Mores pagasta jau vairākus gadus ķimeņu sieru gatavo no pašu saimniecībā saražotā svaigpiena.       
VIDEO receptes: Jāņu siers jaunās kombinācijās
Ķimeņu siers ir kļuvis par neatņemamu Jāņu sastāvdaļu, taču tradīcijas mainās, un reizēm ir vērts labi zināmās garšas izmēģināt jaunās kombinācijās. 4.studija piedāvā recepti, kā pagatavot latvisku sendviču ar Jāņu sieru un grilētu Jāņu sieru.
Jaunākie
Populārākie
Interesanti