Dzīve & stils / Virtuve
Uzkoda drēgnai dienai - cūku pupu, kartupeļu un žāvētas gaļas bumbiņas
Latvijas vasara ir mainīga. Vienu dienu ārā valda svelme, citu - līņā lietus, un tā vien gribas ietīties mīkstā pledā. Šādās dienās labi iederēsies sātīgā uzkoda "Spēka kumosiņi", ko gatavo no cūku pupām, kartupeļiem un žāvētas gaļas. Izmēģini tos pagatavot pēc Madonas novada Aronas pagasta māju “Lielie Kupri” saimnieces Silvija Čurkstes receptes, ko viņa atklāja Latvijas Televīzijas raidījumā "Īstās latvju saimnieces"!
Humoss latviešu gaumē - liec lietā cūku pupas!
Humoss parasti tiek gatavots no turku zirņiem, bet kāpēc gan to nepagatavot no vietējā vasaras dārguma -  lauka jeb cūku pupām? Šis ir labs veids, kā izmantot cūku pupas, kad visos citos veidos tās jau apnikušas. Gavato cūku pupu humosu pēc receptes, kas izskanēja Latvijas Televīzijas raidījumā „Es mīlu ēdienu”!
Cūku pupu kotletes - kurzemnieku recepte
Cūku pupu kotletes ir labs veids, kā notiesāt Latvijas vasarai tik raksturīgos pākšaugus. Šis ēdiens īpaši patiks tiem, kurus pēc cūku pupu ēšanas tradicionālā, vienkārši novārītā veidā, piemeklē vēdera ligas - samaltas gaļasmašīnā, organismam tās būs vieglāk pārstrādāt. Gatavo cūku pupu kotletes pēc receptes no Saldus novada, gatavošanas procesam sekojot līdz Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Iekodies Kurzemē"!
Skrīveru medus atzīts par vienu no gardākajiem Latvijā
Izvērtējot 41 medus paraugu, Latvijas Biškopības biedrības rīkotajā konkursā “Garšīgākais Latvijas gaišais medus 2020” noteikts šī gada garšīgākais Latvijas medus trīs kategorijās – gaišais, tumšais un monoflorais. Par garšīgāko gaišo medu Latvijā tika atzīts pavasara ziedu medus, kas ievākts Skrīveru dendroloģiskajā parkā.
Upeņu zefīri - gaisīgs vasaras našķis
Upenes vislabāk ēst svaigas, tieši no krūma, taču kādu drusku var pagatavot arī vasarīgā desertā. Izmēģini uzmeistarot upeņu zefīrus pēc bloga “Yvette” saimnieces Ivetas Dmitrijevas receptes, kuru viņa atklāja Latvijas Televīzijas raidījumā “Es mīlu ēdienu"!
FOTORECEPTE: Rozā mērce ar jauno biešu lakstiem - gaļas un veģetārā versija
Vasaras pilnbrieds priecē ar pirmo vērā ņemamo dārza ražu. No zemes pamazam raušas ārā arī dažādas saknes, tostarp bietes, bet izmērā vēl tik mazas, ka žēl raut ārā. Lūk, recepte tiem, kuri negrib gaidīt rudeni, lai varētu ēst šā gada bietes – mērce ar jauno biešu lakstiem, kurā no sārtā auga tiek izmantots pilnīgi viss. Izmēģini versiju ar turku zirņiem vai gaļu!
Svaigie cukīni salāti ar mellenēm
Svaigi vasaras salāti, kas labi garšos gan kā piedeva, piemēram, grilētai gaļai, gan kā viegla pēcpusdienas uzkoda. Turklāt vairums sastāvdaļu šajā gada laikā ir pieejamas paša izaudzētas vai vietējo zemnieku sarūpētas. Gatavo salātus pēc ēdienu entuziasta un garšu pētnieka Renāra Purmaļa receptes, ko viņš atklāja LTV raidījumā "Gatavo dabā"! 
Jaunākie
Interesanti