Ella Semjonova

LTV žurnāliste

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
«KPV LV» un «Attīstībai/Par!» aicinājums Vējonim tikties – pagaidām bez atbildes
«KPV LV» un «Attīstībai/Par!» aicinājums Vējonim tikties – pagaidām bez atbildes
Valsts prezidents Raimonds Vējonis lūdzis partijas vienoties par vienu premjera kandidātu līdz pirmdienai, 26. novembrim, pretējā gadījumā draud ar “plānu B”, kas var nepatikt partijām. Pret šādu prezidenta ultimātu iebilst politiskie spēki, kuri virza savus premjera kandidātus, tāpēc „KPV LV” un „Attīstībai/Par!” līderi tajā pašā dienā pieteikuši vizīti Rīgas pilī, bet vēl nav zināms, vai prezidents atsauksies šim aicinājumam.
Valdības tapšana: Partijas nogaida, prezidents draud ar «plānu B»
(papildināts)
Valdības tapšana: Partijas nogaida, prezidents draud ar «plānu B» (papildināts)
Jau nākamajā pirmdienā, 26. novembrī, Valsts prezidents Raimonds Vējonis sagaida politisko partiju lēmumu par viņiem pieņemamo premjera kandidātu. Šonedēļ, viesojoties Rīgas pilī, partijas bija apņēmības pilnas strādāt pie valdības veidošanas. Tomēr trīs dienu laikā neviena oficiāla tikšanās nav aizvadīta, kas izraisīja prezidenta neapmierinātību.
Ierosina visus administratīvos sodus iekļaut vienā likumā
Ierosina visus administratīvos sodus iekļaut vienā likumā
Saeima turpina darbu pie jauna administratīvās atbildības regulējuma izstrādes. Pirms mēneša parlaments pieņēma Administratīvās atbildības likumu, kurš stāsies spēka 2020. gadā. Taču tajā nav ietverti sodi. Tagad komisijai piedāvāts izstrādāt vienu likumu, kurā iekļautu visus sodus.
Pasniegs balvas Rīgas interešu izglītības pedagogiem
Pasniegs balvas Rīgas interešu izglītības pedagogiem
Ceturtdien, plkst.16.00 VEF Kultūras pilī tiks pasniegtas balvas Rīgas labākajiem interešu izglītības pedagogiem, audzēkņiem un kolektīviem, kā arī suminās balvas ieguvējus par mūža ieguldījumu interešu izglītībā.
Vējonis pašlaik neizvirza nevienu premjera amata kandidātu
(papildināts)
Vējonis pašlaik neizvirza nevienu premjera amata kandidātu (papildināts)
Pēc Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līdera Jāņa Bordāna neveiksmīgā mēģinājuma izveidot valdību Valsts prezidents Raimonds Vējonis 20. novembrī neizvirzīja ne “KPV LV” pārstāvi Aldi Gobzemu, ne apvienības “Attīstībai/Par” pārstāvi Arti Pabriku premjera amatam, bet aicināja partijas aktīvāk strādāt, lai izveidotu valdību
Pēc sarunas ar Gobzemu un Pabriku prezidents Vējonis tiksies ar visu Saeimā ievēlēto partiju pārstāv...
Pēc sarunas ar Gobzemu un Pabriku prezidents Vējonis tiksies ar visu Saeimā ievēlēto partiju pārstāvjiem
Pēc Jaunās konservatīvās partijas līdera Jāņa Bordāna neveiksmīgā mēģinājuma izveidot valdību sarunas par valdības veidošanu atgriezušās sākumpunktā. Valsts prezidents Raimonds Vējonis otrdien, 20. novembrī, uz pārrunām aicināja partiju apvienības "Attīstībai/Par!" un partijas „KPV LV” Ministru prezidenta amata kandidātus. Artis Pabriks un Aldis Gobzems pie prezidenta gāja viens pēc otra un arī paziņojumi bija atšķirīgi.
Brīvības iela Dundagā: vieta, kur sastopas satiksme, cilvēki un daba
Brīvības iela Dundagā: vieta, kur sastopas satiksme, cilvēki un daba
Viens kilometrs un 400 metri – tieši tik gara ir Brīvības iela Dundagā. Šis ir gleznains un pārsteigumu pilns ceļš. Dundagas Brīvības ielā aizvadītā gadsimta liecības sadzīvo ar mūsdienu laikmeta prasībām, kolhozam raksturīgas celtnes – ar sakoptām un renovētām privātmājām, intensīva autotransporta satiksme – ar biežu meža iemītnieku viesošanos māju pagalmos. Taču galvenais, protams, ir cilvēki.  
Simtgades pasākumu apmeklētājus aicina laikus izpētīt programmu un auto atstāt mājās
Simtgades pasākumu apmeklētājus aicina laikus izpētīt programmu un auto atstāt mājās
Rīga gatavojas vērienīgiem Latvijas simtgades svinību pasākumiem. Tie sāksies jau ceturtdien ar gaismas festivālu „Staro Rīga”. Taču lielākā daļa pasākumu notiks brīvdienās – 17. un 18. novembrī. Līdz ar to galvaspilsētas centra ielās tiks būtiski ierobežota satiksme. Tiek plānots, ka pasākumus apmeklēs liels cilvēku skaits, tāpēc iedzīvotājus aicina ierasties laicīgi un pēc iespējas neizmantot personīgo autotransportu.
Bordāns: Par valdības sastāvu varētu būt skaidrība līdz trešdienai
(papildināts)
Bordāns: Par valdības sastāvu varētu būt skaidrība līdz trešdienai (papildināts)
Jaunā konservatīvā partija (JKP), kuras līderim Jānim Bordānam prezidents 7. novembrī uzdeva divu nedēļu laikā izveidot nākamo valdību, plāno, ka jau līdz nākamajai trešdienai, 14. novembrim, būs skaidrība par valdības sastāvu un to, vai valdību varēs izveidot. Bordāns medijiem sacīja, ka pagaidām neviens politiskais spēks “neiezīmēja”, ka vēlētos vadīt Izglītības un zinātnes ministriju (IZM).
Kaimiņš: Saeimas komisijas neoficiāli pārdalīja bez JKP un «KPV LV»
(papildināts)
Kaimiņš: Saeimas komisijas neoficiāli pārdalīja bez JKP un «KPV LV» (papildināts)
13.Saeimas komisiju sastāvu apstiprinās 20.novembrī. Līdz nākamajai ceturtdienai, 15. novembrim, partijām jāpiesaka deputātu kandidatūras darbam parlamenta komisijās. Kaut šobrīd notiek intensīvas sarunas par amatu sadalījumu valdībā, vienlaikus partijas nosaka savas prioritātes arī Saeimas komisiju vadīšanā. "KPV LV" līderis Artuss Kaimiņš tikmēr pavēstījis, ka Saeimas komisijas jau neoficiāli tikušas pārdalītas bez JKP un "KPV LV" līdzdalības.
Bordāns uzskata: Partijas tuvojas valdības izveidei
Bordāns uzskata: Partijas tuvojas valdības izveidei
“Esam soli tuvāk valdības izveidošanai,” tā ceturtdien, 8.novembrī, pēc sarunām ar diviem iespējamiem nākamās valdības partneriem sacīja premjera amata kandidāts Jānis Bordāns (Jaunā konservatīvā partija (JKP)). Viņš nolēmis jau piektdien sākt darbu pie valdības darbu saraksta, lai nākamnedēļ ar to iepazīstinātu iespējamos koalīcijas partnerus.
Prezidents valdības veidošanu uztic Bordānam
Prezidents valdības veidošanu uztic Bordānam
Valsts prezidents Raimonds Vējonis paziņojis, ka aicina Jaunās konservatīvās partijas (JKP) Ministru prezidenta amata kandidātu Jāni Bordānu veidot valdību. Uzdevuma izpildei dotas divas nedēļas. Ja šajā laikā nebūs valdības aprises,  Bordāns tiks atsaukts un nominēts cits kandidāts.
13. Saeimas pirmajā sēdē sadalītas vietas Prezidijā – bez amatiem paliek «KPV LV» un ZZS
(papildināt...
13. Saeimas pirmajā sēdē sadalītas vietas Prezidijā – bez amatiem paliek «KPV LV» un ZZS (papildināts)
Par 13. Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (Nacinonālā apvienība) biedrēm otrdien, 6. novembrī, ievēlētas Jaunās konservatīvās partijas (JKP) politiķe Dagmāra Beitnere-Le Galla un "Jaunās Vienotības" pārstāve Inese Lībiņa-Egnere. Savukārt par Saeimas sekretāru tika ievēlēts Andrejs Klementjevs ("Saskaņa"), bet par viņa biedri - apvienības "Attīstībai/Par!" deputāte Marija Golubeva. Līdz ar to bez amatiem prezidijā palika "KPV LV", kā arī Zaļo un zemnieku savienība.
Vienu dienu pirms balsojuma vienošanās par Saeimas prezidiju nav panākta
Vienu dienu pirms balsojuma vienošanās par Saeimas prezidiju nav panākta
Vienu dienu pirms izšķirošā balsojuma par 13.Saeimas prezidija locekļiem pilnīgas pārliecības par tā iespējamo sastāvu nav. Iespējami vairāki varianti: pirmais ir lielā mērā saglabāt esošo prezidija sastāvu, ievēlot jaunu Saeimas sekretāra biedru, bet otrs - ieviest tajā būtiskas pārmaiņas. Uz Saeimas priekšsēdētājas amatu pašlaik pretendē divas kandidātes.
Politologs: Ilgs politiskais strupceļš var raisīt runas par ārkārtas vēlēšanām
Politologs: Ilgs politiskais strupceļš var raisīt runas par ārkārtas vēlēšanām
Satversme nenosaka valdības veidošanas mēģinājumu skaitu, un pašreizējā situācija, kad 13.Saeimā ievēlētās partijas mēneša laikā joprojām nespēj vienoties par nākamās valdības koalīciju, prezidents teorētiski var nominēt premjera amata kandidātu un pēc tam to atsaukt un virzīt nākamo. Taču tad varētu atskanēt nopietnas runas par ārkārtas vēlēšanām, brīdina eksperti.
Šodien sākas mūzikas un mākslas festivāls «Bildes»
Šodien sākas mūzikas un mākslas festivāls «Bildes»
No šodienas līdz 1.decembrim notiks ikgadējais pašmāju mūzikas un mākslas festivāls “BILDES”. Tā pirmais pasākums ir “Stipro sievu” piecu gadu jubilejas koncerts, kas notiks šodien, pulksten 16.00, koncertzālē “Koka Rīga”.
Eksperti izvērtē 12.Saeimas padarītos un nepadarītos darbus
Eksperti izvērtē 12.Saeimas padarītos un nepadarītos darbus
Šodien mēs atvadāmies no 12. Saeimas – deputāti sanāks uz savu pēdējo plenārsēdi šī sasaukuma laikā. Līdz šim brīdim aizvadīto četru gadu laikā parlaments pieņēma kopumā 960 likumprojektu. Un tas ir nedaudz vairāk, ja salīdzinām ar iepriekšējo – 11.Saeimu, kad atbalstīti tika 910 likumu grozījumi. Tas, ja mēs runājam par skaitļiem. Taču kā varam vērtēt grozīto likumu saturisko daļu? Kas tika pieņemts un kas – atstāts mantojumā jaunajiem deputātiem?
Pabriks, Bordāns un Gobzems prezidentam stāsta par valdības tapšanu; progresa pagaidām nav
Pabriks, Bordāns un Gobzems prezidentam stāsta par valdības tapšanu; progresa pagaidām nav
Prezidents otrdien, 30.oktobrī, rīkoja otro tikšanās kārtu ar potenciālajiem valdības veidotājiem. Par sarunu progresu Rīgas pilī ziņoja triju politisko spēku Ministru prezidenta amata kandidāti - Artis Pabriks no apvienības "Attīstībai/Par!", Jānis Bordāns no Jaunās konservatīvās partijas un Aldis Gobzems no partijas "KPV LV", bet neviens pēc tikšanās nav paziņojis par kādu būtisku progresu.
Kopš Saeimas vēlēšanām partijas tikušās 30 reižu, bet kopsaucēja aizvien nav
(papildināts)
Kopš Saeimas vēlēšanām partijas tikušās 30 reižu, bet kopsaucēja aizvien nav (papildināts)
Kopš Saeimas vēlēšanām, mēģinot atrast veidu, kā strādāt kopā un kam uzņemties valdības vadītāja amatu, partijas dažādās kombinācijās tikušās aptuveni 30 reižu. Trīs politiskie spēki, kas varētu uzņemties vadošo lomu Ministru kabineta uzveidošanā, uztur katrs savu diskusiju formātu. Tikšanās notiek gan tematiskajās grupās, gan oficiālajās pārrunās, gan arī neformālās sarunās. Tomēr nonākt pie kāda kopsaucēja partijām pagaidām nav izdevies.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd