Ella Semjonova

LTV žurnāliste

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Pirmo reizi Rīgā notiks vājdzirdīgo bērnu talantu konkurss
Pirmo reizi Rīgā notiks vājdzirdīgo bērnu talantu konkurss
Šodien, 11. augustā, Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" pirmo reizi notiks vājdzirdīgo bērnu talantu konkurss "Ko Tu proti?". Tā mērķis ir mudināt vājdzirdīgos un bērnus ar citām īpašām vajadzībām uzdrošināties uzkāpt uz skatuves un demonstrēt savas spējas.
Koalīcijas partneri pagaidām nesteidz atbalstīt OIK atcelšanas plānu
Koalīcijas partneri pagaidām nesteidz atbalstīt OIK atcelšanas plānu
Valdības komiteja nākamnedēļ skatīs jautājumu par elektroenerģijas pakāpenisku obligātās iepirkuma komponentes (OIK) atcelšanu. Ekonomikas ministrijas darba grupa izstrādājusi vairākus priekšlikumus, lai valsts izietu no šīs sistēmas tuvāko trīs gadu laikā. Tomēr pilnīgu atbalstu šiem priekšlikumiem valdošās koalīcijas partneri nesniedz.
Pensiju indeksācijā ņems vērā arī darba stāžu; vidējais pieaugums būs 18 eiro
(papildināts)
Pensiju indeksācijā ņems vērā arī darba stāžu; vidējais pieaugums būs 18 eiro (papildināts)
1.oktobrī indeksēs pensijas, kas nepārsniedz 382 eiro. Saskaitot visus indeksus, indeksācija būs 5,9%. No oktobra pirmo reizi pensiju indeksācijas vēsturē vērtēs arī darba stāžu. Līdz šim indeksācijā ņēma vērā tikai inflāciju un pusi no Latvijas vidējās oficiālās darba algas reālā pieauguma (algas pieauguma gada laikā, ņemot vērā inflāciju). 
Valdībā aiz slēgtām durvīm apstiprina divu apraides torņu būvniecību pierobežā
(papildināts)
Valdībā aiz slēgtām durvīm apstiprina divu apraides torņu būvniecību pierobežā (papildināts)
Medijpratības stiprināšana, cīņa ar melu ziņām un bezmaksas virszemes apraides paplašināšana, tostarp būvējot divus torņus Latvijas austrumu robežas tuvumā. Šie ir tikai daži no Informatīvās telpas drošības plāna pasākumiem, ko valdība šonedēļ apstiprināja aiz slēgtām durvīm. Turklāt nodrošināt zemes apraidē varētu nevis piecus, bet desmit kanālus.
Plāno mainīt OCTA likumu – atlīdzībā ietvert inflācijas koeficientu
Plāno mainīt OCTA likumu – atlīdzībā ietvert inflācijas koeficientu
No nākamā gada transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas atlīdzības jeb OCTA apmērā plāno ietvert inflācijas koeficientu. Šis ir viens no vairākiem grozījumiem Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumā, ko pirmdien, 6.augustā, izskatīja Ministru kabineta komitejā.
Nelegālo riepu glabāšanas vietu kļūst aizvien vairāk
Nelegālo riepu glabāšanas vietu kļūst aizvien vairāk
Pēdējo gadu laikā notikuši vairāki bīstamo atkritumu degšanas gadījumi. Arī ugunsgrēks Ķengaragā jūlija beigās noticis vietā, kur tika nelikumīgi uzglabātas nolietotās riepas. Pagājušajā nedēļā Vides aizsardzības kluba vadība ar riepu apsaimniekošanas jomas pārstāvjiem vienojās par sadarbību cīņā pret vides piesārņotājiem un aicina Valsts vides dienesta inspektorus stingrāk uzraudzīt nelegālās riepu glabāšanas vietas.   
Ekonomikas ministriju trīs gadu laikā varētu pārvietot uz citu ēku
Ekonomikas ministriju trīs gadu laikā varētu pārvietot uz citu ēku
Ekonomikas ministriju (EM) trīs gadu laikā no pašreizējām telpām Rīgā, Brīvības ielas 55 ēkā, kas ir kritiskā stāvoklī, varētu pārvietot uz "Pasaules tirdzniecības centra" ēku Elizabetes ielā 2. Tā ir viena no piedāvātajām iespējām, lai tostarp nodrošinātu ministrijas darbiniekus ar atbilstošām darba telpām.
Policija aicina uzmanīties no kabatzagļiem
Policija aicina uzmanīties no kabatzagļiem
Vasaras vidū, kad dažādi izklaides pasākumi rit pilnā sparā, Valsts policija atgādina nezaudēt modrību, jo masu pasākumos bieži uzdarbojas kabatzagļi.
Cīņā ar prostitūciju Grīziņkalna apkaimē policija izmanto «whatsapp» grupu
Cīņā ar prostitūciju Grīziņkalna apkaimē policija izmanto «whatsapp» grupu
Cīņā ar prostitūciju Grīziņkalna apkaimē Valsts policija un pašvaldības policija izveidojusi tiešsaistes tīkla lietotnes "whatsapp" grupu. Ar tās palīdzību kārtības sargi cer iegūt aktuālu informāciju no vietējiem iedzīvotājiem par personām, kas piedāvā un izmanto seksuālos pakalpojumus. Iedzīvotāju iesaiste jau nesusi pirmos augļus, jo šomēnes sāktas trīs administratīvās lietvedības par prostitūcijas ierobežošanas noteikumu pārkāpšanu.
PTAC atbalsta griestus ātro kredītu summām, kas jāatdod vienā maksājumā
(papildināts)
PTAC atbalsta griestus ātro kredītu summām, kas jāatdod vienā maksājumā (papildināts)
Kā pasargāt kredītņēmējus no nonākšanas parādu slazdā? Atbildes uz šo jautājumu varētu palīdzēt rast grozījumi „Patērētāju tiesību aizsardzības likumā”. Tos, sagatavojot otrajam lasījumam, 1.augustā izskatīs Saeimas Tautsaimniecības agrārās vides un reģionālās politikas komisijā. Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) vadītāja Baiba Vītoliņa kā atbalstāmu sauc ideju par summu ierobežojumu kredītiem, kas  jāatdod vienā maksājumā.
Joprojām nav izdevies ierobežot purva ugunsgrēku Mazsalacas novadā
(papildināts)
Joprojām nav izdevies ierobežot purva ugunsgrēku Mazsalacas novadā (papildināts)
Trešdienas, 1.augusta, pēcpusdienā joprojām nav izdevies ierobežot purva ugunsgrēku Mazsalacas novada Ramatas pagastā, kas izcēlās otrdien, 31.jūlijā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). Ugunsgrēka platība pašlaik varētu būt 30 hektāru, norāda Valsts meža dienestā (VMD).
OIK cer likvidēt trīs gadu laikā
OIK cer likvidēt trīs gadu laikā
Ekonomikas ministra Arvila Ašeradena ("Vienotība") vadītā darba grupa prezentējusi plānu, kā trīs gadu lakā atteikties no obligātā iepirkuma komponentes (OIK) maksājuma. Kā iepriekš vēstīja LTV, plāns paredz atjaunot subsidētās elektroenerģijas nodokli un ierobežot OIK saņēmēju peļņu. Savukārt OIK vietā nāktu “zaļie sertifikāti”.
Āboltiņa pārliecināta par savām spējām tikt galā ar vēstnieces pienākumiem
(papildināts)
Āboltiņa pārliecināta par savām spējām tikt galā ar vēstnieces pienākumiem (papildināts)
Kādreizējā Saeimas priekšsēdētāja un ietekmīgā partijas "Vienotība" līdere Solvita Āboltiņa sāks vēstnieces karjeru Itālijā. Viņa ir pārliecināta par savām spējām un pietiekamo profesionālo kvalifikāciju, lai tiktu galā ar Latvijas vēstnieces Itālijā pienākumiem. To bijusī politiķe atzina pēc akreditācijas vēstules saņemšanas no Latvijas prezidenta Raimonda Vējoņa.
Ar audžuģimeņu informācijas sistēmu plāno dienestos raitāku lietu virzību
Ar audžuģimeņu informācijas sistēmu plāno dienestos raitāku lietu virzību
Labklājības ministrija rosina izveidot audžuģimeņu informācijas sistēmu, kas palīdzēs ārpusģimenes aprūpē nonākušam bērnam ātrāk atrast piemērotu audžuģimeni. Patlaban audžuģimeņu uzskaitei nav vienotas valsts informācijas sistēmas un vairāki eksperti ir norādījuši, ka informācijas aprite ir smagnēja un laikietilpīga. Vienota audžuģimeņu informācijas sistēma šos trūkumus labos, Latvijas Radio teica Labklājības ministrijas pārstāvis Egils Zariņš.
SPECIĀLI no Vidusjūras: Latvijas robežsardzes kuģis patrulē pie Grieķijas robežām
SPECIĀLI no Vidusjūras: Latvijas robežsardzes kuģis patrulē pie Grieķijas robežām
Šķērsojot Vidusjūru, šogad Eiropā ieradušies jau vairāk nekā 50 tūkstoši migrantu un bēgļu. Apmēram trešdaļa no viņiem iekļūst Grieķijā, kur salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu imigrantu skaits palielinājies uz pusi. Kopš vasaras sākuma Grieķijas kolēģiem palīdz arī Latvijas robežsargi. Pie grieķu salas Turcijas tuvumā strādā Latvijas robežsardzes kuģis „Valpas” un tā apkalpe.
Uz nākamo Saeimu nekandidēs septiņi deputāti; lēmumu skaidro ar personīgiem iemesliem
Uz nākamo Saeimu nekandidēs septiņi deputāti; lēmumu skaidro ar personīgiem iemesliem
Kad politiskās partijas sagatavos savus vēlēšanu sarakstus, vairāku zināmu 12.Saeimas deputātu vārdu tur nebūs. Par lēmumu nekandidēt nākamās Saeimas vēlēšanās paziņojuši līdz šim septiņi politiķi. Latvijas Radio uzrunātie deputāti to skaidro ar tieksmi pēc pārmaiņām savā dzīvē. Arī politologs Jānis Ikstens par iemesliem sauc drīzāk individuālus apsvērumus.
FOTO un VIDEO:  Ugunsgrēks Pļavniekos lokalizēts; dega koka paletes, mašīnas un sprāga baloni
(papil...
FOTO un VIDEO: Ugunsgrēks Pļavniekos lokalizēts; dega koka paletes, mašīnas un sprāga baloni (papildināts)
Rīgā, ceturtdien, 26. jūlija vakarā Pļavnieku mikrorajonā izcēlies liela mēroga ugunsgrēks, kurā dega koka paletes, vairākas automašīnas, kā arī sprāga acetilēna un skābekļa baloni. Plkst. 22.45 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) paziņoja, ka ugunsgrēks ir lokalizēts, tomēr dzēšanas darbos ievainojumus ir guvuši 10 glābēji. Deviņi no tiem darbu pēc brīža varēja turpināt, taču vienu aizveda uz slimnīcu.
VDK izpētes komisija aicina politiķus «Atklātības likumu» pieņemt pirms vēlēšanām
(papildināts)
VDK izpētes komisija aicina politiķus «Atklātības likumu» pieņemt pirms vēlēšanām (papildināts)
Valsts drošības komitejas (VDK) zinātniskās izpētes komisija aicina Saeimu vēl šī sasaukuma laikā pieņemt "Atklātības likumu". Šis likumprojekts paredz publicēt VDK un Komunistiskās partijas nomenklatūras dokumentus. Saeima šobrīd strādā, lai līdz vēlēšanām pieņemtu citu VDK dokumentu likumprojektu. Atbildīgās Saeimas komisijas vadītāja uzskata, ka ierosinātais likumprojekts tikai paildzinātu iesākto darbu.
Klusums pirms vētras: Partijas nesteidzas ar kandidātu sarakstu iesniegšanu
Klusums pirms vētras: Partijas nesteidzas ar kandidātu sarakstu iesniegšanu
Atlikušas divas nedēļas, kuru laikā politiskās partijas un apvienības var iesniegt Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) savus deputātu kandidātu sarakstus. Līdz šim brīdim par to paziņojis tikai viens politisks spēks - Jaunās konservatīvās partijas pārstāvji iesniegs dokumentus otrdien plkst.13. Tomēr lielākā partiju aktivitāte sagaidāma vien nākamnedēļ.
Nacionālā arhīva direktore: Likums par «čekas maisiem» jāpieņem šai Saeimai
Nacionālā arhīva direktore: Likums par «čekas maisiem» jāpieņem šai Saeimai
Saeimai vēl šajā sasaukumā būtu jāpieņem galīgais lēmums par „čekas maisu” atvēršanu. Šādu viedokli intervijā Latvijas Radio pauda Latvijas Nacionālā arhīva direktore Māra Sprūdža. Līdz šim Saeima likumprojektu izskatīja pirmajā lasījumā. Taču līdz otrajam lasījumam tas nenonāks. Tā vietā vērs vaļā tā saucamo „čekas maisu" pamatlikumu, kas nosaka bijušās Valsts drošības komitejas dokumentu publicēšanu.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd