Ella Semjonova

LTV žurnāliste

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Prezidenta stafeti no Raimonda Vējoņa pārņem Egils Levits. Vērtējam abus politiķus
Prezidenta stafeti no Raimonda Vējoņa pārņem Egils Levits. Vērtējam abus politiķus
Pirmdien, 8. jūlijā, par Latvijas Valsts prezidentu oficiāli kļūst Egils Levits. Nu jau bijušo Eiropas Savienības Tiesas tiesnesi maija beigās par labāko kandidātu valsts augstākajam amatam atzina Saeimas vairākums. Saeimas ārkārtas sēdē Egils Levits dos svinīgo solījumu, un tajā brīdī sāksies viņa kā Valsts prezidenta pilnvaru termiņš.
Āgenskalna tirgus sāks pāreju uz papīra iepakojumu
Āgenskalna tirgus sāks pāreju uz papīra iepakojumu
Svētdien, 7.jūlijā, Āgenskalna tirgū notiks Beziepakojuma tirgus, kurā pircējus aicina ierasties ar savu atkārtoti lietojamu iepakojumu – traukiem, burciņām vai maisiņiem. Arī tirgotājus mudinās uz ekoloģiski atbildīgu rīcību, proti, pāriet uz papīra maisiņu izmantošanu pirkuma ievietošanai.
Latvijas armija svin savu simtgadi
Latvijas armija svin savu simtgadi
Sestdien, 6.jūlijā, Latvijas armija svin savu simtgadi. Tam par godu Rīgā, 11.novembra krastmalā visas dienas laikā – no plkst.14 līdz plkst. 21 –notiks lielkoncerts "Latvijas armijai - 100", Nacionālo bruņoto spēku paraugdemonstrējumi, kā arī Latvijas un sabiedroto spēku militārās tehnikas un ekipējuma izstāde.
Kažoka: Valsts finansējums partijām būtu jāpalielina līdz 3 - 5 miljoniem eiro
Kažoka: Valsts finansējums partijām būtu jāpalielina līdz 3 - 5 miljoniem eiro
Finansējums politiskajām partijām Latvijā ir aptuveni deviņas reizes zemāks, nekā Lietuvā un Igaunijā, tāpēc valsts atbalsts būtu jāceļ. Šī koncepcija gada sākumā jau guva valdības atbalstu, taču Saeimas rīcība nesaprotamu iemeslu dēļ nesekoja. Tāpēc tagad Tieslietu ministrija atkārtoti virza šo jautājumu saskaņošanai.  Pētniece Iveta Kažoka uzskata, ka papildu finansējums būtu labs ieguldījums demokrātijā.
Valdība iedod naudu Alojas skolas remontam, taču vērtēs iespējamās nelikumības pašvaldībā
Valdība iedod naudu Alojas skolas remontam, taču vērtēs iespējamās nelikumības pašvaldībā
Alojas Ausekļa vidusskolas ēkas šobrīd ir avārijas stāvoklī, tāpēc finansējuma piešķiršana tās remontam ir skolēnu drošības jautājums. Tā otrdien, 2. jūlijā, valdības sēdē minēja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (Jaunā konservatīvā partija). Aizdevumu 1,3 miljona eiro apmērā valdība piešķīra. Taču vienlaikus aicināja izvērtēt informāciju par iespējamām nelikumībām Alojas novada domes priekšsēdētaja rīcībā.  
Sociālos darbiniekus aicina uz vasaras skolu
Sociālos darbiniekus aicina uz vasaras skolu
Labklājības ministrija jau sesto gadu organizēs vasaras skolas sociālajiem darbiniekiem. No otrdienas, 2. jūlija, līdz 4. jūlijam nometnes paredzētas tiem sociālajiem darbiniekiem, kas palīdz ģimenēm ar bērniem. Savukārt no 16. jūlija līdz 18. jūlijam aicina tos, kuri strādā ar pieaugušajiem.
«Latvenergo» padome paziņo par atkāpšanos
(papildināts)
«Latvenergo» padome paziņo par atkāpšanos (papildināts)
VAS "Latvenergo" pagaidu padomes priekšsēdētājs Pāvels Rebenoks ir informējis ekonomikas ministru Ralfu Nemiro ("KPV LV") par visu padomes locekļu lēmumu atkāpties no amata, jo neredz iespēju pilnvērtīgi pildīt funkcijas esošā politiskā spiediena dēļ, informēja "Latvenergo" padomē.
Rojā atklāj lielāko brīvdabas estrādi Ziemeļkurzemē
(papildināts)
Rojā atklāj lielāko brīvdabas estrādi Ziemeļkurzemē (papildināts)
Trīsdesmit gadus gaidīja un nu sagaidīja. Tā rojenieki atsaucas par jaunuzcelto Rojas brīvdabas estrādi - vasaras koncertzāli. Iecere nu ir īstenota un Rojā atklāta Ziemeļkurzemē lielākā brīvdabas estrāde. Dažādus kultūras un mākslas pasākumus vasaras koncertzālē būs iespējams baudīt līdz septembra vidum. Bet, ja laika apstākļi būs labvēlīgi, tad sezona, iespējams, tiks pagarināta.
Meteorītu muzejā notiks Asteroīdu dienas pasākumi
Meteorītu muzejā notiks Asteroīdu dienas pasākumi
Jau piekto gadu pasaulē un Latvijā svētdien atzīmēs Asteroīdu dienu. Datums nav izvēlēts nejauši - 1908. gada 30. jūnijā notika Tunguskas katastrofa. Rīgā Asteroīdu dienas pasākumi notiks Meteorītu muzejā Nīcgales ielā 3a.
Finanšu ministrija skeptiska par iespēju pazemināt akcīzi arī alum
Finanšu ministrija skeptiska par iespēju pazemināt akcīzi arī alum
Jau nākamnedēļ, 1. jūlijā, Igaunija par 25% pazeminās nodokļa likmi daļai alkoholisko dzērienu - alum, sidram un stiprajiem dzērieniem. Latvija nevēlas zaudēt ieņēmumus no igauņu patērētājiem, kuri cenu atšķirības dēļ brauc iepirkties uz Latvijas pierobežu. Tāpēc šobrīd Saeimas deputāti apsver iespēju samazināt akcīzes nodokļa likmi stiprajam alkoholam par 15%. Rosināts samazināt akcīzi arī alum, taču pret to iebilst Finanšu ministrija (FM).
Nemiro nenožēlo lēmumu atlaist «Latvenergo» padomi
(papildināts)
Nemiro nenožēlo lēmumu atlaist «Latvenergo» padomi (papildināts)
Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro no partijas „KPV LV” nenožēlo savu lēmumu atlaist "Latvenergo" padomi un iecelt jaunu pagaidu padomi. Ministrs uzskata, ka pagaidu padomes locekļi ir kompetenti, kaut gan atzina – iecelšanas nianses ir diskutējamas. Ekonomikas ministrija patlaban izstrādā "Latvenergo" padomes locekļu amata konkursa nolikumu un paredzams, ka konkurss tiks izsludināts tuvākajā laikā.
Rīdzinieki gatavojas Līgo vakaram – tirgū sagādā ziedus un sieru
Rīdzinieki gatavojas Līgo vakaram – tirgū sagādā ziedus un sieru
Svētdienas, 23.jūnija, vakarā Latvijā svin Līgo svētkus. Tradicionāli Jāņu nakti pieņemts pavadīt ar dziesmām, un dejām, pīt ziedu vainagu un dedzināt ugunskuru. Jau no paša rīta rīdzinieki steidzās uz Centrāltirgu, lai atrastu smaržīgākos pļavu ziedus un gardāko Jāņu sieru.
Saeimas pavasara darba cēliens: alkas pēc pārmaiņām un reformu gūzma
Saeimas pavasara darba cēliens: alkas pēc pārmaiņām un reformu gūzma
Ar vairākiem būtiskiem lēmumiem aizvadīta 13.Saeimas pavasara sesijas pēdējā sēde. Nākamais darba cēliens deputātiem sāksies 3.septembrī. Ņemot vērā to, ka gadā parlamentam ir trīs kārtējās sesijas (rudens, ziemas un pavasara), var nosacīti teikt, ka 13.Saeima aizvadījusi pirmo gadu.
Saeimas deputāti noraida Dzīvesbiedru likumprojektu
Saeimas deputāti noraida Dzīvesbiedru likumprojektu
Saeimas deputāti nevirzīs tālākai skatīšanai partijas "Attīstībai/Par!" un "Jaunās Vienotības" parlamentāriešu izstrādāto tā dēvēto Dzīvesbiedru likumprojektu, kas paredz papildu regulējumu nelaulātu pāru statusam.
Valdība vienojas par skolotāju algu celšanu šogad
(papildināts)
Valdība vienojas par skolotāju algu celšanu šogad (papildināts)
No šī gada 1. septembra skolotāju minimālā alga par likmi pieaugs no 710 līdz 750 eiro - to paredz valdības otrdien, 18.jūnijā, pieņemtie grozījumi "Pedagogu darba samaksas noteikumos". Šim mērķim jau ir atrasts finansējums – 7,66 miljoni eiro. Taču ar šo naudu pietiks tikai šim gadam.
Novēlotie likuma grozījumi un izvairīšanās no «šova» - kāpēc Latvija zaudē cīņā ar spiegiem?
Novēlotie likuma grozījumi un izvairīšanās no «šova» - kāpēc Latvija zaudē cīņā ar spiegiem?
Tiesā līdz šim apjomīgākā spiegošanas lieta – valsts šaujamieroču sistēmas pārzinātājs, iespējams, sešus gadus Krievijai nodevis Latvijas noslēpumus. Apsūdzētais vainu neatzīst, bet prokuratūra lēš - valstij nodarīts būtisks kaitējums. Taču šī ir tikai trešā atklātā spiegošanas lieta Latvijā. Šajā ziņā esam stipri atpalikuši no Igaunijas un Lietuvas. Kāpēc?  
Tiesa sāk skatīt līdz šim apjomīgāko spiegošanas lietu Latvijā
(papildināts)
Tiesa sāk skatīt līdz šim apjomīgāko spiegošanas lietu Latvijā (papildināts)
Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa ceturtdien, 13. jūnijā, sāka skatīt spiegošanas lietu, ko prokuratūra dēvē par līdz šim apjomīgāko Latvijā. Uz apsūdzēto sola sēdās bijusī Latvijas Iekšlietu ministrijas Informācijas centra amatpersona Oļegs Buraks. Saskaņā ar apsūdzību viņš ilgstoši nodevis slepenās ziņas Krievijas izlūkdienestam. Taču kopumā apsūdzība celta par sešiem noziedzīgiem nodarījumiem.
Grieķijas jaunieši: ekonomikas atveseļošanās prasīs daudzus gadus
Grieķijas jaunieši: ekonomikas atveseļošanās prasīs daudzus gadus
Pagājis gandrīz gads, kopš Grieķija noslēdza trešo un pēdējo finansiālās palīdzības programmu. Kopš tā laika valsts ekonomikas rādītāji ir uzlabojušies. Kā savā pavasara atskaitē prognozēja Starptautiskais Valūtas fonds, šogad Grieķijas iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugums sasniegs 2,4%. Pakāpeniski samazinās bezdarbs, lai arī šis rādītājs vēl aizvien ir ārkārtīgi augsts, it īpaši jauniešu vidū. Kā jaunā grieķu paaudze tiek galā ar ekonomiskajām grūtībām un kādu nākotni saredz?
Kāpēc FKTK vadībai piedāvā dāsnas kompensācijas, lai atteiktos no amata?
(papildināts)
Kāpēc FKTK vadībai piedāvā dāsnas kompensācijas, lai atteiktos no amata? (papildināts)
Priekšlikums piedāvāt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadītājam un viņa vietniecei lielāku kompensāciju apmaiņā pret viņu lēmumu līdz 1. augustam brīvprātīgi atstāt amatu turpina izraisīt diskusijas. To kritizē gan opozīciju pārstāvošā bijusī finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola no Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS), gan arī pats finanšu uzraugs. Savukārt Tiesībsarga birojs nākamnedēļ sāks pētīt labas pārvaldības principa ievērošanu un iejaukšanos neatkarīgas iestādes darbībā saistībā ar grozījumiem.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd