Anete Bērtule

LTV "Panorāma" korespondente

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Saeimā gaidāmas asas diskusijas un domstarpības par topošo Sabiedrisko mediju likumu
Saeimā gaidāmas asas diskusijas un domstarpības par topošo Sabiedrisko mediju likumu
Par sabiedrisko mediju pārvaldību, regulējumu un to neatkarības stiprināšanu tiks vēl daudz diskutēts, strādājot arī pie topošā Sabiedrisko mediju likuma. Pirmajā lasījumā to apstiprināja vēl iepriekšējā Saeima, bet jau daudz konkrētākas likuma aprises būs jāiezīmē jaunajam deputātu sasaukumam. Pirmā atbildīgās komisijas sēde apliecināja, ka smagu diskusiju un domstarpību iesaistīto starpā netrūks.
Uz jauno Zinātņu māju pārcelsies LU topošie mediķi, «fizmati» un citu jomu pētnieki
(papildināts)
Uz jauno Zinātņu māju pārcelsies LU topošie mediķi, «fizmati» un citu jomu pētnieki (papildināts)
Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskajā centrā Torņakalnā pirmdien, 28. janvārī, atklāj jauno Zinātņu māju, uz ko pārcelsies Medicīnas fakultāte un Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte, kā arī seši zinātniskie institūti fizikas, astronomijas, materiālzinātņu un medicīnas jomā. Ēkā būs 72 modernas laboratorijas un vairāk nekā 450 darba vietu zinātniekiem.
Žurnālistu asociācija pieprasa pārtraukt LTV valdes locekļu konkursu
(papildināts)
Žurnālistu asociācija pieprasa pārtraukt LTV valdes locekļu konkursu (papildināts)
Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) pieprasa Nacionālo elektronisko plašsaziņu līdzekļu padomi (NEPLP) pārtraukt uzsākto konkursu uz Latvijas Televīzijas (LTV) valdes locekļu amatiem un izsludināt jaunu, ievērojot gan kapitālsabiedrību pārvaldības likuma prasības, gan labas pārvaldības prakses standartus, teikts LŽA paziņojumā. Bažas par pārāk vienpusīgu konkursa komisijas sastāvu paudis arī Pārresoru koordinācijas centrs un korporatīvās pārvaldības eksperti.
«KPV LV» strīdu risinās nākamnedēļ, tikmēr Gobzemam jāskaidrojas KNAB
«KPV LV» strīdu risinās nākamnedēļ, tikmēr Gobzemam jāskaidrojas KNAB
Saeimas deputāts Aldis Gobzems no partijas „KPV LV” piektdien dosies uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB), lai paskaidrotu savas publiski paustās aizdomas par partijas biedru Artusu Kaimiņu. Tikmēr pati “KPV LV” par to, kā tās deputāti turpmāk sastrādāsies, plāno lemt trešdien, 30. janvārī. 
Kalnmeiers: Kriminālprocesam pret Jurašu ir pamats
Kalnmeiers: Kriminālprocesam pret Jurašu ir pamats
Kriminālprocesam pret Jaunās konservatīvās partijas (JKP) deputātu, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāju Juri Jurašu ir pamats, uzskata Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers. Viņš trauksmes cēlāja statusu Jurašam nesteidz piedēvēt, jo laikā, kad risinājušies notikumu ap iespējamo Juraša kukuļošanas mēģinājumu, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) amatpersona ar iesniegumu prokuratūrā neesot vērsusies.
Topošā labklājības ministre noliedz «aplokšņu algas» ģimenes uzņēmumā
Topošā labklājības ministre noliedz «aplokšņu algas» ģimenes uzņēmumā
Topošās valdības labklājības ministres Ramonas Petravičas ("KPV LV") vārds medijos izskanējis saistībā ar iespējamu aplokšņu algu maksāšanu viņas vīram piederošajā uzņēmumā SIA "Monēta". Valsts ieņēmumu dienests (VID) vēl pagājušajā vasarā saņēmis anonīmu sūdzību par šī uzņēmuma darbību. Pati topošā ministre izvairīšanos no nodokļu nomaksas noliedz un negatīvo publicitāti saista ar savu iesaistīšanos politikā.
Nolaidība pansionātā «Lauciene»: sieviete atrod savu mammu guļam fekālijās
Nolaidība pansionātā «Lauciene»: sieviete atrod savu mammu guļam fekālijās
Pansionātā "Lauciene" konstatēta nolaidība aprūpē, un par to sešām personām piemērots rājiens. Talsu novada domes deputāts uzskata, ka pansionāta stāvoklis ir iepriekšējā vadītāja darbības sekas. Jaunā pansionāta vadītāja jau risina galvenās problēmas, tostarp atalgojumu darbiniekiem. Nav gan skaidrības, vai kolektīvs jaunās pārmaiņas pieņems.
Varakļānu aprūpes centra lifta šahtā bojāgājušā zēna vecāki no valsts prasa miljonu
(papildināts)
Varakļānu aprūpes centra lifta šahtā bojāgājušā zēna vecāki no valsts prasa miljonu (papildināts)
Viens miljons eiro – šādu summu no valsts un Varakļānu pašvaldības prasa vecāki, kuru vienīgais dēls – divgadīgais Kristaps – 2015. gada vasarā gāja bojā, iekrītot Varakļānu veselības aprūpes centra lifta šahtā. Zēna tēvs tiesā uzsvēra – prasītā summa nav kompensācija par bērna dzīvību, jo tā naudā nav izmērāma. Bet svarīgi, lai par traģēdiju atbildīgie gūtu mācību un nekas līdzīgs vairs neatkārtotos. 
Sodi par telefonu lietošanu autovadītāju tikumus vēl nemaina
Sodi par telefonu lietošanu autovadītāju tikumus vēl nemaina
Sarunas, īsziņas, jaunumi sociālajos tīklos – šie ir tikai daži no faktoriem, kas ik dienas novērš neskaitāmu autovadītāju uzmanību no paša galvenā – situācijas uz ceļa. Lai arī kopš vasaras par telefona lietošanu pie stūres paredzēti sodi, šoferu ieradumi daudz nav mainījušies.
«KPV LV» solījumu likvidēt koalīcijas padomi izpildīs vien formāli
«KPV LV» solījumu likvidēt koalīcijas padomi izpildīs vien formāli
Vien formāli izpildīts partijas "KPV LV" vēlētājiem dotais solījums likvidēt koalīcijas padomi. Lai arī šāds jēdziens jaunās valdības veidošanas sarunās neparādās, tā vietā partijas vienojušās tikties sadarbības padomes sēdēs. "KPV LV" gan uzsver - sadarbības padomei nebūs lemšanas funkcijas un arī tajā pieaicināto personu loks būs ierobežots, tomēr sadarbības līguma pagaidu variants liecina par pretējo. 
Saeimas komisija atbalsta veselības pakalpojumu dalīšanas divos grozos atlikšanu
(papildināts)
Saeimas komisija atbalsta veselības pakalpojumu dalīšanas divos grozos atlikšanu (papildināts)
Saeimas Sociālo un darba lietu komisija atbalstījusi priekšlikumu līdz 1. jūlijam noteikt pārejas periodu veselības pakalpojumu dalīšanai divos grozos. Tādējādi līdz vasarai visi Latvijas iedzīvotāji saņems veselības aprūpes pilno grozu. Tikmēr Veselības ministrijā norāda, ka, pieņemot lēmumu atlikt valsts veselības apdrošināšanu, vajadzēs papildu vismaz miljonu eiro palīdzības sniegšanai neapdrošinātajiem.
Rīgā atklāj slēpošanas sezonu
Rīgā atklāj slēpošanas sezonu
Sniega un apledojuma dēļ sestdien daudzviet Latvijā bijusi apgrūtināta braukšana pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. Un krietni lēnāk un uzmanīgāk nekā parasti uz priekšu virzījās arī aktīvās atpūtas piekritēji apledojušajās galvaspilsētas slēpošanas trasēs. 
Jaunais gads lielai daļai iedzīvotāju nesis elektrības sadārdzinājumu
(papildināts)
Jaunais gads lielai daļai iedzīvotāju nesis elektrības sadārdzinājumu (papildināts)
Jaunais gads nesis jaunas elektrības cenas lielākajai daļai Latvijas vadošā elektrības tirgotāja "Elektrum" klientu. Sadārdzinājums saistīts ar ilgo sausuma periodu pagājušajā vasarā, kam sekoja būtisks cenu kāpums "Nord Pool" elektrības biržā. Eksperti fiksētās elektroenerģijas cenas palielināšanu lielākajai daļai mājsaimniecību vērtē kā likumsakarīgu soli, bet pieļauj, ka tas varētu motivēt patērētājus aktīvāk pārskatīt izvēlētos tarifu plānus.
«Rīgas satiksmes» korupcijas lietā Bemhenu, Volkinšteinu un Kozāku patur apcietinājumā
(papildināts)
«Rīgas satiksmes» korupcijas lietā Bemhenu, Volkinšteinu un Kozāku patur apcietinājumā (papildināts)
Rīgas apgabaltiesa nolēma paturēt apcietinājumā pašvaldības uzņēmuma „Rīgas satiksme” iepirkumu lietā aizdomās turēto bijušo uzņēmuma valdes priekšsēdētāju Leonu Bemhenu. Stingrais drošības līdzeklis netika atcelts arī uzņēmuma infrastruktūras uzturēšanas un attīstības departamenta direktoram Igoram Volkinšteinam un „Škoda Transportation” amatpersonai Vladislavam Kozākam.
Līdzcilvēku atbalsts palīdz Dagnim Tukuma novadā atjaunot nodegušu saimniecību
Līdzcilvēku atbalsts palīdz Dagnim Tukuma novadā atjaunot nodegušu saimniecību
Atbalsts, bez kura neizdotos piecelties, - tā Tukuma rajona zemnieku saimniecības “Sumbrķīri” īpašnieks Dagnis Darģis atminas līdzcilvēku atsaucību pēc ugunsgrēka, kas šovasar nopostīja teju visu viņa 20 gadu darbu. Tagad, pateicoties ziedotāju palīdzībai un smagam paša darbam, 50 govis atkal mitinās kūtī ar pienācīgu jumtu, un uz ugunsgrēka vaininieku saimnieks ļaunu prātu netur.  
Nākotnes namu balstīs 69 pāļi
Nākotnes namu balstīs 69 pāļi
Pēc vairāk nekā 10 gadus ilgas plānošanas arvien straujāku tempu uzņem Okupācijas muzeja piebūves – Nākotnes nama celtniecība. Ievērojama daļa vēsturiskās muzeja ēkas jau demontēta, un līdz svētkiem plānots iemontēt 69 pāļus, uz kuriem balstīsies Nākotnes nams. Muzeja darbinieki tajā varētu sākt saimniekot nākamā gada beigās.
«Rīgas satiksmes» aizdomīgo iepirkumu procesus pavadījušas konkurentu sūdzības
«Rīgas satiksmes» aizdomīgo iepirkumu procesus pavadījušas konkurentu sūdzības
"Rīgas satiksmes" jaunā pagaidu valde izvērtēs iespējas apturēt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) redzeslokā nonākušo iepirkumu norisi un atteikties no vēl neizpildītajām saistībām. Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā esošā informācija liecina – visus trīs aizdomīgo iepirkumu procesus pavadījušas konkurentu sūdzības.
LTV: KNAB veicis kratīšanu arī Rīgas domē
(papildināts)
LTV: KNAB veicis kratīšanu arī Rīgas domē (papildināts)
Korupcijas novēršanas un apkarošanas (KNAB) birojs otrdien, 11. decembrī, veicis kratīšanu arī Rīgas domē, to Latvijas Televīzijai (LTV) apstiprināja Rīgas vicemērs Andris Ameriks ("Gods kalpot Rīgai"), kas šobrīd pilda arī mēra pienākumus.
FOTO: Policistiem būs jauni formastērpi
(papildināts)
FOTO: Policistiem būs jauni formastērpi (papildināts)
Pēc vairāk nekā 20 gadiem ierastajās formās - tumšzilajās - policijas ietērpam radīts jauns, atšķirīgs dizains. Paši policisti jauno formu kvalitāti un funkcionalitāti slavē, tiesa, pilnībā ietērpt likumsargus jaunajos tērpos būs iespējams tikai pēc vairākiem gadiem.
Eiropas Savienība aizliedz šķirot patērētājus pēc dzīvesvietas
Eiropas Savienība aizliedz šķirot patērētājus pēc dzīvesvietas
No pirmdienas, 3. decembra, Eiropas Savienībā (ES) aizliegts diskriminēt interneta veikalu lietotājus pēc to ģeogrāfiskās atrašanās vietas. Tas nozīmē, ka, piemēram, Latvijas iedzīvotājiem, mēģinot iepirkties kāda uzņēmuma mājaslapā, jābūt pieejamam tādam pašam preču sortimentam par tādām pašām cenām kā citu savienības dalībvalstu iedzīvotājiem. Tiesa, tas nenozīmē, ka uzņēmumam uz visām ES valstīm jānodrošina arī preču piegāde.
Audžuģimenes pirmajā adventē ar savu piemēru iedrošina viņiem sekot
Audžuģimenes pirmajā adventē ar savu piemēru iedrošina viņiem sekot
Būt mājās un kopā, gan gaidot un sagaidot svētkus, gan arī ikdienā. Tā ir iespēja, ko daudziem bērnunamu bērniem devušas audžuģimenes. Šo pirmo adventa svētdienu vairāki desmiti audžu mammu un tētu ar saviem bērniem pavadīja visi kopā. Daloties pieredzē par priekpilnajiem un arī grūtajiem brīžiem, un, iespējams, iedvesmojot vēl kādu no ģimenes kļūt par audžuģimeni. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd