Anete Bērtule

LTV "Panorāma" korespondente

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Bordāna plānoto tieslietu sistēmas auditu veiks Valsts kontrole
Bordāna plānoto tieslietu sistēmas auditu veiks Valsts kontrole
Starptautisku auditoru vietā tieslietu ministra Jāņa Bordāna (Jaunā konservatīvā partija) solīto tieslietu sistēmas izvērtējumu veiks Valsts kontrole. Auditam rezervēto pusmiljonu eiro ministrija gatava atgriezt valsts budžetā. Valsts kontrolē uzsver, ka tieši šāda revīzija bijusi plānota neatkarīgi no politiķu lēmumiem, un tieslietu ministra aicinājums vien pasteidzinājis revīzijas veikšanu par pusgadu.
Palielinās Burova izredzes kļūt par Rīgas mēru
(papildināts)
Palielinās Burova izredzes kļūt par Rīgas mēru (papildināts)
Lai gan par konkrētu vairākuma atbalstu vēl nerunā, Rīgas mēra pienākumu pildītājs Oļegs Burovs no “Gods kalpot Rīgai” nu jau ir visai drošs, ka kļūs par nākamo domes vadītāju. Pašlaik tiekot saskaņots koalīcijas līgums, ko publiskot sola Rīgas svētku pirmās dienas rītā 16. augustā. Tikmēr cerības uz Rīgas atslēgām neatmet arī opozīcija.
Rinkēvičs: Hormuza šaurumā aizturētā tannkuģa apkalpe ir ģeopolitiskās spēles ķīlnieki
(papildināts)
Rinkēvičs: Hormuza šaurumā aizturētā tannkuģa apkalpe ir ģeopolitiskās spēles ķīlnieki (papildināts)
Otrdien, 30. jūlijā, Latvijā tikās Somijas ārlietu ministrs Peka Hāvisto un Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Puses pārrunāja vairākus jautājumus, tomēr uzmanības centrā bija situācija ar Hormuza šaurumā sagrābto britu tankkuģi, uz kura atrodas Latvijas valstspiederīgais. Rinkēvičs preses konferencē pauda viedokli, ka kuģa apkalpe kļuvusi par ģeopolitiskās spēles ķīlnieci.
Dobeles dome un būvnieks pauž pārsteigumu par KNAB izmeklēšanu (precizēts)
(papildināts)
Dobeles dome un būvnieks pauž pārsteigumu par KNAB izmeklēšanu (precizēts) (papildināts)
Dobeles novada domes iepirkumu lietā kratīšanas veiktas arī ceļu būvniecības sabiedrībā “Igate”. To Latvijas Televīzijai apstiprināja pašā uzņēmumā, lai arī iepriekš tas darbinieku pratināšanu un citu procesuālo darbību veikšanu uzņēmumā noliedza. Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) interesi būvnieks dēvē par pārsteigumu, un līdzīgu viedokli pauž arī Dobeles novada domē, kurā par kukuļņemšanu aizdomās turētā darbiniece darbu aizvien turpina.
Vecrīgā tradicionālo latviešu suvenīru veikalā tirgo krūzes ar Putina attēlu
Vecrīgā tradicionālo latviešu suvenīru veikalā tirgo krūzes ar Putina attēlu
Krievijas prezidents Vladimirs Putins spēlē hokeju un puskails jāj uz lāča. Šādi rotātas krūzītes iespējams iegādāties vienā no daudzajiem Vecrīgas suvenīru veikaliņiem. Lai arī aizliegt šādu preču tirdzniecību nevar, Latvijas Institūtā uzsver – tirgotājiem būtu jābūt atbildīgiem, izvērtējot, kādu iespaidu par Latviju viņu piedāvātā prece rada ārvalstu tūristiem.
Ministrs pasažieru vilcienu uz Bolderāju cer ieviest divu līdz trīs gadu laikā
Ministrs pasažieru vilcienu uz Bolderāju cer ieviest divu līdz trīs gadu laikā
Satiksmes ministrija atgriezusies pie jau daudzkārt apspriestās idejas atjaunot dzelzceļa satiksmi uz Bolderāju. Pasažieru vilciens turp nekursē jau 60 gadus un, izņemot sliedes, teju visa pārējā infrastruktūra jāveido no jauna. Projekta izmaksas un arī potenciālā pasažieru plūsma vēl nav aplēsta, bet satiksmes ministrs cer 50. gadu beigās slēgto maršrutu atjaunot tuvāko divu līdz trīs gadu laikā. 
Vai jūrnieka profesija ir bīstama, un kurš atbild par drošību uz kuģa?
Vai jūrnieka profesija ir bīstama, un kurš atbild par drošību uz kuģa?
Irānas īstenotā britu tankkuģa “Stena Impero” aizturēšana starptautiskajos Hormuza šauruma ūdeņos aktualizējusi jautājumu par kuģu un to apkalpes drošību. Īpaši, šķērsojot reģionus, kas iesaistīti valstu politisko attiecību kārtošanā. Kuģniecības nozares profesionāļi gan norāda, ka tieši politiskais aspekts arī ir tas, kuram šajā gadījumā pievēršama galvenā uzmanība, un kuģa apkalpes locekļu veselība un dzīvība līdzīgos gadījumos reti ir apdraudēta. Vai jūrnieka profesija uzskatāma par bīstamu, un kurš atbild par drošību uz kuģa?
Interese par «čekas maisiem» pierimusi
Interese par «čekas maisiem» pierimusi
Nedaudz vairāk kā pusgadu pēc tā dēvēto čekas maisu atvēršanas sabiedrības interese par to saturu ievērojami mazinājusies. Tiesa, vēl joprojām ik dienu digitalizēto Valsts drošības komitejas (VDK) aģentu kartotēku aplūko vidēji 100 cilvēku, un daži desmiti mēnesī dodas arī uz Nacionālā arhīva lasītavu, lai iepazīstos ar dokumentiem, kas apskatāmi tikai klātienē.
Saeimā sagaida aktīvu NEPLP rīcību konflikta risināšanā Latvijas Radio
(papildināts)
Saeimā sagaida aktīvu NEPLP rīcību konflikta risināšanā Latvijas Radio (papildināts)
Latvijas Radio darbinieku un valdes konflikts ir jārisina, bet – ne politiķiem. Šādi secina par mediju jomu atbildīgie, uzsverot, ka par situācijas risinājumu atbildīga Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP). Tā pēc Latvijas Radio Ziņu dienesta paustajām bažām par valdes locekles Sanitas Dikas-Bokmelderes politisko ietekmējamību vērsusies pie medija valdes ar uzdevumu skaidrot žurnālista Edgara Kupča LTV sižetā pausto viedokli.
Valsts atbalstu vismaz uz mēnesi zaudēs 63 zaļās enerģijas ražotāji
Valsts atbalstu vismaz uz mēnesi zaudēs 63 zaļās enerģijas ražotāji
63 tā dēvētās zaļās enerģijas ražotāji vismaz uz mēnesi valsts atbalstu zaudēs. Ekonomikas ministrijas (EM) ekspertu ieskatā, šo uzņēmēju iesniegtie dokumenti arī pēc precizējumiem neatbilst valsts noteiktajām prasībām. Cik daudz naudas uz neizmaksāto kompensāciju rēķina tiks ietaupīts, pagaidām nav zināms.
Rēzeknes slimnīcā atkārtoti atsaka palīdzību akūtai pacientei
Rēzeknes slimnīcā atkārtoti atsaka palīdzību akūtai pacientei
Rēzeknes slimnīcas ārsts Georgijs Tihonovs, kurš reiz jau aizsūtījis mājās smagi slimu infarkta pacientu un tagad par to tiek tiesāts, iespējams, atkal pieļāvis līdzīgu situāciju. Nepiesaistot neirologu, naktī uz piektdienu, 19. jūliju, no Rēzeknes uzņemšanas nodaļas izrakstīta paciente ar insulta pazīmēm. Tikai pēc ģimenes pūlēm, slimnieci nogādājot Daugavpils slimnīcā, piesaistīta insulta vienība, kura konstatējusi diagnozi – insults.
Prezidents un kultūras ministrs apņemas vispirms tikt galā ar krīzi Latvijas Radio
Prezidents un kultūras ministrs apņemas vispirms tikt galā ar krīzi Latvijas Radio
Vispirms jātiek galā ar ugunsgrēku Latvijas Radio, tad domāsim par sabiedriskajiem medijiem kopumā – par šādu darbības plānu vienojušies Valsts prezidents Egils Levits un par mediju nozari atbildīgais kultūras ministrs Nauris Puntulis (Nacionālā apvienība). Latvijas Radio darbinieku prasīto atalgojuma palielinājumu no septembra gan Puntulis vēl joprojām nesola, norādot, ka bumba pagaidām ir Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) laukuma pusē. Tā neesot iesniegusi trūkstošo līdzekļu pieprasījumu, kas, pretēji sākotnēji solītajam, liedzis šo jautājumu jau šonedēļ skatīt valdībā.
OIK izmeklēšanas komisijas vadītājai Krapānei esot informācija, kas varētu novest pie jauniem krimin...
OIK izmeklēšanas komisijas vadītājai Krapānei esot informācija, kas varētu novest pie jauniem kriminālprocesiem (papildināts)
Elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes jeb OIK sistēmas jautājumiem izveidotās parlamentārās izmeklēšanas komisijas deputāti pirmdien, 15. jūlijā, nolēmuši sūtīt jautājumu vēstules ekonomikas ministram Ralfam Nemiro ("KPV LV"), iekšlietu ministram Sandis Ģirģenam ("KPV LV", kā arī Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam ("Jaunā Vienotība"). Savukārt komisijas priekšsēdētāja Ieva Krapāne ("KPV LV") pavēstījusi, ka viņas rīcībā esot informācija saistībā ar OIK, kas varot novest pie jaunām krimināllietām.
Broka apturēs darbību Nacionālajā apvienībā uz izmeklēšanas laiku
(papildināts)
Broka apturēs darbību Nacionālajā apvienībā uz izmeklēšanas laiku (papildināts)
Pārpratums, politisks pasūtījums vai būvnieku cīņa par miljoniem – šādus iespējamos skaidrojumus savai aizturēšana piektdien, 12. jūlijā, tiekoties ar medijiem, minēja kukuļošanā aizdomās turētā politiķe Baiba Broka. Viņa pilnībā noliedz, ka būtu iesaistīta koruptīvos darījumos, tomēr, lai nemestu ēnu pār Nacionālo apvienību (NA), uz izmeklēšanas laiku apturējusi darbību partijā.
KNAB kratījis arī Rāvim daļēji piederošo «Roadeks»
KNAB kratījis arī Rāvim daļēji piederošo «Roadeks»
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) kratīšana notikusi arī uzņēmumā "Roadeks", kas pastarpināti pieder "Skonto būves" patiesā labuma guvējam Guntim Rāvim, LTV atzina "Roadeks" valdes priekšsēdētājs Uldis Klaperis.
Latvijas Universitāte kukuļošanas lietā aizturēto Broku atstādina no amatiem
(papildināts)
Latvijas Universitāte kukuļošanas lietā aizturēto Broku atstādina no amatiem (papildināts)
Pirms pāris nedēļām par Rīgas mēra amata kandidāti minētā Nacionālās apvienības politiķe Baiba Broka kopš pirmdienas ir viena no trim aizturētajiem saistībā ar 20 000 eiro kukuļa pieņemšanu. Kukuļošana notikusi Latvijas Universitātē (LU), kur Broka ir rektora vietniece un Iepirkumu komisijas vadītāja.  LU uz izmeklēšanas laiku atstādinājusi viņu no visiem amatiem.
KNAB aizturējis uzņēmējus Gunti Rāvi un Ivaru Milleru
(papildināts)
KNAB aizturējis uzņēmējus Gunti Rāvi un Ivaru Milleru (papildināts)
Pirmdien, 8.jūlijā, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki veikuši procesuālas darbības "Skonto" grupas līdzīpašnieka Gunta Rāvja birojā un dzīvesvietā, aģentūrai LETA apstiprināja Rāvja pārstāve Elīna Dobulāne. LTV zināms, ka Rāvis ir aizturēts, tāpat aizturēts uzņēmējs Ivars Millers.
Par banku uzrauga pagaidu vadītāju ministrs virza Černaju-Mežmali
(papildināts)
Par banku uzrauga pagaidu vadītāju ministrs virza Černaju-Mežmali (papildināts)
Jau nākamajā dienā pēc līdzšinējās Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadības paziņojuma par atkāpšanos nozares ministrs Jānis Reirs ("Jaunā Vienotība") banku uzrauga pagaidu vadītāja amatam izvirzījis citu komisijas darbinieci. Tā ir Kristīne Černaja-Mežmale, kura līdz šim vadījusi FKTK Monetāro finanšu iestāžu darbības analīzes daļu. Viņas kandidatūra gan vēl jāapstiprina arī Latvijas Bankas padomei un Saeimai.
Potenciālo «Latvenergo» padomes locekļu vērtēšanai būs mēnesis laika
Potenciālo «Latvenergo» padomes locekļu vērtēšanai būs mēnesis laika
Par spīti Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra paustajām bažām nozares ministrs Ralfs Nemiro (“KPV LV”) ir pārliecināts, ka jauno “Latvenergo” padomi izdosies atrast jau līdz septembra vidum. Pieteikšanos gan plānots izsludināt tikai pēc mēneša, un tā varētu ilgt divas nedēļas, kas nozīmē, ka kandidātu izvērtēšanai atliks vien mēnesis laika.
Latvijā piemin ebreju tautas genocīda upurus
(papildināts)
Latvijā piemin ebreju tautas genocīda upurus (papildināts)
Ceturtdien, 4. jūlijā, Latvijā piemin ebreju tautas genocīda upurus. 1941. gada 4. jūlijā pēc nacistu okupācijas varas pavēles tika nodedzināta Rīgas Lielā horālā sinagoga Gogoļa ielā un vēl četri Rīgas ebreju dievnami. Šī diena aizsāka holokaustu Latvijā.
«Jaunajai Vienotībai» jūnijā augstākais reitings pēdējos četros gados; «Saskaņai» un JKP - krītas
«Jaunajai Vienotībai» jūnijā augstākais reitings pēdējos četros gados; «Saskaņai» un JKP - krītas
Premjerministra Krišjāņa Kariņa pārstāvētās "Jaunās Vienotības" reitings sasniedzis augstāko līmeni pēdējo četru gadu laikā. Tikmēr "Saskaņas" popularitātes rādītāji noslīdējuši līdz zemākajai atzīmei kopš 2010. gada. Kritums arī Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP). Tā liecina jaunākā sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktā iedzīvotāju aptauja. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd