Anete Bērtule

LTV "Panorāma" korespondente

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Nelegālo cigarešu tirgotājus liks cietumā – izmaiņas likumos drīz skatīs Saeima
Nelegālo cigarešu tirgotājus liks cietumā – izmaiņas likumos drīz skatīs Saeima
Par nelegālo cigarešu tirgošanu varēs likt cietumā. Latvijas Televīzijas raidījuma “Aizliegtais paņēmiens” atklājumi Rīgas Centrāltirgū likuši sasparoties likumu veidotājiem, un jau drīzumā grozījumus sodu sistēmā varētu skatīt Saeima. Tieši kontrabandas cigarešu tirdzniecības kriminalizāciju kā risinājumu ieilgušajai problēmai redz arī Valsts policija.
Īpaša padome varētu uzraudzīt Rīgas izpilddirektora darbu ar pašvaldības uzņēmumiem
Īpaša padome varētu uzraudzīt Rīgas izpilddirektora darbu ar pašvaldības uzņēmumiem
Rīgas pilsētas izpilddirektora Jura Radzeviča (“Gods kalpot Rīgai”) ieskatā, uzticot visu pašvaldības kapitālsabiedrību uzraudzību izpilddirektoram, vienas amatpersonas rokās koncentrēts pārāk daudz varas. Tādēļ viņš nolēmis veidot neatkarīgu padomi, kas uzraudzītu izpilddirektora darbu kapitālsabiedrību pārvaldībā.
Sašūpojas «Rīgas satiksmes» padomes priekšsēdētāja Klinča krēsls
Sašūpojas «Rīgas satiksmes» padomes priekšsēdētāja Klinča krēsls
"Rīgas satiksmes" kapitāldaļu turētājs - pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs ("Gods kalpot Rīgai") - nav apmierināts ar uzņēmuma padomes vadītāja darbu un neizslēdz iespēju viņu atlaist, ja atklāsies pārkāpumi valdes konkursa procedūrā. Radzevičs padomei pieprasījis dokumentus, kas ļautu saprast, kurš tieši pieņēmis lēmumu par pirmajā kārtā izslēgto kandidātu Emīla Jakrina un Elīnas Epaltes-Drulles atjaunošanu konkursā.
Apstiprina «Rīgas satiksmes» valdi; tajā strādās arī Jakrins un Epalte-Drulle
(papildināts)
Apstiprina «Rīgas satiksmes» valdi; tajā strādās arī Jakrins un Epalte-Drulle (papildināts)
Galvaspilsētas transporta uzņēmuma “Rīgas satiksme” valdes atlases konkursa komisija izvirzīja darbam valdē uzņēmuma pagaidu valdes locekļus Emīlu Jakrinu un Elīnu Epalti-Drulli, Satiksmes ministrijas valsts sekretāra pienākumu izpildītāju Džinetu Innusu, Ceļu satiksmes drošības direkcijas valdes locekli Jāni Golubevu un bijusī “Olainfarm” valdes locekli Ingu Krūkli. Padome šos kandidātus apstiprināja.
Pieminekļu sargi prasa atjaunot Vērmanes dārza strūklaku atbilstoši tās vēsturiskajam tēlam
(papildi...
Pieminekļu sargi prasa atjaunot Vērmanes dārza strūklaku atbilstoši tās vēsturiskajam tēlam (papildināts)
Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde pieprasījusi Vērmanes dārza strūklaku atjaunot atbilstoši tās vēsturiskajam vizuālajam tēlam, LTV pastāstīja pārvaldes pārstāve Alma Kaurāte. Pašlaik strūklakas baseins izlikts ar gaiši zilām flīzēm, bet pirms tam bija neuzkrītošā brūnā krāsā. Rīgas domē norāda, ka pašlaik strūklakā ir tikai pagaidu risinājums.
Lestenē piemin Ziemassvētku kaujas
Lestenē piemin Ziemassvētku kaujas
23. decembris – diena, kas mūslaikos asociējas ar līksmu kopābūšanu un gatavošanos svētkiem, pirms 75 gadiem daudziem latviešu vīriem un zēniem pagāja sasalušos ierakumos, ložu un granātu ielenkumā. Tie, kas izdzīvoja un par Ziemassvētku kaujās pieredzēto spēj pastāstīt vēl šodien, saka – toreiz prātā bijusi tikai viena doma – nosargāt.
Policija kūtra žurnālistu aizsargāšanā draudu gadījumā; Ķuzis sola situāciju labot
(papildināts)
Policija kūtra žurnālistu aizsargāšanā draudu gadījumā; Ķuzis sola situāciju labot (papildināts)
Gadījumos, kad izrēķināšanās draudi tiek izteikti žurnālistiem saistībā ar viņu profesionālo darbību, policija nezina, kā rīkoties, liecina gadījums pētnieciskās žurnālistikas centra “Re:Baltica” redakcijā, kurā ilgstošs vajātājs ieradās ar sēru vainagu. Tikai pēc publiskas runāšanas par šo gadījumu policija ierosināja kriminālprocesu.  
Operas ēkai nepieciešamas miljonu investīcijas; Rīga gatavojas namu atdot valstij
Operas ēkai nepieciešamas miljonu investīcijas; Rīga gatavojas namu atdot valstij
Plīstošas caurules, nolietotas elektroinstalācijas un siltumapgādes sistēmas. Latvijas Nacionālās operas un baleta ēku kompleksā tuvākajos gados jāveic miljonos mērāmas investīcijas. Tā kā Rīgas domei nepieciešamo līdzekļu nav, tā piekritusi pēc 20 gadu pārtraukuma atgriezt operas ēku valsts īpašumā. Brīvu līdzekļu operas remontam gan nav arī Kultūras ministrijai.   
Pūce: Juridiska pamata Ventspils domes atlaišanai nav
(papildināts)
Pūce: Juridiska pamata Ventspils domes atlaišanai nav (papildināts)
Juridiska pamata Ventspils domes atlaišanai nav, bet Magņitska sarakstā iekļautā Aivara Lemberga klātbūtne domē rada riskus Ventspils pašvaldības darbam, pirmdien žurnālistiem teica vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce ("Attīstībai/ Par").
Sabiedriskajiem medijiem lojāla vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju
(papildināts)
Sabiedriskajiem medijiem lojāla vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju (papildināts)
Vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju ir lojāli sabiedriskajiem medijiem. Tā secināts pētījumā par sabiedriskajiem medijiem un sabiedrību, kur pētīta Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas auditorija. Tomēr izpratne par sabiedriskajiem medijiem Latvijā dažādās iedzīvotāju grupās ir ļoti atšķirīga, konstatēts pētījumā.
Lembergs apturēs darbību Ventspils brīvostas pārvaldes valdē
(papildināts)
Lembergs apturēs darbību Ventspils brīvostas pārvaldes valdē (papildināts)
Aivars Lembergs apturēs darbību Ventspils brīvostas pārvaldes valdē, lai netraucētu tās darbību un konkurētspēju, Lembergs paziņoja tviterī. Viņš lūdzis Ventspils pilsētas domi uz laiku līdz apstākļu noskaidrošanai savā vietā iecelt citu valdes locekli. Domes sēde paredzēta jau otrdien.
Pēc «Memory water» skandāla sola mainīt kritērijus sociālā uzņēmuma statusa piešķiršanai
Pēc «Memory water» skandāla sola mainīt kritērijus sociālā uzņēmuma statusa piešķiršanai
Labklājības ministrija (LM) sola mainīt kritērijus sociālā uzņēmuma statusa piešķiršanai pēc tam, kad izrādījies – personas ar invaliditāti lielākoties nodarbinot vien pāris stundu nedēļā, pie šāda statusa un 133 000 eiro liela granta ticis strukturētā ūdens ražotājs "Memory water". Par labklājības jomu atbildīgā partija "KPV LV" arī noliedz, ka ministrijas akceptu statusa piešķiršanai sekmējis "Memory water" priekšvēlēšanu laikā paustais atbalsts tieši partijai "KPV LV".
Prokuratūrā Bordāna piedāvāto ģenerālprokurora izvēles kārtību uzskata par politiski motivētu
(papil...
Prokuratūrā Bordāna piedāvāto ģenerālprokurora izvēles kārtību uzskata par politiski motivētu (papildināts)
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (Jaunā konservatīvā partija) rosina nākamā ģenerālprokurora amata kandidāta izvēli uzticēt Tieslietu padomes izveidotai pretendentu vērtēšanas komisijai. Šobrīd piemērotāko kandidātu izvēlas Augstākās tiesas priekšsēdētājs. Gala vārdu kā līdz šim saka Saeima. Atsevišķas koalīcijas partijas priekšlikumu plāno atbalstīt, taču Ģenerālprokurora padomē priekšlikumus sauc par politiski motivētiem.
Mājsaimniecībām no nākamā gada samazināsies maksa par dabasgāzi
(papildināts)
Mājsaimniecībām no nākamā gada samazināsies maksa par dabasgāzi (papildināts)
Zemākā dabasgāzes cena pēdējo desmit gadu laikā. Šādu situāciju nākamā gada pirmajā pusē sola pirmdien, 2. decembrī, publicētie "Latvijas gāzes" dabasgāzes tarifi 2020. gada pirmajiem sešiem mēnešiem. Gaidāmais gāzes tarifa samazinājums atkarībā no patēriņa svārstās no nepilniem 7% līdz vairāk nekā 10%.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd