Anete Bērtule

LTV "Panorāma" korespondente

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
VDK dokumentu digitalizēšana ar esošo finansējumu var krietni ievilkties
VDK dokumentu digitalizēšana ar esošo finansējumu var krietni ievilkties
Simtiem tūkstošu un, iespējams, pat vairāk nekā miljons lappušu – tā pēc likuma publicējamo Valsts drošības komitejas (VDK) dokumentu apjomu lēš Valsts arhīva darbinieki. Pašlaik, gatavojoties tā dēvēto čekas maisu un citu padomju laika liecību pārvešanai uz arhīva telpām, tajās rit remonts, bet laikietilpīgākais darbs gaidāms pie neskaitāmo dokumentu digitalizācijas. Arhīva vadītāja uzsver – cik raiti šis process virzīsies, lielā mērā atkarīgs no piešķirtā finansējuma. 
Līdz gada beigām no «Čekas maisiem» publicēs VDK aģentu kartotēku
Līdz gada beigām no «Čekas maisiem» publicēs VDK aģentu kartotēku
Līdz gada beigām visiem brīvi pieejamā vietnē internetā parādīsies pirmā VDK dokumentu daļa. Tie būs sabiedrībā plaši apspriestie “čekas maisi” jeb VDK aģentu kartotēka. Eksperti, kas ar padomju laiku liecībām strādā ikdienā, aicina dokumentus lasīt ar izpratni un uzsver, ka tajos nav atrodama informācija par personu reālo iesaisti VDK pastrādātajos noziegumos.
«Moneyval» eksperts: Uz «netīrās naudas» nevar uzcelt ekonomiku
«Moneyval» eksperts: Uz «netīrās naudas» nevar uzcelt ekonomiku
Latvijai atlicis pusgads, lai veiktu būtiskus pasākumus cīņā ar naudas atmazgāšanu. Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas (Kontroles) dienesta vadītāja uzsver, ka būtisks progress finanšu sektora sakārtošanā jau panākts, bet atzīst – jaunais Saeimas sastāvs rada bažas par uzņemtā kursa maiņu. “Moneyval” Izraēlas delegācijas vadītājs Jehuda Šafers uzsver, ka uz "netīrās naudas" nevar uzcelt ekonomiku.
Simtgades uguņošanas izmaksas izrādās par teju 100 000 eiro lielākas
Simtgades uguņošanas izmaksas izrādās par teju 100 000 eiro lielākas
18. novembra gaismas uzvedums “Saules mūžs” izmaksājis par teju 100 000 eiro vairāk, nekā vēstīts līdz šim. Izrādās, bez 285 tūkstošus eiro vērtā iepirkuma par projekta realizāciju bijuši vēl arī citi – mazāki iepirkumi, kas medijiem paslīdējuši garām nepamanīti. Rīgas dome pārmetumus par patieso izmaksu noklusēšanu noraida, uzsverot – neviens neesot jautājis.  
Nesakoptā Kandavas atkritumu šķirotava, iespējams, saistīta ar nelegālu atkritumu importu
(papildinā...
Nesakoptā Kandavas atkritumu šķirotava, iespējams, saistīta ar nelegālu atkritumu importu (papildināts)
Atkritumu šķirotava, kuras nesakoptā teritorija piesaistījusi Kandavas novada iedzīvotāju uzmanību, iespējams, saistīta ar nelegālu atkritumu importu. Tā stāsta Valsts vides dienestā (VVD), solot jau tuvākajā laikā objektā veikt papildu pārbaudes. Latvijas Televīzijas sastaptais uzņēmuma ražošanas vadītājs pārmetumus par nenorobežoto teritoriju noraidīja, bet uz jautājumiem par atkritumu izcelsmi atbildēja izvairīgi.
«Olainfarm» atkārtoti apstiprina līdzšinējo padomi
(papildināts)
«Olainfarm» atkārtoti apstiprina līdzšinējo padomi (papildināts)
Zaļu ražotāja “Olainfarm” 22. novembra ārkārtas akcionāru sapulcē atkārtoti amatos apstiprināja esošo uzņēmuma padomi – padomes priekšsēdētāju Pāvelu Rebenoku, padomes priekšsēdētāja vietnieci Irinu Maliginu un padomes locekļus – Mārtiņu Krieķi un Dainu Sirlaku.
Ēģiptē aiztur korupcijā apsūdzēto bijušo Rīgas amatpersonu Stabiņu
Ēģiptē aiztur korupcijā apsūdzēto bijušo Rīgas amatpersonu Stabiņu
Ēģiptē aizturēta par kukuļņemšanu aizdomās turētā bijusī Rīgas domes amatpersona Ārija Stabiņa. Viņu pirms sešiem gadiem aizturēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), tomēr jau pusgadu vēlāk Stabiņa no Latvijas varasiestāžu redzesloka pazuda.  
Saskaņoto paziņojumu varēs aizpildīt arī elektroniski – telefonos
Saskaņoto paziņojumu varēs aizpildīt arī elektroniski – telefonos
Reģistrēt nelielus ceļu satiksmes negadījumus, neiesaistot policiju, turpmāk varēs arī bez saskaņotā paziņojuma automašīnas cimdu nodalījumā. Ja vien abiem avārijā iesaistītajiem būs viedtālrunis, kurā ielādēta mobilā lietotne "LTAB OCTA", negadījuma apstākļus varēs fiksēt arī elektroniski. Tā iecerēts atvieglot dzīvi ne vien autovadītājiem, bet arī ceļu policistiem.
Haosa dēļ pēc uguņošanas policija spriež par iespēju tik milzīgos masu pasākumos ierobežot skatītāju...
Haosa dēļ pēc uguņošanas policija spriež par iespēju tik milzīgos masu pasākumos ierobežot skatītāju skaitu (papildināts)
Viens no svētku kulminācijas pasākumiem - gaismas uzvedums “Saules mūžs” - Rīgas centrā, Daugavas abos krastos, pulcēja vairāk nekā 100 tūkstošus iedzīvotāju. Daudzi no viņiem kā šausmīgu un biedējošu raksturo mirkli uzreiz pēc uguņošanas beigām, kad sanākušie visi vienlaikus centās pamest krastmalu. Valsts policija gan uzsver, ka situācija tika kontrolēta, tomēr pieļauj - nākotnē tik vērienīgos masu pasākumos varētu tikt ierobežots skatītāju skaits. 
Bez apkures Rīgā vēl 200 mājas; varētu lemt par līguma laušanu ar «Siltumserviss Rīga»
(papildināts)
Bez apkures Rīgā vēl 200 mājas; varētu lemt par līguma laušanu ar «Siltumserviss Rīga» (papildināts)
Rīgas domnieki saņēmuši neskaitāmas rīdzinieku sūdzības par pilnsabiedrības «Siltumserviss Rīga» nespēju savlaicīgi nodrošināt apkuri Rīgas daudzdzīvokļu mājās, kā arī nepietiekamu komunikāciju ar iedzīvotājiem. Apkures sezonas beigās dome varētu lemt par līguma laušanu ar  «Siltumserviss Rīga», kas apkalpo ēku siltumapgādes sistēmas.
Daļa Rīgas dzīvokļu vēl bez apkures
(papildināts)
Daļa Rīgas dzīvokļu vēl bez apkures (papildināts)
Daudzviet Latvijā gaisa temperatūra naktīs jau noslīd zem nulles, bet daļā dzīvojamo ēku radiatori vēl joprojām ir auksti. Rīgas pašvaldības uzņēmumā "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) skaidro, ka apkure ir pieslēgta visos tā apsaimniekotajos namos, bet turpinās siltumvadu atgaisošana.
«Zolitūdes» tiesā liecina apsūdzētie: būvinženieris Sergets noliedz sabrukušo konstrukciju rasēšanu...
«Zolitūdes» tiesā liecina apsūdzētie: būvinženieris Sergets noliedz sabrukušo konstrukciju rasēšanu (papildināts)
Sagruvušā veikala "Maxima" būvinženieris Ivars Sergets otrdien, 16.oktobrī, Zolitūdes krimināllietas iztiesāšanā nolasīja īsu liecību, uzsverot, ka detalizētas metāla konstrukcijas viņš nerasēja un paraksti uz attiecīgajiem dokumentiem neesot viņa. Tiesas zālē Sergets pauda pārliecību, ka viņa paraksti esot viltoti uz 45 rasējumiem.
Valsts kontrole: Skolotāju atalgojuma sistēma - neskaidra un nesaprotama
(papildināts)
Valsts kontrole: Skolotāju atalgojuma sistēma - neskaidra un nesaprotama (papildināts)
Lai novērstu lieku birokrātismu pašvaldību izglītības iestāžu skolotāju darba uzskaitē un apmaksā, mazinātu augstos pārkāpumu riskus un padarītu sistēmu vienkāršāk uzturamu, valstī nepieciešami skaidrāki pedagogu darba samaksas noteikumi, secināja Valsts kontrole. Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) gan daļu pārmetumu noliedz.
Reizniece-Ozola varētu pievienoties Latvijas Zemnieku savienībai
Reizniece-Ozola varētu pievienoties Latvijas Zemnieku savienībai
Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, kura pašlaik pārstāv partiju "Latvijai un Ventspilij", varētu pievienoties citai Zaļo un Zemnieku savienībā (ZZS) ietilpstošajai partijai – Latvijas Zemnieku savienībai (LZS). To Reizniece-Ozola atzina Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā".
Pirms vēlēšanām balsi glabāšanā nodevuši 2,18% vēlētāju
(papildināts)
Pirms vēlēšanām balsi glabāšanā nodevuši 2,18% vēlētāju (papildināts)
No 3. līdz 5. oktobrim, kad bija iespējams nodot glabāšanā savu balsi 13. Saeimas vēlēšanām, šo iespēju izmantojuši 33 767 balsstiesīgie jeb 2,18% vēlētāju, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) mājaslapā pieejamā informācija. Vēlētāja apliecības izņēmusi piektā daļa balsstiesīgo.
Saeimā draud iesprūst likums par piespiedu dalītā īpašuma izbeigšanu
Saeimā draud iesprūst likums par piespiedu dalītā īpašuma izbeigšanu
Iesprūst Saeimas gaiteņos vēl uz nenoteiktu laiku. Tāds liktenis draud jau tā ilgi veidotajam un pārveidotajam likumprojektam, kas ļautu izbeigt vairākus gadu desmitus ilgušās piespiedu dalītā īpašuma attiecības. Diskusijas pirms deputātu balsojuma otrajā lasījumā bremzē gan domstarpības par juridiskiem formulējumiem, gan atkārtota atgriešanās pie likuma pamatiem. 
Piespiedu nomas maksas mazināšana iestrēgusi Saeimā; dzīvokļu īpašnieki - zeme jāatpērk valstij
Piespiedu nomas maksas mazināšana iestrēgusi Saeimā; dzīvokļu īpašnieki - zeme jāatpērk valstij
Neizpildīts paliks politiķu solījums vēl līdz vēlēšanām labot Satversmes tiesas izbrāķēto likumu par piespiedu zemes nomas maksas mazināšanu. Diskusijas atbildīgajā komisijā ātru risinājumu nesola, un tagad aktuāls ir jautājums – vai likumu izdosies labot līdz nākamā gada maijam, kad atbilstīgi Satversmes tiesas lēmumam spēku zaudēs līdzšinējais regulējums.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd