Anete Bērtule

LTV "Panorāma" korespondente

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Bijušā LDz šefa tiesa: Magonis liecina – 500 000 eiro saņēmis kā maksu par lobēšanu
(papildināts)
Bijušā LDz šefa tiesa: Magonis liecina – 500 000 eiro saņēmis kā maksu par lobēšanu (papildināts)
Vidzemes rajona tiesa Limbažos turpina skatīt krimināllietu, kurā uz apsūdzēto sola sēž VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) bijušais valdes priekšsēdētājs Uģis Magonis un Igaunijas miljonārs Oļegs Osinovskis. Magonis liecināja, ka 500 000 eiro saņēmis nevis kā kukuli, bet gan kā maksu par Osinovskim pastarpināti piederošā uzņēmuma interešu lobēšanu Krievijā.
PVO amatpersona mudina Latvijā nodrošināt katram pieejamu veselības aprūpi
PVO amatpersona mudina Latvijā nodrošināt katram pieejamu veselības aprūpi
To, ka ar nākamgad medicīnai atvēlēto finansējumu ir par maz, lai nodrošinātu kvalitatīvu veselības aprūpi, uzsver arī Pasaules Veselības organizācija (PVO). Tās jaunievēlētais Eiropas Reģionālais direktors Hanss Klūge mudina Latviju samazināt pacientiem uzlikto finanšu slogu un audzēt valsts finansējumu veselības aprūpei.
Iestādes nesaprotas – noslepkavotais administrators Bunkus tiek pie kapa daļēji slēgtajos Meža kapos
Iestādes nesaprotas – noslepkavotais administrators Bunkus tiek pie kapa daļēji slēgtajos Meža kapos
Pērn noslepkavotais maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus ticis pie kapavietas daļēji slēgtajos Meža kapos. Rīgas domes Kapu pārvaldē uzsver, ka lūgumu Bunkum piešķirt šo kapavietu izteikusi Tieslietu ministrija, pamatojoties uz maksātnespējas administratora īpašiem nopelniem valsts labā, ministrija uzskata, ka tai šajā procesā bijusi vien pastnieka loma.  
Bojārs: Iefiltrēšanās «cigarešu mafijā» – bīstamākā operācija «Aizliegtā paņēmiena» vēsturē
Bojārs: Iefiltrēšanās «cigarešu mafijā» – bīstamākā operācija «Aizliegtā paņēmiena» vēsturē
Gadu desmitiem izkopts bizness, nespēja no vainīgajiem piedzīt soda naudu, un miljoni eiro neiekasētu nodokļu. Latvijas Televīzijas raidījums “Aizliegtais paņēmiens” vērienīgā operācijā izgaismojis kontrabandas cigarešu tirdzniecības shēmas “Rīgas centrāltirgū”. Raidījuma veidotāji atzīst – tā ir bīstamāka operācija “Aizliegtā paņēmiena” vēsturē.
Centrāltirgus valdei uzdots lauzt līgumu ar nomnieku
(papildināts)
Centrāltirgus valdei uzdots lauzt līgumu ar nomnieku (papildināts)
Pašvaldības uzņēmuma “Rīgas centrāltirgus” kapitāldaļu turētājs Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (“Gods kalpot Rīgai”) uzdevis tirgus vadībai lauzt ilggadējo līgumu ar tirgus nomnieku “Tirdzniecības nams Latgales priekšpilsētā”. Šis ir privātais nomnieks, kurš pašlaik apsaimnieko laukumu starp tirgu un stacijas tuneli, kur policija veica kratīšanas. Tāpat mēra ieskatā pašreizējo "Rīgas centrāltirgus" drošības dienestu vajadzētu nomainīt ar ārpakalpojumā piesaistītu specializētu apsardzes uzņēmumu. 
VARAM apsvērs Rīgas domes atlaišanu, ja tā nesakārtos atkritumu savākšanu; Burovs sola situāciju atr...
VARAM apsvērs Rīgas domes atlaišanu, ja tā nesakārtos atkritumu savākšanu; Burovs sola situāciju atrisināt (papildināts)
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce ("Attīstībai/Par!") ministrijas darba kārtībā iekļāvis jautājumu par iespējamu Rīgas domes atlaišanu, ja tā nesakārtos atkritumu apsaimniekošanas sistēmu, informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM). Domei dotas 20 dienas, lai sniegtu paskaidrojumus ministram. Rīgas domē plāno visas VARAM prasības līdz 11. decembrim izpildīt, un jau esot izsludināts iepirkums.
KNAB rosinās par priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem sodīt partiju vadītājus
KNAB rosinās par priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem sodīt partiju vadītājus
Partiju vadītājiem par priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem turpmāk varētu būt jāatbild personīgi. Šādas izmaiņas iecerējis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), cerot – tas stimulēs politiskos spēkus un citus aģitācijā iesaistītos ievērot likumu, kas līdz šim nereti ticis klaji ignorēts. Ievērojams sodu palielinājums gan plānots vienīgi par aģitācijas pārkāpumiem radio un televīzijā.
Drošības dienests saistībā ar nelegālu ieroču tirdzniecību Āfrikas valstīs aizturējis trīs personas...
Drošības dienests saistībā ar nelegālu ieroču tirdzniecību Āfrikas valstīs aizturējis trīs personas (papildināts)
Valsts drošības dienests (VDD) 13. un 14. novembrī vairākos objektos Rīgā un tās apkaimē saistībā ar aizdomām par nelegālu ieroču tirdzniecību uz Āfrikas valstīm, starptautisko sankciju pārkāpšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu veicis tiesas sankcionētas procesuālās darbības, aizturot trīs personas, informēja VDD.
TV3 sieviešu un bērnu kanālus vēl kādu laiku nāksies pagaidīt
TV3 sieviešu un bērnu kanālus vēl kādu laiku nāksies pagaidīt
Ar plānoto Latvijas Neatkarīgās televīzijas (LNT) pārveidi par sieviešu mērķauditorijai domāto “TV3 Life” varētu neiet tik gludi, kā “All Media Baltics” vadība iecerējusi. Esošais regulējums kanāla formāta maiņu nepieļauj, bet, lai iegūtu jaunu apraides atļauju, varētu būt nepieciešami pat četri mēneši. Vienlaikus Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) saistībā ar iecerētajām pārmaiņām vērsusies Konkurences padomē, un līdz tās atzinuma saņemšanai lēmumu par jaunu apraides atļauju izsniegšanu neplāno pieņemt.
Valsts darba inspekcijas Rīgas reģionā trūkst trešdaļas no nepieciešamajiem inspektoriem
(papildināt...
Valsts darba inspekcijas Rīgas reģionā trūkst trešdaļas no nepieciešamajiem inspektoriem (papildināts)
Par darba drošības pārkāpumiem iedzīvotāji anonīmi var informēt Valsts darba inspekciju. To 24. oktobrī darīja arī Latvijas Radio programmu producente Ieva Zeiza. Viņa bija novērojusi cilvēkus, kas uz piecu stāvu augstumā esošā Finanšu ministrijas ēkas jumta strādāja bez drošības stiprinājumiem. Pārbaude bija ieplānota vien pēc 19 dienām, bet nelaime, kas atņēma viena strādnieka dzīvību, nāca ātrāk. Pēc nelaimes gadījuma no amata atkāpusies ēkas pārraudzītāja - "Valsts nekustamo īpašumu" valdes locekle Kitija Griškevica. Kādēļ ziņojumi par tik nopietniem darba drošības pārkāpumiem tiek pārbaudīti tik novēloti un vai iedzīvotāju sūdzības tiek prioritarizētas, pētīja Latvijas Radio.
LNT neturpinās darbu esošajā formātā
(papildināts)
LNT neturpinās darbu esošajā formātā (papildināts)
Mediju koncerns “All media Baltics” nolēmis attīstīt sieviešu auditorijai domātu kanālu “TV3 Life”, atsakoties no komerckanāla LNT zīmola. Kā koncerna vadošais kanāls pozicionēts TV3, uz kuru plānots pārnest arī daļu LNT Ziņu dienesta raidījumu. Bet jau tagad ir skaidrs, ka vairāki desmiti medija darbinieku darbu zaudēs.
Garas rindas uz vietu bērnudārzā: problēma sena, bet – vai būs risinājums?
Garas rindas uz vietu bērnudārzā: problēma sena, bet – vai būs risinājums?
No valdības uz valdību kā stafetes kociņš nodota viena no valsts prioritātēm - demogrāfijas veicināšana. Bet, kamēr vārdos politiķi nenogurstot aicina veidot kuplas daudzbērnu ģimenes, pirmsskolas izglītības iestāžu trūkums nav novērsts jau gadiem. Kā nedilstošo rindu uz bērnudārziem iecerējuši mazināt šī sasaukuma Saeimas deputāti?
Profesoram Gruntmanim liek kārtot eksāmenu, lai pēc 20 gadiem ASV atgrieztos un strādātu Latvijā
Profesoram Gruntmanim liek kārtot eksāmenu, lai pēc 20 gadiem ASV atgrieztos un strādātu Latvijā
Vārdos valdība aicina diasporas pārstāvjus atgriezties mājās, Latvijā, cerot uz ārzemēs skolotu un praktizējošu profesionāļu pienesumu Latvijā, bet darbos – ārstam un profesoram ar 20 gadu pieredzi prasa kārtot augstskolas eksāmenu. Profesionālās kvalifikācijas atzīšanas procesa smagnējumu izgaismojis endokrinologa Uģa Gruntmaņa lēmums pamest darbu Amerikas Savienotajās Valstīs un atgriezties Latvijā.
Atteiksies no divpakāpju izglītības medmāsām
Atteiksies no divpakāpju izglītības medmāsām
Sarežģīto izglītības sistēmu medicīnas māsas profesijas apgūšanai plānots mainīt. Jaunā kārtība gan paildzinātu pamatstudiju garumu, taču dotu absolventiem krietni plašāku kvalifikāciju un līdz ar to – iespējas brīvi pārvietoties darba tirgū.
Rīgas dome plāno līgumu ar «Tīrīgu» iesaldēt
Rīgas dome plāno līgumu ar «Tīrīgu» iesaldēt
Rīgas domes (RD) vadība neplāno lauzt līgumu ar atkritumu apsaimniekotāju “Tīrīga” un pieļauj – tā vietā līgumu varētu iesaldēt. Kā maksimālais ilgums šādam pagaidu risinājumam tiek minēti pat septiņi gadi. Lēmums par turpmāko rīcību gan būs jāpieņem domes deputātiem. Tiesa, tā vietā, lai meklētu izeju no sarežģītās situācijās, otrdienas komitejas sēde pagāja, cenšoties noskaidrot, kurš tad īsti atbildīgs par domes vēl nesen pieņemtajiem lēmumiem.
100 gadus kopš Bermontiādes Kara muzejā piemin ar īpašu izstādi
100 gadus kopš Bermontiādes Kara muzejā piemin ar īpašu izstādi
Kauja, pēc kuras Latvijas vārds nonāca Rietumeiropas valstu laikrakstos un līdz ar to – arī šo valstu iedzīvotāju redzeslokā. Bermontiāde. Kopš šī viena no Latvijas Brīvības cīņu nozīmīgākajiem posmiem pagājuši tieši simt gadi, un, lai izceltu nozīmīgo sabiedroto spēku lomu šajā Latvijas vēstures posmā, Kara muzejā atklāta izstāde.
Pedagoga profesijas entuziaste Iluta Asermane svin jau 19. Skolotāju dienu
Pedagoga profesijas entuziaste Iluta Asermane svin jau 19. Skolotāju dienu
Viņi mums palīdzēja apgūt prasmes, bez kurām tagad savu ikdienu nespējam iedomāties – ne vien lasīt, rakstīt un rēķināt, bet arī domāt, analizēt, paust savu viedokli un ieklausīties citos. Visā pasaulē šajā nedēļas nogalē atzīmē Skolotāju dienu. Latvijā savas zināšanas citiem ik dienu nodod teju 30 tūkstoši pedagogu, un Latvijas Televīzija viesojās pie skolotājas Ilutas Asermanes, kurai šī ir jau jau 19. Skolotāju diena.
Ar vērienīgu kaujas situācijas vingrinājumu noslēdzas militārās mācības «Sudraba bulta»
Ar vērienīgu kaujas situācijas vingrinājumu noslēdzas militārās mācības «Sudraba bulta»
Kamēr daudzviet Latvijā redzamību sestdien ievērojami apgrūtināja miglas vāli, Ādažu poligonu piepildīja šāvienu un sprādzienu dūmi. Ar vērienīgu kaujas situācijas vingrinājumu noslēgušās militārās mācības "Sudraba bulta", kuru laikā pirmo reizi visa apvienotā 12 valstu karavīru brigāde devusies operācijā reālajā vidē – ārpus Ādažu poligona. 
EBU vadītāju šokē LTV novecojušās tehnoloģijas
EBU vadītāju šokē LTV novecojušās tehnoloģijas
Pagājušā gadsimta tehnoloģijas un būtiskas neskaidrības topošajā nozares likumā. Šādi secinājumi Eiropas raidorganizāciju asociācijas jeb EBU ģenerāldirektoram Noelam Kurenam ir pēc iepazīšanās ar Latvijas situāciju sabiedrisko mediju jomā. EBU vadītājs sola arī turpināt sekot jaunā sabiedrisko mediju likuma pieņemšanas gaitai.
Latvijas mediju problēmas ieinteresē EBU vadību
Latvijas mediju problēmas ieinteresē EBU vadību
Sabiedrisko mediju finanšu grūtības un saspīlētās attiecības ar nozari uzraugošo padomi piesaistījušas Eiropas Raidorganizāciju asociācijas (EBU) vadības uzmanību. Divu dienu vizītē Rīgā ieradies asociācijas ģenerāldirektors. Trešdien, tiekoties ar Saeimas deputātiem, viņš uzsvēra – stipri un neatkarīgi sabiedriskie mediji ir jebkuras demokrātijas garants.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd