Anete Bērtule

LTV "Panorāma" korespondente

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Saeimā lēmumus saistībā ar VDK dokumentu publicēšanu sola līdz vēlēšanām
Saeimā lēmumus saistībā ar VDK dokumentu publicēšanu sola līdz vēlēšanām
Pirmo no miljoniem lappušu apjomīgā bijušās Valsts drošības komitejas (VDK) dokumentu klāsta pētnieki rekomendē publiskot sabiedrības visvairāk apspriesto čekas aģentu kartotēku. Tikmēr Saeimā lēmumus saistībā ar VDK dokumentu publicēšanu sola pieņemt līdz rudenī gaidāmajām vēlēšanām.
Iecere par sabiedriskajiem medijiem ārpus reklāmas tirgus – priekšlikums bez naudas
Iecere par sabiedriskajiem medijiem ārpus reklāmas tirgus – priekšlikums bez naudas
Lai pasargātu no Krievijas ietekmes Latvijas informatīvo telpu, Saeimas komisija lēmusi virzīt apstiprināšanai virkni grozījumu Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā. Tiesa, vairākas ieceres ir finansiāli ļoti ietilpīgas, un to, kur rast līdzekļus to īstenošanai, visticamāk, būs jādomā jau nākamajai valdībai.
Pensionāri izvirza prasības nākamajiem deputātiem
Pensionāri izvirza prasības nākamajiem deputātiem
Viena no pasaulē atzītākajām pensiju sistēmām, bet gandrīz paši nabadzīgākie pensionāri. Būdami neapmierināti ar paradoksālo situāciju, kāda jau ilgus gadus valda Latvijā, pensionāri izvirzījuši virkni prasību partijām, kas domā startēt nākamajās Saeimas vēlēšanās. Un demogrāfijas rādītāji liecina – tieši seniori lielā mērā noteiks nākamā parlamenta sastāvu.
NATO samitā jūlijā Baltijas valstīm varētu būt mazāka loma nekā iepriekš
NATO samitā jūlijā Baltijas valstīm varētu būt mazāka loma nekā iepriekš
NATO samitā Briselē Baltijas valstīm varētu būt mazāka loma nekā iepriekš. Šāds secinājums ir pēc trīs valstu aizsardzības ministru tikšanās Klaipēdā, kur pārrunāta arī Baltijas kopīgā pozīcija jūlijā gaidāmajā Ziemaļatlantijas alianses sanāksmē. Ministri gan uzsvēra, ka Baltijas reģionam būtiskākie lēmumi jau ir pieņemti un tagad jākoncentrējas uz to īstenošanu. 
«Panorāmas» novēlotā iziešana ēterā atkal parāda sabiedrisko mediju finanšu problēmas
«Panorāmas» novēlotā iziešana ēterā atkal parāda sabiedrisko mediju finanšu problēmas
Daudzi Latvijas Televīzijas (LTV) skatītāji svētdien, 20. maijā, bija liecinieki tam, kā pirmo reizi 60 gadu garajā “Panorāmas” vēsturē ziņu raidījums tehnisku iemeslu dēļ ēterā nonāca ar krietnu kavēšanos. Kaut arī trūkumi ir novērsti un atkal var strādāt, šis gadījums izgaismojis jau ieilgušu problēmu: investēt saturā vai tehnoloģijās – abiem nepietiek. Sabiedrisko mediju finansējuma ziņā Latvija tālu atpaliek ne vien no kaimiņvalsts Igaunijas, bet arī no Rumānijas un Bulgārijas.
NEPLP rosina likumā noteikt pienākumu notikumus atspoguļot precīzi un neitrāli
(papildināts)
NEPLP rosina likumā noteikt pienākumu notikumus atspoguļot precīzi un neitrāli (papildināts)
Lai cīnītos ar Kremļa propagandu, mediju uzraugs piedāvā Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā iestrādāt normu, kas uzliek par pienākumu notikumus atspoguļot precīzi un neitrāli. Vienlaikus regulators atzīst – šādas izmaiņas radītu situāciju, kurā politiķi var mēģināt vērsties arī pret vietējiem medijiem, kas pauž tiem netīkamu vēstījumu.
Valsts kontrole: Glābēju depo būvniecībā varēja ietaupīt teju 3 miljonus eiro
(papildināts)
Valsts kontrole: Glābēju depo būvniecībā varēja ietaupīt teju 3 miljonus eiro (papildināts)
Revīziju par iekšlietu nozares nekustamo īpašumu pārvaldīšanu Valsts kontrole konstatējusi, ka vismaz 16 īpašumi netiek vai gandrīz nemaz netiek izmantoti iekšlietu nozares iestāžu funkcijām. Tāpat depo būvniecībai un renovācijai paredzētie valsts budžeta līdzekļi tērēti neefektīvi, un no sešu ēku būvniecībai izlietotā finansējuma varēja ietaupīt teju trīs miljonus eiro. Saistībā ar Valsts kontroles atklājumiem Iekšlietu ministrija sākusi vairākas disciplinārlietas.
Burkānu nesteidz vainot naudas atmazgāšanas apkarotāja neizteiksmīgajā sniegumā
Burkānu nesteidz vainot naudas atmazgāšanas apkarotāja neizteiksmīgajā sniegumā
Lai arī atbildīgās amatpersonas vienā balsī atzīst – Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestam jeb Kontroles dienestam ir nepieciešams jauns vadītājs, vainot tā līdzšinējo priekšnieku Viesturu Burkānu dienesta ilgstoši neizteiksmīgajā sniegumā neviens nesteidzas. Tā vietā tiek norādīts uz pārāk zemu iestādes kapacitāti un komunikācijas plaisu starp Kontroles dienesta darbiniekiem un finanšu noziegumu izmeklētājiem.
Zviedrijā zagto traktoru atpakaļ nesūtīs
Zviedrijā zagto traktoru atpakaļ nesūtīs
Prokuratūra lēmusi tomēr atdot 30 tūkstošus eiro vērto traktoru zemniekam, kurš tikai pēc vairāku gadu lietošanas uzzināja, ka viņa Lietuvā iegādātais braucamrīks ir nozagts Zviedrijā.  Identisks lēmums pieņemts vēl vienā līdzīgā gadījumā, kad arī prokuratūra sākotnēji bija lēmusi traktoru tā īpašniekam Latvijā atņemt.
Līdzjutēji par Latvijas hokeju no sirds fano Dānijā un pašu mājās
Līdzjutēji par Latvijas hokeju no sirds fano Dānijā un pašu mājās
Latvijas izlase pasaules čempionātu hokejā sākusi ar uzvaru papildlaikā pār Norvēģiju, sestdien ielīksmojot līdzjutējus gan turnīra norises vietā Dānijas pilsētā Herningā, gan pašu mājās. Tribīnēs ledus arēnā gaisotne bija kā spēlēs Latvijā. 
Internetā publicē zagtas e-pasta adreses un to iespējamās paroles
(papildināts)
Internetā publicē zagtas e-pasta adreses un to iespējamās paroles (papildināts)
Kādā interneta vietnē daļēji publiskotas daudzus gadus nelegāli vāktas interneta lietotāju e-pasta adreses un ar šiem lietotājiem saistītās interneta paroles. Apjomīgajā sarakstā atrodami arī Latvijā reģistrēti domēni, to skaitā – dažādu valsts iestāžu darbinieku e-pasta adreses. Interneta drošības eksperti atzīst – šādi apkopojumi parādās laiku pa laikam, bet tik apjomīga datu bāze vēl nav redzēta.
Sāk izskatīt apelācijas prasību pret «Krājbankas» valdi par 15 miljonu eiro piedziņu
(papildināts)
Sāk izskatīt apelācijas prasību pret «Krājbankas» valdi par 15 miljonu eiro piedziņu (papildināts)
Rīgas apgabaltiesa apelācijas instancē sākusi vērtēt Mārtiņa Bondara un citu kādreizējo “Latvijas Krājbankas” valdes locekļu lēmumu par kredīta izsniegšanu vairākiem ārzonas uzņēmumiem. Bankas maksātnespējas administrators uzskata – šie kredīti izsniegti nepamatoti un ir praktiski neatgūstami, turklāt patiesā labuma guvējs no šiem darījumiem bijis bankas īpašnieks Vladimirs Antonovs.
«Vienotības» premjera amata kandidāts būs Krišjānis Kariņš
(papildināts)
«Vienotības» premjera amata kandidāts būs Krišjānis Kariņš (papildināts)
Līdzšinējā varas partija “Vienotība”, kura pēc pēdējām Saeimas vēlēšanām ir piedzīvojusi strauju reitingu kritumu, rudenī gaidāmajās vēlēšanās apvienībā ar citām partijām startēs ar nosaukumu  “Jaunā Vienotība” un premjera amatam virzīs Eiropas Parlamenta deputātu, kādreizējo ekonomikas ministru Krišjāni Kariņu.
Zolitūdes traģēdijas tiesā «Vikom industry» šefs neatceras, vai redzējis objektā darbu vadītāju
(pap...
Zolitūdes traģēdijas tiesā «Vikom industry» šefs neatceras, vai redzējis objektā darbu vadītāju (papildināts)
Turpinoties Zolitūdes traģēdijas krimināllietas iztiesāšanai, liecību sniedzis sabrukušā veikala "Maxima" metāla konstrukciju izgatavotājs SIA “Vikom industry”. Uzņēmuma bijušais valdes loceklis Andrejs Šveics tiesā liecināja, ka neatceras, vai uzņēmuma pilnvaroto darbu vadītāju Andreju Kuļešovu kaut reizi redzējis strādājam objektā Priedaines ielā 20.
Zolitūdes traģēdijas tiesā liecina par viltotiem parakstiem
(papildināts)
Zolitūdes traģēdijas tiesā liecina par viltotiem parakstiem (papildināts)
Zolitūdes traģēdijas krimināllietas tiesā liecinājis būvinženieris, kura paraksti viltoti virknē ar sabrukušās “Maxima” metāla konstrukcijām saistītu dokumentu. Viņš tiesā uzsvēra, ka objektā Priedaines ielā 20 nekad nav darbojies un par sava vārda izmantošanu kopņu montāžā nav zinājis. Tāpat iztiesāšanā kārtējo reizi uzmanība pievērsta metāla konstrukciju ražotājam SIA “Vikom industry”.
Iespējas OIK atcelšanai meklēs augsta līmeņa darba grupā
(papildināts)
Iespējas OIK atcelšanai meklēs augsta līmeņa darba grupā (papildināts)
Lēmumu par augsta līmeņa darba grupas izveidi līdzšinējās obligātā iepirkuma komponentes (OIK) sistēmas reformai valdība varētu pieņemt nākamnedēļ. Par to pirmdien, 9.aprīlī, vienojušies valdību veidojošo partiju vadošie politiķi. Saskaņā ar koalīcijas sanāksmē lemto, darba grupu, kam līdz šā gada 1.augustam jāizstrādā piedāvājums obligātā iepirkuma komponentes likvidēšanai, vadīs ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens („Vienotība”).

Vairāk

Svarīgākais šobrīd