Anete Bērtule

LTV "Panorāma" korespondente

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Atliek lēmumu par viesstrādnieku piesaistīšanu
(papildināts)
Atliek lēmumu par viesstrādnieku piesaistīšanu (papildināts)
No dažādu jomu zinātniekiem un vadītājiem līdz metināšanas un alus darīšanas tehnologiem. Tik dažādas kopumā vairāk nekā 230 profesijas iekļautas to viesstrādnieku sarakstā, kurus turpmāk uzņēmēji varēs pieņemt darbā nedaudz atvieglotā kārtībā. Tiesa, galīgā saraksta apstiprināšanu valdība atlikusi uz nākamo nedēļu.
Piena ražotāji signalizē par kritisku situāciju nozarē
Piena ražotāji signalizē par kritisku situāciju nozarē
Tuvākajās dienās oficiāli būs zināms, vai un par cik pēdējos mēnešos kritusies piena cena. Bet lauksaimnieki, Zemkopības ministrijas (ZM) aprēķinus vēl nesagaidījuši, jau signalizē par kritisku situāciju nozarē. Pēc piena ražotāju aplēsēm, vairāki lielie pārstrādātāji piena iepirkuma cenu samazinājuši pat par trešdaļu.
Sporta muzejā top Latvijas olimpiešu slavas zāle
Sporta muzejā top Latvijas olimpiešu slavas zāle
 Arī šajās olimpiskajās spēlēs Latvija cer uz medaļām, kuras, ja tādas tiks izcīnītas, ar laiku varētu nonākt arī Olimpiešu goda zālē, kas top Latvijas Sporta muzejā.
Top Latvijas olimpiešu slavas zāle
Top Latvijas olimpiešu slavas zāle
Arī šajās olimpiskajās spēlēs Latvija cer uz medaļām, kuras, ja tādas tiks izcīnītas, ar laiku varētu nonākt arī olimpiešu goda zālē, kas top Latvijas Sporta muzejā. Jau vairākus gadus muzeja krātuve pamazām pildās ar esošo un bijušo olimpiešu trofejām, tērpiem un ekipējuma detaļām.
Pieaug sevišķi smagu noziegumu skaits
Pieaug sevišķi smagu noziegumu skaits
Kaut arī noziedzības līmenis Latvijā pakāpeniski krītas, pērn palielinājies sevišķi smagu noziegumu skaits. Tāpat biežāk nekā iepriekš pastrādātas zādzības privātmājās un vairāk zagtas arī jaunas automašīnas.
Pēc asām debatēm Saeima tomēr aicina ieviest sankcijas «Magņitska lietā»
(papildināts)
Pēc asām debatēm Saeima tomēr aicina ieviest sankcijas «Magņitska lietā» (papildināts)
Saeima ceturtdien, 8. februārī, aicināja valdību noteikt sankcijas pret Sergeja Magņitska lietā iesaistītajām personām jeb atbalstīja tā saucamo "Magņitska sarakstu", kurā liegta iebraukšana Latvijā 49 Krievijas pilsoņiem, kurus apsūdz korupcijā, smagos cilvēktiesību un citos noziegumos. Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ("Vienotība") sola, ka valdība atsauksies Saeimas aicinājumam un apstiprinās sankcijas.
Saeimā sper pirmo soli uz mācībām latviešu valodā
(papildināts)
Saeimā sper pirmo soli uz mācībām latviešu valodā (papildināts)
Saeima ceturtdien, 8. februārī, sāka izskatīt grozījumus Izglītības un Vispārējās izglītības likumu grozījumos, kas paredz mazākumtautību vispārējās izglītības iestāžu pāreju uz mācībām tikai latviešu valodā, kas būtu jāsāk no 2019. gada 1. septembra.
Rīgā uzliesmo salmoneloze – saslimuši 56 bērni
Rīgā uzliesmo salmoneloze – saslimuši 56 bērni
Rīgā atkal uzliesmoja salmoneloze, un visām skolām un bērnudārziem, kuros saslimuši vairāki bērni, bija viens ēdinātājs. LTV rīcībā esošā informācija liecina, ka šis uzņēmums ir “Kindercatering”, kuram arī 2016.gada rudenī konstatēja neatbilstības higiēnas prasībām, kā rezultātā ar salmonelozi saslima desmitiem bērni.
«Latvenergo» korupcijas lietā apsūdzētie savu vainu neatzīst
(papildināts)
«Latvenergo» korupcijas lietā apsūdzētie savu vainu neatzīst (papildināts)
"Ir skaidri zināms, kur un kā doti kukuļi". Tā saka "Latvenergo" korupcijas krimināllietas prokurore, kura piektdien, 2. februārī, nolasīja apsūdzības saīsināto variantu. Neviens no 12 apsūdzētajiem savu vainu inkriminētajos noziegumos neatzīst un no komentāriem medijiem turpina izvairīties.
Mediķu algas pieaugs dažādi
Mediķu algas pieaugs dažādi
Jau drīz mediķi visā Latvijā ieraudzīs, kāds būs katra individuālais ieguvums no ievērojamā veselības budžeta palielinājuma. Tiesa, algas pieaugums atkarībā no kvalifikācijas kategorijas būs ļoti atšķirīgs – minimālās mēnešalgas likmes palielinājums svārstās no 5% līdz gandrīz 70%.
Tieslietu padome nevienojas par komisiju maksātnespējas lietu vērtēšanai
Tieslietu padome nevienojas par komisiju maksātnespējas lietu vērtēšanai
Tieslietu padome pirmdien, 22.janvārī, vēl neizlēma, kā un vai vērtēt vairāku, iespējams, šaubīgu maksātnespējas procesu iztiesāšanu. Padomes sēde ilga piecas stundas, tomēr padomes locekļi pie vienotas nostājas nenonāca un lēmuma pieņemšana atlikta uz nākamo sēdi februāra sākumā.
Partijas meklē partnerus startam Saeimas vēlēšanās
Partijas meklē partnerus startam Saeimas vēlēšanās
Arvien aktīvāk noris sarunas dažādu politisko spēku starpā par iespējamu kopīgu startu gaidāmajās Saeimas vēlēšanās. Lai arī kā arguments partneru meklēšanai visbiežāk tiek piesaukta vēlme konsolidēt politisko vidi, socioloģiskās aptaujas rāda – daudzām partijām starts vienatnē varētu beigties ar palikšanu zem piecu procentu barjeras. 
«Latvenergo» korupcijas lietu, iespējams, lūgs skatīt slēgtā procesā
«Latvenergo» korupcijas lietu, iespējams, lūgs skatīt slēgtā procesā
Vienu no lielākajām kukuļošanas lietām Latvijas vēsturē, iespējams, lūgs izskatīt slēgtā procesā. Tā dēvētajā "Latvenergo" krimināllietā rīt gaidāma pirmā tiesas sēde, bet lietā par cietušo atzītais valsts uzņēmums "Latvenergo" vēl īsi pirms procesa sākuma vairās paust skaidru nostāju par to, vai tiesas procesam vajadzētu būt atklātam.
Melbārde «Tautas grāmatu plauktam» dāvinās grāmatu «Mācīšanās ir zelts»
Melbārde «Tautas grāmatu plauktam» dāvinās grāmatu «Mācīšanās ir zelts»
Ar svinīgu un simbolisku grāmatu dāvinājumu Latvijas sabiedrībai 18. janvārī tiks atklāts Latvijas valsts simtgades gads. Personīgi vai valstiski nozīmīgas grāmatas Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) "Tautas grāmatu plauktam" dāvinās valsts augstākās amatpersonas. Kultūras ministre Dace Melbārde („Nacionālā apvienība”) Latvijas Televīzijas raidījumam „Rīta Panorāma” atklāj, ka viņas dāvana „Tautas grāmatu plauktam” būs grāmata „Mācīšanās ir zelts”.
Zolitūdes traģēdijas tiesā eksperts liecina pretēji kolēģu paustajam
(papildināts)
Zolitūdes traģēdijas tiesā eksperts liecina pretēji kolēģu paustajam (papildināts)
Lielveikala „Maxima” Priedaines ielā jumta iegruvumu sekmēja metāla kopņu pārslodze, taču projekta tehniskā dokumentācija bijusi tā laika regulējumam atbilstoša un darbi būvniecības laikā nebija jāpārtrauc. Tā otrdien, 16.janvārī, Zolitūdes traģēdijas krimināllietas tiesā liecināja būvinženieris Artis Dzirkalis. Viņa liecības nesakrīt ar citu ekspertu pausto, un neizpratni par to pauž prokurori un atsevišķi apsūdzēto aizstāvji.
Mediju asociācijas iebilst pret ieceri neierobežot vietvaru izdevumus
(papildināts)
Mediju asociācijas iebilst pret ieceri neierobežot vietvaru izdevumus (papildināts)
Latvijas Preses izdevēju asociācija (LPIA) un Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) kategoriski iebilst pret ieceri likumā atļaut pašvaldībām pašām noteikt savu izdevumu iznākšanas biežumu, jo šis “pēdējā brīdī iesniegtais anonīmu autoru priekšlikums apdraud neatkarīgās preses ilgtspēju Latvijā”.
Sudrabas pielaide valsts noslēpumam: Lieta apjomīga, bet SAB kapacitāte - nepietiekama
Sudrabas pielaide valsts noslēpumam: Lieta apjomīga, bet SAB kapacitāte - nepietiekama
Lai arī “oligarhu lietas” parlamentārās izmeklēšanas komisijas darbs ieiet finiša taisnē, tās vadītāja Inguna Sudraba (“No sirds Latvijai”) pati šajā laikā tā arī netika pie pielaides valsts noslēpumam. Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītājs Jānis Maizītis skaidro – izskatīšanas ilgums tieši atkarīgs no pārbaudāmo materiālu daudzuma un biroja kapacitātes. Termiņi gan neesot pārkāpti, lai arī komisija drīz savu darbību būs beigusi.
Sāk atpirkt zemi zem daudzdzīvokļu ēkām
Sāk atpirkt zemi zem daudzdzīvokļu ēkām
Likumprojekts, kas ļautu izbeigt situāciju, ka aptuveni simt tūkstoši dzīvokļu īpašnieku ik mēnesi spiesti maksāt nomu par citam īpašniekam piederošu zemi zem daudzdzīvokļu ēkas, jau daudzus gadus iestrēdzis tapšanas stadijā. Likuma pieņemšanas termiņš vairākkārt pārcelts, un pēdējās prognozes liek cerēt, ka to varētu apstiprināt vēl pirms šīs Saeimas pilnvaru beigām. Tikmēr lielākie zemes īpašnieki paši vērsušies pie iedzīvotājiem ar piedāvājumu zemi atpirkt.
Valkā darba meklētāji vairāk lūkojas kaimiņu igauņu virzienā
Valkā darba meklētāji vairāk lūkojas kaimiņu igauņu virzienā
Valkas un Valgas pašvaldības, kas jau iepriekš sadarbojušās, risinot nodarbinātības problēmas abpus robežai, izveidojušas vienotu izdevumu ar darba sludinājumiem, vienlaikus uzrunājot iedzīvotājus gan Latvijas, gan Igaunijas pusē. Ziemeļu kaimiņos piedāvātais atalgojums gan ir dāsnāks, tādēļ vairumā gadījumu darbaspēks migrē no Valkas uz Valgu, nevis otrādi. 
Pabeidz izmeklēt «maksātnespējas administratoru lietu»; lūdz apsūdzēt 6 personas   
(papildināts)
Pabeidz izmeklēt «maksātnespējas administratoru lietu»; lūdz apsūdzēt 6 personas (papildināts)
Valsts policija decembra beigās pabeidza izmeklēšanu tā dēvētajā maksātnespējas administratoru lietā, kas saistīta ar „Trasta komercbankas” likvidāciju. Sešas personas atzītas par aizdomās turētām par izspiešanu savtīgās interesēs, kā arī par “naudas atmazgāšanu” lielā apmērā. 2017.gada nogalē lieta nodota prokuratūrā kriminālvajāšanas uzsākšanai.
Dziedātājs Sergejs Jēgers rīko koncertu ieslodzītajām
Dziedātājs Sergejs Jēgers rīko koncertu ieslodzītajām
Katrs ir pelnījis otru iespēju – tā uzskata dziedātājs Sergejs Jēgers, kurš ceturtdien, 4.janvārī,  uzstājās sev neierastai publikai – Iļģuciema sieviešu cietumā. Tur tiesas spriedumu gaida un jau piespriesto sodu izcieš vairāk nekā 200 ieslodzītās, vairākas no viņām – kopā ar ieslodzījumā vai vēl pirms tā dzimušo bērniņu.   
Reorganizētās Finanšu policijas šefs Ceipe pamet darbu VID
Reorganizētās Finanšu policijas šefs Ceipe pamet darbu VID
Ilggadējais dienesta Muitas policijas un pēdējos gadus Finanšu policijas pārvaldes vadītājs Edijs Ceipe pametis darbu Valsts ieņēmumu dienestā (VID). Pēc VID reorganizācijas viņam tika piedāvāts Muitas pārvaldes direktora vietnieka amats, bet Ceipe no šī piedāvājuma atteicies un intervijā LTV norādīja, ka šajā amatā būtu juties lieks.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd