Anete Bērtule

LTV "Panorāma" korespondente

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Ozolnieku novada dome reģionu reformu apstrīdēs Satversmes tiesā
Ozolnieku novada dome reģionu reformu apstrīdēs Satversmes tiesā
Reģionālā reforma vēl tikai top, bet jau pieņemts lēmums to apstrīdēt Satversmes tiesā. Ozolnieku novada domes ieskatā, ministrijas konsultācijas ar pašvaldībām bijušas vien formālas un novada argumenti  pret apvienošanos ar Jelgavu palikuši nesadzirdēti. Atbildīgais ministrs vietvaru pārmetumus noraida un par uzvaru tiesā nešaubās.
Noliedz nesaskaņas Rīgas domes «Saskaņas» frakcijā
Noliedz nesaskaņas Rīgas domes «Saskaņas» frakcijā
Slimība izslimota - tā Rīgas mērs Oļegs Burovs ("Gods kalpot Rīgai") saka par galvaspilsētas domes koalīcijas darbu. Par spīti atkārtotām problēmām nodrošināt pozīcijas deputātu vairākumu šodien koalīcija tomēr pauda vienotu atbalstu pilsētas vicemērei Annai Vladovai ("Saskaņa"). Viņai atļauts savienot domes priekšsēdētāja vietnieces un Rīgas 80. vidusskolas direktores amatus.
FM neatbalsta sabiedrisko mediju finansējuma sasaisti ar IKP vai nodokļiem
FM neatbalsta sabiedrisko mediju finansējuma sasaisti ar IKP vai nodokļiem
Lai arī kultūras ministrs Nauris Puntulis (Nacionālā apvienība) uzskata, ka spēcīgu un neatkarīgu sabiedrisko mediju darbam to finansējums jāveido neatkarīgi no katra gada budžeta veidošanas procesa, finanšu ministrs Jānis Reirs (“Jaunā Vienotība”) līdzšinējo kārtību ar katra gada budžeta piešķīrumu uzskata par labāko finansēšanas modeli.
Bijušais Cukura lietas prokurors nevar iedomāties, ko vēl tajā varētu izpētīt
Bijušais Cukura lietas prokurors nevar iedomāties, ko vēl tajā varētu izpētīt
Dokumentāli pierādījumi nav atrodami, savukārt liecinieki – miruši. Tā pērn pieņemto lēmumu izbeigt gan par varoni, gan par masu slepkavu dēvētā Herberta Cukura lietas izmeklēšanu toreiz skaidroja lietas prokurors. Tomēr tagad, gadu vēlāk, Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas virsprokurors kolēģa lēmumu pārskatījis un lēmis – Otrā pasaules kara notikumu šķetināšana jāturpina. Bijušais lietas prokurors gan nevar iedomāties, ko vēl tajā varētu izpētīt.
«Igate» noliedz nelikumības robežas izbūvē
«Igate» noliedz nelikumības robežas izbūvē
Mēģinājums iedragāt valsts drošību un atbrīvoties no konkurentiem daudzmiljonu iepirkumos – šādi ceļu būvnieks “Igate” skaidro Iekšējās drošības biroja uzsākto izmeklēšanu par iespējamām nelikumībām Latvijas austrumu robežas izbūvē. Pret sevi vērstās aizdomas “Igate” kategoriski noliedz, tomēr nosaukt, kurš tieši būtu ieinteresēts uzņēmuma nomelnošanā, vairās.
Tiesa atzīst «PNB banku» par maksātnespējīgu
(papildināts)
Tiesa atzīst «PNB banku» par maksātnespējīgu (papildināts)
Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atzinusi "PNB banku" par maksātnespējīgu, par tiesas nolēmumu informēja Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK). Par maksātnespējas administratoru apstiprināts Vigo Krastiņš.
Glābēji: Daļu traģēdiju ugunsnelaimēs būtu novērsis dūmu detektors
Glābēji: Daļu traģēdiju ugunsnelaimēs būtu novērsis dūmu detektors
Nāves, ko varēja novērst, – tā glābēji saka par ugunsgrēku statistiku. Šogad liesmās un dūmos gājuši bojā jau 54 cilvēki. Dienestā ir pārliecināti – ja ēkās būtu uzstādīti dūmu detektori, kas par draudošo nelaimi brīdina jau laikus, lielu daļu šo cilvēku vēl būtu dzīvi.
Koalīcijas sarunas par 2020. gada budžetu vēl bez atrisinājuma
Koalīcijas sarunas par 2020. gada budžetu vēl bez atrisinājuma
Sarunas turpinās, bet rezultāta kā nav, tā nav. Koalīcijas partijas vēl aizvien meklē kompromisu nākamā gada valsts budžeta līdzekļu sadalē. Jaunā konservatīvā partija, pēc kuras iniciatīvas budžeta veidošanas sarunas pagājušajā piektdienā tika apturētas, piedāvājusi atkal meklēt naudu, kuru pārdalīt citām vajadzībām.  
Būvnieku karteļa lietas dēļ sola mainīt likumus
Būvnieku karteļa lietas dēļ sola mainīt likumus
Pārāk detalizētas tehniskās specifikācijas un nereālistiskas tāmes – šādas problēmas esošajā iepirkumu procedūrā izceltas pēc valdības pārstāvju tikšanās ar iepirkumus uzraugošajām iestādēm saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aizdomām par vismaz 10 valstī vadošo būvnieku karteli, kas tagad likušas apsvērt izmaiņas nozari regulējošajā likumā.
Aizdomās par karteļa vienošanos un korupciju veic kratīšanas lielākajos būvuzņēmumos
(papildināts)
Aizdomās par karteļa vienošanos un korupciju veic kratīšanas lielākajos būvuzņēmumos (papildināts)
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kopīgi ar Konkurences padomi (KP) otrdien veica tiesas sankcionētas neatliekamās kriminālprocesuālās darbības lielākajos Latvijas būvuzņēmumos, informēja KNAB. Šādas darbības īstenotas, pamatojoties uz aizdomām par iespējamu vismaz desmit lielāko būvniecības nozares uzņēmumu iesaisti noziedzīgos nodarījumos un Konkurences likuma pārkāpumos. Divi no uzņēmumiem, kur bija ieradušies valsts iestāžu darbinieki, ir "Rere Grupa" un "Merks".
Tiesas lēmums «PNB bankas» maksātnespējas lietā gaidāms 12.septembrī
Tiesas lēmums «PNB bankas» maksātnespējas lietā gaidāms 12.septembrī
Pirmdien, 2.septembrī, tiesa uzklausījusi iesaistīto pušu argumentus par “PNB bankas” finanšu stāvokli. Lēmums, vai banka atzīstama par maksātnespējīgu, tiks pieņemts 12. septembrī. Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) vēl joprojām ir pārliecināta par bankas finanšu problēmām, bet pati “PNB banka” uzstāj – tās aktīvu vērtība novērtēta pārāk zemu.
Ar reformu neapmierinātās pašvaldības cer uz Saeimu
Ar reformu neapmierinātās pašvaldības cer uz Saeimu
Arvien tuvāk noslēgumam virzās darbs pie teritoriālās reformas. Atbildīgā ministra ieskatā, būtiskas izmaiņas vairs nebūs jāveic, un oktobrī likumprojekts varētu nonākt valdībā. Tieši uz šo posmu, kurā reformu vētīs ministri un vēlāk arī Saeimas deputāti, cer tās pašvaldības, kuras ar ministrijas piedāvājumu ir īpaši neapmierinātas.
FM sola meklēt naudu skolotāju un mediķu algu celšanai; arodbiedrības prasa pildīt solīto
(papildinā...
FM sola meklēt naudu skolotāju un mediķu algu celšanai; arodbiedrības prasa pildīt solīto (papildināts)
Likums jāpilda, bet naudas tam nav. Arvien spilgtāk iezīmējas smagas dilemmas nākamā gada valsts budžeta veidošanas procesā. Gan veselības, gan izglītības darbinieku arodbiedrības uzstāj uz iepriekšējās valdības likumā ierakstīto nozaru darbinieku algu palielinājumu, bet tam pieejamie līdzekļi pagaidām ir ne vien nepietiekami, bet pat ar mīnusa zīmi.
Atmodas laika dzeja un melodijas šodien skan Likteņdārzā
Atmodas laika dzeja un melodijas šodien skan Likteņdārzā
Baltijas ceļa 30. gadadienas svinības turpinās. Sestdienas, 24.augusta, vakarā Atmodas laika dzeja un melodijas pacilājošos 1989.gada notikumus atsauca atmiņā koncerta “Saule, Pērkons, Daugava” klausītājiem Likteņdārzā.
KNAB par krāpšanu aizturējis Ogres mēru Egilu Helmani
(papildināts)
KNAB par krāpšanu aizturējis Ogres mēru Egilu Helmani (papildināts)
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizdomās par virkni likumpārkāpumu trešdienas, 21.augusta, agrā rītā aizturēja Ogres novada domes priekšsēdētāju Egilu Helmani (Nacionālā apvienība). Izmeklētāji arī veica kratīšanas domē. Helmanis notiekošo medijiem nodēvējis par pārpratumu.
«Budžets 2020»: ekonomika aug, bet naudas nav
«Budžets 2020»: ekonomika aug, bet naudas nav
Vēsturē lielākais valsts budžets, tomēr brīvu līdzekļu daudzo vajadzību apmierināšanai nav. Tā iezīmējies nākamā gada budžets, pie kura valdība plāno strādāt vēl visu septembri. Pamatīgu robu tajā iecirtušas "Rīgas satiksmes" saistības, un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") radušos situāciju raksturo kā pašvaldību visatļautību, no kuras tagad jācieš visas valsts iedzīvotājiem.
Alimentu nemaksātāju parāds pārsniedz 300 miljonus eiro
Alimentu nemaksātāju parāds pārsniedz 300 miljonus eiro
Par spīti arvien jauniem centieniem panākt, lai alimentu nemaksātāji par saviem bērniem finansiāli rūpētos paši, viņu kopējais parāds valstij pārsniedzis jau 300 miljonus eiro. Uz aicinājumu iesaistīties uzturlīdzekļu maksāšanā atsaucas tikai ceturtā daļa parādnieku, un ne visi, kas saistības nokārtojuši, godprātīgi turpina maksāt arī tālāk. Tas nozīmē, ka otram vecākam atkārtoti jāvēršas Uzturlīdzekļu garantijas fonda administrācijā, bet bērns vismaz uz mēnesi likumā noteiktos uzturlīdzekļus zaudē. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd