Edgars Kupčs

Latvijas Radio Ziņu dienesta producents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Vadošu darbinieku aiziešana un rotācijas – Rīgas restarts vai darbinieku nomaiņa pret lojāliem?
Vadošu darbinieku aiziešana un rotācijas – Rīgas restarts vai darbinieku nomaiņa pret lojāliem?
Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja ceturtdienas pēcpusdienā lems par Ziemeļu izpilddirekcijas vadītāja Sergeja Hristoļubova atbrīvošanu, kas panākta pēc abpusējas vienošanās. Tāpat atlaižamo sarakstā ir pārējo divu izpilddirekciju vadītāji, jo Rīga plāno likvidēt pašas izpilddirekcijas. Savukārt Rātsnama galvenais jurists Jānis Liepiņš no pirmdienas tiks pārcelts uz attīstības departamenta Saimnieciskās daļas vadītāja amatu ar mazāku atbildību, ietekmi un algu. Vadošu darbinieku aiziešana un rotācijas – Rīgas restarts vai darbinieku nomaiņa pret lojāliem?
Pārbaudē par Covid-19 vakcīnu iegādi neuziet prettiesisku rīcību; rosina disciplinārlietas pret 2 ie...
Pārbaudē par Covid-19 vakcīnu iegādi neuziet prettiesisku rīcību; rosina disciplinārlietas pret 2 ierēdņiem (papildināts)
Dienesta pārbaudē par Latvijas pieteikšanos ražotāja “Pfizer"/"BioNTech” vakcīnām pret Covid-19 konstatēts, ka neviena no amatpersonām nav rīkojusies prettiesiski un nav pārkāpusi savas pilnvaras, attālinātā preses konferencē informēja veselības ministrs Daniels Pavļuts (“Attīstībai/Par!”). Vienlaikus ministrs rosinājis sākt divas disciplinārlietas.
Partiju plāni pašvaldību vēlēšanām: dažviet draudzēsies konkurenti, citur grasās gāzt vēsturiskus mē...
Partiju plāni pašvaldību vēlēšanām: dažviet draudzēsies konkurenti, citur grasās gāzt vēsturiskus mērus
Pēc četriem mēnešiem – 5. jūnijā – Latvijā norisināsies kārtējās pašvaldību vēlēšanas. Atšķirībā no iepriekšējām vēlēšanām šajās būs ievērojami mazāks vietvaru un ievēlamo deputātu skaits. Teritoriālā reforma paredz ievēlēt 42 pašvaldību domes līdzšinējo 119 vietā, bet deputātu skaits samazināsies gandrīz uz pusi. Tā kā nupat ārkārtas vēlēšanās ir ievēlēta Rīgas dome, cīņa par varu galvaspilsētā šoreiz izpaliks.
Rīgas dome apstiprina 2021. gada pilsētas budžetu
Rīgas dome apstiprina 2021. gada pilsētas budžetu
Rīgas domē apstiprināja 2021. gada pilsētas budžetu, kurā ieņēmumi sasniegs 916 miljonus eiro, bet izdevumi būs 1,04 miljardu eiro apmērā. Algu pieaugums plānots pedagogiem un sociālajā sfērā strādājošajiem, kā arī domes deputātiem. Savukārt ceļu uzturēšanas jomā plānots pabeigt iesāktos tiltu remontdarbus, taču ietaupīt paredzēts ielu ikdienas uzturēšanā.
Ekonomisti par Rīgas budžetu: Izpaliek lieli plāni, bet var sakārtot saimniecību
Ekonomisti par Rīgas budžetu: Izpaliek lieli plāni, bet var sakārtot saimniecību
Nomainoties Rīgas varai, diskusijas ap pilsētas šā gada budžetu, ko plāno akceptēt trešdien, 27. janvārī, vairs nav tik ilgas un asas kā iepriekš. Lielāko kritiku sajozta galvaspilsētas maciņa apstākļos izpelnījies varas plāns celt algas pašiem sev. Tikmēr Latvijas Radio uzrunātie ekonomisti norādīja, ka iepriekšējās saimniekošanas un Covid-19 krīzes dēļ Rīga nevar kalt lielus plānus, taču var sakārtot saimniecību.
Bīstamo atkritumu pārstrādi apspriest aicina gadumijas brīvdienās; sabiedrība savas domas nav izteik...
Bīstamo atkritumu pārstrādi apspriest aicina gadumijas brīvdienās; sabiedrība savas domas nav izteikusi
Jelgavas pusē nepilna mēneša laikā aizvadītas divas sabiedriskās apspriešanas, kurās uzņēmēji aicinājuši vietējos iedzīvotājus izteikt domas par viņu vēlmi paplašināt darbību. Abu komersantu plānus vieno tas, ka apkārtnes sabiedrībai par viņu rosību ir bažas. Savukārt abus krasi atšķir fakts, ka viena sabiedriskā apspriede aizvadīta gadumijas brīvdienās un oficiālas cilvēku iebildes nav saņemtas, kamēr otrs uzņēmējs novadniekus aicināja izteikties darbdienas vakarā, diskusijām ieilgstot trīs stundu garumā.
Slimnīcas kļuvušas par Covid-19 perēkļiem: stacionē ar citu kaiti, bet nomirst vīrusa dēļ
Slimnīcas kļuvušas par Covid-19 perēkļiem: stacionē ar citu kaiti, bet nomirst vīrusa dēļ
Kopš Covid-19 pandēmijas sākuma gandrīz pusotrs tūkstotis pacientu šo infekciju ir dabūjuši slimnīcās. Epidemiologi gan norāda, ka slimnīcas kā Covid-19 izplatības perēkļus nevar viennozīmīgi vainot, jo vīruss attīstās 14 dienu laikā, un negatīvs tests, stacionārā iestājoties, nav garants, ka kaite nav dabūta vēl pirms nokļūšanas slimnīcā. Tomēr eksperti arī neslēpj, ka vīrusu slimnīcās mēdz ienest personāls, infekcija izplatās no pacienta uz pacientu, tāpēc mēdz būt gadījumi, kad slimnieks ārstniecības iestādē nonāk ar vienu kaiti, to veiksmīgi izārstē, bet beigu beigās nomirst slimnīcā dabūta vīrusa dēļ.
No šodienas ieceļošanai Latvijā der tikai viena veida negatīvs Covid-19 tests
No šodienas ieceļošanai Latvijā der tikai viena veida negatīvs Covid-19 tests
No šodienas stājas spēkā valdības pieņemtie stingrāki noteikumi visiem ieceļotājiem. Tie paredz, ka pirms ieceļošanas Latvijā jāuzrāda negatīvs Covid-19 tests, kas veikts pēc starptautiski atzītas precīzākas metodes. Tādējādi vairs nederēs uzrādīti eksprestesti vai lidostā veiktas pārbaudes.
«Brexit» nav radījis lielas izmaiņas apdrošināšanas lietās; uzņēmējiem gan nākas pielāgoties jaunām...
«Brexit» nav radījis lielas izmaiņas apdrošināšanas lietās; uzņēmējiem gan nākas pielāgoties jaunām prasībām
Šā gada sākumā ir beidzies "Brexit" pārejas periods, un Lielbritānija ir pilnībā izstājusies no Eiropas Savienības (ES). Tas ir nesis izmaiņas virknē jomu, tajā skaitā apdrošināšanā, kā arī uzņēmējiem, kas savas preces un pakalpojumus eksportē uz Lielbritāniju vai importē no tās. Kādas ir svarīgākās izmaiņas, un kam jāpievērš uzmanība?
Veselības inspekcijā sāktas divas pārbaudes par aizdomīgi pēkšņi sasirgušiem Rīgas domes darbiniekie...
Veselības inspekcijā sāktas divas pārbaudes par aizdomīgi pēkšņi sasirgušiem Rīgas domes darbiniekiem
Rīgas dome ir aicinājusi Veselības inspekciju pārbaudīt, cik pamatoti ģimenes ārsti vairākām personām ir izsnieguši darba nespējas lapas. Kopš jaunās politiskās vadības nākšanas pie varas un valžu nomaiņas dažos uzņēmumos dome sākusi vētīt potenciālus likumpārkāpumus vai iespējas optimizēt pašvaldības struktūru darbu. Taču līdz ar šīm aktivitātēm dažādās iestādēs vairāki darbinieki pēkšņi ir sasirguši un devušies darba nespējā.
Pēc skandāla par atņemto dzīvokli «Rīgas namu pārvaldnieks» mainīs parādu piedziņas kārtību
(papildi...
Pēc skandāla par atņemto dzīvokli «Rīgas namu pārvaldnieks» mainīs parādu piedziņas kārtību (papildināts)
Pēc raidījuma «Nekā personīga» izgaismotā skandāla, ka tiesu izpildītāja Rolanda Veinberga iespējami prettiesiskas rīcības rezultātā 89 gadus veca vientuļa sirmgalve zaudējusi gan dzīvokli, gan 28 000 eiro, Rīgas domes korupcijas novēršanas jautājumu komiteja vienojās stingrāk uzraudzīt, kā domes uzņēmums «Rīgas namu pārvaldnieks» piedzen parādus.
Valsts kontrolieres Krūmiņas divi pilnvaru termiņi: spoža vadītāja, bet līdz amatpersonu sodīšanai n...
Valsts kontrolieres Krūmiņas divi pilnvaru termiņi: spoža vadītāja, bet līdz amatpersonu sodīšanai netika (papildināts)
19. janvārī ir pēdējā darba diena valsts kontrolierei Elitai Krūmiņai, kurai mūsu valsts augstākajā revīzijas iestādē noslēdzas otrais pilnvaru termiņš. Krūmiņu nomainīs Rolands Irklis, kuru valdība plānojusi atcelt no Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas vadītāja amata un kuru pavada šaubu ēna par politisku angažētību. Krūmiņai politiskas simpātijas pārmest nevarēja, saka Latvijas Radio aptaujātie eksperti.
Ogres domei nevēlama darbinieka atlaišana un atjaunošana darbā izmaksā tūkstošus; dome atbildīgos ne...
Ogres domei nevēlama darbinieka atlaišana un atjaunošana darbā izmaksā tūkstošus; dome atbildīgos nemeklē
Gada nogalē Augstākās tiesa (Senāts) pielika punktu jaunākajam darba strīdam Ogres novada domē. Līdz ar to domei nācās atjaunot darbā iepriekš atlaistu tai nevēlamu darbinieci, kas izgaismoja iespējamus pārkāpumus domes iepirkumu rīkošanā. Domei nācās izmaksāt ieturēto algu, pusotra tūkstoša eiro morālo kompensāciju, kā arī simtos eiro mērāmus tiesāšanās izdevumus. Šis ir tikai viens no vairākiem darba strīdiem, ko pašvaldība zaudējusi pēdējo gadu laikā un kur tiesas ir norādījušas uz amatpersonu pilnvaru klaju pārkāpšanu. Taču dome negrib atzīt, ka ar prettiesiskajām rīcībām tai nodarīti zaudējumi.
Dzintaru zāles dārgo krēslu iepirkumā turpinās izmeklēšana; Jūrmalas dome pašas auditu slēpj
Dzintaru zāles dārgo krēslu iepirkumā turpinās izmeklēšana; Jūrmalas dome pašas auditu slēpj
“Turpinājums šeit vēl būs interesants,” tā pērnvasar 8. jūlijā Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu pārvaldes direktors ģenerālis Kaspars Podiņš teica par kriminālprocesu Dzintaru koncertzāles dārgo krēslu iepirkuma lietā. Toreiz Valsts ieņēmumu dienests (VID) paziņoja, ka uzgājis īpaši nekaunīgu un brutālu nodokļu nomaksas apiešanas shēmu. Tagad, septiņus mēnešus vēlāk, dienests par izmeklēšanu ir nerunīgs. Savukārt Jūrmalas dome turpina apgalvot, ka tās uzņēmumi strādā likumīgi. Taču pašas veiktās izmeklēšanas dome slēpj no deputātiem.
Mājokļus grib lielākus un ārpus pilsētām; bankas arvien skatās uz Rīgu un jaunajiem projektiem
Mājokļus grib lielākus un ārpus pilsētām; bankas arvien skatās uz Rīgu un jaunajiem projektiem
Neraugoties uz pandēmijas radītajām blaknēm, iedzīvotāju interese par mājokļu iegādi ir saglabājusies pirmspandēmijas līmenī. Un tieši pērnais gads ar attālinātu darbu daudziem licis izšķirties par savu mājokli, bet tie, kam tādi jau ir, sapratuši, ka pietrūkst tieši vienas istabas. Taču no visiem gribētājiem pie dzīvokļa vai mājas tiek tikai puse, jo daļai nepietiek savas naudas un nav pārliecinošu prognožu par ienākumiem nākotnē, bet citi pie banku naudas netiek, jo ārpus Rīgas kreditēšana arvien ir vāja.
Nelegālie TV izplatītāji pārgājuši uz interneta vidi; policija sola pārkāpējus izķert arī tur
Nelegālie TV izplatītāji pārgājuši uz interneta vidi; policija sola pārkāpējus izķert arī tur
Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) televīzijas retranslācijas jeb izplatīšanas atļaujas ir izsniegusi 34 kabeļoperatoriem, kas skatītājiem var piedāvāt vairāk nekā 400 dažādu televīzijas kanālu. Pērnā pusgada laikā retranslācijas atļaujas ir anulētas diviem komersantiem. Tomēr tā ir tikai šī tirgus redzamā jeb legālā puse. Ap 5000 Latvijas mājsaimniecību arvien izmanto pirātisko televīzijas pakalpojumu sniedzēju pakalpojumus, bet policija norāda, ka labi gājis ar nelegālu izķeršanu līdz šim un mobilizēs spēkus arī šogad.
Neviens no kuluāros nosauktajiem potenciālajiem veselības ministriem nepauž gatavību sākt darbu vald...
Neviens no kuluāros nosauktajiem potenciālajiem veselības ministriem nepauž gatavību sākt darbu valdībā
Trīs partiju politiskā apvienība "Attīstībai/Par!" arvien izmanto 48 stundu termiņu, lai formulētu savu nostāju saistībā ar premjera pieprasīto veselības ministres Ilzes Viņķeles demisiju. Politiskā spēka līderi gan vairāk sliecas saglabāt stabilitāti valdībā, vienlaikus sākot Viņķeles pēcteča meklējumus. Kandidāti tiek solīti šonedēļ. No kuluāros minētajiem potenciālajiem veselības ministriem neviens gan nepauž gatavību sākt darbu valdībā.
Premjers izsaka neuzticību veselības ministrei Viņķelei
(papildināts)
Premjers izsaka neuzticību veselības ministrei Viņķelei (papildināts)
Premjers Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") ir izteicis neuzticību veselības ministrei Ilzei Viņķelei ("Attīstībai/Par!"), norādot uz problēmām ar vakcīnu pieejamības plānu. Viņķele medijiem apliecināja – pēc premjera prasības atkāpsies no amata.
Kurzemes atkritumu uzņēmums «Piejūra» noliedz maksātnespējas risku bez Kandavas un Jūrmalas atbalsta
Kurzemes atkritumu uzņēmums «Piejūra» noliedz maksātnespējas risku bez Kandavas un Jūrmalas atbalsta
Deviņām pašvaldībām piederošajai atkritumu apsaimniekošanas kompānijai «Piejūra» šomēnes jāsedz vairāk nekā divu miljonu eiro kredītsaistības bankā, kas atteikusies tās pagarināt. Tāpēc uzņēmums vērsies pie īpašniecēm pašvaldībām ar lūgumu nepieciešamo summu ieguldīt tā pamatkapitālā. Taču Jūrmalas un Kandavas domes atteikušās stutēt «Piejūru», jo Jūrmala jau sen grib atbrīvoties no savām kapitāldaļām, savukārt Kandava uzskata, ka aizdomu ēnas pārņemtajā kompānijā ieguldīt budžeta naudu nebūtu lietderīgi.
Jūrmala sabiedrībai nodod jauno teritorijas plānu: mazāk aizsargātas kāpas, pacirsti meži un viesnīc...
Jūrmala sabiedrībai nodod jauno teritorijas plānu: mazāk aizsargātas kāpas, pacirsti meži un viesnīcas mazstāvu apbūvē
Ar būtiskām Jūrmalas Aizsardzības biedrības iebildēm dome sabiedrības apspriešanai nodevusi jauno teritorijas plānu. Tajā vairs nav īpaši pašvaldības noteiktas aizsardzības kāpu apbūvei, dažās vietās dome ļaus cirst mežus ēku celšanai, bet kūrortpilsētai raksturīgajā mazstāvu apbūvē paredzētas arī viesnīcas. Dome uzskata, ka jaunajā dokumentā ir salāgotas dabas un ainavas aizsardzības lietas ar iedzīvotāju vēlmēm pēc attīstības.
Iepakojumu depozīta sistēmu uztic veidot un pārvaldīt dzērienu ražotājiem
(papildināts)
Iepakojumu depozīta sistēmu uztic veidot un pārvaldīt dzērienu ražotājiem (papildināts)
Dzērienu iepakojumu depozīta sistēmu septiņu gadu periodā uzticēs veidot un pārvaldīt dzērienu ražotāju veidotam uzņēmumam SIA “Depozīta iepakojuma operators”, paziņoja Valsts vides dienests (VVD). Uzņēmumam depozīta sistēma jāiedarbina pēc vairāk nekā gada – 2022. gada februārī. Taču par sistēmas ieviešanas praktisko pusi arvien ir daudz bažu.
No Būtiņģes termināļa Baltijas jūrā noplūdusi nafta; tā nonākusi Latvijas ūdeņos
(papildināts)
No Būtiņģes termināļa Baltijas jūrā noplūdusi nafta; tā nonākusi Latvijas ūdeņos (papildināts)
Lietuvā no kompānijai "Orlen Lietuva" piederošā Būtiņģes termināļa pirmdien Baltijas jūrā noplūdusi nafta, kas virzās uz Latvijas pusi, paziņojušas Lietuvas amatpersonas. Vēlāk Latvijas Valsts vides dienests informēja, ka noplūdusī nafta jau nonākusi Latvijas ūdeņos – aptuveni 7 kilometrus no krasta. Tādēļ Jūras spēku patruļkuģis sāks naftas savākšanu.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd