Edgars Kupčs

Latvijas Radio Ziņu dienesta producents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Veikali un ēdinātāji pārvietojas uz tirdzniecības centriem; pircēji var sagaidīt cīņu par klientiem
Veikali un ēdinātāji pārvietojas uz tirdzniecības centriem; pircēji var sagaidīt cīņu par klientiem
Ieilgstot kovida pandēmijai un valdības noteiktajiem ierobežojumiem, nu jau arī Rīgas centrā tumši ir ne tikai ierastie logi augstāk par pirmo stāvu, bet arī gājēju līmenī. Veikali, pakalpojumu sniedzēji un ēdinātāji cits aiz cita pamet Vecrīgu un citas pilsētas, aiz sevis atstājot mēnešiem ilgi esošus tukšus skatlogus. Daļa pārvācas uz lielajiem tirdzniecības centriem, bet daļa dzīvi tā arī neatsāks.
Zemesgabals ar riepu kalniem Starta ielā Rīgā nonācis piespiedu pārdošanā
(papildināts)
Zemesgabals ar riepu kalniem Starta ielā Rīgā nonācis piespiedu pārdošanā (papildināts)
Zemesgabals Rīgā, Starta ielā, uz kura atrodas riepu kaudze, kas vairākkārt pāraugusi atļauto apjomu un rada apdraudējumu tuvējām apkaimēm, nonācis piespiedu pārdošanā. Ņemot vērā, ka maksātnespējīgā SIA "Riepu bloki" jau vairākus gadus nemaksā nomas maksu un arī riepas no teritorijas nav aizvāktas, zemesgabala īpašnieks nonācis naudas grūtībās, līdz ar to banka tam piespiedusi zemesgabalu pārdot. SIA "Eko Recycling", kam riepas vajadzēja aizvākt līdz šā gada beigām, saņēmis termiņa pagarinājumu vēl par vienu gadu, taču banka, kas organizē īpašuma pārdošanu, netic, ka tuvākajā laikā tas tiešām notiks.
Prasība pēc Covid-19 sertifikāta var apturēt politisko renesansi Jelgavas novadā
Prasība pēc Covid-19 sertifikāta var apturēt politisko renesansi Jelgavas novadā
Līdz rītdienai, 30. novembrim, Jelgavas novada domes telpas jāpamet juristu privātfirmai, kas tur saimniekojusi 12 gadu. Tomēr prasība pēc Covid-19 sertifikāta deputātiem var apturēt šo politisko renesansi. Ilggadējā Jelgavas novada domes un firmas sadarbība bijusi apšaubāma jau no paša sākuma un šajā laikā izmaksājusi krietni virs miljona eiro, turklāt privāto juristu ietekme domē varbūt bijusi pat lielāka nekā mērijai.
Covid-19 paštestu piegādātājiem maza pieredze; infektologam bažas par testu noderīgumu
(papildināts)
Covid-19 paštestu piegādātājiem maza pieredze; infektologam bažas par testu noderīgumu (papildināts)
Covid-19 paštestu izmantošana skolēnu un klātienē strādājošo darbinieku testēšanai samazinās saslimstību tikai tad, ja sabiedrība būs atbildīga, intervijā Latvijas Radio sacīja Stradiņa slimnīcas infektologs, Latvijas Universitātes profesors Uga Dumpis. Viņš ir skeptisks par cilvēku godaprātu testu veikšanā un arī rīcībā, ja tie izrādās pozitīvi. Vienlaikus jau noslēdzies pirmais iepirkums, kurā uzvarējis uzņēmums bez pieredzes valsts iepirkumos.
Slimnīcas pieļauj – pacientu ar aizdomīgiem Covid-19 potes sertifikātiem kļūs vairāk
Slimnīcas pieļauj – pacientu ar aizdomīgiem Covid-19 potes sertifikātiem kļūs vairāk
Ja slimnīcā nonāk pacients ar smagu Covid-19 slimības gaitu, taču ir vakcinēts pret vīrusu, tas iestādes darbiniekiem rada šaubas, vai potēšanās fakts nav viltots. Par to mediķiem ir salīdzinoši viegli pārliecināties. Latvijas slimnīcu biedrības valdes priekšsēdētājs Jevgēņijs Kalējs paredz, ka šādu gadījumu varētu būt arvien vairāk.
Zavadska: Covid-19 viltus sertifikātu apmēri – prātam neaptverami
Zavadska: Covid-19 viltus sertifikātu apmēri – prātam neaptverami
Situācijas, kad par slimnīcās nonākušajiem Covid-19 pacientiem ir aizdomas par viltus vakcinācijas sertifikātiem, nav tikai atsevišķi gadījumi, bet gan ievērojama daļa, intervijā Latvijas Radio atzina Imunizācijas valsts padomes priekšsēdētāja Dace Zavadska.
Nākamajā gadā paredz būvniecības izmaksu turpmāku kāpumu
Nākamajā gadā paredz būvniecības izmaksu turpmāku kāpumu
Būvniecības nozare šā gada otrajā pusē ir sabremzējusies. Tā liecina Centrālās statistikas apkopotie dati. Salīdzinot ar pērno gadu, pārāk spožs, kā izrādās, būvniecībā nav bijis arī pirmais pusgads. Tomēr nākamais gads prognozēs rāda strauju izrāvienu, kam gan būs arī daudz blakusefektu, no kuriem sāpīgākais teju katram no mums – turpmāka cenu celšanās.
Latvijā svin valsts proklamēšanas 103. gadadienu
(papildināts)
Latvijā svin valsts proklamēšanas 103. gadadienu (papildināts)
Latvijā trešdien, 18. novembrī, svin valsts proklamēšanas 103. gadadienu. Covid-19 izplatības dēļ arī šogad nenotiek vairāki ierastie pasākumi, taču visas dienas garumā notiek koncerti gan klātienē, gan tiešsaistē, kā arī īpašu sveicienu Latvijas iedzīvotājiem sarūpējuši Nacionālie bruņotie spēki.
Koksnes cenas strauji kritušās, bet ne tuvu nesasniedz pirmspandēmijas līmeni
Koksnes cenas strauji kritušās, bet ne tuvu nesasniedz pirmspandēmijas līmeni
Nu jau dažus mēnešus koksnes tirgū ir vērojams cenu kritums skujkoku apaļkoksnei, kas trīs mēnešu laikā kļuvusi par gandrīz ceturto daļu lētāka. Tajā pašā laikā lapukoku izejmateriāla cenas rudenī vēl turpinājušas kāpt. Latvijas Radio aptaujātie eksperti norādīja, ka koksnes cenas arvien netuvojas pirmspandēmijas līmenim, kas tās sāka dzīt augšā ar strauji augošo pieprasījumu. Tiesa, iepriekš cenas regulēja mūsu pieprasījums, jo sēdējām mājās un vairāk remontējām, bet tagad liela noteicēja ir loģistika, jo koki mežos ir, bet trūkst to aizvedēju līdz klientiem.
«Metalurga» teritorijā Liepāja sola pilsētu cilvēkiem, tūkstošiem darbavietu un desmitiem miljonu bu...
«Metalurga» teritorijā Liepāja sola pilsētu cilvēkiem, tūkstošiem darbavietu un desmitiem miljonu budžetā
Šīs nedēļas domes sēdē Liepājas deputāti sabiedrības apspriešanai plāno nodot lokālplānojumu, kurā iezīmēta nu jau bijušā "Liepājas metalurga" 120 hektāru plašās teritorijas nākotne. Liepājas ezera krastā esošajās milzu platībās, kur patlaban būvgruži un krūmi mijas ar daudziem neizmantotiem sliežu ceļu atzariem, pēc dažiem gadiem plānots vērienīgs industriālais parks un mūsdienīgs ielu tīklojums, pašlaik slēgto zonu padarot pieejamu ikvienam. Liepāja tur plāno ieguldīt līdz 50 miljoniem eiro, bet pretī sola līdz 400 miljonu investīcijas no uzņēmējiem, 3000 jaunu darbavietu, kā arī 25 miljonus eiro ik gadu nodokļos.
Bordānam lūgts pieļaut dievnamu personālam nelikt obligāti potēties pret Covid-19
(papildināts)
Bordānam lūgts pieļaut dievnamu personālam nelikt obligāti potēties pret Covid-19 (papildināts)
Reliģiskajām organizācijām pēc 15. novembra ir jādarbojas “zaļajā” režīmā. Tā Reliģijas lietu konsultatīvās padomes sēdē akcentēja tieslietu ministrs Jānis Bordāns (Jaunā konservatīvā partija), kuram reliģiskās organizācijas lūgušas izvērtēt iespēju nelikt garīgajam personālam būt obligāti potētam pret Covid-19 un pieļaut iespēju strādāt ar negatīvu antigēna testu. To, ka viņš grasītos rosināt to vērtēt Operatīvās vadības grupā, ministrs nosaucis par "pazudušu tulkojumā", vēstī Latvijas Radio.
Covid-19 vakcināciju nav sākuši vismaz 19 no 758 pašvaldību deputātiem
(papildināts)
Covid-19 vakcināciju nav sākuši vismaz 19 no 758 pašvaldību deputātiem (papildināts)
No 758 pašvaldību deputātiem vakcināciju pret Covid-19 nav sākuši vismaz 19, bet lielākajai daļai jeb 696 domnieku ir Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, liecina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) apkopotā informācija. Zināms arī, ka visi domes priekšsēdētāji 15. novembrī būs ar sadarbspējīgiem Covid-19 sertifikātiem.
Arī Latviju mudina rīkoties strauji klimata mērķu sasniegšanā
Arī Latviju mudina rīkoties strauji klimata mērķu sasniegšanā
Kā un kādus klimata mērķus līdz šim centusies sasniegt Latvija? Latvija savas CO2 emisijas, salīdzinot ar laiku pirms 30 gadiem, ir samazinājusi par vairāk nekā 50%. Tomēr Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) dati liecina, ka CO2 izmešu koncentrācija aizvadītajā gadā ir bijusi lielāka nekā jebkad iepriekš. Tādēļ bez straujas rīcības Latvijas un Eiropas Savienības (ES) mērķus neizdosies sasniegt.
Rīgas uzņēmumus pametīs vairāki desmiti Covid-19 vakcinācijas pretinieku, pilsēta apgalvo – situācij...
Rīgas uzņēmumus pametīs vairāki desmiti Covid-19 vakcinācijas pretinieku, pilsēta apgalvo – situācija nav kritiska
Simtiem sētnieku, autobusu un tramvaju vadītāju, kā arī vilcienu mašīnistu ir nolēmuši, ka tomēr nevakcinēsies pret Covid-19. Tādējādi lielākie darba devēji Rīgas pašvaldībā un arī uzņēmumā "Pasažieru vilciens" tuvākajā laikā gatavojas izsludināt pieteikšanos vakantajām darbavietām. Tomēr jau tagad skaidrs, ka potēšanās pretinieku izšķiršanās pamest darbu būtiskas neērtības radīs ne tikai viņu priekšniekiem, bet arī klientiem, tomēr galvaspilsētas vadība apgalvo, ka situācija nav kritiska.
Plāno noteikt kriminālatbildību par viltota Covid-19 sertifikāta iegādi
Plāno noteikt kriminālatbildību par viltota Covid-19 sertifikāta iegādi
Tiesībsargājošās institūcijas īsā laikā ir ierosinājušas vairāk nekā desmit kriminālprocesus saistībā ar viltotiem Covid-19 sertifikātiem. Tādēļ pieci valdošo partiju deputāti Saeimā iesnieguši grozījumus Krimināllikumā, ar kuriem plānots stiprināt kriminālatbildību par viltota vakcinācijas, testēšanas vai pārslimošanas sertifikāta iegādi.
Opozīcijas deputāts: Bez kāpu aizsardzības Jūrmala var būt tikai lēta izklaides vieta
Opozīcijas deputāts: Bez kāpu aizsardzības Jūrmala var būt tikai lēta izklaides vieta
Jūrmalā ar nodokļa atlaidēm un citiem labumiem "nopērk" vēlētāju labvēlību un turpina iekarot kāpas, bet skaļus korupcijas skandālus vairs nedzirdam. Jūrmalas Aizsardzības biedrības līderis un domes deputāts Uldis Kronblūms ("Tev, Jūrmalai") vēlas, lai visa nodokļu maksātāju nauda tiktu ieguldīta pilsētas attīstībā un kāpu zona saglabātos neskarta.
Enerģijas cenu stabilizēšanos varētu gaidīt apkures sezonas beigās
Enerģijas cenu stabilizēšanos varētu gaidīt apkures sezonas beigās
Līdz ar dabasgāzes un elektroenerģijas cenu kāpumu nu jau mēnesi var vērot, ka ik dienas arvien dārgāka kļūst arī degviela. Eksperti norādīja, ka naftas cenu lēciens ir tieši saistīts ar citu energoresursu sadārdzināšanos. Turklāt pašreizējās prognozes nerāda, ka situācija drīzumā varētu stabilizēties. Tieši pretēji – cenas pat turpinās augt. Notiekošā vērotāji arī kritizē valdību, ka nepietiekama pievēršanās šai lietai drīzumā var radīt lielas problēmas.
Covid-19 vakcinācijas un ierobežojumu pretinieki kļūst agresīvāki pret apsardzes darbiniekiem
Covid-19 vakcinācijas un ierobežojumu pretinieki kļūst agresīvāki pret apsardzes darbiniekiem
Pandēmijas dēļ sabiedrībā pastiprinoties agresīvam noskaņojumam, Drošības profesionāļu asociācija aicina iedzīvotājus būt saprotošiem un cienīt apsardzes nozares darbiniekus un viņu sniegto ieguldījumu kārtības uzturēšanā. Dažādās iestādēs visā valstī apsargi arvien biežāk saskaras ar negācijām, naida uzplūdiem un nepamatotiem pārmetumiem, Latvijas Radio pastāstīja asociācijas valdes loceklis Mārtiņš Melnis.
Tiesa par nelikumīgu atzīst Jūrmalas atkritumu izvedēju izvēli; uzņēmējs domei pieprasa pusmiljonu e...
Tiesa par nelikumīgu atzīst Jūrmalas atkritumu izvedēju izvēli; uzņēmējs domei pieprasa pusmiljonu eiro
Jūrmalas dome ir saņēmusi kompānijas “Eco Baltia vide” aicinājumu segt 500 tūkstošu eiro zaudējumus vai negūtos ieņēmumus, jo ar tiesas lēmumu ir atzīts, ka atkritumu apsaimniekošanas konkursa uzvarētājs pirms vairākiem gadiem ir izvēlēts nelikumīgi. Dome gan uzņēmēja prasībai atbildēt nesteidzas, no komunikācijas izvairās un norāda, lai firma vēršas tiesā, ja grib kaut ko no pašvaldības piedzīt.
Par Liepājas teātra statusu spriedīs nākamā gada sākumā
Par Liepājas teātra statusu spriedīs nākamā gada sākumā
Liepājas teātris ir atgriezies uz izaugsmes ceļa, un pilsēta apmaksājusi jauno aktieru izglītošanu un piesaisti. Tā intervijā Latvijas Radio sacīja Liepājas mērs Gunārs Ansiņš (Liepājas partija). Pandēmijas laikā teātris saskārās ar naudas grūtībām un valsts teātra stutēšanā piedalījās ar 170 tūkstošiem, bet pilsētas dome ar 250 tūkstošiem eiro. Nākamā gada sākumā Kultūras ministrija un pašvaldība spriedīs par teātra statusu.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd