Anete Bērtule

LTV "Panorāma" korespondente

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Atbalstu gaida arī valsts uzņēmumi
Atbalstu gaida arī valsts uzņēmumi
150 miljoni eiro nacionālajai lidsabiedrībai “airBaltic” un vēl nezināmas summas “Lidostai “Rīga””, “Latvijas pastam” un citām kapitālsabiedrībām - tuvākajās nedēļās valdībai būs jālemj par būtisku atbalstu valsts uzņēmumiem. Dīkstāves pabalsts, kredītu garantijas un citi privātajam sektoram piedāvātie atbalsta mehānismi šiem uzņēmumiem nepienākas, un daudzos no tiem jau notiek darbinieku atlaišana  
Slimnīcas saņem maskas; uzsver sabiedrības lomu cīņā ar Covid-19
(papildināts)
Slimnīcas saņem maskas; uzsver sabiedrības lomu cīņā ar Covid-19 (papildināts)
Apjomīgas un ļoti gaidītas kravas pirmdienas rītā ieripoja lielo Rīgas un arī reģionālo slimnīcu pagalmos. Gandrīz miljons svētdien no Ķīnas atvesto sejas masku, respiratoru un aizsargbriļļu nodotas mediķiem. Vienlaikus Latvijas Lielo slimnīcu asociācija sarunā ar prezidentu uzsvēra sabiedrības lomu cīņā ar Covid-19.
Mediķi lūdz pacientus nemelot saistībā ar Covid-19
Mediķi lūdz pacientus nemelot saistībā ar Covid-19
Visticamāk, Covid-19 vīrusa izplatība mediķu vidū turpināsies, jo tieši ārsti un medmāsas savas profesijas dēļ ir īpaši pakļauti inficēšanās riskam, atzīst epidemiologi. Lai to pēc iespējas mazinātu, ļoti svarīgi, ka pacienti godīgi atbild uz visiem uzdotajiem jautājumiem.
Plecu pie pleca sabiedriskajā transportā: Daugavpilī atceļ atlaides, Rīgā – maršrutus
Plecu pie pleca sabiedriskajā transportā: Daugavpilī atceļ atlaides, Rīgā – maršrutus
Ar mērķi samazināt cilvēku plūsmu galvaspilsētas sabiedriskajā transportā no šodienas “Rīgas satiksmes” transportlīdzekļos tiek atskaņots aicinājums izvērtēt katra brauciena nepieciešamību. Vienlaikus virkne sabiedriskā transporta maršrutu jau vairākas dienas ir atcelti vai arī transportlīdzekļi tajos kursē retāk, un pasažieri signalizē – šis “Rīgas satiksmes” solis drūzmēšanos trolejbusos, autobusos un tramvajos ir tieši otrādi – palielinājis.
Pēc Kaimiņa saslimšanas ar Covid-19 pārbaudīs visus Saeimas deputātus un ministrus
(papildināts)
Pēc Kaimiņa saslimšanas ar Covid-19 pārbaudīs visus Saeimas deputātus un ministrus (papildināts)
Pēc Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa saslimšanas ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 tiks pārbaudīti visi parlamentārieši, kā arī Saeimas darbinieki un arī valdības pārstāvji. Par to preses konferencē paziņoja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.
Kravas iestrēgst uz Polijas robežas
Kravas iestrēgst uz Polijas robežas
Uz Polijas robežas ieviestie Covid-19 kontroles pasākumi burtiski paralizējuši kravu pārvadājumus. Kravas auto vadītāji spiesti pat vairāk nekā diennakti gaidīt, līdz priekšā stāvošie izmērīs temperatūru un sniegs robežsargiem par sevi prasītās ziņas. Lielās pārtikas veikalu ķēdes gan mierina – noliktavas piepildītas ar rezervi. Tomēr ilgtermiņā šāda situācija var apgrūtināt pārtikas apgādi.
Daļa «airBaltic» darbinieku Covid-19 dēļ jau zaudējuši darbu; arodbiedrība pārmet dialoga trūkumu
Daļa «airBaltic» darbinieku Covid-19 dēļ jau zaudējuši darbu; arodbiedrība pārmet dialoga trūkumu
Dīkstāves regulējums varētu kaut nedaudz mazināt “airBaltic” plānus atlaist lielu daļu uzņēmuma darbinieku. Tiesa, pēc reisu skaita krasas samazināšanās daļa nacionālās aviosabiedrības pilotu un stjuartu darbu jau ir zaudējuši un starp uzņēmuma vadību un Aviācijas arodbiedrību veidojas konflikti. Satiksmes ministrs gan “airBaltic” vadības darbu Covid-19 izraisītās krīzes apstākļos vērtē pozitīvi.
Valdība atbalstīs uzņēmējus Covid-19 laikā: nodokļu brīvdienas, garantijas, aizdevumi un citi pasāku...
Valdība atbalstīs uzņēmējus Covid-19 laikā: nodokļu brīvdienas, garantijas, aizdevumi un citi pasākumi (papildināts)
Saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību valdība plāno apmaksāt slimības lapas no speciālā budžeta līdzekļiem, valdība noteiks nozares, kurās uzņēmumu darbiniekiem no budžeta būs apmaksāta dīkstāve, tāpat noteikto nozaru uzņēmumiem būs pieejamas nodokļu samaksas brīvdienas, saimnieciskās darbības veicēji varēs nemaksāt iedzīvotāju ienākuma nodokļa avansu, tāpat uzņēmumiem būs pieejama kredītu garantijas un aizdevumi.
Daļa tūrisma operatoru atceļ ceļojumus, citi gaida klientu lēmumus
Daļa tūrisma operatoru atceļ ceļojumus, citi gaida klientu lēmumus
Par gandrīz simtprocentīgu apgrozījuma kritumu signalizē arī tūrisma operatori. Ne vairs pa dienām, bet stundām tiek pieņemti arvien jauni lēmumi par ceļojumu atcelšanu. Tomēr paši ceļotāji ziņo arī par gadījumiem, kad aģentūras braucienus atcelt vilcinās.
PTAC: Pasākumu rīkotājiem nav pienākuma atmaksāt naudu par atcelto pasākumu biļetēm
(papildināts)
PTAC: Pasākumu rīkotājiem nav pienākuma atmaksāt naudu par atcelto pasākumu biļetēm (papildināts)
Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) paziņojumā medijiem informē, ka pašlaik normatīvie akti neuzliek par pienākumu pakalpojumu sniedzējiem atmaksāt patērētājiem valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas dēļ atcelto pasākumu biļešu vērtību. PTAC, Kultūras ministrija un pasākumu organizatori vienojušies, ka plānotie pasākumi tiks pārcelti un iegādātās biļetes būs derīgas uz vēlāku laiku.
«Covid-19» karantīnas dēļ Latvijā - vismaz 200 slimības lapas; 169 brīvprātīgas analīzes
«Covid-19» karantīnas dēļ Latvijā - vismaz 200 slimības lapas; 169 brīvprātīgas analīzes
Jau aptuveni 200 Latvijas iedzīvotājiem koronavīrusa  “Covid-19” izplatības risku dēļ noteikta mājas karantīna. Ievērojami arī paplašināts to personu loks, kurām pēc atgriešanās no “Covid-19” skartajiem reģioniem pienākas apmaksāta darba nespējas lapa. Atbildīgās amatpersonas sola vērtēt gan to, vai daļu slimības pabalstu sloga nepārcelt no uzņēmēju uz valsts pleciem, gan arī – kā drošības pasākumu pārkāpšanas gadījumā pie atbildības saukt pašus pārkāpējus.  
Kariņa uzdevumā steidzami vērtēs papildu pasākumu nepieciešamību «Covid-19» ierobežošanai
(papildinā...
Kariņa uzdevumā steidzami vērtēs papildu pasākumu nepieciešamību «Covid-19» ierobežošanai (papildināts)
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") ir izdevis rezolūciju, ar kuru veselības ministrei Ilzei Viņķelei ("Attīstībai/Par!") un tieslietu ministram Jānim Bordānam (Jaunā konservatīvā partija) ir uzdots steidzami iesniegt valdībā izvērtējumu par nepieciešamību noteikt papildu epidemioloģiskās drošības pasākumus koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" ierobežošanai.
Kariņš: Termiņuzturēšanās atļaujas pret ieguldījumu būtu likvidējamas
Kariņš: Termiņuzturēšanās atļaujas pret ieguldījumu būtu likvidējamas
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") uzskata, ka termiņuzturēšanās atļauju (TUA) programma, kas paredz izsniegt TUA pret nekustamā īpašuma iegādi vai ieguldījumu veikšanu, būtu jālikvidē, jo tā ir zaudējusi savu aktualitāti, aģentūru LETA informēja premjera preses sekretārs Sandris Sabajevs.
Aizvien uzstājīgāk aicina neceļot uz «Covid-19» plaši skartajām teritorijām
(papildināts)
Aizvien uzstājīgāk aicina neceļot uz «Covid-19» plaši skartajām teritorijām (papildināts)
Ar koronavīrusu “Covid-19” saslimušo skaitam Latvijā dubultojoties, arvien uzstājīgāki kļūst amatpersonu aicinājumi pārskatīt brīvdienu plānus un neceļot uz vīrusa skartajām teritorijām. Izglītības ministrija arī plāno uzdot skolām ievākt informāciju par skolēnu plāniem gaidāmajā pavasara brīvlaikā. Tiek domāts arī par attālinātu mācību organizēšanu. Vienlaikus amatpersonas norāda, ka līdz šim Latvijā ar "Covid-19" saslimušo cilvēku slimības gaita noris vieglā formā.
OIK atcelšana «Latvenergo» neizputinās
OIK atcelšana «Latvenergo» neizputinās
Deputāti ceturtdien atbalstīja "KPV LV" frakcijas rosinājumu nodot skatīšanai Saeimas komisijā obligātā iepirkuma komponentes (OIK) likvidēšanas likumprojektu. "KPV LV" koalīcijas partneri gan par šī soļa iznākumu ir skeptiski, un premjerministrs Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") Latvijas Televīzijas (LTV) ēterā pat paudis, ka OIK atbalsta atņemšana varētu novest līdz bankrotam lielāko valsts uzņēmumu "Latvenergo". Vai šādām bažām ir pamats?
Eiropas raidorganizāciju asociācija brīdina par mediju neatkarības apdraudējumu
Eiropas raidorganizāciju asociācija brīdina par mediju neatkarības apdraudējumu
Dienu pirms jaunā sabiedrisko mediju likuma pieņemšanas otrajā lasījumā bažas par atsevišķiem tā punktiem paudusi Eiropas raidorganizāciju apvienība (EBU). Intervijā Latvijas Televīzijas Ziņu dienestam EBU vairākkārt uzsvēra, ka jautājumos par mediju neatkarību likumā nedrīkst atstāt ne mazāko vietu interpretācijai.
Aizsardzībai pret koronavīrusu «Covid-19» piešķirs 2,6 miljonus eiro
Aizsardzībai pret koronavīrusu «Covid-19» piešķirs 2,6 miljonus eiro
Latvija vēl joprojām ir viena no nedaudzajām Eiropas Savienības valstīm, kur nav reģistrēta neviena saslimšana ar jauno koronavīrusu. Tomēr piesardzības pasākumu klāsts arvien tiek paplašināts, un pamazām sāk iezīmēties arī to izmaksas. Otrdien, 3. martā, gaidāmajā valdības sēdē Veselības ministrijai plānots piešķirt papildu 2,6 miljonus eiro, lielāko daļu – no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Paplašināts arī to personu loks, kurām pēc atgriešanās no vīrusa skartajām valstīm pienākas darba nespējas lapa.
Kā pasargāt sevi no koronavīrusa
Kā pasargāt sevi no koronavīrusa
Latvijā iedzīvotāji aizvien vairāk sāk satraukties par jaunā koronavīrusa “Covid-19” izplatības iespējamību. Visbiežāk cilvēki interesējas par to, kā sevi pasargāt no saslimšanas un kā laikus atpazīt bīstamo kaiti.
Naudu budžetam meklēs mikrouzņēmumos
Naudu budžetam meklēs mikrouzņēmumos
Jau drīzumā kārtējais pārbaudījums valdošajai koalīcijai – diskusijas par izmaiņām nodokļu sistēmā. Valdība šodien uzklausīja virkni dažādu priekšlikumu, un jau tagad skaidrs, ka kompromiss nenāks viegli. Toskait par izmaiņām mikrouzņēmumu nodokļa režīmā (MUN). Tās iecerētas visai pamatīgas un varētu ievērojami samazināt šādi nodarbināto skaitu.
Par finanšu sektoru atbildīgie: Eiforija par sasniegto neaptumšos turpmākos spriedumus
Par finanšu sektoru atbildīgie: Eiforija par sasniegto neaptumšos turpmākos spriedumus
Eiforija par sasniegto neaptumšos turpmākos spriedumus - tā sola par finanšu sektoru atbildīgie pēc veiksmīgās izvairīšanās no Latvijas iekļaušanas tā dēvētajā pelēkajā sarakstā. Lai arī pat valdības iekšienē izskanējušas norādes uz pārāk stingru attieksmi pret ārvalstu investoriem, pēdējos gados ieviestos kontroles mehānismus mīkstināt nav plānots.
«KPV LV» vērsīsies tiesā par UR lēmumu nereģistrēt partijas jaunās valdes ievēlēšanu
«KPV LV» vērsīsies tiesā par UR lēmumu nereģistrēt partijas jaunās valdes ievēlēšanu
Viena no Saeimā visplašāk pārstāvētajām koalīcijas partijām – "KPV LV" – palikusi bez paraksta tiesībām un pieejas partijas kontam. Uzņēmumu reģistrs (UR) atteicies ierakstīt reģistrā jauno partijas valdes sastāvu un grozījumus statūtos, jo uzskata, ka sapulce, kurā valde tika izvēlēta, sarīkota nelikumīgi. Partija "KPV LV" nolēmusi UR lēmumu apstrīdēt tiesā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd