Anete Bērtule

LTV "Panorāma" korespondente

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Budžeta uzraugi rosina mazināt nodokļu slogu darbaspēkam un vērtēt nodokļu atvieglojumus
(papildināt...
Budžeta uzraugi rosina mazināt nodokļu slogu darbaspēkam un vērtēt nodokļu atvieglojumus (papildināts)
Uz ekonomikas izaugsmi vairs paļauties nevar, un jāmeklē citi veidi, kā palielināt nodokļu ieņēmumus. Šādu signālu valdībai devusi Fiskālās disciplīnas padome (FDP). Tā norāda gan daudzo nodokļu atvieglojumu, gan mikrouzņēmumu režīma virzienā. Valdība par konkrētām nodokļu izmaiņām pagaidām nerunā, bet jau tagad skaidrs, ka nodokļu reforma būs vēl viens pārbaudījums jau tā trauslajai koalīcijai.
Likuma priekšlikumi rada bažas par sabiedrisko mediju ietekmēšanu
Likuma priekšlikumi rada bažas par sabiedrisko mediju ietekmēšanu
Leģitīma ietekme uz mediju saturu un pārraugošās padomes iecelts galvenais redaktors - arī šādus valsts prezidenta Egila Levita priekšlikumus plānots iestrādāt jaunajā sabiedrisko mediju likumā. Paši mediji un arī nozares eksperti gan brīdina – šādi tiktu apdraudēta Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio redakcionālā neatkarība.
Konkursa «Supernova 2020» fināls jau sestdien. Internetā varēs balsot vairākkārt
Konkursa «Supernova 2020» fināls jau sestdien. Internetā varēs balsot vairākkārt
Sestdien, 8. februārī, LTV1 tiešraidē tiks noskaidrots, kurš no 9 finālistiem uzvarēs Latvijas Televīzijas (LTV) autoru un izpildītāju konkursā “Supernova 2020” un iegūs tiesības pārstāvēt Latviju 65. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Roterdamā, Nīderlandē. Konkursa uzvarētāju šoreiz pilnībā noteiks skatītāju balsojums, ko veidos telefonbalsojums, SMS balsojums un internetbalsojums konkursa mājas lapā.
Starptautiski atzītajam žurnālistam Ragozinam Latvijā liedz pastāvīgo uzturēšanās atļauju daudzo kom...
Starptautiski atzītajam žurnālistam Ragozinam Latvijā liedz pastāvīgo uzturēšanās atļauju daudzo komandējumu dēļ
Mēģinājums iegūt pastāvīgo uzturēšanās atļauju Latvijā neveiksmīgi beidzies krievu žurnālistam Leonīdam Ragozinam. Tas noticis vien nepilnu mēnesi pēc tam, kad viņa un pētnieciskās žurnālistikas centra “ReBaltica” kopīgi veidotais materiāls pamatīgi sadusmoja Latvijas labējos politiķus. Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē gan politisko spiedienu noliedz un skaidro – žurnālists pastāvīgās uzturēšanās atļaujas saņemšanai pārāk ilgu laiku pavadījis ārpus valsts.
Kratīšana «Baltijas mediju aliansē» varētu būt saistīta ar retranslēto TV kanālu patiesajiem labuma...
Kratīšana «Baltijas mediju aliansē» varētu būt saistīta ar retranslēto TV kanālu patiesajiem labuma guvējiem
Kratīšana mediju grupas uzņēmumā “Baltijas mediju alianse” varētu būt saistīta ar Latvijā retranslēto televīzijas kanālu patiesajiem labuma guvējiem. Šādu pieņēmumu Latvijas Televīzijas Ziņu dienestam izteica paši mediju uzņēmuma pārstāvji. Plašāk gan “Baltijas mediju alianse” tās telpās veiktās procesuālās darbības nekomentēja, un skopi par izmeklēšanu izsakās arī Valsts drošības dienests (VDD).  
Latvijā grib sociālo aprūpi kā Somijā, bet aprūpētāju standarti klibo
Latvijā grib sociālo aprūpi kā Somijā, bet aprūpētāju standarti klibo
Latvijā normatīvie akti sociālajā aprūpē nosaka aptuveni tādas pašas lietas kā Somijā, tomēr praksē redzama pretēja situācija. "Aizliegtais paņēmiens" devās uz Somiju, lai noskaidrotu, kādas ir atšķirības. Izrādās, Somijā uz vienu aprūpējamo ir vairāk darbinieku, kuriem arī ir specializētā izglītība.
Zemes īpašnieku un dzīvokļu īpašnieku strīds saasinās
Zemes īpašnieku un dzīvokļu īpašnieku strīds saasinās
Likuma roba radīts haoss - tā raksturojama situācija, kas izveidojusies pēc piespiedu zemes nomas regulējuma atcelšanas. Kamēr ierēdņi vēl domā, ar ko Satversmes tiesas izbrāķēto likumu aizvietot, dzīvokļu un zemes īpašniekiem par nomas maksas lielumu jāvienojas pašiem.  
Koalīcija nevienojas par kandidātiem uz amatiem NEPLP; būs balsojums Saeimas komisijā
(papildināts)
Koalīcija nevienojas par kandidātiem uz amatiem NEPLP; būs balsojums Saeimas komisijā (papildināts)
Koalīcija pagaidām nevienojas par kandidātiem uz diviem vakantajiem Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļu amatiem. Atbildīgā  komisija no visiem pretendentiem uz diviem amatiem visaugstāk novērtēja četrus kandidātus – žurnālistus Ievu Kalderausku un Jāni Eglīti, publicistu un filozofu Ilmāru Šlāpinu, bijušo Kultūras ministrijas mediju politikas nodaļas vadītāju un partijas “Progresīvie” biedru Robertu Putni.
Dailes teātri vadīs Juris Žagars. Viesturs Kairišs kļūs par radošo direktoru
(papildināts)
Dailes teātri vadīs Juris Žagars. Viesturs Kairišs kļūs par radošo direktoru (papildināts)
23. janvārī Dailes teātrī Kultūras ministrijas (KM) valsts sekretāre Dace Vilsone paziņoja, ka atklātajā konkursā par Dailes teātra valdes locekli izvēlēts aktieris un uzņēmējs Juris Žagars. Viņš atzīts par labāko no 13 kandidātiem konkursā, kas tika izsludināts pēc iepriekšējā direktora Andra Vītola paziņojuma par atkāpšanos no amata. Teātra māksliniecisko vadību Žagars uzticēs režisoram Viesturam Kairišam, kurš kļūs par teātra radošo direktoru. Amata pienākumu pildīšanu Žagars no Vītola pārņems 2. martā.
Prezidenta priekšlikumi nepatīkami pārsteidz medijus
Prezidenta priekšlikumi nepatīkami pārsteidz medijus
Vienkāršota sabiedrisko mediju valdes locekļu atlaišanas kārtība, mediju padomes iecelts galvenais redaktors un vairāki citi valsts prezidenta Egila Levita priekšlikumi jaunajam sabiedrisko mediju likumam nepatīkami pārsteiguši pašus medijus. Skeptiski uz vairākiem prezidenta ierosinājumiem raugās arī politiķi.
Atsaukta paraksta dēļ pajūk plāns atbrīvot Burovu; «Saskaņa» sola savākt balsis mēra atlaišanai
(pap...
Atsaukta paraksta dēļ pajūk plāns atbrīvot Burovu; «Saskaņa» sola savākt balsis mēra atlaišanai (papildināts)
Tuvākajās dienās apritētu divu nedēļu termiņš, kad Rīgas mēram, “Gods kalpot Rīgai” politiķim Oļegam Burovam būtu jāsasauc domes ārkārtas sēde, kurā lemtu par viņa atbrīvošanu no amata. Taču “Saskaņas” deputāts Jānis Ločmelis ir atsaucis savu parakstu, līdz ar to vismaz pagaidām bijušo koalīcijas partiju iecere atstādināt Burovu ir izgāzusies. “Saskaņa” gan sola nepadoties, mēra atlaišanai parakstus savākt no jauna, kā arī nebalsot par galvaspilsētas šā gada budžetu.
«Rīgas satiksmes» vadības maiņa nomierinājusi bažīgos kreditorus
«Rīgas satiksmes» vadības maiņa nomierinājusi bažīgos kreditorus
Gaidāmās izmaiņas Rīgas domes vadībā apdraud trauslo miera periodu, kas šķietami iestājies "Rīgas satiksmē". Uzņēmuma valdes un padomes locekļu pēdējā nomaiņa nomierinājusi pēdējā laikā bažīgos "Rīgas satiksmes" kreditorus, un viņi vairs nerunā par aizdevumu atmaksu.
Latvijas zinātnieki palīdz spert soli tuvāk kādas kosmosa mīklas atminējumam
Latvijas zinātnieki palīdz spert soli tuvāk kādas kosmosa mīklas atminējumam
Latvijas zinātnieki palīdzējuši spert nozīmīgu soli tuvāk kādas kosmosa mīklas atminējumam. Izdevies noteikt atrašanās vietu vienam no īpaši spēcīgiem ārpus mūsu galaktikas uzliesmojumiem, kuru cēlonis pētnieku prātus nodarbina jau 10 gadus. Atklātā informācija dod pamatu tālākiem pētījumiem. 
Piekrastē izskalotā barža uz sēkļa varētu pavadīt vēl vairākas nedēļas vai pat mēnesi
Piekrastē izskalotā barža uz sēkļa varētu pavadīt vēl vairākas nedēļas vai pat mēnesi
Ventspils piekrastē izskalotā barža uz sēkļa varētu pavadīt vēl vairākas nedēļas vai pat mēnesi. Gaidāms, ka glābšanas darbus jau tuvākajās dienās paralizēs stiprais vējš un pamatīgie viļņi. Valsts vides dienests (VVD) gan mierina, ka degvielas tvertne ar vairākām tonnām dīzeļdegvielas atrodas kuģa augšdaļā, un tādēļ noplūdes riska tikpat kā nav. Bet pastāv bažas –  ja glābšanas darbi pārāk ievilksies, baržas vraks varētu Baltijas jūras krastā palikt pavisam.
VIDEO: Mūzikas akadēmijas simtgades jubilejas koncerts
VIDEO: Mūzikas akadēmijas simtgades jubilejas koncerts
1920. gada 11. janvārī ar komponista Jāzepa Vītola svinīgu uzrunu un svētku koncertu darbību sāka Latvijas konservatorija, tagadējā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija (JVLMA). 2020. gada 11. janvārī ar svētku koncertu Lielajā ģildē akadēmijas 100. jubilejas svinības piedzīvoja kulmināciju.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd