Pulksten 11 vēsturiskajā Straupes Zirgu pastā pulcēsies Latvijas vīndari, lai dalītos pieredzē, rādītu prasmes un piedāvātu degustēšanai aptuveni 100 dažādas vīna šķirnes no Latvijā audzētiem augļiem, ogām un ziediem.
„Mūsu biedriem tas ir ļoti svarīgs pasākums, kur piedalās biedri no Vidzemes, Kurzemes un Zemgales, lai mūsu tautai parādītu savu produkciju un savus vīnus dotu degustēt. Kā arī iespēja būs nopirkt,” stāsta Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības valdes priekšsēdētājs Ričards Ivanovs.
Tāpat tiks vērtēta Latvijas vīnu un dažādu ēdienu saderība. “ Vīna „pārošana” ar ēdieniem ir smalks process un izaicinājums. Vīnzine Agnese Gintere būs galvenā, kas „pāros” šos ēdienus ar dzērieniem. Šoreiz būs runa par sāļajiem ēdieniem – zivju un gaļas ēdieniem kopā ar Latvijas sausajiem vīniem: gan sarkaniem, gan baltiem,” stāsta Ivanovs.
Visi svētku apmeklētāji ir aicināti ņemt līdzi savus augļus un ogas, lai kopīgi darinātu vīnu nākamā gada svētkiem: “Tā ir tradīcija šajos Latvijas vīndaru svētkos Straupes tirdziņā, ka katrs nes savas ogas. Tur ir meitene, kas tās samīca tā kā Čelentāno filmā. Un pēc tam Zilvera vīndarītava no šīm ogām pagatavo vīnu. Un būs arī tāda ekskluzīva iespēja iepriekšējo gadu vīnu nopirkt, kas ir tapis no ogām, ko cilvēki sanesuši iepriekšējos gados, proti, iepriekšējā 2018. gadā.”