Līdz nedēļas beigām apstiprinās «Latvenergo» padomes nominācijas komisijas sastāvu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Līdz šīs nedēļas beigām var tapt zināms uzņēmuma „Latvenergo” padomes nominācijas komisijas sastāvs, kā arī piesaistītā personāla atlases kompānija. Nominācijas komisiju, visticamāk, vadīs Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Ēriks Eglītis, kurš patlaban pilda „Latvenergo” padomes pienākumus.

Ekonomikas ministriju komisijā varētu pārstāvēt arī valsts sekretāra vietnieks Dzintars Kauliņš un parlamentārais sekretārs Jurģis Miezainis. Likums paredz Pārresoru koordinācijas centra dalību nominācijas komisijā.

Savu pārstāvi jānosauc arodbiedrībai „Enerģija”, sabiedrībai par atklātību „Delna”, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerai un Latvijas Bankai.

Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Ēriks Eglītis Latvijas Radio prognozēja, ka konkursu varēs uzsākt augusta sākumā. Savukārt apstiprināt „Latvenergo” padomes locekļus varētu 3-5 mēnešu laikā.

Ēriks Eglīts: Par “Latvenergo” padomes nominācijas komisiju
00:00 / 00:22
Lejuplādēt

„Pašlaik mēs esam izvēlējušies nominācijas komisijas vispārējos potenciālos kandidātus, un mēs esam uzrunājuši organizācijas ar lūgumu nominēt konkrētus cilvēkus. Un līdz 11. jūlijam gaidīsim atbildes. Mēs esam izveidojuši to kopējo grafiku, kāds varētu būt atlases process. No vienas puses, ir vēlme, protams, to darīt pēc iespējas ātri, no otras puses, mēs apzināmies, ka tas nav vienkāršs process un, visticamāk, nenotiks vienā kārtā.

Mēs pašlaik vēl diskutējam, vai tas būs trijās vai četrās kārtās, bet tas arī būs jautājums, kas līdz galam būs jāizlemj pašai nominācijas komisijai, kad tā sanāks,”  sacīja Eglītis.

KONTEKSTS:

19. jūnijā atcelta valsts AS "Latvenergo" padome. Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro par iemeslu minēja neapmierinātību ar līdzšinējās padomes kūtrumu jaunu tirgu iekarošanā un elektroenerģijas sadales tarifu samazināšanā.

Atlaistās padomes vietā tika iecelta pagaidu padome, kuras sastāvā ir ekonomikas ministra padomnieks Pāvels Rebenoks, ministra biroja vadītāja Inese Kublicka, Vēja enerģijas asociācijas valdes loceklis Kristaps Stepanovs, AS "Rigensis Bank" valdes loceklis Renārs Degro un Artūrs Šnoriņš. Rebenoks iecelts par uzņēmuma padomes priekšsēdētāju, bet Degro - par padomes priekšsēdētāja vietnieku.

Premjers Krišjānis Kariņš iepriekš paziņoja, ka lēmums par "Latvenergo" padomes maiņu ir nepārdomāts un sasteigts, kā arī neatbilst labas pārvaldības principiem. Ministru prezidents pieprasījis ministram skaidrojumus. Tikmēr Nemiro intervijā Latvijas Radio teica, ka šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz dienesta ziņojumu. To gatavojis un iesniedzis "Latvenergo" valsts kapitāldaļu turētāja pārstāvis EM valsts sekretārs Ēriks Eglītis.

Pirmdien, 1. jūlijā, "Latvenergo" pagaidu padomes priekšsēdētājs Pāvels Rebenoks informēja Nemiro ("KPV LV") par visu padomes locekļu lēmumu atkāpties no amata, jo neredz iespēju pilnvērtīgi pildīt funkcijas esošā politiskā spiediena dēļ.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti