Annija Petrova

"Re:Baltica"/"Re:Check"

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
HIV pacienti aizvien jūtas sabiedrībā nepieņemti
HIV pacienti aizvien jūtas sabiedrībā nepieņemti
HIV pacienti aizvien jūtas sabiedrībā nepieņemti un uzskata, ka valstī par HIV profilaksi runā kampaņveidīgi. Ap 1800 cilvēku Latvijā nezina, ka viņiem ir infekcija. Tikmēr tikai apmēram trešdaļa HIV pozitīvu pacientu izvēlas saņemt ārstēšanu.
Hroniskajiem pacientiem trūkst alternatīvu neatliekamās palīdzības dienestam
Hroniskajiem pacientiem trūkst alternatīvu neatliekamās palīdzības dienestam
Pacientiem rada jautājumus situācija Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD). Pagājušajā nedēļā notikušajā pacientu konferencē dienesta vadītāju daudz iztaujāja par dažādiem tematiem. Novembrī dienests izsludināja ārkārtas medicīnisko situāciju Rīgā darbinieku masveida aizplūšanas dēļ. Resursu gan pietrūkst visā Latvijā. Tādēļ dienestā informēja, ka turpmāk rūpīgāk šķiros izsaukumus, varētu biežāk atteikt doties uz izsaukumiem, kas nav saistīti ar dzīvības vai veselības tiešu apdraudējumu, ko jau šobrīd paredz noteikumi. Pirms nedēļas savukārt valdība lēma palielināt maksu par izsaukumiem, kas nav saistīti ar neatliekamās palīdzības galvenajiem uzdevumiem. Maksu cēla no 40 eiro uz 56 eiro. Tikmēr hroniskie pacienti norāda, ka šobrīd valstī trūkst alternatīvu neatliekamās palīdzības dienestam.
Pēc filmas «Tēvs Nakts»  Žaņa Lipkes memoriālā audzis apmeklētāju skaits
Pēc filmas «Tēvs Nakts» Žaņa Lipkes memoriālā audzis apmeklētāju skaits
Pēc Dāvja Sīmaņa spēlfilmas „Tēvs Nakts” iznākšanas Žaņa Lipkes memoriālā būtiski audzis apmeklētāju skaits. Savu pirmizrādi filma par ebreju glābēju Žani Lipki piedzīvoja 25. oktobrī. Cilvēku interese par muzeju pieauga jau neilgi pirms filmas iznākšanas. Arī tagad cilvēki nāk gan pirms tās noskatīšanās, gan arī pēc tam – dodas uz memoriālu Rīgas Ķīpsalā meklēt atbildes uz saviem jautājumiem.
 
«Prāta vētra» iedvesmo tulkotāju Artjomu Čekulajevu apgūt latviešu valodu
«Prāta vētra» iedvesmo tulkotāju Artjomu Čekulajevu apgūt latviešu valodu
27 gadus vecais Artjoms Čekulajevs dzīvo Rīgā un strādā par tulkotāju. Viņš zina vairākas valodas, arī latviešu valodu – to apgūt iedvesmoja Latvijas grupa "Prāta vētra". Valoda Artjomu atveda uz Latviju, kur viņš nodibinājis ģimeni un, kā pats apgalvo, jūtas diezgan laimīgs. Viņam patīk apceļot Latviju un salīdzināt dzīvi te ar dzīvi Krievijā. "Latvijā dzīve ir daudz interesantāka," atzīst Artjoms – viens no 100 "statistiskajiem tautiešiem".
Zolitūdes traģēdijā bojāgājušās Elgas mamma Ineta cenšas dzīvot tā, lai meitai nebūtu kauns par viņu
Zolitūdes traģēdijā bojāgājušās Elgas mamma Ineta cenšas dzīvot tā, lai meitai nebūtu kauns par viņu
Aprit pieci gadi, kopš Rīgas mikrorajonā Zolitūdē sagruva lielveikals „Maxima”, aiznesot 54 cilvēku dzīvību. Vēl desmitiem tika ievainoti, un šī traģēdija ievērojami mainījusi daudzu līdzcilvēku un kopumā sabiedrības dzīvi. Latvijas Radio sarunājās ar  Inetu Jakoveli, kura traģēdijā zaudēja vienīgo meitu Elgu Gruzdi. Viņa atzīst, ka dzīve ir kļuvusi citādāka.
12 gadus vecā lielvārdiete Anna Viktorija aizraujas ar programmēšanu
12 gadus vecā lielvārdiete Anna Viktorija aizraujas ar programmēšanu
12 gadus vecā Anna Viktorija Valaine dzīvo Lielvārdē un nodarbojas ar programmēšanu. Sevi nākotnē viņa redz kā inženieri vai arī profesionālu programmētāju. "Es daudz ko jau protu, bet vienmēr var piemācīties klāt," atzīst Anna Viktorija – viena no 100 "statistiskajiem tautiešiem". Meitene domā, ka nākotnē viņai klāsies labi, jo programmētāji aizvien ir pieprasīti – "cilvēku, kuri nodarbojas ar datorzinātnēm, paliek mazāk".
Pēc smēķēšanas atmešanas nodarbībām netikumu atmet katrs trešais
Pēc smēķēšanas atmešanas nodarbībām netikumu atmet katrs trešais
Pēc smēķēšanas atmešanas nodarbībām netikumu atmet katrs trešais. Veselības ministrijas īstenotais projekts ilgst jau vairākus mēnešus un turpināsies līdz martam. Līdz šim smēķēšanas atbalsta grupās Latvijā iesaistījušies ap 360 cilvēku, un uz šo brīdi izmaksas bijušas ap 40 tūkstošiem eiro. 
Piekto reizi ieslodzījumā. Raimonda Ziediņa stāsts par cietumu un ceļu pie Dieva
Piekto reizi ieslodzījumā. Raimonda Ziediņa stāsts par cietumu un ceļu pie Dieva
35 gadus vecais Raimonds Ziediņš pirms diviem gadiem nonāca Valmieras cietumā Valmiermuižā, kur izcieš sodu par narkotiku tirdzniecību un izplatīšanu. Raimonds ieslodzījumā ir piekto reizi un apgalvo, ka tagad ir ļoti laimīgs, jo viņu ir atradis Dievs un viņš var kalpot Dievam. Nākotnē Raimonds skatās optimistiski. Galvenais ir turpināt sekot Jēzum Kristum, turpināt dzīvot pēc Viņa vārda, saka Raimonds – viens no 100 statistiskajiem tautiešiem. 
Rīgas pagalmi: arhitektūras «blēņas», «lauviņas» skulptūra Grīziņkalnā un kādreizējā geto vēstures a...
Rīgas pagalmi: arhitektūras «blēņas», «lauviņas» skulptūra Grīziņkalnā un kādreizējā geto vēstures ainas
Pagalms kādam saistās ar pašreizējo dzīvesvietu. Citam, ienākot kādā pagalmā, atmiņā ataust bērnības ainas. Ar vēl kādu pagalmu varbūt personiskas saiknes nav, taču vēsturiskie notikumi tajā rosina domāt par sev svarīgiem jautājumiem. Latvijas Radio devās pastaigā pa Rīgas pagalmiem ar trīs cilvēkiem - kinomehāniķi, iesācēju scenāristu un dramaturgu Andreju Timofejevu, portāla "Delfi" žurnālisti Lauru Dzērvi, kā arī Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes docentu Didzi Bērziņu.
Prokurors saskata pretrunas Zolitūdes lietā apsūdzētā liecībās izmeklēšanā un tiesā
Prokurors saskata pretrunas Zolitūdes lietā apsūdzētā liecībās izmeklēšanā un tiesā
Zolitūdes veikala „Maxima” traģēdijas krimināllietas tiesā turpinot uzklausīt apsūdzēto liecības, prokurors Latvijas Radio norādīja, ka vērojamas būtiskas pretrunas starp liecībām, ko viens no apsūdzētajiem - būvekspertīzes veicējs Andris Gulbis - sniedza pirmstiesas izmeklēšanā policijā, un tām liecībām, ko nolasa tagad.
«Zolitūdes» tiesā liecina apsūdzētie: būvinženieris Sergets noliedz sabrukušo konstrukciju rasēšanu...
«Zolitūdes» tiesā liecina apsūdzētie: būvinženieris Sergets noliedz sabrukušo konstrukciju rasēšanu (papildināts)
Sagruvušā veikala "Maxima" būvinženieris Ivars Sergets otrdien, 16.oktobrī, Zolitūdes krimināllietas iztiesāšanā nolasīja īsu liecību, uzsverot, ka detalizētas metāla konstrukcijas viņš nerasēja un paraksti uz attiecīgajiem dokumentiem neesot viņa. Tiesas zālē Sergets pauda pārliecību, ka viņa paraksti esot viltoti uz 45 rasējumiem.
No šodienas darba dienu vidū gandrīz 50 vilcienu reisu būs par 25% lētākas biļetes
No šodienas darba dienu vidū gandrīz 50 vilcienu reisu būs par 25% lētākas biļetes
No 15.oktobra darba dienās gandrīz 50 vilcienu reisu biļetes būs par 25 % lētākas. Biļetes par draudzīgākām cenām varēs nopirkt darba dienas vidū, tātad to varēs izdarīt galvenokārt cilvēki, kuri nav saistīti ar noteiktu darba vai mācību laiku, norāda uzņēmuma „Pasažieru vilciens” pārstāve Agnese Līcīte.
Brīvības iela Sedā - jau no pilsētas dibināšanas padomju gados
Brīvības iela Sedā - jau no pilsētas dibināšanas padomju gados
Strenču novada Sedā Brīvības iela kopā ar pilsētu veidojusies padomju gados. Tā ir viena no pirmajām nelielās Vidzemes pilsētas ielām. Uz Sedu no Rīgas ceļā jāpavada apmēram divas stundas. Tā atrodas kilometrus 30 no Igaunijas robežas. Pilsēta veidojusies pie 20. gadsimta 50. gados dibināta kūdras uzņēmuma. Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem šī gada sākumā Sedā dzīvoja ap 1100 cilvēku.
VIDEO un FOTO: Pāvests Francisks apmeklē Latviju
(papildināts)
VIDEO un FOTO: Pāvests Francisks apmeklē Latviju (papildināts)
Pirmdien, 24.septembrī, vizītē Latvijā ieradies Romas Katoļu baznīcas galva - pāvests Francisks, lai tiktos gan ar Latvijas amatpersonām, gan tautu. Latvijas Radio (LR) un Latvijas Televīzija (LTV) visas dienas garumā seko līdzi pāvesta vizītes norisei, piedāvājot gan tiešraides no svarīgākajiem notikumiem, gan arī diskusijas un skaidrojumu. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd