Annija Petrova

"Re:Baltica"/"Re:Check"

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
VARAM vēlas liegt pašvaldībām dibināt medijus
VARAM vēlas liegt pašvaldībām dibināt medijus
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) vēlas liegt pašvaldībām dibināt medijus. Šādas izmaiņas likumā par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem vēlas rosināt VARAM.
Aizvien nav skaidrības arī par sabiedrisko mediju finansējumu nākamajam gadam
Aizvien nav skaidrības arī par sabiedrisko mediju finansējumu nākamajam gadam
Valdošo koalīciju pārstāvošās partijas cer vienoties par kopīgām prioritātēm budžetam šīs nedēļas beigās. Līdz ar to būtu panākta vienošanās par to, kur un kādos apjomos vēlas pārdalīt papildu budžeta naudas līdzekļus. Šādu mērķi pēc koalīcijas sadarbības sanāksmes pirmdien, 2. septembrī, pauda premjers Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība"). Tas gan nozīmē, ka aizvien nav skaidrības arī par sabiedrisko mediju finansējumu nākamajiem gadiem. 
Studentiem ar invaliditāti būs pieejams asistents mācību laikā
Studentiem ar invaliditāti būs pieejams asistents mācību laikā
No šī mācību gada studentiem ar invaliditāti būs pieejams asistents mācību laikā. Papildu esošajām iespējām tagad studiju laikā izmantot asistenta pakalpojumu varēs arī augstskolās un koledžās studējošie cilvēki ar invaliditāti. Iespēju mācību gada laikā varēs izmantot arī neklātienes studenti.
Taksometriem lidostās būs jāatbilst vides prasībām un jāizvieto cenrādis
Taksometriem lidostās būs jāatbilst vides prasībām un jāizvieto cenrādis
Taksometriem, kuri vēlēsies strādāt pie starptautiskās lidostas "Rīga", būs jāsaņem Rīgas plānošanas reģiona izsniegtas licences kartītes, uz priekšējā automašīnas paneļa jānovieto tarifu cenrādis, jāatbilst vides prasībām, bet par veiktajiem pakalpojumiem - jāsniedz informācija Valsts ieņēmumu dienestam (VID), liecina Ministru kabineta otrdien, 27. augustā, atbalstītie Satiksmes ministrijas (SM) izstrādātie noteikumi.
Možs gars arī 100 gadu vecumā. Latvijas valsts vienaudži pulcējas salidojumā
Možs gars arī 100 gadu vecumā. Latvijas valsts vienaudži pulcējas salidojumā
Sestdien, 24.augustā, Rīgā, VEF kultūras pilī, norisinājās Latvijas valsts vienaudžu salidojums. Šis ir jau trešais simtgadnieku salidojums. Tā ir pilsoniska iniciatīva, kopā būšanas iespēja valsts vienaudžiem un iespēja iziet sabiedrībā no savas pilsētas vai novada, satikt valsts augstākās amatpersonas, noklausīties koncertu, kā arī sajust gādību un cieņu. Šoreiz kopā salidoja 19 cilvēki, kas pārkāpuši simts gadu slieksni, un daudzi, kas ir ļoti tuvu tam.
«Rammstein» koncerta laikā četri aizturētie; policija noraida kritiku par satiksmes organizāciju
(pa...
«Rammstein» koncerta laikā četri aizturētie; policija noraida kritiku par satiksmes organizāciju (papildināts)
Otrdien, 6. augustā, vakarā Lucavsalā notikušā vācu rokgrupas "Rammstein" koncerta laikā notikuši daži incidenti un aizturētas četras personas. To Latvijas Radio pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Ansis Pumpurs, kurš vienlaikus noraidīja kritiku par satiksmes organizāciju pasākumā.
Preses piegāžu kompensācijām skaidra risinājuma nav
Preses piegāžu kompensācijām skaidra risinājuma nav
Meklēt risinājumus drukātās preses piegādes kompensācijai Latvijas Pastam varētu nākamajā valdības sēdē 13. augustā, pieļauj Satiksmes ministrijā. Finanšu ministrijā norāda, ka Satiksmes ministrijas budžetā ir nepieciešamais finansējums preses piegādēm. Savukārt Satiksmes ministrijā piesardzīgi raugās uz izskanējušo ieceri naudu rast elektrovilcieniem paredzētajos līdzekļos.
Komercmediji pārmet Latvijas Radio konkurences kropļošanu reklāmas tirgū
Komercmediji pārmet Latvijas Radio konkurences kropļošanu reklāmas tirgū
Latvijas Radio darbība kopš 2017. gada radījusi un arī šogad turpina radīt necaurspīdīgu reklāmas raidlaika tirdzniecības politiku, apšaubāmas atlaides un apšaubāmus atlaižu saņēmēju – uzņēmumu tipus. Šis ir viens no pārmetumiem Latvijas Radio, ko konkurences un mediju uzraugiem vēstulē jūlija beigās izsūtījusi komercmedijus pārstāvošā Latvijas Raidorganizāciju asociācija. Tikmēr Latvijas Radio valde pārmetumus pilnībā noliedz.
Ilggadējais Lietuvas korespondents Latvijā Arūns Vaikutis: Man patika sajūta mazlietiņ uz visu raudz...
Ilggadējais Lietuvas korespondents Latvijā Arūns Vaikutis: Man patika sajūta mazlietiņ uz visu raudzīties it kā no malas
Lietuvas sabiedriskā medija korespondents Latvijā Arūns Vaikutis vairāk nekā 20 gadu ziņojis Lietuvas Radio par Latviju. Kamēr Latvijas Radio jau vairāk nekā 10 gadu nav sava štata korespondenta Lietuvā, no Rīgas par Latviju lietuviešiem turpināja ziņot Arūns Vaikutis. Šajā laikā intervējis valsts augstākās amatpersonas, kultūras personības un citus. Strādājis no Rīgas, un darba kabinets viņam atradās Latvijas Radio ēkā. Nu pēc daudzu gadu darba Lietuvas Radio un televīzija ar Arūnu Vaikuti darba līgumu kā ar štata korespondentu nolēma pārtraukt, piedāvājot viņam strādāt ārštatā. Kad aizritējusi viņa pēdējā darba diena, ilggadējo Lietuvas Radio korespondentu Latvijā šonedēļ uz sarunu par nonākšanu Latvijā un darbu šeit, kā arī medijiem Latvijā un Lietuvā aicināja Latvijas Radio.  
Latvijā piemin ebreju tautas genocīda upurus
(papildināts)
Latvijā piemin ebreju tautas genocīda upurus (papildināts)
Ceturtdien, 4. jūlijā, Latvijā piemin ebreju tautas genocīda upurus. 1941. gada 4. jūlijā pēc nacistu okupācijas varas pavēles tika nodedzināta Rīgas Lielā horālā sinagoga Gogoļa ielā un vēl četri Rīgas ebreju dievnami. Šī diena aizsāka holokaustu Latvijā.
Vilcieni neapstājas katrā pieturā. Cilvēkus aicina būt piesardzīgiem
Vilcieni neapstājas katrā pieturā. Cilvēkus aicina būt piesardzīgiem
Vilcieni neapstājas katrā pieturā. To aicina atcerēties uzņēmums "Pasažieru vilciens". Cilvēku ieradums, ka vilciens apstājas katrā pieturā, var būt bīstams. Pieņemot, ka vilciens pieturēs, cilvēki riskē un dodas pāri dzelzceļa sliedēm, nesagaidot vilciena pilnīgu apstāšanos. Savukārt uzņēmumā "Pasažieru vilciens" brīdina, ka pieaug eksprešu skaits, kas ātrāk sasniedz galapunktu un pieturās apstājas krietni retāk.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd