Annija Petrova

"Re:Baltica"/"Re:Check"

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Vairums gājēju un velosipēdistu kūtri velk atstarojošās vestes
Vairums gājēju un velosipēdistu kūtri velk atstarojošās vestes
Kopumā Latvijā dažādas organizācijas un iestādes izdalījušas tik daudz atstarojošo vestu, ka katrs Latvijas iedzīvotājs varētu uzvilkt vismaz divas. Tomēr ar to vilkšanu nesokas tik labi, cik atbildīgajiem gribētos. Īpaši grūti iegalvot atstarojošo vestu svarīgumu ir vecāka gada gājuma cilvēkiem.
Par spīti kampaņām bērnu traumatisms nesamazinās
Par spīti kampaņām bērnu traumatisms nesamazinās
Par spīti regulārām operatīvo dienestu informēšanas kampaņām bērnu traumatisms nesamazinās. Tieši pretēji – pērn Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) saņēma pēdējos piecos gados lielāko izsaukumu skaitu par bērnu traumām. Daļa gadījumu gan paliek ārpus dienesta redzesloka, jo tuvinieki bieži vien patstāvīgi nogādā bērnus slimnīcā. Par bērnu traumatisma mazināšanas iespējām šogad diskutēja arī sarunu festivālā „Lampa”.
Daugavpils Rotko mākslas centrā atzīmēs Pēterdienu
Daugavpils Rotko mākslas centrā atzīmēs Pēterdienu
Piektdien, 29.jūnijā, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā atzīmēs Pēterdienu. Šajā dienā Rotko centrā godina izcilā Daugavpilī dzimušā keramiķa Pētera Martinsona piemiņu un māksliniecisko veikumu.
Pieaudzis datoru «tehniskās palīdzības» krāpšanas gadījumu skaits
Pieaudzis datoru «tehniskās palīdzības» krāpšanas gadījumu skaits
Pēdējās nedēļās pieaudzis tā saucamo tehniskās palīdzības krāpšanas gadījumu skaits, norāda informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijā Cert.lv. Krāpšana izpaužas sekojoši: pēc interneta vietņu apmeklēšanas pēkšņi parādās paziņojums, ka cilvēka dators ir apdraudēts, tajā konstatēti kādi vīrusi.
Latvijā sāk reģistrēt pirmos sociālos uzņēmumus
Latvijā sāk reģistrēt pirmos sociālos uzņēmumus
Labklājības ministrija saņēmusi desmit pieteikumus no uzņēmumiem sociālā uzņēmuma statusa iegūšanai. Šobrīd oficiāli reģistrēti jau seši sociālie uzņēmumi. Kopš aprīļa Latvijā spēkā stājies Sociālā uzņēmuma likums.  Jaunais likums nosaka kritērijus sociālā uzņēmuma statusa iegūšanai un atbalsta mehānismus šādiem komersantiem.
Speciālisti: Šobrīd Latvijā ir liela ērču aktivitāte
Speciālisti: Šobrīd Latvijā ir liela ērču aktivitāte
Šobrīd Latvijā ir liela ērču aktivitāte, vērtē speciālisti. Latvijas Infektoloģijas centrā kopš aprīļa pārbaudīts gandrīz pusotrs tūkstotis ērču. No tām 10 izrādījušās inficētas. Kopumā epidemiologi prognozē, ka šogad ērču aktivitāte būs apmēram tāda pati kā pērn – vidēja.
Aicina iepirkties, gatavot un uzglabāt pārtiku droši
Aicina iepirkties, gatavot un uzglabāt pārtiku droši
Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) aicina iepirkties, gatavot un uzglabāt pārtiku droši. Karstā laikā jebkurš produkts ātri bojājas. Tāpēc, gatavojoties svētkiem, svarīgi iegādāties un likt galdā tikai drošās tirdzniecības vietās nopirktu pārtiku.
VID pieķer DUS tīklu krāpniecībā ar degvielu; zaudējumi budžetam – 0,4 miljoni
(papildināts)
VID pieķer DUS tīklu krāpniecībā ar degvielu; zaudējumi budžetam – 0,4 miljoni (papildināts)
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde pārtraukusi noziedzīgu shēmu, kurā iesaistīts reāli Latvijā strādājošs degvielas uzpildes staciju (DUS) tīkls. Pēc sākotnējiem aprēķiniem, trīs mēnešu laikā, veicot nelikumīgus darījumus ar dīzeļdegvielu, valsts budžetam nodarīti zaudējumi vairāk nekā 400 000 eiro nenomaksātā PVN veidā.
Medicīnas studenti pēc datu regulas piemērošanas bez praksēm slimnīcās nepaliks
Medicīnas studenti pēc datu regulas piemērošanas bez praksēm slimnīcās nepaliks
Par spīti iepriekš paustajām bažām medicīnas studenti pēc datu regulas piemērošanas bez praksēm slimnīcās nepaliks. Pacientam jābūt informētam un viegli jāspēj arī atsaukt piekrišana piedalīties apmācības procesā. Piemēram, iestājoties Stradiņa slimnīcā, tagad līgumā ir arī atsevišķs punkts tieši par klīnisko apmācību. Pacients var arī piekrist, ka viņa personas dati, apmācības procesā iegūtās ziņas tiek izmantotas akadēmiskos pētījumos.
Veselības ministrija virza mīkstinātu ieceri par kompensējamo zāļu cenām
Veselības ministrija virza mīkstinātu ieceri par kompensējamo zāļu cenām
Veselības ministrija maina sākotnējo plānu un virza mīkstinātu ieceri kompensējamo zāļu cenu ierobežošanai. Bija paredzēts veidot tā saucamo zāļu cenu „koridoru”, kur maksimālā atšķirība starp lētākajām un dārgākajām līdzvērtīgajām zālēm drīkstētu būt 100%. Tagad paredzēts - ja medikamenta cena būs augstāka par noteikto „koridoru”, tad bāzes cenu būs atļauts samazināt pakāpeniski. 
«Saskaņas» frakcijas vadītājam nav pārliecības par finansējumu sabiedrisko mediju iziešanai no reklā...
«Saskaņas» frakcijas vadītājam nav pārliecības par finansējumu sabiedrisko mediju iziešanai no reklāmas tirgus
Saeima ceturtdien, 14.jūnijā, vēl nelēma par sabiedrisko mediju iziešanu no reklāmas tirgus. Tikmēr opozīcijā esošās „Saskaņas” frakcijas priekšsēdētājam Jānim Urbanovičam gan nav pārliecības, ka līdzekļus šādam solim izdosies atrast. Tam nepiekrita  “Vienotības” deputāte Lolita Čigāne, jo pēc likuma pieņemšanas no šī mērķa atkāpties nevarēšot. 
Ieceri matemātikas eksāmenu sadalīt grūtības pakāpēs apspriež Saeimā
(papildināts)
Ieceri matemātikas eksāmenu sadalīt grūtības pakāpēs apspriež Saeimā (papildināts)
Otrdien, 12.jūnijā, Saeimas Izglītības komisijā sprieda par aktualitātēm saistībā ar centralizēto eksāmenu saturu un norisi, īpaši pievēršot uzmanību 12.klašu matemātikas eksāmenam. Apspriesta iecere sadalīt matemātikas eksāmenu grūtības pakāpēs. Tāpat diskutēts par mazāka apjoma eksāmenu vai pārtraukumu starp tā daļām.
Viens lādētājs visiem viedtālruņiem - tuvāk mērķim
Viens lādētājs visiem viedtālruņiem - tuvāk mērķim
Viens lādētājs visiem telefoniem. Par šādu universālu lādētāju ražotāji bija savā starpā vienojušies jau gandrīz pirms 10  gadiem. Tagad varam vērot rezultātus. Tomēr daļai telefonu aizvien saglabājas atšķirīgi lādētāji, un to izjūt arī patērētāji. Tieši šobrīd pārskata standartu mobilo telefonu lādētājiem.
Kas mainās slimnīcās saistībā ar datu regulu
Kas mainās slimnīcās saistībā ar datu regulu
Pacienti neizprot, kāpēc pirms analīžu nodošanas jārāda pase, un satraucas, vai tiešām zvanot vairs nevarēs uzzināt, ka šajā slimnīcā nonācis tuvinieks. Jaunā Eiropas Savienības datu regula ievieš pārmaiņas arī medicīnas iestāžu darbā. Gan pacienti, gan mediķi atzīst, ka arī veselības aprūpes iestādēs datu aizsardzības jautājumiem pievērsta īpaša uzmanība, bet mediķi sūkstās par jaunajām prasībām un bažīgi par iespējamajiem sodiem.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd