Dienas ziņas

GORS aicina uzzināt Latvijas pirmā flīģeļa stāstu

Dienas ziņas

Pacienti neatnāk un vizīti neatceļ

Tūrisma operators klientus atstāj bešā

Tūrisma operators «Prieks tūre» klientiem nav atmaksājis vismaz 70 000 eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) plāno vērsties Ekonomikas ministrijā, lai lūgtu kompensēt tūrisma operatora “Prieks tūre” klientiem nodarītos zaudējumus vismaz 70 tūkstošu eiro apmērā.  

Finansiālas problēmas tūrisma operators piedzīvoja vasaras beigās, kad negaidīti tika atcelti visi tā plānotie braucieni, un tūristiem, kas tobrīd atradās aiz valsts robežām, pat radās bažas par atgriešanos mājās.  

“Prieks tūre” tā brīža valdes priekšsēdētājs toreiz skaidroja, ka ilggadējo uzņēmumu pieveikusi ilgā un karstā vasara, bet par līdzekļu atmaksu klientiem bažu neesot. Tomēr tagad viņu uzņēmuma valdē nomainījis kāds Moldovas pilsonis. Policija pret “Prieks tūre” ierosinājusi kriminālprocesu, un tūristiem kompensēta vien neliela daļa par nenotikušajiem ceļojumiem samaksātās summas. 

“Dažiem cilvēkiem tika izmaksāti 10 - 20 eiro, dažiem lielākas summas, bet visu saņēmuši tikai daži. Cik mēs zinām, ceļojuma maksājumi ir sākot no 100 eiro līdz 2000 eiro, uz tā visa fona summas ir ļoti nelielas,” skaidroja PTAC Patērētāju tiesību uzraudzības departamenta direktore Ieva Baltiņa-Brūklīte.

Par “Prieks tūre” PTAC iesniegtas jau 170 sūdzības par kopējo summu 100 tūkstoši eiro. Centra darbinieki gaidīs iedzīvotāju iesniegumus vēl līdz 15. janvārim un tad vērsīsies ar atmaksas lūgumu pie tūrisma operatora apdrošinātāja. “Prieks tūre” gan ir apdrošināts tikai par nepilniem 30 tūkstošiem eiro, un kompensēt iedzīvotājiem atlikušo summu patērētāju tiesību aizstāvji plāno lūgt Ekonomikas ministrijai.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti