Viktors Demidovs

Latvijas Radio korespondents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
No aprīļa plāno mainīt vairāku CSDD pakalpojumu cenas
(papildināts)
No aprīļa plāno mainīt vairāku CSDD pakalpojumu cenas (papildināts)
Vairāki Ceļu satiksmes un drošības direkcijas pakalpojumi pavasarī kļūs dārgāki. No tiem vislielākais pieaugums – vairāk nekā 12 reizes – maksai par transportlīdzekļu tirdzniecības vietas reģistrāciju. Cik plaši makus vajadzēs vērt vaļā autovadītājiem?
Pašvaldībās darbiniekiem un domniekiem algas ceļ atšķirīgi
Pašvaldībās darbiniekiem un domniekiem algas ceļ atšķirīgi
Pieaugot minimālajai algai, pašvaldībās atšķiras risinājumi, kā un par cik palielināt atalgojumu arī augsti kvalificētajiem darbiniekiem. Trūkst finansējuma, ar ko piedāvāt konkurētspējīgu atalgojumu informācijas tehnoloģiju (IT) speciālistiem, būvinženieriem un citiem darbiniekiem, kā rezultātā atlīdzības reforma tiek ieviesta dažādos tempos. Visiem vienādi vai katram, cik pienākas?
Rīgas kapitālsabiedrību apgrozījums pērn pieaudzis par vairāk nekā 20%
(papildināts)
Rīgas kapitālsabiedrību apgrozījums pērn pieaudzis par vairāk nekā 20% (papildināts)
Par gandrīz 120 miljoniem eiro jeb vismaz 20% lielāks apgrozījums un par teju 10% lielākas investīcijas – tā pagājušo gadu aizvadīja Rīgas kapitālsabiedrības, kas galvaspilsētas budžetā iemaksāja vairāk nekā 6 miljonus eiro. Tas nozīmē, ka labumu no tā izjutīs arī rīdzinieki un pilsētas viesi. Taču lielais apgrozījums uzņēmumu darbībā nav svarīgs – tā norādīja Rīgas Apkaimju aliansē, norādot, ka to sadarbība ar iedzīvotājiem ir jāuzlabo.
21. gadsimta «jaunlatvieši» piedāvā ieguldīt naudu un pārcelties uz Fidži; eksperti brīdina par iesp...
21. gadsimta «jaunlatvieši» piedāvā ieguldīt naudu un pārcelties uz Fidži; eksperti brīdina par iespējamu krāpšanu
Karsts un saulains piedāvājums – sociālajās platformās plašu rezonansi izsauca vietējo aktīvistu priekšlikums pārcelties tālu prom no Latvijas un izveidot pašiem savu valsti, kurā būtu cita kārtība un vadītāji. Idejas autors ir persona, kuru apsūdz Merķeļa ielas hosteļa ugunsgrēkā. Eksperti brīdina par iespējamu krāpšanu.
Kariņš: Valdība būs gatava Jēkabpils pašvaldībai pēc plūdiem palīdzēt
Kariņš: Valdība būs gatava Jēkabpils pašvaldībai pēc plūdiem palīdzēt
Daugavā pie Jēkabpils vižņu sastrēgums ir izveidojies vismaz 25 kilometru garumā. Lai gan pašvaldībā situācija ir nopietna, Jēkabpils ar plūdiem tiek galā pašu spēkiem, tāpēc novadā ārkārtējo situāciju neizsludinās. Tā šodien paziņoja premjerministrs Krišjānis Kariņš no "Jaunās Vienotības", vienlaikus norādot, ka nepieciešamības gadījumā ārkārtējo situāciju valdība gatava ieviest ātri. 
Ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils pazeminājies, bet joprojām ir kritiski augsts
(papildināts)
Ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils pazeminājies, bet joprojām ir kritiski augsts (papildināts)
Kopš sestdienas rīta līdz plkst.6 svētdienas rītā ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils pazeminājies par 24 centimetriem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati, taču tas joprojām ir kritiski augsts, par nepilniem 30 centimetriem pārsniedzot sarkanā brīdinājuma kritēriju – 8,4 metru atzīmi. Kā preses konferencē pēc Krīzes vadības padomes sēdes norādīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (Jaunā Vienotība), pašvaldība strādā izcili un nav nepieciešams Jēkabpils novadā izsludināt ārkārtējo stāvokli, bet nepieciešamības gadījumā Krīzes vadības padome spēs operatīvi pieņemt lēmumus un pieslēgties darbam.
Jūrmala aicina kultūras pieminekļu īpašniekus pieteikties līdzfinansējumam, lai tos atjaunotu
Jūrmala aicina kultūras pieminekļu īpašniekus pieteikties līdzfinansējumam, lai tos atjaunotu
Jūrmalas pašvaldība ikgadējā konkursā aicina pieteikties līdzfinansējumam, kas palīdzēs atjaunot kultūras pieminekļus. Uz finansējumu vismaz 50% apmērā var pretendēt, lai izremontētu jebkuru kultūras pieminekļa fasādi, jumtu, logu un dekoratīvo elementu. Tā ziņo pašvaldība, norādot, ka īpašnieki naudai var pieteikties četru kultūras pieminekļu ēku grupām.
Patiesi, sāpīgi un skaudri – izdota Dzintras Gekas grāmata «Mātes Sibīrijā»
Patiesi, sāpīgi un skaudri – izdota Dzintras Gekas grāmata «Mātes Sibīrijā»
Klajā nākusi jauna grāmata par psiholoģiski smagu, bet allaž aktuālu tēmu – 1941. gada deportāciju. Dzintras Gekas darbā "Mātes Sibīrijā" apkopotas ap 300 izsūtīto bērnu un māšu atmiņas par tolaik piedzīvoto. Lai gan par šo neizdzēšamo un rūgto sadaļu Latvijas vēsturē ir daudzkārt runāts, autore uzskata, ka tēma īpašu aktualitāti ir ieguvusi tieši tagad.
Audiovizuālā pastaiga LU Botāniskajā dārzā pievērš uzmanību cilvēka un dabas ciešajai mijiedarbībai
Audiovizuālā pastaiga LU Botāniskajā dārzā pievērš uzmanību cilvēka un dabas ciešajai mijiedarbībai
Reti un dabā vairs nesastopami augi, kukaiņi un koka saknes stikla kubā. Šie un vēl daudzi citi Latvijas Universitātes (LU) Botāniskā dārza simtgadei veltītie audiovizuālie mākslas darbi liek aizdomāties, ka augu un mazo, dzīvo organismu loma patiesībā ir krietni lielāka, nekā var šķist, un ka arī ziemā dārzs dzīvo un elpo. Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā izveidota audiovizuāla ziemas pastaiga "Gaisma tumsā", kas  pievērš uzmanību cilvēka un dabas ciešajai mijiedarbībai.
Rīgā pabeigts Sarkandaugavas pārvads; satiksmi cer atklāt martā 
(papildināts)
Rīgā pabeigts Sarkandaugavas pārvads; satiksmi cer atklāt martā  (papildināts)
Galvaspilsētā vairāku desmitu miljonu vērtais Sarkandaugavas pārvads pār dzelzceļa līniju Rīga–Skulte ir pabeigts, bet satiksme pār to joprojām nav atklāta. Rīgas dome nosaukusi jau kārtējo termiņu, kad mašīnas varēs braukt, šoreiz cerot pārvadu satiksmei atklāt martā. Paredzams, ka kombinācijā ar topošo Austrumu maģistrāli pilsētas centrs būs atslogots no kravas mašīnām un tranzīta braucējiem. 
Rīgā uzrunātie cilvēki Jaunajā gadā cer uz mieru pasaulē
Rīgā uzrunātie cilvēki Jaunajā gadā cer uz mieru pasaulē
Aizejošais gads paliks atmiņā ar daudziem notikumiem, sākot ar Krievijas nežēlīgo karu Ukrainā un ar jaunās valdības izveides peripetijām. Latvijai tuvojas jaunais 2023. gads, kurā minimālā alga pieaugs līdz 620 eiro. Savukārt strādājošiem vecākiem palielināsies vecāku pabalsts no 30% līdz 50%.
No degošas pirts Rīgā Vecgada dienā izglābti 14 cilvēki
No degošas pirts Rīgā Vecgada dienā izglābti 14 cilvēki
31. decembrī Sarkandaugavā, Priežu ielā, trīsstāvu ēkā izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, kur 20 kvadrātmetru platībā degusi pirts. No negadījuma vietas izglābti 14 cilvēki. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests ziņo, ka aizdegšanās notikusi kurtuvē.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd