Viktors Demidovs

Latvijas Radio korespondents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Rīgas dome līdz 2026. gadam pilsētā cer izveidot vienotu veloceļu tīklu
Rīgas dome līdz 2026. gadam pilsētā cer izveidot vienotu veloceļu tīklu
Rīgas dome līdz 2026. gadam pilsētā cer izveidot vienotu veloceļu tīklu. Tuvāko gadu laikā Rīgā parādīsies virkne jaunu veloceļu. Savienojumus paredzēts izveidot arī ar Pierīgu, tādējādi pašvaldība cer izveidot vienotu veloceļu tīklu. Uz kurieni velobraucēji un citu rīku lietotāji varēs ērti aizbraukt, un kā šie ceļi pilsētu var attīstīt ekonomiski?
Daudzviet Vecrīgā skatlogi ir tukši un pamesti
Daudzviet Vecrīgā skatlogi ir tukši un pamesti
Tukši un pamesti – tādi daudzviet Vecrīgā izskatās pirmā stāva skatlogi, aiz kuriem agrāk bija kafejnīcas, restorāni un nelieli suvenīru veikali. Viesnīcu un restorānu asociācijā atzina, ka Rīgas centrs palēnām kļūst par spoku pilsētu. Problēma beidzot ir sasniegusi arī Rīgas domes dienaskārtību, kur kā risinājumu redz atbildīgajā komitejā atbalstīto lokālplānojumu, kas gadu laikā veicinās pilsētas attīstību. Pašvaldība saredz arī daudz ātrākus risinājumus.
Cilvēks ziņu virsrakstos. Fotožurnālists Edijs Pālens: Padomju pieminekļu demontāža – vairāk nekā 30...
Cilvēks ziņu virsrakstos. Fotožurnālists Edijs Pālens: Padomju pieminekļu demontāža – vairāk nekā 30 gadu notikums
Šogad vairākus mēnešus pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā ziņu virsrakstos daudzkārt bija lasāms par padomju pieminekļu demontāžu Latvijā. Kopumā nojaukti jau vairāk nekā 120 objekti, kurus noteica Saeima un pašvaldības. Objektu vidū bija arī Baltijā lielākais padomju piemineklis Uzvaras parkā Rīgā, kura demontāža sabiedrībā raisīja ļoti lielu rezonansi. Notiekošajam līdzi sekoja daudzi cilvēki, kuri centās vēsturisko brīdi iemūžināt, stāvot pēc iespējas tuvāk piemineklim, taču ierakstu sērijas "Cilvēks ziņu virsrakstos" šī stāsta varonis nebija ne īsti tuvu notikuma vietai, ne arī pie ekrāna. Taču nacionālās informācijas aģentūras LETA fotožurnālista Edija Pālena caur kameras aci iemūžinātais sociālajās platformās ir aplūkots jau vismaz 1,5 miljonu reižu. 
Šogad vilku uzbrukumos cietuši vismaz divreiz vairāk mājlopu nekā pērn
Šogad vilku uzbrukumos cietuši vismaz divreiz vairāk mājlopu nekā pērn
Šogad vilku uzbrukumos cietuši vismaz divreiz vairāk mājlopu nekā pērn, kopumā ap 500 mājdzīvnieku. To vidū izteikts vairums ir aitu, kuru saimnieku celtā trauksme nerimst jau ilgu laiku. Viņi prasa, lai postījumus kompensē valsts vai arī lai valsts palielina vilku nomedīšanas apjomu. Atbildīgā ministrija un dienests gatavi piekāpties vien daļēji.
Rīgas dome neatklāj, cik naudas tērē sāls kaisīšanai ziemā
Rīgas dome neatklāj, cik naudas tērē sāls kaisīšanai ziemā
Šogad no rīdzinieku makiem vairāk naudas aiziet arī par tehnisko sāli, ko ziemā kaisa ielās, lai izkausētu sniegu un ledu. Taču, cik tas iedzīvotājiem maksā, dome neatklāj, vienlaikus mierinot, ka iedzīvotāji šogad ir ieguvēji, jo, salīdzinājumā ar kopējo cenu pieaugumu, kāpums par ielu kaisīšanu nav būtisks. 
Ainažos autobusa un kravas auto sadursmē viens bojāgājušais un 26 cietušie; satiksme atjaunota vienā...
Ainažos autobusa un kravas auto sadursmē viens bojāgājušais un 26 cietušie; satiksme atjaunota vienā joslā (papildināts)
Sestdienas, 26. novembra, vakarpusē autoceļa A1 ("Via Baltica") 99. kilometrā Ainažos, Limbažu novadā, notika pasažieru autobusa un kravas automašīnas sadursme. Ceļu satiksmes negadījumā gājis bojā viens cilvēks un 26 cilvēki cietuši, trīs no kuriem smagi, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD). Svētdien satiksme avārijas vietā tika atjaunota pa vienu joslu. Negadījumā cieta viens Igaunijas bruņoto spēku kareivis, kurš ir nogādāts slimnīcā. Viņa dzīvībai briesmas nedraud. Pārējie pasažieri, kuri cieta negadījumā, bija no Ukrainas bruņotajiem spēkiem. Arī viņi ir nogādāti slimnīcā. Negadījuma vietā gāja bojā autobusa vadītājs, kurš bija pie stūres, bet otrs autobusa šoferis aizvests uz slimnīcu.
Rīgas apkaimēs plāno realizēt vairāk labiekārtojumu, nekā paredz konkursam atvēlētā nauda
Rīgas apkaimēs plāno realizēt vairāk labiekārtojumu, nekā paredz konkursam atvēlētā nauda
Rīgas dome apkaimēs plāno realizēt par vienu labiekārtojuma projektu vairāk, nekā to ļauj konkursam paredzētā nauda. Oktobrī iedzīvotāji aktīvi balsoja par dažādām ērtībām apkaimēs. Visvairāk balsu ieguva 11 projekti, taču pēc konkursa pašvaldība iekļāvusi arī vairāk nekā 67 tūkstošus eiro vērto atpūtas vietu Purvciemā, tādējādi pārsniedzot konkursam paredzētos 700 tūkstošus eiro. Domē skaidro, ka balsojuma pēdējā dienā bija tehniskas problēmas, kuru dēļ cilvēki nevarēja nobalsot.
Par aptuveni septiņiem miljoniem eiro plāno būvēt veloceļu Carnikava–Rīga
Par aptuveni septiņiem miljoniem eiro plāno būvēt veloceļu Carnikava–Rīga
Tuvāko gadu laikā plāno būvēt veloceļu, kas savienos Carnikavu ar Rīgu. Tas veicināšot Eiropas Savienības Zaļo kursu, savukārt pārvietošanās būšot ne tikai ērtāka, bet arī drošāka, jo tagad velosipēdisti no pagasta centra un no piejūras ciemiem uz galvaspilsētu spiesti braukt pa šoseju, kur mašīnas traucas lielā ātrumā. Ko par ideju domā Carnikavas iedzīvotāji un kā to vērtē vides aktīvisti un Rīgas apkaimju biedrības?
Aicina ziedot Latvijā ražoto militāro preču piegādei Ukrainai
(papildināts)
Aicina ziedot Latvijā ražoto militāro preču piegādei Ukrainai (papildināts)
Ukrainas aizstāvjiem ir vajadzīgs ne vien bairaktars, bet arī neskaitāmi daudz citu ne tik dārgu ierīču, kas var palīdzēt kaldināt uzvaru. Un daudzas no  Ukrainas aizstāvjiem vajadzīgajām ierīcēm tiek ražotas Latvijā. Tāpēc īpašā ziedojumu vākšanas kampaņā iedzīvotāji tiek aicināti ziedot vietējā ražojuma militārās rūpniecības iekārtām.
«Ziedot.lv»: Latvijas iedzīvotāju problēmām cilvēki ziedo tikpat daudz, cik Ukrainai
«Ziedot.lv»: Latvijas iedzīvotāju problēmām cilvēki ziedo tikpat daudz, cik Ukrainai
Latvijas iedzīvotāju problēmām cilvēki ziedo tikpat daudz, cik Ukrainai. Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā Latvijā notikušas vairākas akcijas, lai palīdzētu Ukrainas iedzīvotājiem un karavīriem, kopumā ziedojot jau vairāk nekā 13 miljonus eiro. Tā norādīja labdarības fondā "Ziedot.lv", otrdien atklājot kārtējo kampaņu, kurā aicina ziedot Ukrainai militārās vienības, kas ražotas Latvijā. 
Rīgā izmēģina viedu velonovietni
Rīgā izmēģina viedu velonovietni
Lai velosipēdus un skrejriteņus pilsētā uzglabātu droši un lai tie cilvēkiem netraucētu, Rīgā izmēģina viedu velonovietni.
Lāčplēša dienā Latvijā piemin brīvības cīnītājus
(papildināts)
Lāčplēša dienā Latvijā piemin brīvības cīnītājus (papildināts)
11. novembrī Latvijā atzīmē Lāčplēša dienu – dienu, kad neatkarīgās un jaunās Latvijas armijas karavīri 1919. gadā padzina no Pārdaugavas Bermonta-Avalova karaspēku. Ik gadu, pieminot šo zīmīgo Latvijas vēstures notikumu, tieši 11. novembrī, Lāčplēša dienā, tiek godināti Latvijas brīvības cīnītāji.
Rīgā sabiedriskā transporta biļešu cenu jaunā sistēma stāsies spēkā no janvāra
Rīgā sabiedriskā transporta biļešu cenu jaunā sistēma stāsies spēkā no janvāra
No nākamā gada 1. janvāra mēnešbiļete Rīgas sabiedriskajā transportā visām dienām un visiem maršrutiem maksās 30 līdzšinējo 50 eiro vietā, lēma Rīgas dome. Vienlaikus tiks palielināta maksa par vienu braucienu. Spēkā paliks atlaides senioriem, skolēniem un citām iedzīvotāju grupām. Tiks ieviesta arī viena jauna atlaide.
Rīga tuvākajos gados plāno mainīt sabiedriskā transporta biļešu sistēmu; pasažieriem tā būšot vienkā...
Rīga tuvākajos gados plāno mainīt sabiedriskā transporta biļešu sistēmu; pasažieriem tā būšot vienkāršāka
Līdz ar izmaiņām sabiedriskā transporta cenu politikā, kas gaidāmas no jaunā gada, Rīga tuvāko gadu laikā plāno mainīt biļešu tehnoloģisko risinājumu. Pasažieriem sistēmu prognozē elastīgāku un vienkāršāku. Lai gan ar ilggadējā mēra Nila Ušakova ("Saskaņa") patriekšanu uzturēt biļešu sistēmu tagad ir 10 reizes lētāk, domē norādīja, ka sistēma jau ir novecojusi.
Rīga plāno ieviest pasažieriem elastīgāku sabiedriskā transporta biļešu sistēmu
Rīga plāno ieviest pasažieriem elastīgāku sabiedriskā transporta biļešu sistēmu
Līdz ar sabiedriskā transporta biļešu cenu reformu Rīga plāno ieviest arī elastīgāku biļešu sistēmu. Līdzšinējā sistēma 2019. gadā maksāja pat 22 miljonus eiro, bet pēdējos gados ir novērots būtisks kritums – šogad pašvaldība tai velta nedaudz virs diviem miljoniem eiro. Tā ziņo vicemērs Vilnis Ķirsis ("Jaunā Vienotība").
Rīgā no demontējamo objektu saraksta izņem Spilves lidostas ēku un sirpi un āmuru uz Zinātņu akadēmi...
Rīgā no demontējamo objektu saraksta izņem Spilves lidostas ēku un sirpi un āmuru uz Zinātņu akadēmijas (papildināts)
Rīgas dome no padomju laika demontējamo objektu saraksta ir svītrojusi Spilves lidostas ēku un detaļas uz Latvijas Zinātņu akadēmijas ēkas. Tas ir viens no pirmajiem gadījumiem, kad padomju objektus tomēr nolemts saglabāt. Kāpēc vietvara tā nolēmusi, un ko par to saka akadēmijā un Nacionālajā kultūras mantojuma pārvaldē (NKMP)?

Vairāk

Svarīgākais šobrīd