Viktors Demidovs

Latvijas Radio korespondents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Ieviešot tūrisma nodevu, Rīga gada laikā prognozē ieguvumu ap miljons eiro apmērā
(papildināts)
Ieviešot tūrisma nodevu, Rīga gada laikā prognozē ieguvumu ap miljons eiro apmērā (papildināts)
Rīgā no jaunā gada visām tūristu mītnēm vajadzēs maksāt tā saukto tūrisma nodevu. Paredzēts, ka par katru pilngadīgo viesi dienā vajadzēs maksāt vienu eiro, bet ne vairāk par desmit eiro, ja ciemiņš pilsēta uzturas ilgāk. Tādējādi galvaspilsēta varēs raitāk attīstīt tūrisma infrastruktūru, skaidro domē, norādot, ka gada laikā pašvaldība varēs iegūt ap miljonu eiro.
Rīga plāno piešķirt naudu Vidzemes tirgus attīstības plānam
Rīga plāno piešķirt naudu Vidzemes tirgus attīstības plānam
Nolaistajam Vidzemes jeb Matīsa tirgum Rīgas dome plāno veltīt 40 tūkstošus eiro kvartāla attīstības koncepcijai. Tas ļaus saprast, kāda veida labiekārtojumi un aktivitātes tirgū ir nepieciešami, lai vieta atkal kļūtu patīkama. Tā norāda Pilsētas attīstības komitejas vadītāja Inese Andersone ( "Jaunā Vienotības").
JV varētu atbildēt par sešām ministrijām; AS pienāktos Reģionālās attīstības ministrija, bet NA – Sa...
JV varētu atbildēt par sešām ministrijām; AS pienāktos Reģionālās attīstības ministrija, bet NA – Satiksmes ministrija (papildināts)
Atbildības sadalījuma piedāvājumā "Jaunajai Vienotībai" (JV) valdībā pienāktos sešas ministrijas, tostarp jaunveidojamā Klimata un enerģētikas ministrija, "Apvienotajam sarakstam" (AS) – Reģionālās attīstības ministrija kopā ar atbildību par digitalizācijas jomu, bet Nacionālajai apvienībai (NA) – Satiksmes ministrija, paredz premjera Krišjāņa Kariņa (JV) izteiktais piedāvājums sadarbības partneriem.
Latvijas Kara muzejā konferencē spriedīs par Krievijas izplešanās mēģinājumiem Eiropā
Latvijas Kara muzejā konferencē spriedīs par Krievijas izplešanās mēģinājumiem Eiropā
Krievijas ārpolitika cauri gadsimtiem ir palikusi nemainīga, allaž demonstrējot savu varu. Tā norāda Latvijas Kara muzeja direktores vietnieks Juris Ciganovs, atzīmējot, ka Krievija ar savām darbībām vienmēr bijusi prognozējama. Par Latvijas austrumu kaimiņa centieniem Eiropā izplesties ceturtdien, 3. novembrī, un piektdien, 4. novembrī, Kara muzejā notiks starptautiska konference.
Ķengaragā daudzdzīvokļu mājas iemītnieki mēnešiem strīdas ar RNP, lai novērstu caurumus sienā
Ķengaragā daudzdzīvokļu mājas iemītnieki mēnešiem strīdas ar RNP, lai novērstu caurumus sienā
Rīgā, Ķengaragā, kādā daudzdzīvokļu mājā iedzīvotāji jau vairāk nekā pusgadu nespēj rast kopīgu valodu ar ēkas apsaimniekotāju – "Rīgas namu pārvaldnieku" (RNP), tādējādi nevar pabeigt remontu mājas kāpņutelpā, kur pēc logu nomaiņas ārsienā radās caurumi. Iedzīvotāji ir izmisumā, uzskatot, ka pašvaldības uzņēmums darbus kavē apzināti. Rīgas izpilddirektors uzņēmumam pārmetis nekompetenci.
Kariņš turpinās vadīt koalīcijas sarunas; Levits uzskata – jauna ministrija nepalielinās ierēdņu ska...
Kariņš turpinās vadīt koalīcijas sarunas; Levits uzskata – jauna ministrija nepalielinās ierēdņu skaitu (papildināts)
"Jaunās Vienotības" pārstāvis Krišjānis Kariņš turpinās vadīt jaunās koalīcijas veidošanas sarunas ar "Apvienoto sarakstu" un Nacionālo apvienību. Šāds paziņojums tapa zināms pēc Valsts prezidenta Egila Levita un Kariņa tikšanās pirmdien. Tāpat Levits norādīja – ja tiktu izveidota jauna Enerģētikas, klimata un vides ministrija, tad ierēdņu skaits nepieaugtu, jo ministrijā strādātu līdzšinējo ministru atbildīgo departamenta darbinieki. 
Aptauja: Kā LGBT kopienas tiesības Latvijā vērtē cilvēki galvaspilsētā
Aptauja: Kā LGBT kopienas tiesības Latvijā vērtē cilvēki galvaspilsētā
Latvija Eiropas Savienībā (ES) joprojām ir viena no pēdējām valstīm LGBT tiesību ziņā. Lai gan 30 gadu laikā šajā jautājumā noticis būtisks progress un tiesa atzinusi jau vairākas viendzimuma ģimenes, vēl ir virkne problēmu, ar ko LGBT kopiena saskaras. Kā viņu tiesības Latvijā vērtē galvaspilsētā uzrunātie cilvēki, un ar kādām problēmām kopiena saskaras?
Laipa pie kanāla, bērnu laukumi vai skeitparks – Rīgā iedzīvotāji jau ceturto gadu balso par apkaimj...
Laipa pie kanāla, bērnu laukumi vai skeitparks – Rīgā iedzīvotāji jau ceturto gadu balso par apkaimju labiekārtošanu
Vēl nepilnu nedēļu cilvēkiem ir iespējams balsot par rīdzinieku piedāvātajiem labiekārtojumiem pilsētas apkaimēs. Rīgā tas notiek jau ceturto gadu, savukārt no nākamā gada šādas programmas visām pašvaldībām vajadzēs ieviest obligāti. Šogad galvaspilsētas dome iedzīvotāju idejām kopumā atvēlējusi 700 tūkstošus eiro, un tas ir lielākais naudas apjoms, kāds šim projektam jebkad ir bijis. Liela aktivitāte ir no iedzīvotāju puses – nobalsojuši 28 tūkstoši cilvēku, kas ir rekordliels skaits.
Rīgas zoodārzā notiks Zīmējumu teātra improvizācijas izrādes
Rīgas zoodārzā notiks Zīmējumu teātra improvizācijas izrādes
Šodien Rīgas Nacionālajā Zooloģiskajā dārzā notiks divas improvizācijas izrādes, kurās apmeklētāji varēs teikt, kas aktieriem ir jāuzzīmē. Galvenais izrādes varonis, visdrīzāk, būs ķengurs, kam par godu šajās brīvdienās zooloģiskajā dārzā norisinās dažādas atrakcijas.
Rīgā vides aktīvisti ceļ trauksmi par autostāvvietu Kronvalda parkā
Rīgā vides aktīvisti ceļ trauksmi par autostāvvietu Kronvalda parkā
Rīgā pilsētas aktīvisti iebilst pret Kronvalda parkā esošo Rīgas Brīvostas pārvaldes stāvvietu. Uz to ātri reaģējusi pašvaldība, norādot, ka stāvvieta ir jālikvidē, taču Brīvostas pārvaldē skaidroja, ka visas ceļa zīmes ir saskaņotas. Tikmēr cilvēku domas par to, ka parkā ceļš jādala ar automašīnām, dalās – vieniem netraucē, taču citiem šī vieta nešķiet piemērotākā spēkratu rindai.
Rīgas cirka būvniecība ir finiša taisnē; pirmās izrādes jau šogad Ziemassvētku noskaņā (precizēts)
Rīgas cirka būvniecība ir finiša taisnē; pirmās izrādes jau šogad Ziemassvētku noskaņā (precizēts)
Ar jaunu arēnu, telpām un vēsturisko ieeju savām pirmajām izrādēm pošas Rīgas cirks, kur vērienīgā būvniecība ir jau finiša taisnē. Miljoniem vērtais projekts dažādu apstākļu dēļ kļuvis dārgāks par piektdaļu. Savukārt būvdarbos pusotra gada laikā ir atklājies daudz pārsteigumu. Zem daudzām apšuvuma kārtām atrastas arī kādas vērtīgas liecības, kas tagad būs apskatāmas cirka apmeklētājiem.
Rīgas ielās dažviet noplukušie stabiņi tumšā laikā var apdraudēt drošību
Rīgas ielās dažviet noplukušie stabiņi tumšā laikā var apdraudēt drošību
Drošs kļuvis par bīstamu – tā var raksturot melnos stabiņus ielās, kas dažviet Rīgā ir noplukuši. Līdzīgas problēmas ir arī ar norobežojošām atdurēm, kas tumsā vairs neatstaro gaismu. Latvijas Radio uzrunātie cilvēki norādīja, ka tādi satiksmes drošības elementi ir bīstami. Turpretim vietvarā abu elementu atjaunošanā domas atšķiras.
Ierīkot viesnīcu, iekonservēt vai atjaunot daļēji? Kāds būs Stūra mājas liktenis
Ierīkot viesnīcu, iekonservēt vai atjaunot daļēji? Kāds būs Stūra mājas liktenis
Latvijas Okupācijas muzeja Stūra mājas ekspozīcijai draud slēgšana. Lai no tā izvairītos, ir jānovērš konstatētie drošības riski. Darbiem nepieciešami simtiem tūkstoši eiro, taču nav zināms, kur naudu ņemt. Nama apsaimniekotājs "Valsts nekustamie īpašumi" norāda, ka vispirms ir jāsaprot, kāds ir ēkas tālākais liktenis. Tuvākajos gados nams ir jāatjauno, ieguldot tajā daudzus miljonus eiro. Kā iespējamais variants ir ēku atsavināt, nododot to nomniekiem. Uz šo ideju skeptiski raugās kultūras nozare.
VNĪ nenovēršot drošības pārkāpumus, Stūra mājas ekspozīcijai draud slēgšana
VNĪ nenovēršot drošības pārkāpumus, Stūra mājas ekspozīcijai draud slēgšana
Ja Tetera nama jeb Stūra mājas apsaimniekotājs "Valsts nekustamie īpašumi" nenovērsīs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta konstatētos drošības pārkāpumus, Stūra mājai no 2024. gada 7. maija draud ekspluatācijas tiesību pārtraukšana. Tas nozīmētu arī to, ka darbs būtu jābeidz Okupācijas muzeja struktūrvienībai, kurai nomas tiesības vēsturiskajā namā ir līdz 2050. gadam. Tikmēr VNĪ norāda, ka ēkas attīstībai nepieciešams skaidrs nozares lēmums.
Politologs pēc Saeimas vēlēšanām neparedz lielas izmaiņas Rīgas koalīcijā; domnieku viedokļi atšķira...
Politologs pēc Saeimas vēlēšanām neparedz lielas izmaiņas Rīgas koalīcijā; domnieku viedokļi atšķiras (precizēts) (papildināts)
Uz Saeimu pošas vairāki Rīgas domes deputāti, no kuriem daži ieņem augstus amatus. Vairums no viņiem ir domes koalīcijas deputāti, kuri par spīti partiju ideoloģiskajām pretrunām jau divus gadus spēj sadarboties. Lai arī politologs Jānis Ikstens neparedz būtiskas izmaiņas Rīgas domes koalīcijā Saeimas vēlēšanu iznākuma dēļ, pašu domnieku vidū domas dalās, vēstīja Latvijas Radio.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd