Viktors Demidovs

Latvijas Radio korespondents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Rīgā pirmos elektroautobusus atvedīs oktobra beigās; pasažierus sāks pārvadāt gada beigās
Rīgā pirmos elektroautobusus atvedīs oktobra beigās; pasažierus sāks pārvadāt gada beigās
Rīgā pēc diviem mēnešiem plāno atvest pirmos elektroautobusus. Savukārt pasažierus tie sāks pārvadāt gada beigās, informēja uzņēmumā "Rīgas satiksme", norādot, ka šobrīd 19 miljonus vērtais projekts aktīvi virzās uz priekšu. Salīdzinot ar esošajiem autobusiem, jaunie spēkrati izmešus neradīs un būs krietni klusāki. Kur tie kursēs, un kā projekta virzību vērtē galvaspilsētas iedzīvotāju biedrība un pilsētplānotājs?
«Kad karš kļūst personisks» – iznākusi zemessarga Jura Alberta Ulmaņa grāmata par karu Ukrainā
«Kad karš kļūst personisks» – iznākusi zemessarga Jura Alberta Ulmaņa grāmata par karu Ukrainā
Par draudzību, palīdzību, lepnumu un nāvi, kas piemeklējusi Ukrainas aizstāvjus – klajā nākusi Latvijas zemessarga un alpīnista Jura Alberta Ulmaņa grāmata "Kad karš kļūst personisks". Palīdzot Ukrainas karavīriem ar ekipējumu, piedzīvotās kara šausmas un novērojumus autors ir apkopojis daudzās īsās epizodēs, no kurām katra ir papildināta ar krāsainu ilustrāciju. Visus ienākumus no šīs grāmatas autors apņemas veltīt Ukrainai.
«Rīgas satiksme»: 5. un 7. tramvaja līniju pārbūve norit pēc plāna
«Rīgas satiksme»: 5. un 7. tramvaja līniju pārbūve norit pēc plāna
Rīgā aptuveni divu kilometru garumā aktīvi turpina pārbūvēt 5. tramvaja līniju posmā no Jūrmalas gatves līdz Iļģuciema galapunktam. Savukārt 7. tramvaja līnijā sliedes pārbūvē visā posmā. "Rīgas satiksmē" informē, ka projekts norit pēc plāna, tāpēc paredzams, ka zemās grīdas tramvaji uz Doli un Iļģuciemu varēs kursēt jau nākamā gada sākumā.
Latvijai 6 gados jāsasniedz vidējais Eiropas Savienības labklājības līmenis – sapnis vai realitāte?
Latvijai 6 gados jāsasniedz vidējais Eiropas Savienības labklājības līmenis – sapnis vai realitāte?
Latvijai tuvāko sešu gadu laikā ir jāsasniedz Eiropas Savienības (ES) vidējais labklājības līmenis – tādu norādījumu jaunās valdības veidotājiem deva Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Pēc "Eurostat" datiem pērn Latvija no ES vidējā labklājības līmeņa atpalika par ceturtdaļu. Savukārt pēdējo septiņu gadu laikā Latvijas atpalicība ir samazinājusies vien par 10 procentpunktiem. Kā uz Valsts prezidenta noteikto mērķi raugās speciālisti, un vai tas ir reāli sasniedzams?
Vilnis Ķirsis kļūst par Rīgas mēru
Vilnis Ķirsis kļūst par Rīgas mēru
Rīgas mēra amatā ceturtdien, 17. augustā, ievēlēts līdzšinējais vicemērs un domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Vilnis Ķirsis ("Jaunā Vienotība").
Rīgas domes jaunā «Sadarbības koalīcija» apņemas iesaldēt deputātu algas; par mēru virza Ķirsi
(papi...
Rīgas domes jaunā «Sadarbības koalīcija» apņemas iesaldēt deputātu algas; par mēru virza Ķirsi (papildināts)
Rīgas domes jaunās koalīcijas partneri – "Jaunā Vienotība" (JV), Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība (NA/LRA), deputātu bloks "Kods Rīgai", "Gods kalpot Rīgai", "Latvijas attīstībai", "Kustība "Par!"" – ceturtdien, 17. augustā, parakstīja sadarbības memorandu. Jaunā koalīcija, kas sevi nodēvējusi par "Sadarbības koalīciju", mēra amatam virzīs līdzšinējo vicemēru Vilni Ķirsi (JV), bet starp prioritātēm izvirzījusi deputātu algu iesaldēšanu.
Vairākās stacijās peronu modernizēšana vēl nav sākta; «Latvijas dzelzceļš» sola paspēt laikus
Vairākās stacijās peronu modernizēšana vēl nav sākta; «Latvijas dzelzceļš» sola paspēt laikus
Moderni un ērti – līdz 2023. gada beigām vairāk nekā 40 dzelzceļa stacijās plāno pārbūvēt peronus, turklāt vēl četrās vietās parādīsies jauna dzelzceļa stacija. Lai gan uzņēmumā "Latvijas dzelzceļš" apgalvo, ka darbi 44 miljonu eiro projektā aktīvi rit, nevienā stacijā darbi nav pabeigti, turklāt Latvijas Radio novēroja, ka vairākās vietās būvniecība vēl pat nav sākusies. 
«Sākšana atkal no sākuma būs solis atpakaļ» – eksperti skeptiski par iespējamo Kariņa trešo valdību
«Sākšana atkal no sākuma būs solis atpakaļ» – eksperti skeptiski par iespējamo Kariņa trešo valdību
Politikas vērotāju vidū liela optimisma, ka nākamā koalīcija varētu būt dinamiskāka par šo, nav, bet kā uzsvēra valdības sociālie partneri – pirmkārt, jau dinamiskam ir jābūt tās veidošanas procesam, jo nestabilitāte un neziņa tikai kavē svarīgu lēmumu pieņemšanu. Kritizēta tiek arī premjera Krišjāņa Kariņa ("Jaunā Vienotība") vēlme vienlaikus balansēt starp esošo un topošo valdību. Ko par valdības politisko jezgu domā nozares eksperti un sociālie partneri?
Rīgas domnieks: «Ceļu pārvalde» nespēj nodrošināt ielu remontus pilsētā
(papildināts)
Rīgas domnieks: «Ceļu pārvalde» nespēj nodrošināt ielu remontus pilsētā (papildināts)
Par Rīgā apturētajiem ceļu remontiem sūdzas arvien vairāk cilvēku. Turklāt uzņēmums "Ceļu pārvalde", kas ir viens no galvenajiem galvaspilsētas ielu uzturētājiem, nespēj nodrošināt pat ikdienas darbus, jo darbinieki atsakās ierasties darbā. Tā norādīja Rīgas domes deputāts Viesturs Kleinbergs ("Par!/Progresīvie"), kura dēļ domē šobrīd notiek Satiksmes un transporta lietu komitejas ārkārtas sēde. 
Latvijas Radio: Rīgas domes koalīcijas tapšanā piesaista ārpusfrakciju deputātus un savāc vairākumu...
Latvijas Radio: Rīgas domes koalīcijas tapšanā piesaista ārpusfrakciju deputātus un savāc vairākumu (papildināts)
Pēc līdzšinējās Rīgas domes koalīcijas iziršanas strīdu un mēra Mārtiņa Staķa ("Par!/Progresīvie" virzīts) demisijas trīs līdzšinējie koalīcijas partneri – "Jaunā Vienotība", Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība un bloks "Kods Rīgai" – atraduši jaunus sadarbības partnerus – frakcijas "Gods kalpot Rīgai" un "Latvijas attīstībai" un ārpusfrakciju deputātus – un domē savākts jauns vairākums, liecina Latvijas Radio rīcībā esošā informācija.
Carnikavā nākamgad gatavojas atvērt pirmo vidusskolu
Carnikavā nākamgad gatavojas atvērt pirmo vidusskolu
Carnikavas pamatskolā nākamā gada rudenī plāno atvērt vidusskolu, kas Carnikavas vēsturē būs pirmā vidusskola. Tā nolēmusi Ādažu novada dome, balstoties uz pašvaldībā deklarēto jauniešu skaita regulāru pieaugumu.
Topošajai Rīgas domes koalīcijai gatava pievienoties arī «Gods kalpot Rīgai» frakcija
(papildināts)
Topošajai Rīgas domes koalīcijai gatava pievienoties arī «Gods kalpot Rīgai» frakcija (papildināts)
Pēc līdzšinējas Rīgas domes koalīcijas iziršanas strīdiem un mēra Mārtiņa Staķa ("Par!/Progresīvo" virzīts) demisijas dēļ trīs līdzšinējie koalīcijas partneri – "Jaunā Vienotība", Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība un bloks "Kods Rīgai" – konceptuāli vienojās par sadarbību arī ar pašreizējo opozīcijas frakciju "Gods kalpot Rīgai".
Rīgas koalīcijas sarunas: 3 frakcijas konceptuāli vienojas par sadarbību ar «Latvijas attīstībai»
(p...
Rīgas koalīcijas sarunas: 3 frakcijas konceptuāli vienojas par sadarbību ar «Latvijas attīstībai» (papildināts)
Pēc neveiksmīgiem mēģinājumiem saglabāt līdzšinējo Rīgas domes koalīciju, kuru iedragāja strīdi un mēra Mārtiņa Staķa ("Par!/Progresīvo" virzīts) demisija, trīs līdzšinējie koalīcijas partneri – "Jaunā Vienotība", Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība un  bloks "Kods Rīgai" – konceptuāli vienojās par sadarbību ar pašlaik opozīcijā esošo partijas "Latvijas attīstībai" frakciju. Jaunajā koalīcijā būtu gatavi strādāt arī vismaz divi neatkarīgie deputāti.
Rīgas domes koalīcijas sarunas: Nevienojoties ar «Par!/Progresīvie», 3 frakcijas sāks sarunas ar opo...
Rīgas domes koalīcijas sarunas: Nevienojoties ar «Par!/Progresīvie», 3 frakcijas sāks sarunas ar opozīciju (papildināts)
Turpinot risināt politisko krīzi Rīgas domē, "Par!/"Progresīvie" pauda gatavību atteikties no Sociālās komitejas vadītāja amata, taču turpina uzstāt, ka vicemēru skaits Rīgā jāsamazina no 3 līdz vienam. Bet līdzšinējiem koalīcijas partneriem sarunu stiepšana garumā apnikusi, un 3 frakcijas sāks sarunas ar domes opozīcijas frakcijām.
Rīgā ieviestas jaunas ātruma ierobežojuma zonas Imantā un Skanstē
Rīgā ieviestas jaunas ātruma ierobežojuma zonas Imantā un Skanstē
Rīgas apkaimēs pašvaldība turpina ieviest ātruma ierobežojuma zonas. Šonedēļ tās ir parādījušās Imantā un Skanstē, kur noteiktās teritorijās attiecīgi var braukt tikai 20 un 30 kilometrus stundā. Lielu rezonansi tas izraisīja sociālajā platformā "Facebook", kur iedzīvotāji par jauno kārtību izsakās lielākoties negatīvi.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd