Viktors Demidovs

Latvijas Radio korespondents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Vairāk nekā 700 Inčupes iedzīvotāju lūdz neslēgt vilciena staciju; ministrs centīsies to saglabāt
(p...
Vairāk nekā 700 Inčupes iedzīvotāju lūdz neslēgt vilciena staciju; ministrs centīsies to saglabāt (papildināts)
Dzelzceļa pieturu "Inčupe" Skultes līnijā ir jāsaglabā – tā uzskata vairāk nekā 770 Saulkrastu novada iedzīvotāji, kas ar parakstiem ir vērsušies pie atbildīgajām iestādēm. Lai gan novada dome iniciatīvu ir atbalstījusi, ne ministrija, ne Autotransporta direkcija iedzīvotājiem pagaidām tā arī neesot atbildējusi. Taču jaunais satiksmes ministrs Kaspars Briškens ("Progresīvie") sola meklēt iespēju, kā saglabāt arī šo staciju. 
Eksperti redz caurumus plānā par miljonos mērāmu naudas sodu reibumā izraisītas avārijas dēļ
Eksperti redz caurumus plānā par miljonos mērāmu naudas sodu reibumā izraisītas avārijas dēļ
Par izraisītām avārijām alkohola vai citu apreibinošo vielu dēļ Latvijā paredz noteikt bargākus sodus. Tagad papildu sodu tiesa var arī nepiemērot, taču, iespējams, jau šogad pie pamatsoda obligāti būs arī papildu sods, kas par smagām avārijām un cilvēka nāvi varētu sasniegt pat 3,1 miljonu eiro. Latvijas Radio uzrunātie eksperti valsts plānā saredz caurumus. 
Vides plānotāja: Tradicionālie un mūsdienu tirgi viens otru papildina
Vides plānotāja: Tradicionālie un mūsdienu tirgi viens otru papildina
No tradicionālas tirdzniecības vietas līdz laikmetīgai kultūras telpai – tāda ir tirgu attīstība, kurā vienlaikus ir saglabāta arī dārzeņu, augļu un citu produktu tirdzniecība. Par mūsdienu tirgus lomu Rīgā un Pierīgā otrdien, 3. oktobrī, dažādu nozaru eksperti diskutēja Āgenskalna tirgū. Siguldas novada pašvaldības vides plānotāja Zane Gatere pārliecināta, ka tradicionālie un mūsdienu tirgi viens otru papildina.
Bērnu slimnīcas topošajā Ambulatorajā centrā gadā varētu sniegt pat pusmiljonu konsultāciju
Bērnu slimnīcas topošajā Ambulatorajā centrā gadā varētu sniegt pat pusmiljonu konsultāciju
Bērniem ārstēties Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS) no nākamā gada vasaras kļūs patīkamāk, tā pirmdien, 2. oktobrī, atzīmēja slimnīcas ārsti, svinot topošā Neatliekamās medicīniskās palīdzības centra un Ambulatorā veselības centra spāru svētkus. Uz jauno māju pārcelsies virkne dažādu ārstu, tādējādi palīdzēt bērniem varēs operatīvāk.
Atrisināt problēmas ar «Liepājas autobusu parka» neizpildītajiem reisiem kavē ministra un Autotransp...
Atrisināt problēmas ar «Liepājas autobusu parka» neizpildītajiem reisiem kavē ministra un Autotransporta direkcijas atšķirīgais redzējums
"Liepājas autobusu parks" turpina atcelt starppilsētu reisus. Sestdien, 30. septembrī, nebūs izpildīti desmit reisu Liepājas pusē. Kopumā šomēnes uzņēmums atcēla jau vairāk nekā 270 reisus, tādējādi ietekmēti varētu būt pat tūkstošiem pasažieru. Pagājušajā nedēļā jaunais satiksmes ministrs pieprasīja paskaidrojumus, taču pēc Latvijas Radio novērojumiem situāciju apgrūtina ministra un Autotransporta direkcijas nesaprašanās.
Rīgas dome apsver siltināt daudzdzīvokļu ēkas bez iedzīvotāju piekrišanas
Rīgas dome apsver siltināt daudzdzīvokļu ēkas bez iedzīvotāju piekrišanas
Sešu gadu laikā Rīgas pašvaldība apņēmusies siltināt 2000 māju. Tas nozīmē, ka darba temps ir jāpalielina desmitiem reižu, un ceturtdien, 28. septembrī, par to Rīgā diskutēja dažādu nozaru pārstāvji. Problēmas risinājumam pašvaldībai ir plāns, kas paredzētu daļā māju pārvaldniekam pieņemt lēmumu iedzīvotāju vietā.
«Rail Baltica» darbiem Rīgā pietrūkst 200 miljonu eiro; pirmie vilcieni Latvijā varētu sākt kursēt a...
«Rail Baltica» darbiem Rīgā pietrūkst 200 miljonu eiro; pirmie vilcieni Latvijā varētu sākt kursēt agrāk
Pirmais ātrgaitas vilciens pa topošajām "Rail Baltica" sliedēm atsevišķās vietās varētu sākt kursēt divus gadus agrāk jeb 2028. gadā. Visu trasi no Tallinas līdz Lietuvas/Polijas robežai sola pabeigt līdz 2030. gadam. Lielākās bažas – vai vairāku miljardu eiro vērtajam projektam būs nauda. Rīgā atsevišķiem darbiem pietrūkstot 200 miljonu eiro. Lai gan valsts sedz tikai daļu naudas, noskaidrojies, ka Finanšu ministrijā pēc palīdzības atbildīgie nav vērsušies. 
«Liepājas autobusu parks» kārtējo reizi atceļ reisus; ministrs pieprasa paskaidrojumu
(papildināts)
«Liepājas autobusu parks» kārtējo reizi atceļ reisus; ministrs pieprasa paskaidrojumu (papildināts)
Uzņēmums "Liepājas autobusu parks" kārtējo reizi atcēlis vairākus autobusu reisus, atsaucoties uz šoferu slimošanu. Uzņēmumam par to piemērots naudassods, bet satiksmes ministrs Kaspars Briškens ("Progresīvie") situāciju uzskata par tik nopietnu, ka pieprasījis paskaidrojumus par pasažieru pārvadājumiem atbildīgajai Autotransporta direkcijai (ATD).
Zemo emisiju zona Rīgā varētu parādīties ne agrāk kā pēc 2 gadiem
Zemo emisiju zona Rīgā varētu parādīties ne agrāk kā pēc 2 gadiem
Par spīti dažādām aktivitātēm Rīgā atsevišķās vietās gaisa kvalitāte ir slikta. Vislielākās problēmas galvaspilsētā ir ar slāpekļa dioksīda un putekļu koncentrāciju, kas ļoti negatīvi ietekmē iedzīvotāju veselību. Sākot Eiropas Mobilitātes nedēļu, pirmdien diskusijā dažādu nozaru eksperti runāja par zemās emisijas zonas nepieciešamību Rīgā. Dome norādīja, ka tāda varētu parādīties ne agrāk kā pēc diviem gadiem.
Austrumu maģistrāle Rīgā izmaksās par 7,4 miljoniem eiro vairāk; satiksmi paredz atklāt decembrī
(pa...
Austrumu maģistrāle Rīgā izmaksās par 7,4 miljoniem eiro vairāk; satiksmi paredz atklāt decembrī (papildināts)
Rīgas lielākā infrastruktūras objekta – Austrumu maģistrāles – būvniecība ir finiša taisnē. 2,8 kilometrus garo maģistrāli, kas Purvciemā un Dārzciemā stiepjas no Vietalvas un Piedrujas ielas krustojuma līdz Ūnijas ielas un Gustava Zemgala gatves krustojumam, plāno pabeigt paredzētajā laikā, savukārt satiksmi atklāt decembrī.
Nepilna mēneša laikā par vidējā ātruma pārsniegšanu – sodi ap 140 pārkāpējiem
Nepilna mēneša laikā par vidējā ātruma pārsniegšanu – sodi ap 140 pārkāpējiem
Pēdējā mēneša laikā par ātruma pārsniegšanu katru dienu fiksēti vidēji vismaz 200 pārkāpumi, turklāt kopš augusta vidus vēl ap 140 pārkāpēju saņēmuši sodu par vidējā ātruma pārsniegšanu, ko reģistrējuši jaunie radari, liecina Valsts policijas dati. Kā Latvijas Radio atzina satiksmes eksperti, jauno ierīču ieviešana varētu sekmēt autovadītāju uzvedības maiņu.
Pirmajās septembra dienās pieķerti 14 elektroskūteristi bez tiesībām; slimnīcās situācija arvien sma...
Pirmajās septembra dienās pieķerti 14 elektroskūteristi bez tiesībām; slimnīcās situācija arvien smagāka
Valsts policijas dati liecina, ka elektroskrejriteņi ceļu satiksmes negadījumos šogad iekļuvuši mazāk nekā pērn. Par aptuveni 30 samazinājies arī cietušo skaits. Turpretim Latvijas Radio uzrunātajās slimnīcās norāda, ka cietušo skaits turpina pieaugt. Lai gan kopš 1. septembra šo braucamrīku drīkst vadīt tikai ar tiesībām, Latvijas Radio konstatēja, ka elektroskrejriteņu nomas uzņēmumi tiesības uzrādīt neprasa. Tikmēr policija līdz šim pieķērusi 14 šo noteikumu pārkāpējus.
PMLP aicinājumu pamest Latviju varētu saņemt ap 4500 Krievijas pilsoņu
(papildināts)
PMLP aicinājumu pamest Latviju varētu saņemt ap 4500 Krievijas pilsoņu (papildināts)
Vairāk nekā 25 tūkstošiem Krievijas pilsoņu, kuri dzīvo Latvijā, 1. septembrī beigušās pastāvīgās uzturēšanās atļaujas. Statusa atjaunošanai pieteikušies vai plāno to izdarīt aptuveni 19 tūkstoši cilvēku. Savukārt nedaudz vairāk par 800 cilvēku ir pieteikušies termiņuzturēšanas atļaujai. Pārējie neko nav darījuši, lai uzturēšanās atļauju saņemtu.
Rīgas dome uz diviem gadiem atliek plānoto Satiksmes departamenta reorganizāciju
(papildināts)
Rīgas dome uz diviem gadiem atliek plānoto Satiksmes departamenta reorganizāciju (papildināts)
Rīgas dome (RD) ceturtdien, 31. augustā, ārkārtas sēdē nolēma uz diviem gadiem atlikt plānoto Satiksmes departamenta (SD) reorganizāciju. SD pārveidot plānoja līdz 1. septembrim, taču tagad tas notiks pakāpeniski. Pēkšņajam lēmumam skaļi iebilda opozīcijas deputāti, kuri neizprotot, kāpēc plānoto reorganizāciju jaunā koalīcija nolēmusi atlikt uz tik ilgu laiku.
Tiesībsargs: Rodas sajūta, ka skolēns Latvijā nav vērtība, vērtība ir betons
Tiesībsargs: Rodas sajūta, ka skolēns Latvijā nav vērtība, vērtība ir betons
Pašreizējo situāciju ar skolēnu nodrošināšanu ar mācību grāmatām un mācībām nepieciešamo aprīkojumu asi kritizē tiesībsargs Juris Jansons, kurš trešdien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā situāciju raksturoja, sakot, ka "šobrīd rodas sajūta, ka skolēns Latvijā nav vērtība, vērtība ir betons."
«Rīgas namu pārvaldnieks» līdz 2030. gadam plāno nosiltināt pusi apsaimniekoto namu
«Rīgas namu pārvaldnieks» līdz 2030. gadam plāno nosiltināt pusi apsaimniekoto namu
Sešu gadu laikā nosiltināt 2000 daudzdzīvokļu ēku. Tāds ir "Rīgas namu pārvaldnieka" (RNP) plāns, kas izmaksās vismaz miljardu eiro. Tas nozīmē, ka gadā jānosiltina vairāk nekā 300 māju. Līdz šim uzņēmuma temps bija par vismaz 40 reizēm lēnāks jeb vidēji 6–7 mājas. Par to uzņēmums otrdien, 29. augustā, informēja Rīgas domes atbildīgajā komitejā.
Rīgas dome apsver ieviest 20 tūkstošu parakstu slieksni publiskās apspriedes sākšanai
Rīgas dome apsver ieviest 20 tūkstošu parakstu slieksni publiskās apspriedes sākšanai
Rīdziniekiem īstenot savas intereses galvaspilsētā varētu kļūt krietni apgrūtinoši. Rīgas dome (RD) apsver noteikt 20 tūkstošu parakstu slieksni, kurus savācot, varētu sākt publisko apspriešanu. Tas divas reizes pārsniedz to parakstu skaitu, kas jāsavāc, lai iesniegtu kolektīvo iesniegumu Saeimā. Uz pašvaldības plānu asi reaģējusi sabiedrība par atklātību "Delna", norādot, ka vietvaras plāns ir nesamērīgs un pretējs Pašvaldību likumam.
Rīgā iekavējusies piecu skolu teritorijas atjaunošana – tuvākajā laikā uzlabos tikai trīs
Rīgā iekavējusies piecu skolu teritorijas atjaunošana – tuvākajā laikā uzlabos tikai trīs
Atjaunoti un mūsdienīgi sporta stadioni pie vairākām Rīgas skolām šogad gatavi tomēr nebūs. Vēl pavasarī Rīgas dome paredzēja, ka līdz jaunā mācību gada sākumam atjaunos piecu skolu teritoriju, kas atsevišķās vietās, pēc Latvijas Radio novērojumiem, ir pat bīstama. Taču pārbūve sāksies tikai trīs skolās. Kāpēc pašvaldība 11 miljonus vērtos darbus šogad tā arī nepabeigs? 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd