Viktors Demidovs

Latvijas Radio korespondents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Defekti novērsti 2 no 7 bojātajiem elektrovilcieniem; pasažieri kompensācijas šonedēļ prasa mazāk
(p...
Defekti novērsti 2 no 7 bojātajiem elektrovilcieniem; pasažieri kompensācijas šonedēļ prasa mazāk (papildināts)
Diviem jaunajiem elektrovilcieniem tehniskās problēmas ir novērstas, līdz ar to pārvadāt pasažierus ir gatavi 12 no 17 sastāviem, kas šobrīd ir uzņēmuma "Pasažieru vilciens" (PV) paspārnē, uzņēmumā noskaidroja Latvijas Radio. Savukārt kompensācijas par kavētiem vai atceltiem reisiem šonedēļ pasažieri pieprasa krietni mazāk nekā pagājušajā nedēļā.
Aukstuma dēļ atcelti vairāk nekā 40 autobusa reisi, vilcieni pārsvarā kursē pēc grafika
Aukstuma dēļ atcelti vairāk nekā 40 autobusa reisi, vilcieni pārsvarā kursē pēc grafika
Par spīti spelgonim pirmdien, 8. janvārī, Latvijā vilcieni kursē pēc grafika. Izņēmums ir tikai reiss no Liepājas uz Rīgu, kas salūzušā kravas vilciena dēļ kavēja vairāk nekā pusotru stundu, un 10 minūtes kavēja arī elektrovilciens no Aizkraukles. Taču, iespējams, aukstuma dēļ šodien ir traucēta reģionālo autobusu satiksme – atcelti vairāk nekā 40 reisi.
Rīgā koku aizsargāšanai plāno stingrākus noteikumus; dome sagaida arī iedzīvotāju viedokļus
Rīgā koku aizsargāšanai plāno stingrākus noteikumus; dome sagaida arī iedzīvotāju viedokļus
Kā galvaspilsētā kokus, kas aug ārpus mežiem, aizsargāt, uzturēt, un kādos apstākļos tos var cirst? Par to ceturtdien, 4. janvārī, sprieda Rīgas dome kopā ar ekspertiem. Pašvaldība sagaida arī iedzīvotāju domas, jo Rīgā ir plānoti jauni saistošie noteikumi. Iemesls – pēc jaunā Pašvaldību likuma esošā kārtība vietvarām ir jāpārvērtē. Turklāt jautājumi kļuvuši aktuāli arī pēc tam, kad rudenī Iļģuciemā mīklainos apstākļos nozāģēja lielu ozolu.
Rīgā turpmāk sarežģītās situācijās pašvaldības amatpersonu rīcību vērtēs speciālas komisijas
(papild...
Rīgā turpmāk sarežģītās situācijās pašvaldības amatpersonu rīcību vērtēs speciālas komisijas (papildināts)
Turpmāk Rīgas domē (RD) situācijās, kad ir jāizvērtē sarežģīti gadījumi vai vadošu domes amatpersonu rīcība, izmeklēšana jāveic plašai komisijai, piesaistot ekspertus un speciālistus ārpus pašvaldības, trešdien žurnālistiem norādīja Rīgas mērs Vilnis Ķirsis ("Jaunā Vienotība"), reaģējot uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārbaudes rezultātu par RD Satiksmes departamenta remontdarbu organizēšanu.
Latvijā pasažierus pārvadā astoņi jaunie elektrovilcieni
Latvijā pasažierus pārvadā astoņi jaunie elektrovilcieni
Lai gan decembra vidū uzņēmuma "Vivi" (iepriekš – "Pasažieru vilciens") vadība izteicās, ka līdz gada beigām varētu saņemt 18-19 jaunos elektrovilcienus, Latvijas Radio noskaidroja, ka pašlaik ir saņemti 17 sastāvi, no kuriem pasažierus pārvadā astoņi.
Ar vai bez salūta? Daži steidz gādāt pirotehniku gadumijai, bet pirotehniķi sūrojas par «noliedzošu»...
Ar vai bez salūta? Daži steidz gādāt pirotehniku gadumijai, bet pirotehniķi sūrojas par «noliedzošu» attieksmi
Par pirotehniku svētku laikā iedzīvotāji tērē līdz pat 400 eiro – Latvijas Radio noskaidroja kādā Rīgas pirotehnikas veikalā, kur teica, ka cilvēki priekšmetus uguņošanai pērk ļoti aktīvi. Savukārt nozares asociācija aģentūrai LETA atzinusi, ka šogad pirotehnikai iedzīvotāji atvēl līdz pat 30% mazāk naudas nekā pērn. Tikmēr mediķi brīdina – pirotehnikas izraisītās traumas nereti ir smagas.
Teju par 60 miljoniem eiro pabeigta Inčukalna sērskābā gudrona dīķa sanācija
Teju par 60 miljoniem eiro pabeigta Inčukalna sērskābā gudrona dīķa sanācija
Inčukalna sērskābā gudrona dīķi beidzot ir attīrīti pilnībā, un pēdējo divu gadu laikā novērsti fiksētie defekti. Valsts vides dienests (VVD) norādīja, ka Inčukalna sērskābā gudrona dīķos kopumā attīrīti 8,4 hektāri zemes un šis vairākus gadus ilgušais un ne bez aizķeršanās noritējušais process izmaksājis gandrīz 60 miljonus eiro. 
FOTO. Pirmais sastāvs 20 gadu laikā – atsāk kursēt vilciens Viļņa–Rīga
FOTO. Pirmais sastāvs 20 gadu laikā – atsāk kursēt vilciens Viļņa–Rīga
Rīgas Centrālajā stacijā teju pēc 20 gadu pārtraukuma trešdien, 27. decembrī, piestājis ar pasažieriem pilnais vilciens Viļņa–Rīga, kas jau pēcpusdienā dosies atpakaļ uz Lietuvas galvaspilsētu. Plānots, ka starp abām pilsētām vilciens kursēs katru dienu. Braucienus organizē Lietuvas valsts dzelzceļa grupas "Lietuvos geležinkeliai" pasažieru pārvadājumu meitasuzņēmums "LTG Link".
Uzturlīdzekļu parādnieku skaits turpina sarukt
Uzturlīdzekļu parādnieku skaits turpina sarukt
Uzturlīdzekļu pieprasījumu skaits Latvijā turpina sarukt. Piemēram, novembrī palīdzību prasīja vairāk nekā 26 tūkstoši personu, savukārt janvārī to skaits bija par aptuveni tūkstoti vairāk, Latvijas Radio noskaidroja Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijā, kur norādīja, ka sarūk arī izmaksātā summa.
Okupācijas muzejā nonāk 3 padomju simbolikas elementi no Daugavmalas margām; pārējos Rīga utilizēs
Okupācijas muzejā nonāk 3 padomju simbolikas elementi no Daugavmalas margām; pārējos Rīga utilizēs
Padomju sirpja un āmura vietā – saulīte. Rīgā Mūkusalas ielā šomēnes, vairāk nekā 30 gadus pēc Padomju Savienības sabrukuma, sāka demontēt vismaz 60 gadus vecas metāliskas margas, kurās ir padomju simbolika. Trīs no elementiem ir nonākuši Okupācijas muzejā, savukārt pārējos pašvaldība taisās likvidēt un to vietā ievietot simbolu "saulīte". 
Ērta iekāpšana un klusa braukšana – pasažieri priecājas par jaunajiem vilcieniem
(papildināts)
Ērta iekāpšana un klusa braukšana – pasažieri priecājas par jaunajiem vilcieniem (papildināts)
Pirmie pasažieri jaunajos vilcienos, kas sāk Latvijā kursēt, īpaši novērtē ērtāku iekāpšanu un klusāku braukšanu. Pasažieri ilgi gaidījuši jaunos elektrovilcienus, un pirmais reiss no Rīgas uz Dubultiem – pilns. Kāds speciāli pakārtojis savus plānus, lai ar to izbrauktu dažas pieturas, cits – ar braucienu pārsteidzis savus tuviniekus. Ar jauno vilcienu izbrauca arī Latvijas Radio un LTV korespondenti.
Veterinārārsti aicina 16 reizes palielināt sodus negodprātīgiem dzīvnieku pavairotājiem
(papildināts...
Veterinārārsti aicina 16 reizes palielināt sodus negodprātīgiem dzīvnieku pavairotājiem (papildināts)
Par nelikumīgā dzīvnieku tirdzniecībā gūto negodīgo peļņu cilvēki būtu jāsoda bargāk, uzskata Latvijas Veterinārārstu biedrībā, kas aicina Saeimu nekavējoties paaugstināt naudas sodus līdz pat 16 reizēm. Biedrībā uzskata, ka negodprātīgie dzīvnieku pavairotāji patlaban ir gatavi samaksāt esošo sodu, jo pat tādā gadījumā viņu peļņa no nelegālās dzīvnieku tirdzniecības ir ievērojama. Veterinārārsti uzskata, ka lēmums būtu jāpieņem jau trešdienas, 13. decembra, Saeimas atbildīgās komisijas sēdē, kurā skatīja grozījumus "Dzīvnieku aizsardzības likumā", tomēr komisija šo ieceri neatbalstīja.
Dzīve bez mērķa – 15 gadus veca grūtībās nonākuša pusaudža stāsts
Dzīve bez mērķa – 15 gadus veca grūtībās nonākuša pusaudža stāsts
Četrus gadus smēķē, lieto alkoholu, vairākas reizes nonācis policijas redzeslokā un mēģinājis izdarīt pašnāvību – tāds ir 15 gadus veca pusaudža stāsts. Ar nopietnām problēmām viņš pirms pusgada sāka apmeklēt jauniešu centru, kur saņem dažāda veida palīdzību un atbalstu. Viņš ir viens no tiem jauniešiem, kuriem šogad īpašu uzmanību pievērš labdarības maratons "Dod pieci!".
Rīgas Centrālās stacijas apkārtnē sāk apkarot žurkas; Veselības inspekcija nesodīs «Origo»
(papildin...
Rīgas Centrālās stacijas apkārtnē sāk apkarot žurkas; Veselības inspekcija nesodīs «Origo» (papildināts)
Sākusies cīņa pret žurku baru, ko pagājušajā nedēļā Rīgas Centrālās stacijas laukumā bija nofilmējuši iedzīvotāji. Veselības inspekcija Latvijas Radio norādīja, ka tirdzniecības centra "Origo" apsaimniekotāji ir notīrījuši sniegu, kur žurkas bija izveidojušas alas, un sakārtojuši atkritumu grozus. Turpmāk atkritumu urnas varēs arī aizvērt, tomēr, lai apkarotu grauzējus, ar to nepietiek.
Iedzīvotāji ceļ trauksmi par Nordeķu parkā izgāztiem sniega un smilšu kalniem; aizdomas krīt uz būvn...
Iedzīvotāji ceļ trauksmi par Nordeķu parkā izgāztiem sniega un smilšu kalniem; aizdomas krīt uz būvnieku (papildināts)
Sniega kaudzes un nekārtība – Rīgā, Nordeķu parkā, izgāzts liels apjoms sniega un smilšu, un masā, visticamāk, ir arī augiem kaitīgā sāls, ko izmanto kā pretslīdes materiālu. Par notikušo trauksmi ceļ vietējā apkaimes biedrība, sakot, ka tik brutālu attieksmi viņi vēl nav pieredzējuši. Iedzīvotāji ir vērsušies pie pašvaldības un policijas, bet aizdomas krīt uz uzņēmumu, kas parka tuvumā pārbūvē 5. tramvaja līniju. Parka apsaimniekotājs "Rīgas meži" norāda, ka sniega izvešana nebija saskaņota.
Saeima spraigi debatē par atsevišķiem likumprojektiem un līdz budžeta skatīšanai vēl netiek
Saeima spraigi debatē par atsevišķiem likumprojektiem un līdz budžeta skatīšanai vēl netiek
Spraigas debates, skaļi izsaucieni, mazliet ironijas un arī ministru skaidrošanās ar opozīciju – tā ceturtdien, 7. decembrī, Saeimā aizritēja nākamā gada budžetu pavadošo likumprojektu pieņemšana. Lai gan bija paredzēts sākt skatīt arī pašu valsts budžetu, līdz tam deputāti netika, 12 stundas ilgās sēdes laikā pieņemot 18 no 19 pavadošajiem likumprojektiem. Budžeta skatīšana sāksies piektdien, 8. decembrī.
Rīgas Centrālās stacijas laukumā manīts žurku bars; inspekcija sola apsekot
(papildināts)
Rīgas Centrālās stacijas laukumā manīts žurku bars; inspekcija sola apsekot (papildināts)
Rīgas Centrālās stacijas laukumu ir pārņēmušas žurkas. Sabiedrībā lielu rezonansi un arī šoku radījis sociālajos tīklos publicētais video, kurā pie vienas no atkritumu tvertnēm redzami vismaz desmit ložņājoši un izsalkuši kustoņi. Veselības inspekcijā skaidroja, ka situācija ir nepieņemama, kā arī informēja par plāniem teritoriju apsekot.
Rīgas ielās turpina tīrīt piesnigušās stāvvietas
Rīgas ielās turpina tīrīt piesnigušās stāvvietas
Rīgas ielu malās esošās autostāvvietas kopš piektdienas, 1. decembra, ir iztīrītas 40 tūkstošu kvadrātmetru platībā. Gandrīz puse no tā – pagājušajā naktī, Latvijas Radio informēja uzņēmumā "Rīgas satiksme". Nolīgtais uzņēmums šonakt aktīvi strādāja pēc tam, kad Rīgas domes vadības pauda neapmierinātību ar neiztīrītām autostāvvietām un sabiedriskā transporta pieturām.
Pret ieceri bargāk sodīt ātruma pārkāpējus dažās dienās savākti 12 500 parakstu
Pret ieceri bargāk sodīt ātruma pārkāpējus dažās dienās savākti 12 500 parakstu
Vai spēkratu vadītāji par atļautā ātruma pārkāpšanu būtu jāsoda bargāk? Valstī plāno atņemt vadītāja tiesības, ja ātrums ir pārsniegts vismaz par 30 kilometriem stundā, un piemērot naudas sodu, ja ātrums pārkāpts līdz 10 kilometriem stundā. Pēc tam, kad šādu policijas plānu atbalstīja Saeimas apakškomisija, dažu dienu laikā iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" pret to ir parakstījušies vairāk nekā 12 tūkstoši iedzīvotāju.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd