Viktors Demidovs

Latvijas Radio korespondents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Rīgā novembrī plāno atklāt Sarkandaugavas pārvadu 
(papildināts)
Rīgā novembrī plāno atklāt Sarkandaugavas pārvadu  (papildināts)
Sarkandaugavas pārvadu Rīgā plānots atklāt novembrī. Ceturtdien notika pārvada slogošanas darbi, kuru laikā pārbaudīja būves faktisko nestspēju un tā gatavību satiksmes atvēršanai. Sarkandaugavas pārvads ļaus būtiski atslogot Rīgas centru no kravas automašīnām un tranzīta braucējiem.
Uzvaras parka pieminekli pabeigs demontēt tuvākajās dienās; ierīkos sporta parku
Uzvaras parka pieminekli pabeigs demontēt tuvākajās dienās; ierīkos sporta parku
Rīgā, Uzvaras parkā, padomju pieminekļa kompleksa demontāža ir gandrīz ir pabeigta, darba grafiku apsteidzot par vairākām nedēļām. Atlikušos darbus paredzēts noslēgt tuvākajās dienās, informēja Rīgas domes vadība. Teritorijā līdz vasarai plānots ierīkot parku, kur jaunieši varēs nodarboties ar sportu.
Naski piesakās apkures sadārdzinājuma kompensācijai – lielākā interese par atbalstu malkai bez čeka...
Naski piesakās apkures sadārdzinājuma kompensācijai – lielākā interese par atbalstu malkai bez čeka (papildināts)
Latvijas pašvaldībās iedzīvotāji klātienē var pieteikties atbalstam daļējai malkas, granulu un brikešu sadārdzinājuma segšanai. Tas ir viens no veidiem, kā valsts palīdz iedzīvotājiem energoresursu cenu krīzes laikā. Vienreizēju – 60 eiro pabalstu – var saņemt arī tie iedzīvotāji, kuri malku iegādājušies bez čeka. No nepilniem 7 tūkstošiem pieteikumu, kuri trīs dienu laikā saņemti vietnē "Epakalpojumi.lv", absolūtais vairākums jeb 94% ir tieši par atbalsta veidu "malka bez čeka".
Vērmanes dārzā Rīgā atklāj kampaņu par asins vēzi
(papildināts)
Vērmanes dārzā Rīgā atklāj kampaņu par asins vēzi (papildināts)
Covid-19 pandēmijas ierobežojumu dēļ ārsti arvien biežāk novēro ielaistus asins vēža gadījumus. Lai pievērstu lielāku uzmanību slimībai, pirmdien Rīgā Vērmanes dārzā atklās kampaņu, kuras laikā cilvēki varēs aizpildīt asins vēža simptomu testu.
Nerod kompromisu par skolotāju prasībām; streiks būs
(papildināts)
Nerod kompromisu par skolotāju prasībām; streiks būs (papildināts)
Pedagogu streika izlīgšanas komisijas noslēdzošās tikšanās laikā trešdien netika rasts kompromiss starp Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību (LIZDA) un Izglītības un zinātnes ministriju (IZM). Tas nozīmē, ka skolotāju beztermiņa streiks no 19. septembra notiks, skaidroja LIZDA vadītāja Inga Vanaga.
Rīgas domes izglītības komitejas vadītāja: Tikai ekonomisko apsvērumu pēc skolas ciet nevērsim
Rīgas domes izglītības komitejas vadītāja: Tikai ekonomisko apsvērumu pēc skolas ciet nevērsim
Rīgā skolotāju trūkums ir sena, ielaista problēma, kuru atrisināt tikai ar politiķu spēku nav iespējams. Tā intervijā Latvijas Radio sacīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītāja Iveta Ratinīka no frakcijas „Latvijas attīstībai”, skaidrojot, ka turīgās Pierīgas pašvaldības skolotājus pārpērk. Viņa gan solīja nevērt ciet kādas skolas tikai ekonomisku apsvērumu dēļ.
Rīgas sākumskolas skolotāja: Valsts ar pedagogu trūkumu soda bērnus
Rīgas sākumskolas skolotāja: Valsts ar pedagogu trūkumu soda bērnus
Rīgas skolās mācību gads rit pilnā sparā, taču problēmas ar pedagogu trūkumu pašvaldībai ir nopietnas. Skolas pedagoga amatā spiestas uzņemt cilvēkus bez pieredzes darbā ar bērniem un bez atbilstošas izglītības pedagoģijā. Latvijas Radio uzrunātie pedagogi uzskata, ka tādā veidā valsts soda bērnus.
Latvijā šogad pieaudzis uz dzelzceļa bojā gājušo skaits
Latvijā šogad pieaudzis uz dzelzceļa bojā gājušo skaits
Šogad uz dzelzceļa pieaudzis nelaimes gadījumu skaits. Astoņos mēnešos bojā gājuši tik pat daudz cilvēku, cik visa pagājušajā gadā. "Latvijas dzelzceļā" gan norāda, ka gadu laikā situācija ir uzlabojusies. Savukārt satiksmes ekspertu uztrauc pieaugošais pašnāvnieku skaits. Iemels tam varētu būt tagadējais cenu kāpums.
Rīgas vēsturisko Vidzemes tirgu plānots attīstīt pa daļām
(papildināts)
Rīgas vēsturisko Vidzemes tirgu plānots attīstīt pa daļām (papildināts)
Vēsturisko Vidzemes tirgu plānots attīstīt pa daļām. Tā nolēmusi Rīgas dome pēc vairākus gadus ilgiem mēģinājumiem atrast nomnieku, kas teritoriju atjaunotu. Tirgū paredzēta ne tikai augļu un dārzeņu pārdošana, bet arī kultūras pasākumu programma. Pilsētas aktīvists uz iecerēto raugās skeptiski, turpretim ekonomiste plānotajā saredz iespēju pilsētai augt.
Arodbiedrība: Trūkstošo autobusu vadītāju dēļ šoferi spiesti strādāt pat līdz 300 stundām mēnesī
Arodbiedrība: Trūkstošo autobusu vadītāju dēļ šoferi spiesti strādāt pat līdz 300 stundām mēnesī
Sabiedriskā autobusa vadītāju trūkst gan Rīgā, gan reģionos. "Rīgas satiksme" problēmu risina vairākus autobusu maršrutus aizstājot ar trolejbusiem. Savukārt sirgstošo "Liepājas autobusu parka" šoferu vietā daļu reisu veiks citi komersanti. Autotransporta direkcijā apgalvo, ka pārvadātājiem situācija ar autobusu vadītājiem ir dažāda. Turpretim šoferu arodbiedrībā uzskata, ka nozare ir "zem riteņa".
IZM sarunu priekšvakarā pārceļ izlīgšanu ar pedagogiem
IZM sarunu priekšvakarā pārceļ izlīgšanu ar pedagogiem
Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sāk bremzēt izlīgšanu ar pedagogiem. Lai novērstu iespējamo beztermiņa streiku, ko mācībspēki gatavi sākt 19. septembrī, bija plānots, ka nākamajā pirmdienā darbu sāks komisija, kas strādās pie Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) prasības sabalansēt pedagogu darba slodzi. Bija doma pārrunāt arī prasību, lai valdība pildītu normas par pedagogu atalgojuma grafiku, taču ministrija pašas izvēlētajā dienā netiek un par to arodbiedrībai paziņoja vien šodien.
Uzvaras parka pieminekli nespridzinās; nojaukšanas tehniku teritorijā ievedīs rīt
(papildināts)
Uzvaras parka pieminekli nespridzinās; nojaukšanas tehniku teritorijā ievedīs rīt (papildināts)
Pirmdien, 22. augustā, sākta pieminekļa demontāžas laukuma iekārtošana Uzvaras parka teritorijā Rīgā, informēja Rīgas domē. Preses konferencē pirmdien domes pārstāvji stāstīja par nākamajiem pieminekļa demontāžas soļiem. Tostarp zināms, ka pieminekli nogāzīs, neizmantojot sprāgstvielas, objekta apkārtnē ieviesīs satiksmes ierobežojumus un nojaukšanas tehniku teritorijā ievedīs jau otrdien.
Ar mīlestību pret dzīvi caur kameras aci – Okupācijas muzejam uzdāvināti unikāli fotoalbumi par pado...
Ar mīlestību pret dzīvi caur kameras aci – Okupācijas muzejam uzdāvināti unikāli fotoalbumi par padomju dzīvi Kārsavā
Latvijas Okupācijas muzejam ir uzdāvināti trīs vēsturiski fotoalbumi, kuros apkopoti simtiem padomju laikos iemūžinātu brīžu, kurus uzņēmis kārsavietis Aleksandrs Proboks. Par spīti latgalieša sūrajam liktenim, fotogrāfijas parāda, ka viņš mīlēja dzīvi. Vēsturiskās bildes palīdzējušas izpētīt Proboka mūžu un izveidot rakstu, kas ir publicēts jaunākajā darbā „Kārsavas stāsti II”. Kā atzīmēja grāmatas zinātniskais redaktors – fotogrāfa uzņemtie mirkļi sasaucas ar cilvēku stāstīto par padomju laikiem.
Būtiski pieaudzis kiberuzbrukumu skaits; aicina vairāk izglītot sabiedrību
Būtiski pieaudzis kiberuzbrukumu skaits; aicina vairāk izglītot sabiedrību
Kiberuzbrukumu skaits šī gada otrajā ceturksnī pieauga vairāk nekā divas reizes, konstatējot 260 tūkstošus unikālu apdraudējumu. Par informācijas tehnoloģiju drošību atbildīgā valsts iestādē to vērtē kā lielāko uzbrukumu skaitu, kāds jebkad ir bijis, taču tie ir īslaicīgi un būtisku kaitējumu sabiedrībai nenodara. Vienlaikus nozares pārzinātāji aicina valsti vairāk izglītot iedzīvotājus kiberdrošības jomā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd