Aicina Dziesmu un deju svētku dalībniekus ievērot drošības noteikumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests aicina Dziesmu un deju svētku dalībniekus ievērot drošības noteikumus. Tāpat būtiski arī kolektīvos pārrunāt drošības jautājumus, uzsver dienesta pārstāve Inta Palkavniece.

Svarīgi, piemēram, noskaidrot vietas, kur notiks mēģinājumi, koncerti un izmitināšana. Tas vajadzīgs, lai nepieciešamības gadījumā spētu nosaukt glābējiem precīzu adresi.

Plašāk stāsta Inta Palkavniece: “Ierodoties izmitināšanas vietā, ir svarīgi iepazīties ar evakuācijas plānu un pieejamām izejām. Tas ir svarīgi tajos gadījumos, ja kaut kas notiek, - lai dalībnieki zinātu, kā bez panikas izkļūt laukā no ugunsgrēka vietas. Un, protams, ikvienam dalībniekam nevienam nav noslēpums, ka, uzturoties naktsmītnēs, pēc mēģinājumiem un deju koncertiem tiks mazgātas blūzes, mazgātas zeķes, un dalībniekiem noteikti nevajadzētu aizmirst izslēgt gludekļus, nepārslogot elektroierīces.

Inta Palkavniece par drošību Dziesmu svētku laikā
00:00 / 01:16
Lejuplādēt

Piemēram, ja drēbes tiek žāvētas uz sildītāja, tad noteikti nedrīkst aizmirst to sildītāju izslēgt. Tas pats attiecas arī uz matu fēniem vai taisnotājiem. Vienmēr pirms došanās ārā ir jāpārliecinās, vai visas elektroierīces ir izslēgtas. Tiem dalībniekiem, kuri smēķē, vēlamies atgādināt, ka smēķēšana ir atļauta tikai īpaši tam paredzētajās vietās un noteikti nedrīkst sākt smēķēt telpās. Ja tomēr ir notikusi kāda nelaime un ir nepieciešama ugunsdzēsēju glābēju palīdzība, aicinām nekavējoties zvanīt uz tālruņa numuru 112 vai doties svētku norises vietās pie formās ģērbtiem cilvēkiem, jo gan ugunsdzēsēji glābēji, gan mediķi, gan policisti dežurēs lielākajās svētku norises vietās.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti