Zane Mače

LTV raidījuma “Kas notiek Latvijā?” redaktore

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Ar valdības piešķirto summu nākamgad Latvijas Radio darbinieku algu kāpumam nepietiks
(papildināts)
Ar valdības piešķirto summu nākamgad Latvijas Radio darbinieku algu kāpumam nepietiks (papildināts)
Vasarā Latvijas Radio Ziņu dienests izteica neuzticību medija valdei, prasot ar steigu risināt krīzi Ziņu dienestā. Zemā atalgojuma dēļ tajā trūka darbinieku. Gan valde, gan politiķi solīja stiprināt sabiedrisko mediju, tostarp celt darbinieku algas. Taču tagad valdības piešķirtā summa Radio liek bažīties, vai ar to pietiks visu vajadzību apmierināšanai.  
Zarnu nūjiņas infekcijas skarto bērnu stāvoklis smags, bet stabils
(papildināts)
Zarnu nūjiņas infekcijas skarto bērnu stāvoklis smags, bet stabils (papildināts)
Zarnu nūjiņas infekcijas skarto trīs bērnudārznieku veselības stāvoklis joprojām ir smags – viņi arvien atrodas Intensīvās terapijas nodaļā, telefonintervijā Latvijas Radio sacīja Bērnu klīniskā universitātes slimnīcas (BKUS) pediatre Zanda Pučuka. Slimnīcā pirmdienas rītā nonācis vēl viens bērns, kura veselības stāvoklis gan šķiet labs.
Valdība vienojas prioritārajiem pasākumiem nākamgad atvēlēt 192,4 miljonus eiro
(papildināts)
Valdība vienojas prioritārajiem pasākumiem nākamgad atvēlēt 192,4 miljonus eiro (papildināts)
Ministru kabinets (MK) sēdē piektdien, 13. septembrī, vienojās par papildu finansējuma piešķiršanu noteiktiem prioritārajiem pasākumiem nākamā gada valsts budžetā. Ministriju prioritārajiem pasākumiem plānots atvēlēt 167 miljonus eiro, bet vēl 25,5 miljonus eiro paredzēts piešķirt neatkarīgajām institūcijām. Kopumā jaunajām iniciatīvām paredzēts piešķirt 192,4 miljonus eiro.
Burovs uzstāj uz ārkārtēju situāciju Rīgas atkritumu lietā
Burovs uzstāj uz ārkārtēju situāciju Rīgas atkritumu lietā
Rīgas mērs Oļegs Burovs no "Gods kalpot Rīgai" uzskata, ka ārkārtējas situācijas izsludināšana galvaspilsētā atkritumu apsaimniekošanas jomā ir nepieciešama, ņemot vērā, ka visi iedzīvotāji līdz 15.septembrim nepagūs parakstīt jaunos līgumus. To viņš šodien sacīja Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē. Taču, ka valdība šodien lēmumu par ārkārtēju situāciju, kuras izsludināšanu neatbalsta Konkurences padome, nepieņems, Rīgas dome ir gatavi rīkoties paši.
Aptauja: «Normālai dzīvošanai» cilvēkiem mēnesī vajag 1466 eiro
Aptauja: «Normālai dzīvošanai» cilvēkiem mēnesī vajag 1466 eiro
Summa, kura cilvēkiem vajadzīga normālai dzīvei, turpina augt, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati. Vairāk nekā 1000 cilvēku aptaujas dati rāda, ka šogad vēlamais ienākumu apjoms mēnesī sasniedzis vēsturiski augstāko rezultātu. Prognozes liecina, ka šī summa turpinās augt. 
Gada inflācija augustā Latvijā - 3,2%
(papildināts)
Gada inflācija augustā Latvijā - 3,2% (papildināts)
Šī gada augustā, salīdzinot ar 2018. gada augustu, vidējais patēriņa cenu līmenis palielinājās par 3,2 %, liecina jaunākie Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Precēm cenas pieauga par 3,2 % un pakalpojumiem – par 3,1 %.
Veselības stāvokļa dēļ Lemberga lietā vairs nepiedalīsies tiesnesis Geimans
Veselības stāvokļa dēļ Lemberga lietā vairs nepiedalīsies tiesnesis Geimans
Veselības stāvokļa dēļ smagos noziegumos apsūdzētā Ventspils mēra Aivara Lemberga un citu apsūdzēto krimināllietā vairs nepiedalīsies tiesas sēdes priekšsēdētājs tiesnesis Boriss Geimans. Viņa vietu sastāvā ieņems rezerves tiesnese Ārija Ždanova, taču par jauno priekšsēdētāju izvēlēta lietas tiesnese Irīna Jansone.
Rezerves karavīru mācībām ievieš brīvprātības principu
Rezerves karavīru mācībām ievieš brīvprātības principu
Nacionālie bruņotie spēki (NBS) sāk rezerves karavīru militāro apmācību, kas notiks militāro mācību cikla "Namejs 2019" ietvaros. Mācībās pārbaudīs un pilnveidos rezerves karavīru iegūtās iemaņas un zināšanas veikt tiešos amata pienākumus vienības uzdevumu izpildē. Taču šoreiz mācības balstās uz brīvprātības principu.
FOTO: Rīgā atzīmē NBS Štāba bataljona simtgadi
FOTO: Rīgā atzīmē NBS Štāba bataljona simtgadi
Par godu Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Štāba bataljona simtgadei sestdien, 7. septembrī, Brīvības pieminekļa laukumā notika svinīgs pasākums ar parādi un amatpersonu uzrunām.
Nākamnedēļ sāks izsniegt jauna parauga ID kartes
Nākamnedēļ sāks izsniegt jauna parauga ID kartes
Otrdien, 27. augustā, Ministru kabinets apstiprināja noteikumus, kas paredz, ka no 2. septembra Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) sāks izsniegt jauna parauga personas apliecības (ID kartes), informēja Iekšlietu ministrija.
No septembra būs izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā Rīgā
No septembra būs izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā Rīgā
No 1. septembra pašvaldības uzņēmuma “Rīgas satiksme” atsevišķos maršrutos, palielinoties pasažieru plūsmai, kas ir saistīts ar skolēnu, studentu brīvlaika un iedzīvotāju atvaļinājumu laika beigām, tiks veiktas izmaiņas kustības sarakstos.
Darba devēji sūrojas par darbinieku slimības lapām; 80% sūdzību – nepamatotas
Darba devēji sūrojas par darbinieku slimības lapām; 80% sūdzību – nepamatotas
Izdevumi, kas saistīti ar darbanespējas lapu apmaksu, speciālajā budžetā pieaug. Tāpēc gan Labklājības ministrija, gan darba devēji aicina slimības lapu izsniegšanas un apmaksas kārtību koriģēt. Uzņēmēji jau sen stāsta par to, ka darbinieku regulārā slimošana negatīvi ietekmē biznesa izaugsmes iespējas.
Baltijas valstu premjeri piedalīsies Baltijas ceļa 30.gadadienas svinībās
Baltijas valstu premjeri piedalīsies Baltijas ceļa 30.gadadienas svinībās
Lai godinātu Baltijas ceļa 30.gadadienu, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") aicinājis Latvijā 23.augustā viesoties Igaunijas premjerministru Jiri Ratasu un Lietuvas premjerministru Sauļu Skverneli. Amatpersonām paredzēta gan tikšanās, gan arī dalība svinīgos pasākumos.
Pensionāri steidzas izņemt «PNB bankā» palikušo pensiju
(papildināts)
Pensionāri steidzas izņemt «PNB bankā» palikušo pensiju (papildināts)
No ceturtdienas, 22.augusta “PNB bankas” klientiem sākas garantēto atlīdzību izmaksas. Slēgtās bankas klientiem tiks izmaksāta garantētā atlīdzība līdz 100 000 eiro. Aprēķini rāda, ka vairāk nekā 99% klientu garantētās atlīdzības veidā saņems noguldījumus pilnībā. Jau agri no rīta pie banku – “PBN bankas” un “Citadeles” – durvīm pulcējas garas cilvēku rindas.
KNAB par krāpšanu aizturējis Ogres mēru Egilu Helmani
(papildināts)
KNAB par krāpšanu aizturējis Ogres mēru Egilu Helmani (papildināts)
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizdomās par virkni likumpārkāpumu trešdienas, 21.augusta, agrā rītā aizturēja Ogres novada domes priekšsēdētāju Egilu Helmani (Nacionālā apvienība). Izmeklētāji arī veica kratīšanas domē. Helmanis notiekošo medijiem nodēvējis par pārpratumu.
«Rīgas satiksme» nākamgad saņems vēl par 20 miljoniem eiro lielākas domes dotācijas
«Rīgas satiksme» nākamgad saņems vēl par 20 miljoniem eiro lielākas domes dotācijas
Situācija, ka Rīgas domes (RD) uzņēmums "Rīgas satiksme" līdz ar iekļaušanu vispārējā valdības sektorā valsts rocību nākamgad samazinās par 72 miljoniem eiro, tiešas neērtības pasažieriem neradīs. Vēl vairāk – RD ne tikai negrasās taupības vārdā atteikties no bezmaksas braucienu uzsaukšanas, bet arī plāno par 20 miljoniem eiro kāpināt dotācijas "Rīgas satiksmei".
Atrastus dokumentus nedrīkst publicēt sociālajos tīklos
Atrastus dokumentus nedrīkst publicēt sociālajos tīklos
Lai gan likums liek savus personu apliecinošos dokumentus rūpīgi sargāt, nereti cilvēki pasi vai ID karti tomēr pazaudē. Ko darīt cilvēkiem, kuri šādu dokumentu atrod uz ielas vai sabiedriskajā transportā? Vai ir pareizi dokumenta bildi publicēt sociālajos tīkos un tā meklēt saimnieku?

Vairāk

Svarīgākais šobrīd