Zane Mače

LTV raidījuma “Kas notiek Latvijā?” redaktore

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Apcietina vienu «ABLV Bank» lietā aizturēto
(papildināts)
Apcietina vienu «ABLV Bank» lietā aizturēto (papildināts)
Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai bija nepieciešama aptuveni stunda, lai apmierinātu prokuratūras prasību un vienam no “ABLV Bank” lietā aizturētajiem kā drošības līdzekli piemērotu apcietinājumu.
Iedzīvotāji aizvien cer drošības dienesta ēkas būvniecību pārcelt citur
Iedzīvotāji aizvien cer drošības dienesta ēkas būvniecību pārcelt citur
Ir iespējams ierīkot parku un atrast citu vietu Valsts drošības dienesta  (VDD) ēkai, pārliecināti apkaimju biedrību pārstāvji, kuri otrdien, 28. janvārī, ar iekšlietu ministru Sandi Ģirģenu (“KPV LV”) tikās, lai pārrunātu situāciju ar bijušā velotreka “Marss” teritoriju. Tajā pirms vairākiem gadiem nolemts būvēt Valsts drošības dienesta ēku.
Specdienestu ēka vai parks - deputāti neziņā par situācijas risinājumu
(papildināts)
Specdienestu ēka vai parks - deputāti neziņā par situācijas risinājumu (papildināts)
Saeimā nav skaidrs, ko darīt ar iedzīvotāju vēlmi Rīgā, bijušā velotreka „Marss” teritorijā ierīkot parku, nevis būvēt Valsts drošības dienesta ēku. Pirms mēneša sāktajā parakstu vākšanā „jā” vārdu parkam teikuši 15 500 iedzīvotāju. Taču šonedēļ atklājās, ka šogad teritorijā sāks celt jauno Valsts drošības dienesta (VDD) ēku un šāds lēmums pieņemts jau pirms vairāk nekā diviem gadiem. Deputāti saka, situācija nav vienkārša.  
Pērn pieaudzis Satversmes tiesā ierosināto lietu skaits
(papildināts)
Pērn pieaudzis Satversmes tiesā ierosināto lietu skaits (papildināts)
Satversmes tiesas svinīgajā sēdē, simboliski noslēdzot aizgājušo gadu un atklājot jauno tiesas darba gadu, atskatoties uz izdarīto, tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele sacīja, ka darba ir bijis daudz, saņemto sūdzību skaits nav mazinājies, bet palicis iepriekšējo gadu līmenī. Taču par 40% pieaudzis ierosināto lietu skaits.
Nelegālo cigarešu tirgotājus liks cietumā – izmaiņas likumos drīz skatīs Saeima
Nelegālo cigarešu tirgotājus liks cietumā – izmaiņas likumos drīz skatīs Saeima
Par nelegālo cigarešu tirgošanu varēs likt cietumā. Latvijas Televīzijas raidījuma “Aizliegtais paņēmiens” atklājumi Rīgas Centrāltirgū likuši sasparoties likumu veidotājiem, un jau drīzumā grozījumus sodu sistēmā varētu skatīt Saeima. Tieši kontrabandas cigarešu tirdzniecības kriminalizāciju kā risinājumu ieilgušajai problēmai redz arī Valsts policija.
Koalīcijas deputāti piedāvās diskutēt par lēnāku akcīzes kāpumu alkoholam
Koalīcijas deputāti piedāvās diskutēt par lēnāku akcīzes kāpumu alkoholam
Koalīcijas partiju “KPV LV” un Jaunā konservatīvā partija deputāti rosinās diskutēt par lēnāku akcīzes nodokļa kāpumu alkoholam. Plānots, ka no šā gada 1. marta akcīzes nodokļa likmes grādīgajiem dzērieniem strauji augs. Saeimas atbildīgajā komisijā deputāti un nozares pārstāvji sprieda par iespējamajām straujā kāpuma sekām. Nevalstisko organizāciju pārstāvji prognozēja, ka tas var veicināt nelegālo biznesu, kā arī iznīcināt pierobežu tirdzniecību.  
Šogad turpināsies pērn iesākto ceļu remonti
Šogad turpināsies pērn iesākto ceļu remonti
2019. gadā īstenoti 13 ceļu būvniecības projekti, kuriem ir piesaistīti Eiropas Savienības fondu līdzekļi. Šogad tiks izmantos iepriekš minētā avota naudas atlikums, pabeidzot iesāktos remontus un pārbūves.
Apstiprina «Rīgas satiksmes» valdi; tajā strādās arī Jakrins un Epalte-Drulle
(papildināts)
Apstiprina «Rīgas satiksmes» valdi; tajā strādās arī Jakrins un Epalte-Drulle (papildināts)
Galvaspilsētas transporta uzņēmuma “Rīgas satiksme” valdes atlases konkursa komisija izvirzīja darbam valdē uzņēmuma pagaidu valdes locekļus Emīlu Jakrinu un Elīnu Epalti-Drulli, Satiksmes ministrijas valsts sekretāra pienākumu izpildītāju Džinetu Innusu, Ceļu satiksmes drošības direkcijas valdes locekli Jāni Golubevu un bijusī “Olainfarm” valdes locekli Ingu Krūkli. Padome šos kandidātus apstiprināja.
Brasas cietumā rīko dažādus izglītojošus pasākumus
Brasas cietumā rīko dažādus izglītojošus pasākumus
Kamēr Tieslietu ministrija domā, ko darīt ar slēgto Brasas cietumu, Ieslodzījuma vietu pārvalde, sadarbojoties ar dažādām organizācijām, tajā rīko pasākumus. Cilvēku interese par cietumu un tajā notiekošo ir liela. Vietā, kurā vēl nesen mājoja bīstami noziedznieki, tagad notiek orientēšanās sacīkstes.
Ar speciāliem sensoriem cer atturēt dzīvniekus no iešanas uz ceļa
Ar speciāliem sensoriem cer atturēt dzīvniekus no iešanas uz ceļa
Katru gadu uz ceļiem notiek avārijas, kuru iemesls ir uz šosejas izskrējis dzīvnieks. Nereti šādām sadursmēm ir letālas sekas. Tāpēc šogad ir sākts pilotprojekts, vienu ceļa posmu, kurā sadursmes ir biežas, aprīkojot ar speciāliem sensoriem. To uzdevums ir atturēt dzīvniekus no ceļa šķērsošanas.
Šogad ceļi pārbūvēti gandrīz 300 kilometru garumā
Šogad ceļi pārbūvēti gandrīz 300 kilometru garumā
Šī būvdarbu sezona ir bijusi gana veiksmīga, norāda valsts akciju sabiedrības „Latvijas valsts ceļi” pārstāve Anna Kononova. Strādāts gandrīz 80 objektos visā valsts teritorijā, un 67 ceļu būvdarbu objektos darbi šogad ir pabeigti. Pārbūvēti vairāk nekā 300 kilometri, bet mazāki remonti veikti gandrīz 1000 kilometros ceļu.
1000 kilometru ceļu posmi aprīkoti ar atstarojošiem stabiņiem
1000 kilometru ceļu posmi aprīkoti ar atstarojošiem stabiņiem
Valsts akciju sabiedrības „Latvijas Valsts ceļi” uzdevums ir ne tikai domāt par ceļu remontiem un uzturēšanu, bet pievērst uzmanību arī satiksmes drošībai. Šogad gandrīz 1000 kilometru ir aprīkoti ar atstarojošiem stabiņiem.
Svētku laikā policija aicina atcerēties par mājokļa drošību
Svētku laikā policija aicina atcerēties par mājokļa drošību
Svētku laikā, īpaši gada tumšajos mēnešos, pieaug zādzību skaits no īpašumiem. Tāpēc policija aicina, pirms doties uz svinībām, pārbaudīt, vai aizvērti visi logi un durvis. Par durvju aizslēgšanu jāparūpējas arī tad, kad mājokļa saimnieki ir mājās.
Policija kūtra žurnālistu aizsargāšanā draudu gadījumā; Ķuzis sola situāciju labot
(papildināts)
Policija kūtra žurnālistu aizsargāšanā draudu gadījumā; Ķuzis sola situāciju labot (papildināts)
Gadījumos, kad izrēķināšanās draudi tiek izteikti žurnālistiem saistībā ar viņu profesionālo darbību, policija nezina, kā rīkoties, liecina gadījums pētnieciskās žurnālistikas centra “Re:Baltica” redakcijā, kurā ilgstošs vajātājs ieradās ar sēru vainagu. Tikai pēc publiskas runāšanas par šo gadījumu policija ierosināja kriminālprocesu.  

Vairāk

Svarīgākais šobrīd