Rūdolfs Krieviņš

Latvijas Radio Ziņu dienesta korespondents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
«Re: Baltica» veido viltus ziņu izplatītāju melno sarakstu
«Re: Baltica» veido viltus ziņu izplatītāju melno sarakstu
Viltus ziņu izplatītāji šobrīd arvien biežāk balansē uz likuma robežas, tā uzskata Kristīne Žilde-Krēvica, kura kopā ar Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centru ''Re: Baltica'' strādā pie projekta par viltus ziņām.
Gāzes sprādzienā Siguldā sagrūst daudzbērnu ģimenes māja
(papildināts)
Gāzes sprādzienā Siguldā sagrūst daudzbērnu ģimenes māja (papildināts)
Trešdien, 8.augustā, vakarā Siguldas novadā noticis gāzes sprādziens, kura rezultātā sagruva dzīvojamās mājas siena. Sprādzienā cietis 17 gadus vecs jaunietis un 47 gadus vīrietis. Abiem ir ķermeņa apdegumi - viens no viņiem ir stabilā, bet otrs smagā stāvoklī, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā.
Cert.lv: «Yandex Taxi» lietotne ievāktos datus sūta Krievijai
Cert.lv: «Yandex Taxi» lietotne ievāktos datus sūta Krievijai
Sekojot līdzi Lietuvas Nacionālā kiberdrošības centra izpētei, Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija "Cert.lv" veikusi Krievijas kompānijas "Yandex.Taxi" lietotnes ekspertīzi, gūstot apstiprinājumu, ka lietotne veic saziņu ar tīkliem Krievijā un apmainās ar iegūtajiem datiem.
Premjers: Ministriju papildu pieprasījumi – vēlmju domāšana
Premjers: Ministriju papildu pieprasījumi – vēlmju domāšana
Ministriju papildu pieprasījumi 2019.gada budžetam vairāk nekā viena miljarda eiro apmērā, ir vēlmju domāšana, norādīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (Zaļo un Zemnieku savienība). Tikmēr Finanšu ministrijā lēš, ka daļu līdzekļu izdosies rasta arī ministriju iekšienē.
Robežas mākslā – vai bīstamo zirnekļu plakāti tās pārkāpj?
Robežas mākslā – vai bīstamo zirnekļu plakāti tās pārkāpj?
Ja Rīgā izlīmētie plakāti, kuros cilvēki maldināti par indīgiem zirnekļiem, ir daļa no mākslas, tad tas nepārkāpj mākslas robežas, uzskata mākslas eksperti. Provokācija un maldināšana var būt daļa no mākslas. Tomēr arī mākslā ir savas robežas un šoreiz mākslinieks tās pārkāpis tikai tik daudz, cik bojājot citam piederošās pieturvietu nojumes.
Āfrikas cūku mēris skāris lielsaimniecību Saldus novadā; nāksies likvidēt 15 570 cūkas
(papildināts)
Āfrikas cūku mēris skāris lielsaimniecību Saldus novadā; nāksies likvidēt 15 570 cūkas (papildināts)
Latvijā reģistrēts līdz šim lielākais Āfrikas cūku mēra (ĀCM) uzliesmojums mājas cūkām kopš pirmā uzliesmojuma 2014.gadā. Slimība konstatēta SIA "Druvas Unguri" cūku novietnē Saldus novadā ar 15 570 cūku lielu ganāmpulku. Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) novietnē veic slimības apkarošanas pasākumus. Uzņēmuma darbs ir apturēts, informēja PVD.
Jauno vilcienu iepirkumā vērtēs ne tikai cenu, bet arī izmaksas 35 gadu posmā
(papildināts)
Jauno vilcienu iepirkumā vērtēs ne tikai cenu, bet arī izmaksas 35 gadu posmā (papildināts)
Noslēgumam tuvojas jau kārtējais elektrovilcienu iepirkums – pabeigta tehnisko piedāvājumu vērtēšanu, un pretendentiem ir nosūtīts uzaicinājums līdz 6.augustam iesniegt finanšu piedāvājumus vilcienu piegādei. „Pasažieru vilciens” valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis intervijā Latvijas Radio pastāstīja, ka vērtēta tiks ne tikai iepirkuma cena, bet visas izmaksas vilciena pilnā dzīves ciklā, proti, 35 gados.
Latvijas skolēniem šogad labas sekmes starptautiskajās olimpiādēs
(papildināts)
Latvijas skolēniem šogad labas sekmes starptautiskajās olimpiādēs (papildināts)
Latvijas zinātnes nākamie izcilnieki – tā var teikt par jauniešiem, kuri nupat atgriezušies no starptautiskajām fizikas, ķīmijas un bioloģijas olimpiādēm. Tajās mūsu jaunieši ieguvuši vairākas godalgas. Uz Latviju atvestas četras sudraba un sešas bronzas medaļas, kas pierāda, ka arī mūsu jaunieši mācību olimpiādēs var konkurēt ar lielvalstīm.
Reģionālās slimnīcas konkurē jauno ārstu piesaistīšanā
Reģionālās slimnīcas konkurē jauno ārstu piesaistīšanā
Ārstu trūkums reģionālajās slimnīcās liek tām meklēt arvien dažādākus veidus, kā piesaistīt jaunos mediķus. Dzīvoklis un papildu piemaksa pie algas, apmaksātas rezidentūras - lielākoties ar to šobrīd slimnīcas vilina jaunos ārstus pie sevis. Tomēr Jauno ārstu asociācija norāda, ka bez materiāliem labumiem jaunajiem ārstiem nepieciešama arī kvalitatīva rezidentūras un darba vide.
Zilaļģes peldvietās Rīgā tveices nogurdinātos lielākoties nebiedē
Zilaļģes peldvietās Rīgā tveices nogurdinātos lielākoties nebiedē
Ilgstoši pastāvot karstam un sausam laikam, vairākās Latvijas ūdenstilpēs novērota pastiprināta zilaļģu savairošanās. Šogad tas notiek daudz biežāk nekā citus gadus, tāpēc vairākās vietās nav ieteicams peldēties. Tomēr Latvijas Radio novēroja, ka Veselības inspekcijas brīdinājumi par zilaļģu savairošanos Rīgā peldētgribētājus nebiedē.
Valsts kancelejas direktors: Ierēdņu skaits samazināsies par 6%
Valsts kancelejas direktors: Ierēdņu skaits samazināsies par 6%
Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis ir pārliecināts, ka izdosies par 6% samazināt ierēdņu skaitu. Samazinājumu paredz valsts pārvaldes reformu plāns, kas jāīsteno līdz 2020. gadam. Pērn valsts pārvaldē strādājošos skaitu samazināja par aptuveni 500 darbiniekiem un arī šogad tikpat daudz štata vietu varētu samazināt.
«Ryanair» darbinieki streikā prasa vienlīdzīgus darba apstākļus; ceturtdien atceļ reisu Rīga-Barselo...
«Ryanair» darbinieki streikā prasa vienlīdzīgus darba apstākļus; ceturtdien atceļ reisu Rīga-Barselona (papildināts)
Trešdien un ceturtdien četrās Eiropas valstīs notiek aviokompānijas “Ryanair” lidmašīnas apkalpes personāla streiks. Darbinieki Spānijā, Itālijā, Portugālē un Beļģijā pieprasa, lai “Ryanair” vadība oficiāli atzītu arodbiedrības un sāktu ar tām sarunas par darba nosacījumiem. Aviokompānija prasības noraida, sakot, ka kompānija jau šobrīd piedāvā adekvātu samaksu un labus darba apstākļus.
VUGD: Valdgales kūdras purvs vairs nedeg ar atklātu liesmu
VUGD: Valdgales kūdras purvs vairs nedeg ar atklātu liesmu
Jau astoto dienu ugunsdzēsēji glābēji kopā ar citiem iesaistītajiem dzēš ugunsgrēku Talsu novadā, kurā deg kūdra un mežs. Šonakt, pastāvot mitrumam un bezvējam, nenotika intensīva degšana, bet tikai gruzdēšana atsevišķās vietās. Trešdien dzēšanas darbos vajadzētu iesaistīties arī Baltkrievijas helikopteram, jo pilnībā apturēt gruzdēšanu ugunsgrēka iekšienē bez dzēšanas no gaisa nav iespējams.
Katra piektā policijas konfiscētā auto liktenis – izsole vai utilizācija
Katra piektā policijas konfiscētā auto liktenis – izsole vai utilizācija
Katru dienu Nodrošinājuma valsts aģentūras stāvlaukumos nonāk kāds policijas konfiscēts transportlīdzeklis. Par transporta atrašanos stāvlaukumos ir jāmaksā, tāpēc ne vienmēr vadītāji ir spējīgi vai vispār vēlas transportlīdzekli atgūt. Šādos gadījumos par transportlīdzekļiem tiek lemts – tos pārdod izsolē tālākai lietošanai vai utilizācijai.
Pēta, vai Latvijā var lietderīgi audzēt soju
Pēta, vai Latvijā var lietderīgi audzēt soju
Inovatīvi risinājumi tiek meklēti arī lauksaimniecības, mežsaimniecības un zvejniecības nozarēs. Tam Eiropas Savienība atvēlējusi vairākus miljonus, tāpēc Latvijas pētnieki šobrīd strādā pie jauniem risinājumiem, kas varētu sekmēt šo nozaru attīstību. Pirmais projekta posms jau noslēdzies, bet nupat atklātā arī otrā kārtā, kurā zinātnieki meklēs vēl citas inovācijas. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd