Borīte: Iniciatīvai rīkot Simtgades zaļumballi atsaukušās visas Latvijas pašvaldības

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Sestdien, 11.augustā, kad paliek tieši 100 dienas līdz 18. novembrim, visā Latvijā vienlaikus notiks Latvijas Simtgades zaļumballes. Kopumā vairāk nekā 150 vietās visos Latvijas novados, lielākās un mazākās estrādēs, laukumos un parkos varēs izbaudīt vasaras zaļumballes sajūtu.

Kā pastāstīja viena no Simtgades zaļumballes organizatorēm Jolanta Borīte, patiesībā jau Simtgades zaļumballe ir tikai forma, kādā veidā tiek iezīmētas 100 dienas līdz Latvijas dzimšanas dienai. Tā ir finiša taisne pirms lielā un nozīmīgā notikuma, Latvijas valsts simtgades svinībām 18. novembrī.

Jolanta Borīte
00:00 / 00:28
Lejuplādēt
“Sākotnēji uzrunājām visas 119 Latvijas pašvaldības, pilsētas un novadus, lai atsaucas šai iniciatīvai,” stāsta Borīte. “Viņi arī piekrita. Un ļoti labi ir tas, ka vairākas pašvaldības ir radušas iespēju pat vairākos pagastos sava novada teritorijā, vai pat mazākos ciematiņos, rīkot zaļumballes. Katrs organizators pats izvērtēja, kādu programmu grib piedāvāt jau bez zaļumballes, ļoti daudz vietās ir arī kāda papildu programmas, kas arī vēsturiski tā ir bijis, ka pirms zaļumballes rīko kādu teātra izrādi vai koncertu. Vairākās pilsētās un novados ir arī pilsētas svētki.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti