Ar koncertiem un gaismu šovu sākas Rīgas svētki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šodien, 17.augustā, ar virkni pasākumu sāksies trīs dienu garas Rīgas svētku svinības. Rīgas 817. dzimšanas dienas svinības notiek valsts simtgades un Rīgas Latviešu biedrības 150. gadadienas zīmē, tāpēc vairāki pasākumi plānoti Vērmanes dārzā iepretī biedrības namam.

Bezmaksas koncerti, pasākumi un izstādes notiks vēl citās Rīgas apkaimēs un kultūras iestādēs.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Indra Vilde pastāstīja, ka Rīgas Latviešu biedrības nama 150. jubileja tiks atzīmēt Vērmanes dārzā ar ļoti plašu programmu, kura sākas jau piektdien, turpināsies sestdien un arī svētdien.

Indra Vilde: Par Rīgas svētku sākumu
00:00 / 00:54
Lejuplādēt

“Vērmanes dārzā būs jūtama šī vēsturiskā atmosfēra. Skanēs koncertprogramma, kurā atskaņos pirms 100 gadiem skanējušus skaņdarbus. Interesanta koncertprogramma gaida arī apmeklētājus, kas dosies uz Grīziņkalnu, jo tur būs Imanta Kalniņa dziesmu vakars. Tāpat tiek svinēti arī Ostas svētki. Un īpaši šajos svētkos sagatavots muzikālu strūklaku un ūdens gaismu šovs „Ūdens stāsts mēness gaismā”. Tādēļ iedzīvotāji ir aicināti no 11 vakarā līdz pat trijiem naktī vērot šo muzikālo strūklaku un ūdens gaismu šovu,” pastāstīja Indra Vilde.

"Rīgas svētku" laikā jārēķinās arī ar satiksmes ierobežojumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti