Ģirts Zvirbulis

Ģirts Zvirbulis

LTV Ziņu dienesta korespondents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
«LDz Cargo» apgrūtina jaunu pakalpojumu sniedzēju ienākšanu dzelzceļu kravu pārvadājumu tirgū; pārva...
«LDz Cargo» apgrūtina jaunu pakalpojumu sniedzēju ienākšanu dzelzceļu kravu pārvadājumu tirgū; pārvalda 70–80% no tirgus (papildināts)
Vērtējot VAS "Latvijas dzelzceļš" meitassabiedrības SIA "LDz Cargo" darbības atbilstību Konkurences likumam, Konkurences padome (KP) konstatējusi, ka Latvijā dzelzceļu kravu pārvadājumu tirgū darbojas četri kravu pārvadātāji, taču "LDz Cargo" ļaunprātīgi izmanto dominējošo stāvokli dzelzceļa kravu pārvadājumu tirgū, ar dažādām darbībām no 2007. gada apgrūtinot konkurentu darbību dzelzceļa kravu pārvadājumos Latvijā. Padome secinājusi, ka "LDz Cargo" pārvalda 70–80% no dzelzceļu kravu pārvadājumu tirgus daļas. 
Rīgas mēra partijas biedre kandidē uz izpilddirektora amatu
Rīgas mēra partijas biedre kandidē uz izpilddirektora amatu
Rīgas domē turpinās izpilddirektora meklējumi. Tas ir viens no svarīgākajiem jaunā pašvaldības sasaukuma lēmumiem un vienlaikus ļaus izdarīt secinājumus par to, vai tā sauktās “Pārmaiņu koalīcijas” darba stils patiešām būs būtiski atšķirīgs no priekštečiem.  Latvijas Televīzijai kļuvis zināms, ka viena no favorītēm cīņā par ietekmīgo izpilddirektora vietu ir Rīgas domes priekšsēdētāja Mārtiņa Staķa (“Par!”/”Progresīvie”) partijas biedre.    
Policija pieķer studentu ballīti ar 16 cilvēkiem
(papildināts)
Policija pieķer studentu ballīti ar 16 cilvēkiem (papildināts)
Aizstāt klātienes lekcijas ar attālinātām mācībām – to studenti vēl var pieciest. Daudz grūtāk viņiem atteikties no ierastajām klātienes ballītēm. Policija šonedēļ kādā Rīgas dzīvoklī pārtraukusi 16 jauniešu ballīti, kur apmaiņas studenti no Francijas un Itālijas atzīmēja ierašanos Latvijā. Iecerētā sanākšana noslēdzās ar vairākos simtos eiro mērāmiem sodiem katram dalībniekam.
Par Avotiņu pilskalna izpostīšanu – 2500 eiro sods; atklāj nepilnības kultūras mantojuma uzraudzībā
Par Avotiņu pilskalna izpostīšanu – 2500 eiro sods; atklāj nepilnības kultūras mantojuma uzraudzībā
2500 eiro sods par senkapu postīšanu un brīdinājums par pilskalna izbraukāšanu. Šādas sankcijas par Liezēres pagasta Avotiņu pilskalna un senkapu postījumiem uzņēmumam “Latvijas Valsts meži” piemērojusi Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde. Taču Avotiņos notikušais ir tikai piemērs, kas atklāj nepilnības kultūras mantojuma objektu uzraudzībā.  
Vallieši barikādēs: Mums vienkārši tur bija jābūt!
Vallieši barikādēs: Mums vienkārši tur bija jābūt!
Barikāžu muzeja krājumā ir 1991. gada janvārī uzņemta fotogrāfija ar Valles pagasta cilvēkiem Zaķusalā – televīzijas torņa pakājē. Tagad viņi saka: “Mums vienkārši tur bija jābūt!”
Pērn samazinājies noziedzības līmenis
Pērn samazinājies noziedzības līmenis
Masku nelietošana, pašizolācijas neievērošana, neatļauta pulcēšanās, nelegālas ballītes un neaizpildītas “covidpass” anketas. Jau vairākas nedēļas policija Latvijā strādā pastiprinātā režīmā, kontrolējot epidemioloģiskās drošības pasākumus. Bet kas tikmēr notiek ar parastajiem noziegumiem? Vai policijai atliek laika reaģēt arī uz tiem?
Debates Satversmes tiesā: Sūdzības balstītas neticībā novadu reformas mērķiem
(papildināts)
Debates Satversmes tiesā: Sūdzības balstītas neticībā novadu reformas mērķiem (papildināts)
Satversmes tiesa (ST) trešdien, 13. janvārī, sāka skatīt pirmo lietu par Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu, lai vērtētu Ikšķiles pilsētas un Tīnūžu pagasta pievienošanu Ogres novadam un Skultes pagasta pievienošanu Saulkrastu novadam. Šajā sēdē izteikties paguva abu novadu pārstāvji un Saeimas pārstāvis advokāts Lauris Liepa.  
Rīgas budžetā izdevumus mazinās par 40 miljoniem; vairāk naudas sociālajai jomai un pirmsskolas izgl...
Rīgas budžetā izdevumus mazinās par 40 miljoniem; vairāk naudas sociālajai jomai un pirmsskolas izglītībai (papildināts)
Rīgas domes jaunais sasaukums kopš ievēlēšanas nostrādājis 100 dienas, un ir daudz iestrāžu dažādās jomās, kas pašvaldības darbu atšķirs no darba iepriekšējos sasaukumos. Domes lemtspēju parādīs Rīgas pašvaldības budžeta pieņemšana, kas plānota janvāra beigās. Pašvaldības tēriņus plāno samazināt par 40 miljoniem, vairāk naudas atvēlot sociālajai jomai un pirmsskolas izglītībai.
«Iecietības periods» pret mājsēdes pārkāpējiem beidzies
«Iecietības periods» pret mājsēdes pārkāpējiem beidzies
Pagājušā nakts bija jau sestā, kad Covid-19 ierobežošanas nolūkā jāievēro tā sauktais mājsēdes režīms. Tomēr, kā pārliecinājās “Panorāmas” filmēšanas grupa, – naksnīgajās Rīgas ielās joprojām sastopami cilvēki, kas uzskata – mājsēdes prasības uz viņiem neattiecas.
SPKC nespēj operatīvi apzināt visus saslimušos
SPKC nespēj operatīvi apzināt visus saslimušos
Gandrīz nedēļu – tik ilgi uz epidemiologa zvanu dažkārt jāgaida cilvēkiem, kuri inficējušies ar Covid-19. Dažs labs paguvis jau izārstēties, pirms ar viņu sazinās Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) darbinieki. Turklāt zvans tiek saņemts tik novēloti, ka arī lietotne “Apturi Covid” vairs nespēj atrast kontaktpersonas.
Uzsprāgušās mājas iemītnieki atgūst daļu iedzīves
Uzsprāgušās mājas iemītnieki atgūst daļu iedzīves
Āgenskalnā sprādzienā cietušās ēkas iedzīvotāji šodien varēja atgūt mantas, kas 30. decembra naktī, glābjoties no ugunsgrēka, bija palikušās mājā. Pašas ēkas liktenis tiks izlemts tuvākajās dienās, bet arvien ticamāka kļūst iespēja, ka to nāksies nojaukt pilnībā.
Rīgas dome sniegs papildu atbalstu cietušajiem sprādzienā Āgenskalnā
Rīgas dome sniegs papildu atbalstu cietušajiem sprādzienā Āgenskalnā
Rīgas dome apņēmusies sniegt papildus atbalstu sprādzienā cietušās mājas Melnsila ielā 2 iedzīvotājiem. Līdztekus šādās situācijās ierastajiem krīzes pabalstiem un pagaidu dzīvesvietai  pašvaldība apņēmusies segt arī bīstamo konstrukciju nojaukšanas un būvgružu izvešanas izmaksas, kā arī nodrošināt teritorijas apsardzi. Šīm vajadzībām tiks atvēlēti vairāki desmiti tūkstošu eiro no pašvaldības budžeta. 
Izglāba pašus un arī kaķi. Ingas stāsts par pārdzīvoto Melnsila iela nama sprādzienā
Izglāba pašus un arī kaķi. Ingas stāsts par pārdzīvoto Melnsila iela nama sprādzienā
Naktī uz 31. decembri sprādziens un tam sekojošais ugunsgrēks izpostīja 12 dzīvokļu ēku Melnsila ielā, atstājot bez pajumtes vairāk nekā 20 cilvēkus. Viņu vidū arī Inga Rozefelde, kuras dzīvoklis atradās ēkas trešajā stāvā, tieši blakus sprādziena epicentram. Par pārdzīvoto viņa dalījās sarunā ar Latvijas Televīziju (LTV).
Dienvidāfrikai neizdotā Misāne dibinās NVO tautiešu atbalstam ārvalstīs ģimenes tiesību jomā
Dienvidāfrikai neizdotā Misāne dibinās NVO tautiešu atbalstam ārvalstīs ģimenes tiesību jomā
Aizvadītā gada sākumā pirms cilvēku prātus pārņēma Covid-19 un ar to saistītās problēmas, Latvijas sabiedrības uzmanības centrā bija Kristīne Misāne, kura, bēgot no vardarbīga civilvīra, kurš viņu vainoja bērnu nolaupīšanā, nokļuva Dānijas cietumā.  Iespējams, viņa būtu pazudusi Dānijas un Dienvidāfrikas cietumos, ja notikušais neizsauktu tik lielu sabiedrības ažiotāžu, kas spieda politiķu un ierēdņus rīkoties, līdz galu galā Latvija atguva savu pilsoni un bērni – māti. Tagad viņa pavada laiku ar ģimeni un plāno izveidot nevalstisko organizāciju (NVO) līdzīgās problēmās ārvalstīs nonākušo Latvijas valstspiederīgo atbalstam.
REPORTĀŽA no reida Rīgā gadumijā: Daudzi ignorē «mājsēdi» un ballējas
REPORTĀŽA no reida Rīgā gadumijā: Daudzi ignorē «mājsēdi» un ballējas
Komandantstundas apstākļos 2021. gada sagaidīšana, iespējams, bija visklusākā mūsdienu Latvijas vēsturē. Taču par spīti aicinājumiem ievērot Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus, toskait "mājsēdes režīmu", ievērojams skaits cilvēku tomēr devās ielās vai pat rīkoja privātas ballītes. Par to pārliecinās Latvijas Televīzijas (LTV) filmēšanas grupa likumsargu Vecgada vakarā rīkotajā reidā galvaspilsētas ielās.  
Likumsargi gadumijā konstatē 1500 ierobežojumu pārkāpumu; uziet ballītes un šoferi-uguņotāju
(papild...
Likumsargi gadumijā konstatē 1500 ierobežojumu pārkāpumu; uziet ballītes un šoferi-uguņotāju (papildināts)
Valsts policija gadumijā konstatējusi vairāk nekā 1500 ārkārtējās situācijas ierobežojumu pārkāpumu un piespriedusi arī pamatīgus naudas sodus gadījumos, kad cilvēki apzināti pārkāpuši noteikumus un klaji ignorējuši pulcēšanās ierobežojumus, nakts stundās noteikto mājsēdi vai pat fiziski uzbrukuši likumsargiem, kas atgādinājuši par noteikumiem infekcijas ierobežošanai.
«Mājsēdes» pirmā nakts: policija pārbaudījusi 4742 cilvēkus, lielākie sodi – 1000 eiro
«Mājsēdes» pirmā nakts: policija pārbaudījusi 4742 cilvēkus, lielākie sodi – 1000 eiro
Aizvadīta pirmā nakts, kad visiem Latvijas iedzīvotājiem jāievēro brīvdienu “mājsēde” jeb laika posmā no pulksten 22.00 līdz 05.00 bija jāatrodas savā dzīvesvietā. Kontroles pasākumos 30. decembra vakarā un naktī uz 31. decembri pārbaudītas 4742 personas, kas atradās ārpus dzīvesvietas, vairākos desmitos gadījumos piemēroti arī sodi līdz pat 1000 eiro, informēja Valsts policijā (VP).
Stradiņa slimnīcas Plaušu ķirurģijas centra vadītāja Dace Žentiņa: Varam lepoties ar mūsu jaunajiem...
Stradiņa slimnīcas Plaušu ķirurģijas centra vadītāja Dace Žentiņa: Varam lepoties ar mūsu jaunajiem ārstiem
Ziemassvētku vakarā ir daudz tādu, kam šis vakars paies pildot savus darba pienākumus un sirds aicinājumu – palīdzēt cilvēkiem. Tostarp ārsti, kuri pašlaik upurē ne vien savu brīvo laiku un savu ģimenes dzīvi, lai pirmajās frontes līnijās cīnītos par mūsu veselību Covid-19 izplatības laikā, bet pateicības vietā nereti saņem sabiedrības neizpratni un pat pārmetumus. LTV Ziņu dienests cenšas mediķus iepriecināt, un vienu no eglītēm nupat nogādājis Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Plaušu slimību un torakālās ķirurģijas centrā un apsveica centra vadītāju Daci Žentiņu.  
Pie Brīvības pieminekļa policija aiztur trīs mītiņa dalībniekus
Pie Brīvības pieminekļa policija aiztur trīs mītiņa dalībniekus
Par spīti aizliegumam, svētdien pie Brīvības pieminekļa Rīgā tomēr sapulcējās vairāki desmiti cilvēku, lai protestētu pret Covid-19 ierobežojumiem. Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska pastāstīja, ka policija bija gatava dažādiem scenārijiem, un trīs personas tika aizturētas.
Izgaismotās Rīgas apkaimes iepriecina Ziemassvētku gaidās
Izgaismotās Rīgas apkaimes iepriecina Ziemassvētku gaidās
Rīgā ieviesta jauna pirmsziemassvētku laika tradīcija – līdztekus pilsētas galvenajai eglītei un ierastajam noformējumam kopš 18. decembra īpašās gaismu rotaļās iemirdzas arī apkaimes – Anniņmuižas parks, Dzegužkalns, Ēbelmuiža, Biķernieku mežs un citas rīdzinieku iecienītas pastaigu vietas. 
Vidzemes novadpētnieki ceļ trauksmi par postījumiem Avotiņu senkapos
Vidzemes novadpētnieki ceļ trauksmi par postījumiem Avotiņu senkapos
Vidzemes novadpētnieki Liezēres pagastā sašutuši par “Latvijas Valsts mežu” veiktajām darbībām Avotiņu senkapos un pilskalnā. Abi šie objekti ir valsts kultūras mantojuma pieminekļu sarakstā un mežistrādes darbus tur var veikt tikai ar īpašu saskaņojumu.
Tiesa: Pensijas minimālais apmērs neatbilst Satversmei
(papildināts)
Tiesa: Pensijas minimālais apmērs neatbilst Satversmei (papildināts)
Satversmes tiesa lēmusi, ka normas, kas vecuma pensijas minimālo apmēru nosaka 80 eiro līmenī, neatbilst pamatlikumam. Tiesa devusi politiķiem laiku līdz nākamā gada vidum to labot. Atbildīgās amatpersonas apgalvo, ka situācija jau pirms tiesas sprieduma ir mainījusies un minimālā pensija no nākamā gada sākuma tiks būtiski palielināta.
Rīgas A.Čaka ielas velojoslas – pretrunīgi vērtētas
Rīgas A.Čaka ielas velojoslas – pretrunīgi vērtētas
Pagājis jau kāds laiks, kopš Aleksandra Čaka ielā Rīgā eksperimentālā kārtā ierīkotas pagaidu velojoslas. Pašvaldības Satiksmes komitejas deputāti pirmdien, 7. decembrī, bija ieplānojuši izvērtēt pirmos rezultātus un izanalizēt kļūdas, taču risinājumu vietā nonāca vien pie kaismīgas vārdu apmaiņas starp pozīcijas un opozīcijas pārstāvjiem.
Datu valsts inspekcija pārbaudīs Kariņa attēlu publiskošanu
Datu valsts inspekcija pārbaudīs Kariņa attēlu publiskošanu
Ne visu, ko izdevies nofilmēt vai nobildēt, drīkst publiskot sociālajos tīklos. Skaidro Datu valsts inspekcija, kas sākusi pārbaudi par videnovērošanas attēlu publiskošanu, kuros premjers Krišjānis Kariņš piefiksēts bez maskas iepērkamies veikalā. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd