Ģirts Zvirbulis

LTV Ziņu dienesta korespondents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
«Covid-19 vakcīnas dodas pie cilvēkiem.» Tirdzniecības centros atklāj vakcinācijas punktus
(papildin...
«Covid-19 vakcīnas dodas pie cilvēkiem.» Tirdzniecības centros atklāj vakcinācijas punktus (papildināts)
“Ir beidzies laiks, kad cilvēkiem jāiet pie vakcīnām. No šī brīža vakcīnas nāk pie cilvēkiem.” Ar šādiem vārdiem piektdien veselības ministrs Daniels Pavļuts (“Attīstībai/Par!”) atklāja vakcinācijas punktu tirdzniecības centrā “Galerija Centrs”. Šodien darbu sāk trīs šādi punkti – jau minētajā centrā, kā arī “Galerija Rīga” un “Domina” lielveikalos. Kopumā paredzēts atvērt līdz 25 šādiem punktiem visā Latvijā. 
Sibīrijas deportāciju pārdzīvojušas kundzes dārzā izsūtītos piemin, stādot rozes
Sibīrijas deportāciju pārdzīvojušas kundzes dārzā izsūtītos piemin, stādot rozes
1941. gada 14. jūnijā uz Sibīriju tika deportēti arī daudzi Daugavpils novada Kalupes pagasta iedzīvotāji. Dzimtajā pusē atgriezās tikai daži. No viņiem starp dzīvajiem ir vienīgi Marija Baika, kurai izsūtīšanas brīdī bija vien deviņi gadi. Lai pieminētu svešumā palikušos, pirmdien, 14. jūnijā, viņas dzimtas mājas pagalmā veidota īpaša rožu dobe.
Kā šķirot klientus? Valdības noteikumi mulsina ēdinātājus
Kā šķirot klientus? Valdības noteikumi mulsina ēdinātājus
Jaunos atvieglojumus ēdināšanas nozarei uzņēmēji saņēma ar dalītām jūtām. No vienas puses, tā esot iespēja atsākt darbu lielākā apjomā, no otras – klientu dalīšana nevakcionētajos un vakcinētajos rada daudz neskaidrību un neērtību. Turklāt nozares lobiju organizācija arī uzsver – valstij tā arī turpmāk būtu finansiāli jāatbalsta. Tas tāpēc, ka, nozares ieskatā, ierobežojumi faktiski saglabāsies, jo ēdinātāji apmeklētājus pārbaudīt nevēlas. 
Nevedas zemnieku un VARAM sarunas par Eiropas «zaļā kursa» nestajām izmaiņām
(papildināts)
Nevedas zemnieku un VARAM sarunas par Eiropas «zaļā kursa» nestajām izmaiņām (papildināts)
Eiropas nospraustais "zaļais kurss" nozīmē būtiskas izmaiņas Latvijas lauksaimniekiem – galvenokārt lielajām, konvencionālajām saimniecībām, kurām nāksies būtiski mainīt savu ierasto saimniekošanu. Lai pārrunātu šo procesu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) uz attālinātu sarunu aicināja lauksaimnieku organizācijas. 
PVD vērtēs dzīvnieku aizstāvju video no ūdeļu audzēšanas fermas
PVD vērtēs dzīvnieku aizstāvju video no ūdeļu audzēšanas fermas
Sabiedriskā organizācija “Dzīvnieku brīvība”, iefiltrējot savu darbinieku ūdeļu fermā, atklājusi faktus, kas liecina par nežēlīgu rīcību pret dzīvniekiem. Pēc videomateriālu publiskošanas internetā atbildīgās iestādes solījušas izvērtēt atklātos faktus. Līdz šim būtiski pārkāpumi uzņēmumā nav konstatēti.
LDz cer ielauzties jaunā tirgū – kravas furgonus pārvadāt pa dzelzceļu
LDz cer ielauzties jaunā tirgū – kravas furgonus pārvadāt pa dzelzceļu
Pa Latvijas autoceļiem pārvadāto komerckravu apjoms gadu no gada pieaug, sasniedzot gandrīz 60 miljonus tonnu gadā. Šajā tirgū cenšas ielauzties arī “Latvijas dzelzceļš” (LDz), piedāvājot daļu no kravām pārvadāt pa sliedēm, izmantojot tā saukto kombinēto transportu.
Obligātā Covid-19 testēšanās lidostā «Rīga» rada burzmu
(papildināts)
Obligātā Covid-19 testēšanās lidostā «Rīga» rada burzmu (papildināts)
Sargājot robežas no vīrusa, rada jaunus riskus. Kopš šī gada marta cilvēkiem, kas Latvijā iebrauc no tā sauktajām “trešajām valstīm”, par saviem līdzekļiem jāveic obligātas Covid-19 pārbaudes tuvākajā testēšanas punktā. Lidostā šī testēšana notiek turpat ierašanās termināla gaitenī, pirms robežas šķērsošanas. Taču reizēs, kad īsā laikā ierodas vairāki reisi, tur veidojas rindas, burzma un līdz ar to – pieaug inficēšanās riski.
Latviju pērn apmeklēja par 61,6% mazāk ārvalstu ceļotāju
Latviju pērn apmeklēja par 61,6% mazāk ārvalstu ceļotāju
Latviju pērn apmeklēja 3,2 miljoni ārvalstu ceļotāju, kas ir par 61,6% mazāk nekā 2019. gadā. Viņu izdevumi, salīdzinot ar 2019. gadu, samazinājās par 70,3% un bija 239,7 miljoni eiro, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.
«Tautas panorāma»: Dobeles novadā papildu ielu remontiem iedzīvotāji vēlas vairāk sporta infrastrukt...
«Tautas panorāma»: Dobeles novadā papildu ielu remontiem iedzīvotāji vēlas vairāk sporta infrastruktūru
Dobeles novads neizceļas ne ar īpašiem skandāliem, ne ambicioziem projektiem. Taču var lepoties ar salīdzinoši labiem nodarbinātības rādītājiem un virkni lielo uzņēmumu, kuru ražotnes atrodas tieši šajā novadā. “Tautas panorāma” skaidroja – kādas izmaiņas pašvaldību vēlēšanās cer sagaidīt dobelnieki un kādā noskaņā novadu apvienošanu gaida Tērvetē un Aucē? 
Bauskā mēģina glābt vecpilsētu; sāpīgākā problēma – lielceļš
Bauskā mēģina glābt vecpilsētu; sāpīgākā problēma – lielceļš
Mums vajag tādu pašvaldību, kas spēs ietekmēt valsts valdību! Tā sarunās ar "Tautas panorāmu" sprieda baušķenieki, kuri ar savām ikdienas sadzīviskām lietām veiksmīgi tiekot galā paši. Taču ir kāda gadu desmitiem sasāpējusi problēma, kur novadam nepieciešama valsts palīdzība.
Kafejnīcu āra terases varēs strādāt līdz plkst. 21; alkohola tirdzniecību neierobežos
Kafejnīcu āra terases varēs strādāt līdz plkst. 21; alkohola tirdzniecību neierobežos
Āra terases piektdien atsāks darbu, un tām būs jāievēro stingras epidemioloģiskās drošības prasības, taču alkohola tirdzniecību neierobežos. Ministru kabineta ārkārtas sēdē ceturtdien, 6. maijā, nolemts pastiprināt iepriekš noteiktos nosacījumus sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai klātienē ārtelpās, informēja Ekonomikas ministrija.
4. maijs Daugavpilī: bez parādes, bet ar svētku sajūtu
4. maijs Daugavpilī: bez parādes, bet ar svētku sajūtu
Bez lieliem pūļiem un plašām svinībām, bet tāpēc ne mazāk no sirds. Jau otro gadu 4. maiju – Latvijas neatkarības atjaunošanas dienu – atzīmējam pandēmijas apstākļos. Koncerts ar tikai nejaušiem skatītājiem, svētku vakars, vienam pašam lasot "Dvēseļu puteni" – tik dažāda ir šī diena. Viens no nozīmīgākajiem pasākumiem ik gadu ir militārā parāde kādā no Latvijas pilsētām. Pērn Daugavpilī Covid-19 dēļ pasākumi tika atcelti uz šo gadu, bet arī šogad vīruss ieviesa savas izmaiņas.
Latvijas PEN balvu 2021. gadā saņem Viesturs Ķerus un Alise Zariņa
Latvijas PEN balvu 2021. gadā saņem Viesturs Ķerus un Alise Zariņa
Latvijas PEN balva par nozīmīgu veikumu vārda brīvības veicināšanā, cenzūras ierobežošanā vai diskriminēto grupu atbalstīšanā šogad piešķirta Latvijas Ornitoloģijas biedrības priekšsēdētājam un rakstniekam Viesturam Ķerum un kino režisorei Alisei Zariņai, informēja Latvijas PEN pārstāvji.
Hosteļu asociācijas prezidents: Jāatgriežas pie valstiskas naktsmītņu sertifikācijas
Hosteļu asociācijas prezidents: Jāatgriežas pie valstiskas naktsmītņu sertifikācijas
Nepieciešams ne vien pastiprināt hosteļu kontroli, bet arī padarīt stingrāku šādu naktsmītņu darbības regulējumu, pēc traģiskā ugunsgrēka hostelī Merķeļa ielā secinājuši atbildīgie dienesti. Pašreiz nosacījumi hosteļa izveidei ir salīdzinoši liberāli, un izskanējusi doma atgriezties pie agrākās kārtības ar obligātu naktsmītņu sertifikāciju.
Rugāju novadā gaida tiltus uz Balviem
Rugāju novadā gaida tiltus uz Balviem
Viens no administratīvi teritoriālās reformas (ATR) autoru solījumiem bija – autoceļu sakārtošana, lai no apdzīvotām vietām uz novada centru būtu iespējams aizbraukt pa drošu, mūsdienīgu un ērtu ceļu. Taču daudzviet šis solījums joprojām palicis tikai uz papīra, vai arī – vispār aizmirsts.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd