Ģirts Zvirbulis

LTV Ziņu dienesta korespondents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Atkal atliek katoļu priestera Zeiļas lietas skatīšanu
Atkal atliek katoļu priestera Zeiļas lietas skatīšanu
Krimināllieta, kurā par bezpalīdzības stāvoklī esošas personas seksuālu izmantošanu apsūdzētas vairākas personas, tostarp katoļu baznīcas priesteris Pāvels Zeiļa, tiesā nonāca 2019. gada nogalē. Taču tiesai joprojām nav izdevies sākt skatīt lietu pēc būtības. Arī ceturtdien paredzētā sēde pārcelta.
Atklāj izstādi par Baltijas ceļu uz ANO
Atklāj izstādi par Baltijas ceļu uz ANO
No piektdienas, 18.septembra, līdz oktobra beigām Latvijas Nacionālajā bibliotēkā aplūkojama izstāde, kas veltīta vienai no savulaik ietekmīgākajām baltiešu trimdas organizācijām -  “Baltiešu aicinājums Apvienotajām nācijām” jeb BATUN.
Bijusī Būvuzņēmēju partnerības vadītāja kļūs par AM parlamentāro sekretāri
Bijusī Būvuzņēmēju partnerības vadītāja kļūs par AM parlamentāro sekretāri
Līdzšinējais Aizsardzības ministrijas (AM) parlamentārais sekretārs Mārtiņš Staķis (“Attīstībai/Par!” (AP)) savu politisko karjeru turpinās Rīgas domē, bet viņa vieta ministrijā tukša nestāvēs. Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) par ministrijas jauno parlamentāro sekretāri ar šodienu apstiprinājis savu partijas biedri Baibu Bļodnieci.  
«Rīgas mežiem» un Aizsardzības ministrijai nesaskaņas par mācību «Namejs» rīkošanu
«Rīgas mežiem» un Aizsardzības ministrijai nesaskaņas par mācību «Namejs» rīkošanu
Latvijā sākušās pēdējā laika vērienīgākās militārās mācības "Namejs 2020", kas turpināsies līdz pat oktobrim un skars teju visu aizsardzības nozari no ierindnieka līdz ministram. Kamēr mežos un poligonos tiek pārbaudītas karavīru militārās prasmes, tikmēr amatpersonas savos kabinetos slīpē iemaņas risināt administratīvas problēmas un sadarboties ar citām iestādēm. Un nemaz tik viegli viņiem neiet – mācību norise Pierīgas mežos iebuksējusi.
Valsts robežsardzes vadību uz laiku uztic Pujāta vietniekam
Valsts robežsardzes vadību uz laiku uztic Pujāta vietniekam
Līdzšinējā priekšnieka Gunta Pujāta aizturēšana nav apturējusi Valsts robežsardzes darbu, apgalvoja iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens ("KPV LV"). Turklāt ministrija jau esot veikusi dažādus pasākumus, lai sāktu atgūt šaubīgi iztērētos valsts budžeta līdzekļus.
Latvijas iedzīvotāji Baltkrievijas sabiedrību atbalsta ar ziedojumiem un paužot morālu solidaritāti
Latvijas iedzīvotāji Baltkrievijas sabiedrību atbalsta ar ziedojumiem un paužot morālu solidaritāti
Kāds vāc ziedojumus, kāds izplata informāciju, vēl kāds – izkar balt-sarkan-balto karogu un morāli atbalsta paziņas Baltkrievijā. Ir dažādi veidi, kā Latvijas iedzīvotāji atbalsta kaimiņvalsts sabiedrību ceļā uz demokrātiju. Bet motivācija visiem ir līdzīga – atmiņas par to, cik svarīgs Latvijai bija ārvalstu atbalsts neatkarības atgūšanas procesā.
Baltkrievu neatkarības karogs sava veikala skatlogā. Intervija ar baltkrievu uzņēmēju Latvijā
(papil...
Baltkrievu neatkarības karogs sava veikala skatlogā. Intervija ar baltkrievu uzņēmēju Latvijā (papildināts)
Par Baltkrievijas protesta kustības simbolu kļuvušais tā sauktais neatkarības karogs kopš protestu sākuma tapis par neatņemamu sastāvdaļu arī kādā Vecrīgas veikaliņā, kura īpašnieks ir baltkrievu uzņēmējs Sergejs Seržanovs. Ar kādām izmaiņām viņš saskāries pēc šī karoga izkāršanas? Un kādu palīdzību baltkrievi gaida no Latvijas?
«Marsa parkā» sāk zāģēt kokus
(papildināts)
«Marsa parkā» sāk zāģēt kokus (papildināts)
Pirmdien, 31. augustā, no rīta sākta koku ciršana tā dēvētajā “Marsa parkā” Rīgā, kur plānots celt jauno Valsts drošības dienesta ēku, ziņoja aktīvisti.  “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) paziņojumā medijiem apliecināja, ka ir uzsākti sagatavošanās darbi Valsts drošības dienesta ēkas (VDD) būvniecībai Brīvības gatvē 207, Rīgā.
Vairāk nekā 600 neapzīmogotu vēlēšanu aplokšņu atzīst par nederīgām
(papildināts)
Vairāk nekā 600 neapzīmogotu vēlēšanu aplokšņu atzīst par nederīgām (papildināts)
Rīgas vēlēšanu komisija atzinusi par nederīgām vairāk nekā 600 neapzīmogotās aploksnes un tajās esošās vēlēšanu zīmes. Puškina licejā, 144. vēlēšanu iecirknī, iepriekšējās balsošanas dienās vēlētājiem izsniegtas neapzīmogotas 419 vēlēšanu aploksnes, un tas ir otrais šāds gadījums Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās. Iecirknī Klasiskajā ģimnāzijā pēc vēlēšanu zīmju pārbaudes konstatētas 208 neapzīmogotas aploksnes.
Aptauja: Satversmes tiesai uzticas puse Latvijas iedzīvotāju
Aptauja: Satversmes tiesai uzticas puse Latvijas iedzīvotāju
Satversmes tiesa var lepoties ar salīdzinoši labiem iedzīvotāju uzticēšanās rādītājiem, vismaz salīdzinājumā ar citām tiesu instancēm, taču vienlaikus liela daļa iedzīvotāju joprojām nezina ne vien to, kas ir Satversmes tiesa, bet pat – kas ir Satversme un kādas tiesības tā cilvēkiem garantē. Šādu ainu uzrāda Satversmes tiesas un pētījumu centra SKDS kopīgi īstenotā aptauja.
FOTO: Atjaunotais Vidzemes šosejas posms pie «Sēnītes»
(papildināts)
FOTO: Atjaunotais Vidzemes šosejas posms pie «Sēnītes» (papildināts)
80 tūkstoši tonnu asfaltbetona, 235 tūkstoši tonnu šķembu, vairāk nekā 300 ceļazīmes un – pusotrs tūkstotis rožu stādu. Tas viss bija nepieciešams, lai īstenotu pēdējo gadu lielāko būvdarbu objektu uz valsts autoceļiem – Vidzemes šosejas atjaunošanu posmā no Garkalnes līdz “Sēnītei”. Trešdien, 26. augustā, atjaunotais objekts svinīgi atklāts.
Privātie uzņēmēji gatavi uzturēt valsts autoceļus. Monopols tuvojas beigām
Privātie uzņēmēji gatavi uzturēt valsts autoceļus. Monopols tuvojas beigām
Jau septiņus gadus Latvijas valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbus veicis viens uzņēmums – valsts akciju sabiedrība "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU). Bet drīzumā komersantam septiņi treknie gadi varētu beigties. Ministru kabinets otrdien vērtēs Satiksmes ministrijas ierosinājumu no nākamā gada atvērt valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas tirgu un pretendentus šo darbu veikšanai izvēlēties atklātā konkursā. Uzņēmēji norāda, ka ir gatavi iesaistīties ceļu kopšanā.
«Tautas panorāma» Rīgas centrā un Avotu apkaimē: Kas Rīgā darāms?
«Tautas panorāma» Rīgas centrā un Avotu apkaimē: Kas Rīgā darāms?
Sakārtot sabiedrisko transportu un veloceliņus, ierobežot autosatiksmi, padarīt centru draudzīgāku ģimenēm ar bērniem un suņiem, padzīt prostitūtas un narkotirgoņus. Uz šādām izmaiņām pēc Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām cer Rīgas vēsturiskā centra un Avotu apkaimes iedzīvotāji. 
LIAA sāk pieņemt tūrisma uzņēmumu pieteikumus atbalstam; sola vērtēt kritērijus
(papildināts)
LIAA sāk pieņemt tūrisma uzņēmumu pieteikumus atbalstam; sola vērtēt kritērijus (papildināts)
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) uzsāk iesniegumu pieņemšanu par valsts atbalstu Covid-19 krīzes dēļ cietušo tūrisma nozares uzņēmumu darbinieku algu līdzfinansēšanai. Aģentūra sola divas nedēļas vērtēt aktivitāti šajā programmā, lai nepieciešamības gadījumā rosinātu izmaiņas kritērijos uzņēmumiem atbalsta saņemšanai.
Viesmīlības nozarei bažas, ka subsīdiju visiem uzņēmumiem nepietiks
(papildināts)
Viesmīlības nozarei bažas, ka subsīdiju visiem uzņēmumiem nepietiks (papildināts)
Viesmīlības nozarei Latvijā pavasara un vasaras sezona ir laiks, kad uzkrāt rezerves, lai pārdzīvotu rudens un ziemas tukšo periodu. Šosezon Covid-19 ārkārtējās situācijas dēļ nekādus “ziemas taukus” uzkrāt nav izdevies. Tādēļ vietējās viesnīcas un restorāni ļoti gaida iespēju pieteikties solītajām valsts subsīdijām. Uzņēmēju vidū pastāv arī bažas, ka ar valdības atvēlētajiem 19,2 miljoniem eiro visiem nepietiks.
Eksportētāju subsīdiju atlase rada šaubas, vai nauda sasniegs mērķi
Eksportētāju subsīdiju atlase rada šaubas, vai nauda sasniegs mērķi
Subsidēto darba algu programma eksportējošajiem uzņēmumiem varētu sākt darboties jau šīs nedēļas beigās vai nākamās nedēļas sākumā, kad Latvija saņems nepieciešamos saskaņojumus no Eiropas Komisijas. Taču eksperti norāda uz vairākām nepilnībām programmas kritērijos, kas rada šaubas, vai šī nauda sasniegs plānoto mērķi.  
REPORTĀŽA: Īsi pirms labības kulšanas lielzemnieks uzņem premjeru
REPORTĀŽA: Īsi pirms labības kulšanas lielzemnieks uzņem premjeru
Turpinot pērn iesākto tradīciju, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (“Jaunā Vienotība”) īsi pirms labības kulšanas laika sākšanās devies klātienē apraudzīt, kā klājas Latvijas zemniekiem. Šoreiz premjers apmeklēja uzņēmumu “Uzvara-lauks” Bauskas pusē.
Būvnieku nesaskaņas raisa bažas par «Daugavas» stadiona hokeja halles laicīgu tapšanu
Būvnieku nesaskaņas raisa bažas par «Daugavas» stadiona hokeja halles laicīgu tapšanu
"Daugavas" stadiona ledus hallei Rīgā jābūt gatavai 2021.gada martā, tādēļ būvdarbi šeit turpinās pilnā sparā par spīti tam, ka pār celtnieku galvām ik pa laikam savelkas drūmi mākoņi. Ne vien tiešā, bet arī pārnestā nozīmē, jo iespējamas krāpniecības dēļ projekts varētu zaudēt Eiropas finansējumu un tad rastos grūtības norēķināties ar būvniekiem.
Karavīriem Ādažos - jaunas kazarmas
Karavīriem Ādažos - jaunas kazarmas
Ādažu bāzē svinīgi atklātas divas jaunuzceltas kazarmas, kas paredzētas Latvijas un sabiedroto bruņoto spēku karavīru izvietošanai.
«Pēdējais palīdzības sauciens» - Limbažu novads Satversmes tiesā apstrīd reformu
(papildināts)
«Pēdējais palīdzības sauciens» - Limbažu novads Satversmes tiesā apstrīd reformu (papildināts)
Limbažu novada pašvaldība ir pirmā, kura vērsusies Satversmes tiesā, lai apstrīdētu Administratīvi teritoriālās reformas lemto, ka no novada tiek atdalīts Skultes pagasts par labu jaunveidojamam Saulkrastu novadam. Pašvaldībā vērtē, ka, atdalot jau vēsturiski novadam piederošu teritoriju, tiek ekonomiski vājināts topošais, jaunais Limbažu novads, un tas ir pretrunā ar reformas mērķi – veidot spēcīgus novadus. Lai vērstos Satversmes tiesā, Limbažu novadā vairākus mēnešus ir veikts apjomīgs darbs, gatavojot materiālus pieteikumam. 
Pētījums: Diasporas dzīvē iesaistās aptuveni divas trešdaļas ārzemju latviešu
(papildināts)
Pētījums: Diasporas dzīvē iesaistās aptuveni divas trešdaļas ārzemju latviešu (papildināts)
Diasporas aktivitātēs iesaistās apmēram divas trešdaļas ārzemēs dzīvojošo latviešu, secināts Latvijas Universitātes un Ārlietu ministrijas pētījumā. Visvairāk iesaistās komunicējot internetā, piemēram, "Facebook" grupās. Savukārt tikai viena trešdaļa iesaistās klātienes pasākumos. Būtu jādomā par to, kā iesaistīt pēc iespējas vairāk ārzemju latviešu, tā pirmdien, 6. jūlijā, sprieda Ārlietu ministrijas rīkotajā diskusijā.
NEPLP sācis jau divas pārkāpumu lietas pret televīzijas kanālu PBK
NEPLP sācis jau divas pārkāpumu lietas pret televīzijas kanālu PBK
Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) aizvadītā mēneša laikā sākusi jau divas administratīvās lietas par Pirmā Baltijas kanāla (PBK) darbības neatbilstību izsniegtās apraides atļaujas pamatnosacījumiem. Trīs pārkāpumi var kļūt par pamatu apraides atļaujas anulēšanai.   

Vairāk

Svarīgākais šobrīd