Viktors Demidovs

Latvijas Radio korespondents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
«Rīgas satiksmes» autostāvvietu tarifus neplāno mainīt līdz 2027. gadam
«Rīgas satiksmes» autostāvvietu tarifus neplāno mainīt līdz 2027. gadam
Rīgā kopš 2019. gada maksas autostāvvietu skaits ir samazinājies par tūkstoš vietām, taču to lietotāju skaits nav mainījies, liecina pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" dati. Pirms gada Rīgā tika veikta izpēte un izstrādāta autonovietņu koncepcija, kurā cita starpā bija piedāvāts paaugstināt tarifus, kas galvaspilsētā ir spēkā jau 9 gadus. Taču pašvaldība to līdz 2027. gadam neplāno tos mainīt.
Rīgas brīvostas ēku Kronvalda parkā plāno pārdot izsolē
Rīgas brīvostas ēku Kronvalda parkā plāno pārdot izsolē
Rīgā ekskluzīvo ēku Kronvalda parkā pie Pilsētas kanāla Rīgas Brīvostas pārvalde taisās pārdot. Tāds plāns aprakstīts nekustamo īpašumu kompānijas prezentācijā, kas nonākusi Latvijas Radio rīcībā. Brīvostas pārvaldē to apstiprināja, norādot, ka lēmumu pieņēmuši ģeopolitiskās situācijas dēļ. Kāds varētu būt ēkas liktenis, un par cik ēku, kuras kadastrālā vērtība ir vairāk nekā 2,3 miljoni eiro, varētu pārdot? 
Rīga spiesta atteikties no metrobusa līnijas izbūves plānotajā laikā; valsts naudu novirzīs «Rail Ba...
Rīga spiesta atteikties no metrobusa līnijas izbūves plānotajā laikā; valsts naudu novirzīs «Rail Baltica»
Rīgā ātra un ērta sabiedriskā transporta kustība starp Purvciemu un Dreiliņiem pēc diviem gadiem tomēr nebūs – valstī trūkstošās naudas dēļ Rīgas dome spiesta atteikties no pēdējos gados lolotā metrobusa līnijas izbūves plānotajā laikā. 40 miljonus eiro, ko no Eiropas naudas bija paredzēts veltīt šim projektam, Satiksmes ministrija gatavojas novirzīt dzelzceļa projektam "Rail Baltica".
Torņakalnā slēgto dzelzceļa pārvadu ļaus šķērsot gājējiem un auto līdz 5 tonnām
Torņakalnā slēgto dzelzceļa pārvadu ļaus šķērsot gājējiem un auto līdz 5 tonnām
Rīgā satiksmes pārvadu Torņakalnā, Altonavas ielā, ko drošības apsvērumu dēļ slēdza naktī uz piektdienu, tomēr ļaus šķērsot gājējiem un transportam, kas nav smagāks par piecām tonnām. Tikmēr tuvāko nedēļu laikā gaida pirmās padziļinātās ekspertīzes rezultātus par pārvada drošību. Tilta slēgšana radīja gan sastrēgumus, gan neērtības iedzīvotājiem.
Rīgas pārdēvēto ielu jaunās adrešu plāksnītes saņēmusi piektdaļa ēku saimnieku
Rīgas pārdēvēto ielu jaunās adrešu plāksnītes saņēmusi piektdaļa ēku saimnieku
Rīgā dažu dienu laikā jaunās adreses sākuši nomainīt divās ielās – Lastādijas ielā, kas ir bijušās Maskavas ielas sākums, un Emīlijas Benjamiņas ielā jeb bijušajā Gogoļa ielā. Latvijas Radio domē noskaidroja, ka šajās ielās jaunās adrešu plāksnes saņēmuši jau aptuveni piektdaļa jeb vairāk nekā 20 ēku saimnieki. Pārējās adrešu zīmes pašvaldība izsniegs aprīlī un maijā.
Pašvaldība izdangātā Bastejkalna pārbūvi šogad nesāks. Kā gada laikā iecere izkūpēja gaisā?
Pašvaldība izdangātā Bastejkalna pārbūvi šogad nesāks. Kā gada laikā iecere izkūpēja gaisā?
Solīts makā nekrīt – nolaistā vēsturiskā Bastejkalna pārbūvi Rīgas dome šogad tomēr nesāks. Turklāt dome nav sākusi pat projektēšanas darbus un nav arī salabojusi bedraino gājēju ceļu. Atbildīgās komitejas vadītājs situāciju komentēt Latvijas Radio atteicās, norādot, ka par neizdarīto jāvēršas pie bijušās komitejas vadītājas, kas pērn rīdziniekiem solīja Bastejkalnu salabot.
Elektroskrejriteņu jaunās prasības: Policija rīkos reidus, ministrija vēl izstrādā sodu sistēmu
Elektroskrejriteņu jaunās prasības: Policija rīkos reidus, ministrija vēl izstrādā sodu sistēmu
Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) izsniegusi jau vairāk nekā 7500 elektroskrejriteņu reģistrācijas uzlīmes. Šie transportlīdzekļi ir jāreģistrē līdz 31. martam, to var darīt arī vēlāk, bet pēc 1. aprīļa ar nereģistrētu elektroskrejriteni braukt nedrīkst. Policija sola rīkot reidus, taču pagaidām sodīt par nereģistrētu braucamrīku nevarēs. 
Skaudrs un melns notikums Latvijas vēsturē. Aprit 75 gadi kopš marta masveida deportācijām
Skaudrs un melns notikums Latvijas vēsturē. Aprit 75 gadi kopš marta masveida deportācijām
Vienam no rūgtākajiem un skaudrākajiem notikumiem Latvijas vēsturē šodien aprit 75 gadi. 1949. gada 25. martā padomju vara no trim Baltijas valstīm mūža nometinājumā uz Sibīriju izsūtīja vairāk nekā 90 000 cilvēku – teju puse bija no Latvijas. Tā bija lielākā masveida deportācija Latvijas un Baltijas vēsturē. Ne visi atgriezās dzimtenē. Kāpēc komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienu būtiski atcerēties, un vai šim notikumam mūsdienās pievērš pienācīgu uzmanību?
Jūrmalas iedzīvotāju lūgumu saglabāt Pumpuru vidusskolu pašvaldība «paslauka zem tepiķa»
(papildināt...
Jūrmalas iedzīvotāju lūgumu saglabāt Pumpuru vidusskolu pašvaldība «paslauka zem tepiķa» (papildināts)
Vairāk nekā 1100 jūrmalnieku parakstīto iniciatīvu Jūrmalas dome šodien "paslaucījusi zem tepiķa" – Jūrmalas Pumpuru vidusskolu un Jaundubultu pamatskolu pašvaldība tomēr reorganizēs, abu skolu vietā izveidojot vienu iestādi. Iedzīvotāju lūgumu saglabāt Pumpuru vidusskolu šodien domes sēdē nolēma tālāk nevirzīt. Neapmierinātie skolas vecāki un skolotāji pie domes piketēja.
Pērn audzis noziegumu skaits; prokuratūrā bažas par izmeklēšanas iestāžu kapacitāti
Pērn audzis noziegumu skaits; prokuratūrā bažas par izmeklēšanas iestāžu kapacitāti
Vairāk sākto kriminālprocesu un vairāk arī īpaši aktuālo noziegumu, kas, piemēram, ir slepkavības, kontrabanda, cilvēku tirdzniecība un izvairīšanās no nodokļu nomaksas. Vienlaikus sevišķi smago noziegumu skaits ir samazinājies. Tiesai nodoto apsūdzēto personu skaits 2023. gadā bija tikpat liels, cik gadu iepriekš, taču nepilngadīgo pārkāpēju skaits turpina sarukt – pērn tiesai nodotas lietas par 200 bērniem. Tādi ir Ģenerālprokuratūras dati. Iestādei gan ir bažas par izmeklēšanas iestāžu kapacitāti.
Mērķdotācijai no valsts Rīgas ceļiem šogad pieejami 14,5 miljoni eiro
Mērķdotācijai no valsts Rīgas ceļiem šogad pieejami 14,5 miljoni eiro
Pašvaldības autoceļiem un ielām Rīgai papildus ir pieejami 14,5 miljoni eiro, no kuriem lielākā daļa ir dotācija no valsts, bet vairāk nekā 2 miljoni palikuši no pagājušā gada. Tā pirmdien nolēma domes Satiksmes un transporta lietu komitejā. Tas ir gala lēmums, tālāk par naudas izlietojumu atbildīgs būs Finanšu departaments. 
Reģionālo autobusu komercreisos plāno atteikties no atlaidēm cilvēkiem ar invaliditāti un daudzbērnu...
Reģionālo autobusu komercreisos plāno atteikties no atlaidēm cilvēkiem ar invaliditāti un daudzbērnu ģimenēm
Pretēji valsts cerībām par vairāku valsts nedotēto komercmaršrutu pastāvēšanu reģionālajos pārvadājumos patlaban tāds ir tikai viens – Rīga-Salaspils. Pēc divarpus gadu ilgām diskusijām valsts beidzot ir atradusi risinājumu, kā uzņēmumus pievilināt. Taču Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijā uz valsts plānu raugās piesardzīgi, sakot, ka pārvadātāji nesteigsies sniegt pakalpojumu.
Rīgā ziemā kaisīto smilšu dēļ pasliktinājusies gaisa kvalitāte; ielas sola notīrīt mēneša laikā
(pap...
Rīgā ziemā kaisīto smilšu dēļ pasliktinājusies gaisa kvalitāte; ielas sola notīrīt mēneša laikā (papildināts)
Smiltis un putekļi – atsevišķās vietās Rīgā to joprojām ir daudz, lai gan jau mēneša sākumā pašvaldības dome ziņoja, ka galvaspilsētas ielās ziemā izkaisītās smiltis sākuši vākt. Tikmēr Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati liecina, ka gaisa kvalitāte pilsētās pēdējās nedēļas laikā ir pasliktinājusies, un galvenais iemesls ir tieši ziemā kaisītā pretslīdes materiāla pārpalikumi uz brauktuvēm un ietvēm, kas putekļu veidā ar vēju paceļas gaisā. Ielas sakopt sola mēneša laikā.
Rīgas iedzīvotājiem rīkos seminārus par civilo aizsardzību; top plāns un sola bukletus
Rīgas iedzīvotājiem rīkos seminārus par civilo aizsardzību; top plāns un sola bukletus
Kā iedzīvotājiem rīkoties kara, dabas katastrofu, radiācijas avārijas un citu briesmu gadījumā? Par to Rīgas pašvaldība iedzīvotājus šogad izglītos vairākos semināros. Galvaspilsētas domes komitejā atbalstīja vairāk nekā 200 lapaspušu lielo Civilās aizsardzības plānu, tālāk to virzot uz domes sēdi. Pašvaldība šogad apņemas arī atjaunot divas bumbu patvertnes.
Pacientiem ar ārstiem var nākties runāt tikai valsts valodā; tulka nodrošināšana – pacienta ziņā
Pacientiem ar ārstiem var nākties runāt tikai valsts valodā; tulka nodrošināšana – pacienta ziņā
Pacientiem ar savu ārstu turpmāk var nākties runāt tikai latviešu valodā. Pretējā gadījumā – pacientam ir pienākums nodrošināt tulkošanu. Grozījumus Pacientu tiesību likumā otrdien, 12. martā, atbalstīja Saeimas apakškomisijā, likuma izmaiņas sagatavojot 2. lasījumam. Jautājums kļuvis aktuāls pēdējo mēnešu laikā, kad jaunie ārsti, kuri nezina krievu valodu, no pacientiem mēdz piedzīvot agresiju. Jauno ārstu asociācija iepriekš aicināja domāt par tulkiem, kuru pakalpojumus segtu pacienti.
No apreibinošām vielām atkarīgos nepilngadīgos traucē ārstēt sarežģītie un pretrunīgie normatīvie ak...
No apreibinošām vielām atkarīgos nepilngadīgos traucē ārstēt sarežģītie un pretrunīgie normatīvie akti
Vai Latvijā bērni un pusaudži, kuri atsakās ārstēties no alkohola un narkotiku atkarības, ārstēsies obligātā kārtā? Tas pagaidām nav skaidrs. Pēc mēnešiem ilgām diskusijām par šo jautājumu Saeimas deputātiem, ministrijām un Tiesībsarga birojam viedokļi atšķiras. Kamēr vieni saka, ka esošie normatīvie regulējumi ir kārtībā un bērnus obligātā kārtā var ārstēt, citi uzskata, ka likumos ir caurumi, kas steidzīgi "jāaizlāpa". Pretējā gadījumā – nepilngadīgie mirstot.
Bērnu atskurbtuves izveides projekts tomēr nevirzās uz priekšu
Bērnu atskurbtuves izveides projekts tomēr nevirzās uz priekšu
Vairāk nekā mēneša laikā jautājums par nepilngadīgo atskurbtuves izveidi Latvijā īsti nav pavirzījies uz priekšu, šodien atzina Saeimas atbildīgajā komisijā. Par projektu atbildīgā Valsts kanceleja aizbildinās, ka turpmākie darbi ir saplānoti, bet izskan bažas, vai pusgada garumā diskutēto ieceri varētu iekļaut nākamā gada valsts budžeta plānā. Valsts kanceleja pieļāva, ka iesākumā pilotprojektu no sava maka varētu finansēt Rīgas dome. Par tādu pieļāvumu galvaspilsētas domnieki gan ir sašutuši.
Visus 32 elektrovilcienus Latvijai plāno piegādāt līdz jūlijam; sola sodīt par līdzšinējām nedienām
Visus 32 elektrovilcienus Latvijai plāno piegādāt līdz jūlijam; sola sodīt par līdzšinējām nedienām
Šobrīd "Pasažieru vilcienam" (PV) piegādāti 17 jaunie Čehijas uzņēmuma "Škoda Vagonka" elektrovilcieni, bet vēl 7 ir komplektēšanas fāzē. Pārējos pasūtītos sastāvus Latvijā saņems līdz šīs vasaras vidum, preses konferencē norādīja "Škoda Vagonka" valdes priekšsēdētājs Martins Bednārs. Tikmēr PV valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis pastāstīja, ka par līdzšinējām elektrovilcienu nedienām Čehijas uzņēmumam piemērojamais sods būs mērāms simtos tūkstošos eiro.
KNAB: Vaivoda, iespējams, piedāvātā kukuļa summa nav mazāka par 50 tūkstošiem eiro
(papildināts)
KNAB: Vaivoda, iespējams, piedāvātā kukuļa summa nav mazāka par 50 tūkstošiem eiro (papildināts)
Jāņa Vaivoda iespējamais korupcijas skandāls netraucē veikt Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta reorganizāciju – 1. martā departamentam pievienojas pašvaldības aģentūra "Rīgas gaisma". Savukārt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) Latvijas Radio noskaidroja, ka Vaivoda, iespējams, piedāvātais kukulis ir ne mazāks par 50 tūkstošiem eiro.
KNAB: Rīgas domes darbinieks Vaivods, iespējams, devis kukuli; nav saistības ar Ārtelpas un mobilitā...
KNAB: Rīgas domes darbinieks Vaivods, iespējams, devis kukuli; nav saistības ar Ārtelpas un mobilitātes departamentu (papildināts)
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kriminālprocesā, kurā pirmdien, 26. februārī, veica kriminālprocesuālās darbības Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamentā, izmeklē iespējamu departamenta direktora pienākumu izpildītāja Jāņa Vaivoda liela apmēra kukuļa piedāvāšanu, informēja KNAB, norādot, ka kriminālprocess nav saistīts ar Vaivoda darba pienākumiem.
Prezidents līdz marta vidum sagaida «Pasažieru vilciena» problēmu novēršanu un valdes izvērtējumu
(p...
Prezidents līdz marta vidum sagaida «Pasažieru vilciena» problēmu novēršanu un valdes izvērtējumu (papildināts)
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs līdz marta vidum sagaida AS "Pasažieru vilciens" problēmu novēršanu saistībā ar jaunajiem elektrovilcieniem un uzņēmuma valdes atbildības izvērtējumu. Prezidentam tiekoties ar satiksmes ministru, viens no aktuālākajiem jautājumiem – vai par jauno elektrovilcienu gauso ieviešanu atbildīgajiem vajadzētu atstāt amatus. Secinājums – satiksmes ministrs un uzņēmuma "Pasažieru vilciens" vadība paliks amatos.
KNAB «viesojies» RD Ārtelpas un mobilitātes departamentā; Latvijas Radio ziņo par Vaivoda iespējamu...
KNAB «viesojies» RD Ārtelpas un mobilitātes departamentā; Latvijas Radio ziņo par Vaivoda iespējamu aizturēšanu (papildināts)
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) janvārī sāktā kriminālprocesā pirmdien veicis izmeklēšanas darbības Rīgas domes (RD) Ārtelpas un mobilitātes departamentā, noskaidroja aģentūra LETA. Tikmēr pēc Latvijas Radio rīcībā esošās neoficiālas informācijas departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods ir aizturēts.
Latvijā ārstējušies 240 ievainoto Ukrainas karavīru, daži – pat gadu
Latvijā ārstējušies 240 ievainoto Ukrainas karavīru, daži – pat gadu
Kopš Krievijas pilna apmēra iebrukuma Ukrainā Latvijas slimnīcās un medicīnas centros līdz šim palīdzību saņēmuši aptuveni 240 ievainoto Ukrainas aizstāvju, no kuriem patlaban ārstējas ap 40, pavēstīja labdarības projektā "M-Help" jeb "Medicīniskā palīdzība", kas palīdz cietušos ukraiņu kareivjus nogādāt Latvijā. Daudz cietušo mūsu valstī saņemot psiholoģisko rehabilitāciju, viņu vidū arī kareive ar segvārdu Gerda.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd