Viktors Demidovs

Latvijas Radio korespondents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Nedienas ar elektrovilcieniem turpinās – pasažierus pārvadā tikai 8 no 17 «Škoda» vilcieniem (preciz...
Nedienas ar elektrovilcieniem turpinās – pasažierus pārvadā tikai 8 no 17 «Škoda» vilcieniem (precizēts) (papildināts)
Patlaban pasažierus pārvadā tikai astoņi no 17 jaunajiem vilcienu sastāviem. Savukārt piecus sastāvus pēc "Škoda Vagonka" defektu novēršanas pārbauda, lai pārliecinātos, vai neatkārtojas iepriekš konstatētie un novērstie defekti. Šie pieci vilcieni pakāpeniski atsāks pasažieru pārvadājumus, pirms tam ar tiem nobraucot attiecīgu kilometru daudzumu bez pasažieriem, informēja "Pasažieru vilciens" (PV). 
Rīgā likvidē četras pamatskolas un vienu bērnudārzu
Rīgā likvidē četras pamatskolas un vienu bērnudārzu
Rīgā no septembra būs par četrām skolām mazāk. Tā trešdien nolēma galvaspilsētas domes sēdē, kur nobalsoja arī par viena bērnudārza slēgšanu. Pašvaldībai tas ļaus ietaupīt miljoniem eiro, lēš Pilsētas īpašuma komitejas vadītājs, precīzu ietaupījuma summu nesaucot. Domes opozicionārs gan norāda, ka, reorganizējot skolas, pašvaldība varēs saglabāt valsts finansējumu, nevis tas ļaus naudu ietaupīt.
«Velve»: Stradiņa slimnīcas jaunajā korpusā ieliekusies nesošā kolonna; vajadzīga pārbaude
(papildin...
«Velve»: Stradiņa slimnīcas jaunajā korpusā ieliekusies nesošā kolonna; vajadzīga pārbaude (papildināts)
Būvkompānija "Velve" Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) jaunbūvē – A2 korpusā – konstatējusi deformāciju vienai no nesošajām kolonnām. Par varbūtēju  kļūdu būvprojektā un būvprojekta aprēķinos informēts pasūtītājs un Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB), aicinot veikt papildu pārbaudes, informēja uzņēmumā. Stradiņa slimnīca piesaistīs ekspertus, lai pārbaudītu "Velves" darbu kvalitāti, informēja slimnīcas padomē.
Mežaparkā plāno būvēt skolu; lielākais izaicinājums – vai valsts aizdos 13,5 miljonus eiro
Mežaparkā plāno būvēt skolu; lielākais izaicinājums – vai valsts aizdos 13,5 miljonus eiro
Mežaparkā Rīgas dome plāno būvēt sākumskolu. Galvaspilsētā tā būs pirmā jaunuzceltā skola kopš neatkarības atjaunošanas. Projekts varētu izmaksāt 13,5 miljonus eiro, kurus pašvaldība šogad cer aizņemties no valsts. Patlaban Latvijā skolu reformu laikā daudzas izglītības iestādes slēdz un apvieno. Vai Latvijā ir vēl kāda vieta, kur vajadzīga jauna skola?
FOTO. Rīgā notiek gājiens palestīniešu atbalstam
(papildināts)
FOTO. Rīgā notiek gājiens palestīniešu atbalstam (papildināts)
Rīgā sestdien, 17. februārī, aizvadīts gājiens palestīniešu atbalstam. Vēl janvārī Rīgas dome piketu palestīniešu atbalstam aizliedza, taču šīs dienas pasākums pieteikts likumā noteiktajā kārtībā, turklāt pašvaldībai nav informācijas, kuras dēļ gājienu varētu aizliegt.
Rīgas 2. slimnīcas pārbūves ideju konkursā sacenšas 12 meti
Rīgas 2. slimnīcas pārbūves ideju konkursā sacenšas 12 meti
Rīgas 2. slimnīcu plāno pārbūvēt un tai uzcelt piebūvi. Ieguvumi – iespējas ārstēt divreiz vairāk pacientu un mūsdienīgas telpas mediķiem. Par labāko priekšlikumu līdz martam sacenšas 12 meti, kas apskatāmi Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un dizaina institūtā.
Pēc mēnešiem ilgas ministriju «futbolēšanas» izkustas jautājums par atskurbtuvi bērniem
Pēc mēnešiem ilgas ministriju «futbolēšanas» izkustas jautājums par atskurbtuvi bērniem
Pēc daudziem mēnešiem Latvijā beidzot izkustējies jautājums par atskurbtuves izveidi nepilngadīgajiem. Problēma kļuvusi aktuāla pēc bērnu nežēlīgā kautiņa pērn Imantā, tad sekoja arī citi nepilngadīgo konflikti un slepkavības, kurās, iespējams, vainīgs bija alkohols. Pieaugušajiem atskurbtuves valstī ir, un to nosaka likums, taču nepilngadīgajiem tādu vietu nav. Lai problēmu risinātu, uz Valsts kancelejas vadīto pirmo darbgrupu sanāca vairākas ministrijas, Rīgas dome un citi atbildīgie. Sarunas novēroja Tiesībsarga birojs, kur atzina – virzība jautājuma atrisināšanā tomēr nav manāma. 
No narkotiku pārdozēšanas pērn bērnunamā miris pusaudzis. Problēmas ar piespiedu ārstēšanu valsts at...
No narkotiku pārdozēšanas pērn bērnunamā miris pusaudzis. Problēmas ar piespiedu ārstēšanu valsts atzīst, risinājums – vēl neskaidrs
No narkotisko vielu pārdozēšanas Rīgas Bērnu un jauniešu centrā pērn miris jaunietis. Centra vadība un tiesībsargs norāda uz nesaskaņotību  likumos, kurus traktē tā, – ja nepilngadīgais nevēlas ārstēties no atkarības, viņam nevar palīdzēt. Tiesībsargs lūdzis ministrijām vēl šomēnes nākt ar skaidru redzējumu par problēmu. No Latvijas Radio uzrunātājām ministrijām vien Tieslietu ministrijā pagaidām atsakās sniegt komentāru, vai likumi tik tiešām ir pretrunīgi. Saeimas komisijas vadītāja pēc ilgākām pārdomām atzina, ka robi tomēr ir.
Jūrmalā plāno reorganizēt Pumpuru vidusskolu un Jaundubultu pamatskolu; izskan arī iebildumi
Jūrmalā plāno reorganizēt Pumpuru vidusskolu un Jaundubultu pamatskolu; izskan arī iebildumi
Divu skolu vietā – viena. Jūrmalā no septembra Pumpuru vidusskolas un Jaundubultu pamatskolas vietā plāno izveidot Jūrmalas valstspilsētas Pumpuru vidusskolu. Iemesls – Jaundubultu pamatskolā, kas ir mazākumtautību, mācās maz skolēnu. Par reorganizāciju ir nobalsojusi domes atbildīgā komiteja. Lai gan gala lēmums domes sēdē vēl ir jāpieņem, domes opozicionārs un Pumpuru vidusskolas direktore pašvaldības plānā saskata riskus.
Rīgas krematorija jāremontē; plāno to iznomāt vēl piecus gadus
Rīgas krematorija jāremontē; plāno to iznomāt vēl piecus gadus
Rīgas Krematorijas krāsnis vajag nopietni remontēt. Taču ar ēkas nomnieku pašvaldībai līgums beidzas šovasar. Kāds būs ēkas tālākais liktenis? Domes nolīgtais konsultants ir identificējis piecus krematorijas izmantošanas scenārijus, un Rīgas domes atbildīgās komitejas sēdē deputāti otrdien, 13. februārī, atbalstīja ēkas turpmāko iznomāšanu.
Iereibuši nepilngadīgie rada slogu Bērnu slimnīcai; iecere par pirmo atskurbtuvi virzās gausi
Iereibuši nepilngadīgie rada slogu Bērnu slimnīcai; iecere par pirmo atskurbtuvi virzās gausi
Valstī ir atskurbtuves pieaugušajiem, un to nosaka likums, taču nepilngadīgiem tādu vietu nav. Rīgas dome jau pavasarī kā priekšlikumu izteica izveidot atskurbināšanas vietu Gaiļezera slimnīcas telpās, ko līdz šim izmantoja Bērnu slimnīca, kuras darbu bieži vien apgrūtina iereibuši bērni. Rīgā uzskata, ka jaunieši šajās telpās varētu saņemt arī rehabilitāciju un sociālo palīdzību. Kopš tā laika Saeimas atbildīgajā komisijā par risinājumiem sprieduši jau trīs reizes, taču līdz skaidrai koncepcijai tā arī nav nonākuši. 
Tilta būvniecības dēļ no pirmdienas Rīgas centrā gaidāmas ilgstošas satiksmes izmaiņas
(papildināts)
Tilta būvniecības dēļ no pirmdienas Rīgas centrā gaidāmas ilgstošas satiksmes izmaiņas (papildināts)
Sakarā ar "Rail Baltica" dzelzceļa tilta pār Daugavu izbūvi no pirmdienas, 5. februāra, Ģenerāļa Radziņa krastmalā Rīgā ieviesīs ilgstošas satiksmes izmaiņas, kas paredz ierobežot satiksmi kreisajā brauktuves joslā, abos braukšanas virzienos. Tas nozīmē, ka satiksmei būs atvēlētas divas braukšanas joslas katrā virzienā, informēja Rīgas pašvaldība.
Vai dārgāka iebraukšana Jūrmalā ietekmēs pilsētas mazos uzņēmumus?
Vai dārgāka iebraukšana Jūrmalā ietekmēs pilsētas mazos uzņēmumus?
No ceturtdienas, 1. februāra, par iebraukšanu Jūrmalā ir jāmaksā trīs eiro. Tāda kārtība turpmāk būs visu gadu. Iepriekš maksas iebraukšana kūrortpilsētā bija divi eiro un tikai no aprīļa līdz oktobrim. Pašvaldības mērķis – samazināt satiksmes intensitāti. Tā vietā vietvara cer, ka iedzīvotāji vairāk izmantos sabiedrisko transportu un elektroauto. Kā jauno kārtību vērtē autovadītāji, un vai pilsētas mazie uzņēmumi ir apdraudēti?
Rīgas budžetā vislielākais izdevumu pieaugums – drošībai un izglītībai
(papildināts)
Rīgas budžetā vislielākais izdevumu pieaugums – drošībai un izglītībai (papildināts)
Rīgas budžeta ieņēmumi šogad plānots, ka pieaugs straujāk par izdevumiem, kas gan tik un tā būs par 200 miljoniem eiro lielāki nekā ieņēmumi. Iztrūkumu plānots segt no budžeta atlikumiem un aizņēmumiem. No vairāk nekā pusotra miljarda eiro lielajiem izdevumiem vislielākais tēriņu pieaugums ir drošībai un izglītībai. Savukārt ielām, tiltiem un veloceļiem, salīdzinot ar pagājušo gadu, tēriņi pieaugs tikai par 5%, kopumā sasniedzot teju 390 miljonus eiro, kas ir otra lielākā pašvaldības šī gada prioritāte.
Rīgas dome meklē risinājumus nolietoto liftu problēmai daudzdzīvokļu namos
Rīgas dome meklē risinājumus nolietoto liftu problēmai daudzdzīvokļu namos
No uzņēmuma "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) apsaimniekotajiem 1200 liftiem daudzdzīvokļu mājās tikai 4% ir jaunāki par 35 gadiem, bet vairāk nekā 40% liftu vecums tuvojas jau pusgadsimtam, secinājis Rīgas domes (RD) Mājokļu un vides komitejas deputāts Valdis Gavars (Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu Apvienība). Līdzīga situācija, viņaprāt, ir arī citu apsaimniekotāju mājās. Savukārt liftu kompānijā lēš – lai galvaspilsētā nomainītu desmitiem tūkstošu eiro vērtos liftus, ar tagadējām darba jaudām var paiet vismaz 16 gadu. RD sākusi meklēt risinājumus, ar uzņēmumiem vienojoties par trim iespējamiem scenārijiem.
RTU Atvērto durvju dienā augsta interese bijusi par visām fakultātēm
RTU Atvērto durvju dienā augsta interese bijusi par visām fakultātēm
Rīgas Tehniskajā universitātē sestdien, 27.janvārī, pēcpusdiena noslēgusies Atvērto durvju diena, kuru apmeklējuši vairāk nekā tūkstoš interesentu, Latvijas Radio informēja augstskolā, atzīmējot, ka šogad Atvērto durvju dienu apmeklējuši vairāk cilvēku, nekā pērn.
Starp Rīgas lidostu un centru plāno atklāt komercautobusu satiksmi; pārvadātājiem bažas par maršruta...
Starp Rīgas lidostu un centru plāno atklāt komercautobusu satiksmi; pārvadātājiem bažas par maršruta statusu
Starp Rīgas lidostu un galvaspilsētas centru tuvākā pusgada laikā varētu sākt kursēt autobusi, kas piestātu tikai atsevišķās pieturās. Tādējādi brauciens uz lidostu un atpakaļ uz centru būs ātrāks nekā ar "Rīgas satiksmes" autobusu. Tāds plāns ir lidostai, kur norāda, ka jaunie pārvadājumi būs komerciālie, – biļešu cenu noteiks komersants, kas segs arī visas izmaksas. Lidostas plāns Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijā raisa bažas.  
Satiksmes ministrijai iesniegs iniciatīvu atjaunot vilcienu reisus starp Rīgu un Ventspili
(papildin...
Satiksmes ministrijai iesniegs iniciatīvu atjaunot vilcienu reisus starp Rīgu un Ventspili (papildināts)
Iedzīvotāju iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" pāris dienu laikā savākuši parakstus par pasažieru vilciena satiksmes atjaunošanu starp Rīgu un Ventspili, kas Latvijā ir vienīgā no lielajām pilsētām, uz kuru pasažieru vilcieni nekursē. Pēdējais vilciens ceļā devās pirms teju 14 gadiem. Iedzīvotāju parakstus tālāk paredzēts nodot Satiksmes ministrijā.
Rīgas lidosta maina zīmolu un sāk darbu pie 300 miljonu eiro vērtas lidostas pilsētas izveides
(papi...
Rīgas lidosta maina zīmolu un sāk darbu pie 300 miljonu eiro vērtas lidostas pilsētas izveides (papildināts)
Turpinot virzību uz mērķi – kļūt par Ziemeļeiropas ceļošanas centru – starptautiskā lidosta "Rīga" šogad plāno uzsākt ne tikai jaunā pasažieru termināļa būvniecību, kas varētu sākties vasaras otrajā pusē, bet arī darbu pie lidostas pilsētas "RIX Airport City" izveides, lidostas jaunās vides prezentācijas pasākumā pirmdien, 22. janvārī, sacīja lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa. Lidostas jaunais zīmola nosaukums ir "RIX Rīgas lidosta" (RIX Riga Airport – angļu valodā).
Atšķirīgo finansējuma interpretāciju dēļ samilst domstarpības starp Veselības ministriju un slimnīcā...
Atšķirīgo finansējuma interpretāciju dēļ samilst domstarpības starp Veselības ministriju un slimnīcām
Slimnīcām šogad plānots atvēlēt vēl vairāk nekā 25 miljonus eiro, kopumā veltot 85 miljonus eiro, pēc dažu stundu ilgām pārrunām ar Latvijas Slimnīcu biedrību Latvijas Radio pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri ("Jaunā Vienotība"). Turpretim biedrībā ministra teiktajam nepiekrita, norādot, ka solītie papildu 25 miljoni eiro jau ietilpst šogad paredzētajos 60 miljonos eiro. Ministrijas un slimnīcu atšķirīgo redzējumu dēļ pastāvot risks, kā pacientiem nodrošināt kvalitatīvus pakalpojumus, norādīja biedrība.
Siguldas novada deputāti prasa mēres Sausiņas atcelšanu, pārmet pienākumu atstāšanu novārtā
(papildi...
Siguldas novada deputāti prasa mēres Sausiņas atcelšanu, pārmet pienākumu atstāšanu novārtā (papildināts)
Vairums Siguldas novada domnieku pieprasa domes vadītājas Līgas Sausiņas (Nacionālā apvienība) atcelšanu. Pieminētais iemesls – Sausiņa savas personīgās ambīcijas noliekot augstāk par darba pienākumiem un nespējot veikt pašvaldības darbu, kas saistīts ar budžeta izstrādi, tā izpildi un caurskatāmību. Sausiņai pārmet arī viņas partijas kolēģi. Domes vadītāja izteiktajiem pārmetumiem kategoriski nepiekrīt, norādot, ka tā ir kolēģu nodevība. 
Rīgas kapitālsabiedrībās pērn apgrozījums audzis par 40%, bet peļņa nav mainījusies
Rīgas kapitālsabiedrībās pērn apgrozījums audzis par 40%, bet peļņa nav mainījusies
Rīgas uzņēmumu investīcijas pērn pieaugušas teju par trešdaļu. Vairāk nekā par diviem miljoniem eiro pieaugušas arī dividendes jeb nauda, kas nonāk pašvaldības budžetā un attiecīgi ietekmē arī pilsētas attīstību, informēja Rīgas domē (RD), norādot, ka pērn būtiski palielinājies arī uzņēmumu apgrozījums. Vai tas nozīmē, ka galvaspilsēta savus uzņēmumus sākusi pārvaldīt kvalitatīvāk? Vai rīdzinieki sākuši dzīvot labāk?

Vairāk

Svarīgākais šobrīd