Odita Krenberga

Latvijas Televīzijas Ziņu dienests

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Arī Latvijā fiksēti zemūdens sprādzieni jūrā pie «Nord Stream»; terorisma draudu līmeni nemainīs
Arī Latvijā fiksēti zemūdens sprādzieni jūrā pie «Nord Stream»; terorisma draudu līmeni nemainīs
Arī Latvijas seismologi fiksējuši zemūdens sprādzienus, kas pirmdien notika Baltijas jūrā Bornholmas salas apkārtnē. Valsts drošības dienests (VVD) pēc sabotāžas gāzes vadam "Nord Stream" Baltijas jūrā ir rosinājis ieviest papildu drošības pasākumus kritiskās infrastruktūras objektos enerģētikas pārvades jomā, lai gādātu par fiziskās drošības un apsardzes pastiprināšanu. Drošības dienests gan Latvijas Televīzijai atzina – tā rīcībā nav informācijas par tiešu teroristisku vai diversijas rakstura apdraudējumu Latvijai. Tādēļ paaugstināt terorisma draudu līmeni mūsu valstī nav pamata.
Aicina ziņot par aizdomīgiem gaisa vadiem Rīgā
Aicina ziņot par aizdomīgiem gaisa vadiem Rīgā
Kāpēc mūsu galvaspilsēta Rīga pinas gaisa vadu mudžekļos? Kā tikt galā ar nelegāliem vadiem, kas stiepjas no ēkas uz ēku? Ne valdība, ne Rīgas dome dažādos sastāvos to nav spējusi atrisināt. Taču atzīst – atstāt kā ir, nedrīkst. Arī iedzīvotājus, namu īpašniekus un apsaimniekotājus aicina ziņot par aizdomīgiem vadiem, kas piestiprināti pie ēkām un varētu būt nelegāli.
Pārāk jauns, lai mirtu – «Estonia» pasažiera izglābšanās stāsts
Pārāk jauns, lai mirtu – «Estonia» pasažiera izglābšanās stāsts
Dusmas uz Dievu, ka jāmirst tik jaunam, ka nav iespējams atvadīties no tuviniekiem. Tādas izjūtas 1994. gadā piedzīvoja prāmja "Estonia" pasažieris Karls Ēriks Lāntē-Reintamms. Viņam izdevās izglābties, skrienot no kuģa zemākajiem līmeņiem, tomēr ilgi pēc notikuma ir palikusi sajūta, ka nav atklāti patiesie avārijas iemesli. Latvijas Televīzijas raidījumā "Aculiecinieks" Karls Ēriks dalījās ar savu stāstu.
Eksprezidente Vīķe-Freiberga: Putina Krievija ir kauns visai krievu tautai
Eksprezidente Vīķe-Freiberga: Putina Krievija ir kauns visai krievu tautai
Putina Krievija ir kauns visai krievu tautai. Tā saka eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga un atzīst – Krievijas sāktā kara Ukrainā dēļ šī ziema būs pārbaudījums Rietumu demokrātijas principiem – robežu neaizskaramībai, tautu tiesībām būt neatkarīgām un pašām lemt savu likteni. Taču spēju uzturēt šos principus spēkā un pārvarēt grūtības stiprina jautājums – vai mēs būtu gatavi būt ukraiņu vietā? Ja nē – mums nav tiesību sūkstīties.
Partiju reitingi: Saeimā izredzes iekļūt 7 līdz 12 sarakstiem
Partiju reitingi: Saeimā izredzes iekļūt 7 līdz 12 sarakstiem
Līdz Saeimas vēlēšanām atlikusi vairs tikai 31 diena. Jaunākie reitingu dati rāda, ka vēlētāju simpātijas ir sadalījušās ļoti plaši starp 19 politisko partiju un apvienību piedāvātajiem kandidātu sarakstiem. Prognozes liecina, ka izredzes iekļūt Saeimā ir 7 līdz 12 sarakstiem. Vēlētāju aptauju pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma veicis tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS. 
Jūlija no Ukrainas: Pasaulē vislabākie vārdi ir «gaisa trauksmes beigas»
Jūlija no Ukrainas: Pasaulē vislabākie vārdi ir «gaisa trauksmes beigas»
Ukrainas Karoga diena un valsts Neatkarības diena – abi šie notikumi šonedēļ būtu krāšņi svinēti Ukrainā. Taču visu ir mainījis Krievijas iebrukums. Ukrainas Neatkarības dienā apritēja tieši seši mēneši kopš kara sākuma. Un arī Neatkarības dienā no Krievijas raidītajiem triecieniem Ukrainā gāja bojā cilvēki. Nekas vairs nav tā, kā agrāk šajos svētkos. Bet – lai cik grūti klājies, ukraiņi apņēmīgi turas un vēl jo vairāk spēj novērtēt sevi, savu valsti un tās karogu.  Viens no piemēriem ir kāda ģimene, kuras gaitām esam sekojuši jau, karam sākoties.
Kara pusgads un Ukrainas Neatkarības diena. LTV reportāžas un intervijas no Ukrainas
(papildināts)
Kara pusgads un Ukrainas Neatkarības diena. LTV reportāžas un intervijas no Ukrainas (papildināts)
24. augustā Ukraina atzīmē savu Neatkarības dienu, bet pavisam citā gaisotnē, jo aprit seši mēneši, kopš Krievija sāka pilna mēroga iebrukumu Ukrainā. Sākot iebrukumu Ukrainā, Krievijas vadība cerēja pāris dienu laikā ieņemt galvaspilsētu Kijivu un pilnībā salauzt ukraiņu pretošanos. Taču krietni pārvērtēja Krievijas armijas spējas un daudz par zemu novērtēja Ukrainas gatavību pretoties okupantiem.
Sprādzienos Krimā sapostīts dzelzceļš, satiksme ar kontinentālo Ukrainu apturēta
(papildināts)
Sprādzienos Krimā sapostīts dzelzceļš, satiksme ar kontinentālo Ukrainu apturēta (papildināts)
Krievijas anektēto Krimas pussalu otrdien satricināja kārtējie sprādzieni, iznīcinot lielu Krievijas munīcijas noliktavu un nodarot postījumus dzelzceļam. Ukraina izteikusies, ka nu dzelzceļa satiksme starp Krimu un kontinentālo Ukrainu vairs nepastāv. Ukraina arī ziņo, ka šis ir bijis Ukrainas Bruņoto spēku trieciens. Sprādzieni otrdien nogranduši arī militārās aviobāzes teritorijā Simferopoles rajonā. Savukārt, turpinoties diskusijām par tūristu vīzu izsniegšanas pārtraukšanu Krievijas pilsoņiem, Somijas valdība lēmusi, ka no 1. septembra ierobežos Krievijas tūristu vīzu apjomu līdz 10% no pašreizējā apjoma. 
Ukraina: Daļa Krievijas armijas komandieru pamet Hersonu
Ukraina: Daļa Krievijas armijas komandieru pamet Hersonu
Arvien vairāk apstiprinās fakti, ka Krievijas armijas komandieri dodas prom no okupētajām teritorijām Hersonas apgabalā, tā liecina jaunākā informācija par situāciju Ukrainā. Sākotnēji to apstiprināja apgabala pašvaldības vadītājs. Ukrainas armijai raidot triecienus pa Krievijas armijas pozīcijām, okupanti cenšas pārvietoties uz Dņepras kreiso krastu.  
Ukraina ziņo par, iespējams, vairāk nekā 100 nogalinātiem Krievijas algotņiem triecienā «Vagner» štā...
Ukraina ziņo par, iespējams, vairāk nekā 100 nogalinātiem Krievijas algotņiem triecienā «Vagner» štābam
Ukrainas armijas triecienā Krievijas algotņu formējuma "Vagner" štābam okupētajā Luhanskas apgabala Popasnā, iespējams, nogalināti vairāk nekā 100 Krievijas algotņu, pirmdien paziņoja Luhanskas apgabala administrācijas vadītājs Serhijs Haidajs. Krievijas uzsāktais karš Ukrainā turpinās jau 173. dienu. Ukrainas parlaments nolēmis pagarināt valstī izsludināto karastāvokli vēl uz trim mēnešiem. 
Baltkrievu bēgļi Latvijā: Ja Ukraina uzvarēs, arī mums būs iespēja
Baltkrievu bēgļi Latvijā: Ja Ukraina uzvarēs, arī mums būs iespēja
Ja Ukraina karā uzvarēs Krieviju un Putina režīmu, tad arī Baltkrievijai būs iespēja tikt vaļā no Lukašenko. Tā notiekošo raksturo baltkrievu bēgļi, kas no vajāšanām patvērušies Latvijā. Kopš protestu viļņa sākuma daudziem tūkstošiem baltkrievu dzīve ir pilnībā izmainījusies. Daļa arvien vēl ir cietumos. Citi turpina slēpties. Daļa – pārcēlusies uz dzīvi ārzemēs.
ASV aizsardzības ministrs Ostins ieradies vizītē Latvijā
ASV aizsardzības ministrs Ostins ieradies vizītē Latvijā
Vizītē Latvijā ieradies Amerikas Savienoto Valstu (ASV) aizsardzības ministrs Loids Ostins. Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) ziņo – Pentagona vadītāja mērķis ir apstiprināt ASV apņemšanos aizstāvēt visus sabiedrotos, uzturot pastāvīgu militāro klātbūtni Latvijā un Baltijas reģionā.
Ukrainas iedzīvotāja: Bail par situāciju ar Zaporižjas atomelektrostaciju
Ukrainas iedzīvotāja: Bail par situāciju ar Zaporižjas atomelektrostaciju
Daļa Ukrainas Zaporižjas atomelektrostacijas ir nopietni bojāta Krievijas militārajos triecienos, un to dēļ slēgts viens no reaktoriem. Tā šodien paziņoja atomelektrostacijas operators "Energoatom". Zaporižjas atomelektrostacija ir lielākā Eiropā un pat pasaules mērogā tiek ierindota lielāko desmitniekā, tādēļ stacijas bojājumu gadījumā seku ietekme varētu būt milzīga. Bet – kā jūtas vietējie – tie, kuri dzīvo Zaporižjas apgabalā Ukrainā? 
Pieminekli Uzvaras parkā nejauks pa posmiem – visticamāk, nogāzīs
(papildināts)
Pieminekli Uzvaras parkā nejauks pa posmiem – visticamāk, nogāzīs (papildināts)
Uzvaras parkā esošo pieminekli, visticamāk, nenojauks pa posmiem, bet tā demontēšanai izmantos nogāšanas metodi. Savukārt to, kā tieši tiks organizēta pieminekļa nogāšana, vēl precizēs. Nojaukšanu sāks augustā un pieminekļa redzamo daļu – obelisku un skulptūras – paredzēts nojaukt likumā noteiktajā termiņā līdz 15. novembrim. To ceturtdien preses konferencē pavēstīja Rīgas domes pārstāvji.
LTV: Partiju reitingi liecina par teorētisku iespēju iekļūt Saeimā 12 partijām
LTV: Partiju reitingi liecina par teorētisku iespēju iekļūt Saeimā 12 partijām
Iespēja iekļūt nākamajā Saeimas sasaukumā teorētiski ir 12 partijām, un vispopulārākā ir pie varas esošā premjera Krišjāņa Kariņa pārstāvētā "Jaunā Vienotība". To rāda jaunākā vēlētāju aptauja, ko jūlijā pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma veicis tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd