Odita Krenberga

Latvijas Televīzijas Ziņu dienests

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Hokeja leģenda Irbe: Tikai sportisti var apturēt Krievijas iesaisti olimpiādē
Hokeja leģenda Irbe: Tikai sportisti var apturēt Krievijas iesaisti olimpiādē
Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) plānu pavērt Krievijas sportistiem ceļu uz dalību olimpiskajās spēlēs var apturēt nevis sporta federācijas, bet tikai citu valstu sportistu protesti un atteikšanās piedalīties sacensībās kopā ar Krievijas sportistiem, sarunā ar Latvijas Televīziju pauda viens no sporta pasaulē zināmākajiem latviešiem – hokejists, treneris un divkārtējs olimpisko spēļu dalībnieks Artūrs Irbe.
Olimpiskās komitejas prezidents Tikmers: Latvija nepiedalītos Parīzes spēlēs kopā ar agresorvalstīm...
Olimpiskās komitejas prezidents Tikmers: Latvija nepiedalītos Parīzes spēlēs kopā ar agresorvalstīm (papildināts)
Agresorvalstu Krievijas un Baltkrievijas sportistu startu olimpiskajās spēlēs Latvijā uzskata par nepieļaujamu. Ja olimpiskās spēles notiktu pašlaik un dalība tajās būtu atļauta Krievijas un Baltkrievijas sportistiem, Latvijas komanda uz sacensībām nedotos, Latvijas Televīzijai teica Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Žoržs Tikmers. 
Ukraina: Putins pavēlējis līdz martam sagrābt Donbasu
Ukraina: Putins pavēlējis līdz martam sagrābt Donbasu
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis uzskata, ka Krievija cenšas pārņemt iniciatīvu karā. Par to, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins pavēlējis līdz martam sagrābt Donbasu, ziņo Ukrainas izlūkdienests, gan atzīstot, ka šis ir tikai kārtējais termiņš, ko izvirzījis Kremlis.
Rīgā atklāj «Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība» biroju
(papildināts)
Rīgā atklāj «Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība» biroju (papildināts)
Krievijas žurnālisti turpina pārcelties uz Latviju un darīt šeit savu darbu, ko vairs nevar Krievijā. Šovakar Rīgā atklāts ASV finansētā medija "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" birojs, kur pašlaik ir 40 darbinieku. Lielākā daļa ieradušies no Krievijas. Par savu mērķi viņi uzskata cīnīties pret Kremļa izplatīto dezinformāciju un sniegt objektīvas ziņas  krievvalodīgajiem.
Latvijas šoferus Ungārijā aiztur par migrantu ievešanu Eiropas Savienībā
Latvijas šoferus Ungārijā aiztur par migrantu ievešanu Eiropas Savienībā
Ungārijas cietumā nonākuši vairāki desmiti šoferu no Latvijas – tā beigušās šoferu cerības labi nopelnīt, jo viņiem piedāvātais darbs izrādījies krimināli sodāms, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma". Darba uzdevums bijis nelegālo imigrantu ievešana Eiropas Savienībā. Ārlietu ministrija brīdina, ka ar līdzīgu mērķi autopārvadātāju vervēšana mēdz notikt arī Horvātijā, Čehijā, Polijā, Austrijā un citviet.
Krievijas karavīri var padoties gūstā ar drona palīdzību
Krievijas karavīri var padoties gūstā ar drona palīdzību
Padoties gūstā dronam. Tādu iespēju, sākot no šīs nedēļas, Ukraina piedāvā tiem Krievijas karavīriem, kuri izlēmuši pārtraukt karot un labprātīgi padoties Ukrainai, pretī saņemot garantijas, ka paliks dzīvi un ka pret viņiem kā kara gūstekņiem izturēsies atbilstoši Ženēvas konvencijā starptautiski noteiktai kārtībai. Kā tas notiek? 
TV «Doždj» neizslēdz atgriešanos apraidē Latvijā; strādā pie pārkāpumu novēršanas
(papildināts)
TV «Doždj» neizslēdz atgriešanos apraidē Latvijā; strādā pie pārkāpumu novēršanas (papildināts)
Latvijā strādājošais Krievijas neatkarīgais televīzijas kanāls TV "Rain" ("Doždj"), kam Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šonedēļ anulēja apraides atļauju, pamatojot to ar draudiem valsts drošībai un sabiedriskajai kārtībai, neizslēdz atgriešanos apraidē Latvijā un patlaban strādā pie pieļauto pārkāpumu novēršanas. Tas izriet no "Doždj" galvenā redaktora Tihona Dzjadko teiktā preses konferencē piektdien, 9. decembrī.
Rinkēvičs: TV «Doždj» ielaist Latvijā bija pareizs lēmums
Rinkēvičs: TV «Doždj» ielaist Latvijā bija pareizs lēmums
Ļaut Krievijas telekanālam "TV Rain" jeb "Doždj" patverties no Kremļa cenzūras un strādāt Latvijā bija pareizs lēmums. Tādu iespēju ir izmantojušas arī vairāku rietumvalstu mediju krievu redakcijas. Līdzīgas atļaujas Krievijas žurnālistiem ir devušas arī citas valstis. Tā pauž ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ("Jaunā Vienotība"), vienlaikus norādot – "Doždj" ir jāatbild par ēterā izskanējušo, ka sniegta palīdzība Krievijas armijai.
Krievijas kara noziegumu izmeklēšanu koordinēs G7 valstis
Krievijas kara noziegumu izmeklēšanu koordinēs G7 valstis
Rietumvalstīs aktivizējas diskusijas par speciālas tiesas jeb tribunāla izveidi Krievijas tiesāšanai par kara noziegumiem. Nolemts, ka noziegumu izmeklēšanu koordinēs G7 jeb septiņas pasaules rūpnieciski attīstītākās valstis.
Hersoniete rakstījusi Ukrainas pilsētas okupācijas dienasgrāmatu
Hersoniete rakstījusi Ukrainas pilsētas okupācijas dienasgrāmatu
Astoņi mēneši Hersonas pilsētas okupācijā bija arī astoņi pretošanās mēneši. Sākumā atklātā veidā, pēc tam klusībā, bet nemitīgi – ar pārliecību, ka Ukrainas zeme tiks atbrīvota. Kāda Hersonas iedzīvotāja okupācijas laiku ir fiksējusi savā dienasgrāmatā ar nosaukumu "Višivankas hronikas", kam tagad ilustrācijas radījuši daudzi mākslinieki. 
Ukrainā gatavojas kritušo apmaiņai ar Krieviju
Ukrainā gatavojas kritušo apmaiņai ar Krieviju
Ukraina un Krievija ik pa laikam apmainās ar kritušajiem un ievainotajiem. Abas puses nevēlas atklāt savus zaudējumus, bet ASV ģenerālis Marks Millijs nesen pavēstīja, ka gan Krievijai, gan Ukrainai varētu būt vairāk nekā 100 000 kritušo un ievainoto.
Krievijas politologs: Putins iznīcina ikvienu politisko alternatīvu, palikuši atsevišķi disidenti
Krievijas politologs: Putins iznīcina ikvienu politisko alternatīvu, palikuši atsevišķi disidenti
Krievijas pazīstamākā opozicionāra Alekseja Navaļnija līdzgaitniekam Iļjam Jašinam gaidāma tiesa. Putina kritiķis un Ukrainas kara pretinieks vairākkārt aizturēts "par nepakļaušanos policijai". Tā vai citādi, tai skaitā ar viltus krimināllietām, Krievijā tiek atrasti veidi, kā apklusināt politiskos pretiniekus. Politologs Dmitrijs Oreškins, kurš pats no vajāšanām aizbēdzis un patvēries Latvijā, atzīst – opozīcija Krievijā ir iznīcināta. Palikuši vien atsevišķi disidenti, ar kuriem Kremlis turpina izrēķināties.
Polijā apbedī raķetes sprādzienā pierobežā bojā gājušos
Polijā apbedī raķetes sprādzienā pierobežā bojā gājušos
Polijā šodien valsts rīkotā bēru ceremonijā apbedī divus valsts pilsoņus, kuri gāja bojā Polijas pierobežā ar Ukrainu, kad tur kļūdas dēļ trāpīja Ukrainas pretgaisa aizsardzības raķete. Tas uzjundījis diskusijas par to, kā Polijai stiprināt drošību, lai līdzīgi gadījumi neatkārtotos. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd