Ivo Leitāns

LTV "De facto" žurnālists

Agrāk strādājis Latvijas Radio Ziņu dienestā.


Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Bordāna pārmetumi Kalnmeieram – arī par Juraša lietas neuzraudzīšanu un izteikumiem medijos
Bordāna pārmetumi Kalnmeieram – arī par Juraša lietas neuzraudzīšanu un izteikumiem medijos
Pēc tieslietu ministra Jāņa Bordāna (Jaunā konservatīvā partija (JKP)) paziņojuma, ka ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers neatbilst likumā izvirzītajai nevainojamās reputācijas prasībai, tāpēc būtu jāuzsāk vērtēt viņa atbilstība amatam, valdībā jau ir iesniegts Tieslietu ministrijas (TM) sagatavotais informatīvais ziņojums ar  Kalnmeiera darbības pārskatu.
«Riga.lv» un RTAB nodarbina «Saskaņas» un GKR palīgus
«Riga.lv» un RTAB nodarbina «Saskaņas» un GKR palīgus
Aizdomas par fiktīviem darbiniekiem Rīgas domes nodibinājumos šonedēļ publiski pauda gan Valsts kontrole, gan Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB). To pētīs tiesībsargājošās iestādes. Tomēr Latvijas Televīzijas raidījuma "de facto" rīcībā nonākusī "Riga.lv" struktūras shēma, kā arī Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra "Re:Baltica" publicētais Rīgas tūrisma attīstības biroja (RTAB) štatu saraksts jau tagad liecina: darbu šajās struktūrās bija atraduši daudzi galvaspilsētā valdošajiem spēkiem pietuvināti cilvēki. Turklāt daļa spēj to apvienot ar darba pienākumiem arī "Saskaņas" Saeimas frakcijā.
«KPV LV» frakcijas deputāti vairs negrib palikt Kaimiņa ēnā
«KPV LV» frakcijas deputāti vairs negrib palikt Kaimiņa ēnā
Pirms pusgada Saeimas vēlēšanās otro labāko rezultātu guvusī partija "KPV LV" piedzīvo kārtējo krīzi. Partijas līdzpriekšsēdētājs Artuss Kaimiņš pēc frakcijas vadītāja Ata Zakatistova iniciatīvas nupat zaudēja amatu frakcijā. Pats Kaimiņš LTV raidījumam "De facto" apgalvoja, ka iemesls esot abu personiskās nesaskaņas. Taču vairāku partijas politiķu teiktais liecina, ka viņi vēlētos, lai "KPV LV" vairs neasociētos ar vienu līderi un redzamāki kļūtu citi deputāti.
«Latvenergo» lietā notiesātie vēl nezina, kad būs jādodas cietumā
«Latvenergo» lietā notiesātie vēl nezina, kad būs jādodas cietumā
Lai gan “Latvenergo” krimināllietas daļā par korupciju Pļaviņu hidroelektrostacijas (HES) rekonstrukcijas iepirkumā piespriestie cietumsodi vairs nevar tikt grozīti, visi trīs notiesātie vēl ir uz brīvām kājām. Bijušās “Latvenergo” amatpersonas Aigars Meļko un Gunārs Cvetkovs, kā arī konsultants Andrejs Livanovičs aiz restēm dosies vien tad, kad apelācijas instance pārskatīs sadaļu par Livanoviča uzņēmumam “Energy Consulting” piemērojamo sodu. Rīgas apgabaltiesā prognozē, ka tiesvedība varētu tikt pabeigta jau līdz rudenim.
Notikusi kratīšana Rīgas domes deputāta Rosļikova kabinetā
(papildināts)
Notikusi kratīšana Rīgas domes deputāta Rosļikova kabinetā (papildināts)
Valsts drošības dienests ierosinājis kriminālprocesu pēc panta par nacionālā, etniskā un rasu naida kurināšanu. Saistībā ar to trešdien, 24.aprīlī, veikta kratīšana Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas vadītāja Alekseja Rosļikova (“Saskaņa”) kabinetā un vēl vairākos objektos. Deputātam Rosļikovam lietā piemērots liecinieka statuss.
Brandava lietā KNAB pēta Martinsona lomu un «mikriņu» konkursu
Brandava lietā KNAB pēta Martinsona lomu un «mikriņu» konkursu
Pirms mēneša Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uz brīdi bija aizturējis Aleksandru Brandavu – nu jau bijušo "Rīgas satiksmes" darbinieku un tās meitasfirmas "Rīgas karte" valdes locekli. Brandavs tiek turēts aizdomās par starpnieka izmantošanu kukuļa tālākai nodošanai kādām vārdā nesauktām amatpersonām. Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" noskaidroja, ka lieta ir saistīta ar pilnsabiedrību "Rīgas mikroautobusu satiksme" (RMS), kurā Brandavs ir labuma guvējs. Šobrīd KNAB pēta arī to, kāda loma Brandava lietā varētu būt skandalozajam uzņēmējam Mārim Martinsonam un "Taureņu" pirtij Babītē.
NEPLP noliedz politiskus motīvus LTV jaunās vadības izvēlē
NEPLP noliedz politiskus motīvus LTV jaunās vadības izvēlē
Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) Latvijas Televīzijas vadībai izvēlējusies cilvēkus bez darba pieredzes medijos, jo konkursa komisiju pārliecinājusi abu spēja un griba savstarpēji sadarboties. Par Latvijas Televīzijas valdes priekšsēdētāju NEPLP nolēmusi iecelt publiski vismazāk zināmo kandidātu – biznesa konsultantu Eināru Gielu, savukārt par valdes locekli digitālās attīstības un satura jautājumos izvēlēta bijusī Dziesmu svētku un Deju svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.
«Rīgas satiksme» nesteidz vērtēt meitasfirmas vadītājas tiesāšanu izšķērdēšanas lietā
«Rīgas satiksme» nesteidz vērtēt meitasfirmas vadītājas tiesāšanu izšķērdēšanas lietā
Pēdējo mēnešu laikā "Rīgas satiksme" atbrīvojas no darbiniekiem, pār kuriem krīt tiesībsargājošo iestāžu aizdomas. Tomēr tās meitasuzņēmuma "Rīgas acs" valdes priekšsēdētāja Anita Ārgale amatu ir saglabājusi, lai gan līdz ar vairākiem bijušajiem kolēģiem viņa tiek tiesāta apsūdzībās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un mantas izšķērdēšanu.
«Rīgas satiksme» par parādu piedziņu maksā miljonu eiro gadā
«Rīgas satiksme» par parādu piedziņu maksā miljonu eiro gadā
Aptuveni miljonu eiro gadā "Rīgas satiksme" pēdējos gados ir maksājusi parādu piedziņas uzņēmumam "Conventus". Šī konsultanta darba efektivitāti tagad "Rīgas satiksmei" ierosinājusi izvērtēt auditorkompānija "Ernst&Young", ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "de facto". Tomēr gan parādu piedzinējs, gan "Rīgas satiksme" apgalvo, ka izmaksas esot adekvātas. Izrādās – "Rīgas satiksme" līdz šim pati nav varējusi piekļūt CSDD datubāzei un noskaidrot par stāvvietu nesamaksājušo auto īpašniekus, kuriem sūtīt draudu vēstules.
KNAB aizturētais «Rīgas satiksmes» darbinieks Brandavs atkāpjas no amata arī «Rīgas kartē»
(papildin...
KNAB aizturētais «Rīgas satiksmes» darbinieks Brandavs atkāpjas no amata arī «Rīgas kartē» (papildināts)
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aizturētais “Rīgas satiksmes” darbinieks Aleksandrs Brandavs, kurš tika atstādināts no pienākumu pildīšanas, ir atkāpies no amata  "Rīgas satiksmē" un arī pametis e-talona uzturētāja "Rīgas kartes" valdes locekļa amatu,  LTV apstiprināja “Rīgas satiksmes” pagaidu vadītājs Ernests Saulītis.
Latvijas Banka neļaus Rimšēvičam piekļūt pie ziņām par viņa krimināllietām
Latvijas Banka neļaus Rimšēvičam piekļūt pie ziņām par viņa krimināllietām
Pēc Eiropas Savienības Tiesas (EST) sprieduma, kas atceļ apsūdzētajam Latvijas Bankas (LB) prezidentam Ilmāram Rimšēvičam kā drošības līdzekli piemēroto liegumu pildīt amata pienākumus, viņš šonedēļ ir atgriezies darbā. Lai novērstu bažas par Rimšēviča iespējamo iejaukšanos ar viņu saistīto krimināllietu izmeklēšanā, bankas padome nolēmusi prezidentu norobežot no centrālajā bankā esošās informācijas par šiem kriminālprocesiem, noskaidroja LTV raidījums “De facto”.
Vējonis: Deputātiem jāizvērtē, kas finansē Levita kampaņu
Vējonis: Deputātiem jāizvērtē, kas finansē Levita kampaņu
Valsts prezidents Raimonds Vējonis nobažījies par to, ka pēdējo nedēļu laikā bieži izskan Egila Levita kā prezidenta amata kandidāta vārds, svētdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "De facto". Vējonis aicina deputātus domāt par to, kurš varētu finansēt Levita kampaņu.
Vilnīša lieta: Aizturēts arī bijušais KNAB darbinieks - maksājumu iestādes jurists
Vilnīša lieta: Aizturēts arī bijušais KNAB darbinieks - maksājumu iestādes jurists
Valsts policijas izmeklētajā lietā aizturēti ne vien bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis un advokāte Ieva Ramiņa, bet arī kādreizējais KNAB operatīvais darbinieks Andrejs Vasiļevičs. Viņa nākamā darbavieta bija poļu īpašniekiem piederošā maksājumu iestādē “GPN Data Latvia”. Latvijas Televīzijas raidījums “De facto” vēsta, ka tieši uz šo firmu ved pēdas policijas izmeklētajā lietā. Turklāt iesaistīto personu loks varētu būt plašāks, jo policijas minētais naudas atmazgāšanas pants nav inkriminēts nevienam no trim aizturētajiem.
«Rīgas satiksmes» lietā Martinsonu un Volkinšteinu patur apcietinājumā
(papildināts)
«Rīgas satiksmes» lietā Martinsonu un Volkinšteinu patur apcietinājumā (papildināts)
Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pirmdien, 4. februārī, pagarinājusi drošības līdzekli – apcietinājumu SIA "Rīgas satiksme" korupcijas lietā aizdomās turētajam uzņēmējam Mārim Martinsonam un "Rīgas satiksmes" infrastruktūras uzturēšanas un attīstības departamenta direktoram Igoram Volkinšteinam, Latvijas Televīzija uzzināja tiesā.
Kariņa valdības ministru biroji: no ierēdņiem līdz «operiem»
Kariņa valdības ministru biroji: no ierēdņiem līdz «operiem»
No ierēdņiem un iepriekš pie citiem ministriem jau pastrādājušiem padomniekiem līdz bijušajiem operatīvajiem darbiniekiem –  tik raibs ir Krišjāņa Kariņa valdības ministru biroju sastāvs. Kritēriji, kā ministri savus padomniekus ir atlasījuši, arī atšķiras, vēsta  LTV raidījums "de facto". Daži ministri savu biroja vadībā gribējuši valsts pārvaldes profesionāļus, savukārt citu mērķis ir birojs, kas spētu atmaskot ministrijā iepriekš īstenotās shēmas.
«De facto»: Kariņa valdības tapšanā «KPV LV» politiķu demarši nav pēkšņi
«De facto»: Kariņa valdības tapšanā «KPV LV» politiķu demarši nav pēkšņi
Partijas "KPV LV" ekonomikas ministra amatam virzītā Didža Šmita piektdienas vakara paziņojums par savas kandidatūras atsaukumu un atteikšanos atbalstīt Krišjāņa Kariņa ("Jaunā Vienotība") veidoto valdību vien šķietami nācis pēkšņi. Versijas par šādu iznākumu jau vairākas dienas iepriekš cirkulēja politikas kuluāros. Notikumu gaita visai ticamu padara versiju, ka trieciens Kariņa valdības tapšanai ir koordinēts "KPV LV" tā dēvētās Alda Gobzema nometnes roku darbs, vērtē Latvijas Televīzijas raidījums "De facto".
«Osinovska miljona» lietas materiāli: Elksniņš prasījis naudu «priekš KNAB»
«Osinovska miljona» lietas materiāli: Elksniņš prasījis naudu «priekš KNAB»
Pirms dažiem gadiem skandālu izraisīja kādreizējā KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītāja, tagad Saeimas deputāta Jura Juraša paziņojums, ka viņam piedāvāts miljona eiro kukulis saistībā ar “Latvijas dzelzceļa” korupcijas lietu, konkrētāk – par palīdzību Igaunijas miljonāram Oļegam Osinovskim tikt pie maigāka soda. Jurašs arī apgalvoja, ka iepriekšējais KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks ignorējis viņa ziņojumu par notikušo. Pusotru gadu vēlāk kriminālprocess tomēr sākts, taču pērnruden lieta izbeigta.
«Rīgas satiksmes» korupcijas lietā Bemhenu, Volkinšteinu un Kozāku patur apcietinājumā
(papildināts)
«Rīgas satiksmes» korupcijas lietā Bemhenu, Volkinšteinu un Kozāku patur apcietinājumā (papildināts)
Rīgas apgabaltiesa nolēma paturēt apcietinājumā pašvaldības uzņēmuma „Rīgas satiksme” iepirkumu lietā aizdomās turēto bijušo uzņēmuma valdes priekšsēdētāju Leonu Bemhenu. Stingrais drošības līdzeklis netika atcelts arī uzņēmuma infrastruktūras uzturēšanas un attīstības departamenta direktoram Igoram Volkinšteinam un „Škoda Transportation” amatpersonai Vladislavam Kozākam.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd