Iļja Kozins

LTV Ziņu dienesta korespondents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Pārbaudīs iepirkumus saistībā ar Jēkabpils domnieka uzņēmumu  
Pārbaudīs iepirkumus saistībā ar Jēkabpils domnieka uzņēmumu  
Iepirkumu uzraudzības birojs veiks pārbaudi saistībā ar plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju par iepirkumiem, kuros piedalījies Jēkabpils domes deputāta Andreja Gavrilova būvniecības uzņēmums "Erbauer Group". Pēdējo divarpus gadu laikā uzņēmums uzvarējis vairāk nekā 10 Jēkabpils un pašvaldības uzņēmumu sludinātajos iepirkumos, un pret uzņēmumu sākts kriminālprocess saistībā ar aplokšņu algu maksāšanu uzņēmuma darbiniekiem. 
Saeimas apakškomisija noraida priekšlikumu precīzāk definēt naida noziegumus
Saeimas apakškomisija noraida priekšlikumu precīzāk definēt naida noziegumus
Saeimas Krimināltiesību politikas apakškomisijas vairākums otrdien,  11. maijā, noraidīja priekšlikumus likumā precīzāk definēt naida noziegumus, kas vērsti pret seksuālo orientāciju. Tika noraidīts arī priekšlikums pret seksuālo orientāciju vērstu noziegumu noteikt par atbildību pastiprinošu apstākli. 
Ilva pamet darbu galvaspilsētas bankā. «Nākamie 90» pēc 10 gadiem
Ilva pamet darbu galvaspilsētas bankā. «Nākamie 90» pēc 10 gadiem
Ilva Kļaviņa no Alūksnes pirms desmit gadiem esejā par Latvijas nākamajiem 90 gadiem rakstīja: „Un galvenais – nepazaudēt savu dziesmu! Un es pēc 10, pēc 30 un 50 gadiem kādā dzestrā rudens rītā, vācot kartupeļu ražu, priecāšos par Latvijas skaistumu.” Toreiz Ilva, kurai bija 19 gadi, studēja Rīgā. Tagad viņai ir 28. Pēc 10 gadiem Ilva ir atgriezusies dzimtajā Alūksnē. Atgriezties dzimtajā pusē bija viņas vairākus gadus lolotais sapnis.
Kārlis nodibina zemnieku saimniecību. «Nākamie 90» pēc 10 gadiem
Kārlis nodibina zemnieku saimniecību. «Nākamie 90» pēc 10 gadiem
Pirms desmit gadiem esejā par Latvijas nākamajiem 90 gadiem Kārlis Ruks no Grundzāles pagasta rakstīja: „Es ceru, ka pēc 10 gadiem Latvija vairāk novērtēs zemnieku, atbalstot lauku uzņēmējus, jo ar to, kas ir tagad, nepietiek, lai izdzīvotu, kur nu vēl, lai attīstītos.” Viņš cerēja, ka pēc desmit gadiem būs lielas, modernas, konkurētspējīgas saimniecības līdzīpašnieks. Kad viņš to rakstīja, Kārlis bija 9 klasē. Šodien viņam ir 25 gadi un viņam tiešām ir sava zemnieku saimniecība.
Mārtiņš upurē Dievam sapni par ģimeni. «Nākamie 90» pēc 10 gadiem
Mārtiņš upurē Dievam sapni par ģimeni. «Nākamie 90» pēc 10 gadiem
Pirms desmit gadiem esejā par Latvijas nākamajiem 90 gadiem Mārtiņš Otikovs no Rīgas rakstīja: „Latvijai ir jāapzinās, cik ļoti liela nozīme valsts eksistences nodrošināšanai ir vērtībām. Šīs vērtības visstingrāk iemieso un tās visskaidrāk izpaužas ģimenē – sabiedrības pamatelementā. Latvijai ir jābalstās uz stipru ģimeni, tās vērtībām un svētumu.” Toreiz Mārtiņš bija ļoti kārtīgs 12.klases skolnieks. Tagad viņš ir kļuvis ticīgāks. Viņam ir 28, dzīvo un studē Izraēlā. Īpaši interesantas šķiet viņa pārdomas par reliģijas un zinātnes attiecībām.
Rolands tiek vaļā no augstprātības. «Nākamie 90» pēc 10 gadiem
Rolands tiek vaļā no augstprātības. «Nākamie 90» pēc 10 gadiem
Pirms desmit gadiem esejā par Latvijas nākamajiem 90 gadiem Rolands Hartmans no Jēkabpils rakstīja: „Paskatos spogulī, man pretī raugās jaunietis. Muskuļains, brūnām acīm, smaidīgs un laimīgs. Ieslēdzu radio, ziņo, ka valdība čakli strādā. Avīzē lasu, ka pie mums atjaunota cukurfabrika. Zemnieki atkal audzēs cukurbietes. Redzu, pa ielu nāk kaimiņu Jānis – viņš no Īrijas ir atgriezies uz visiem laikiem un atvēris savu autodarbnīcu. Bet man pie viņa tik drīz nebūs jādodas, jo man ir jauns auto, un Latvijai ceļi ir kā meiteņu matu lentas – gludi un plati.” Kāds, iespējams, Rolanda eseju tagad varētu uztvert kā sarkasmu, bet varbūt  tas tomēr ir maza puikas ideālistisks skatiens uz dzīvi. Toreiz Rolands mācījās 3.klasē. Pēc desmit gadiem viņš ir kļuvis par ekstravagantu jaunu puisi un mēs tikāmies kapos.
Viktorija aizbēg uz Indiju. «Nākamie 90» pēc 10 gadiem
Viktorija aizbēg uz Indiju. «Nākamie 90» pēc 10 gadiem
Mācoties 9.klasē, Viktorija Matjuka no Glūdas pagasta pirms desmit gadiem esejā par Latvijas nākamajiem 90 gadiem rakstīja: „Man ir sapnis kļūt par gidi, bet veselības dēļ es nezinu, vai tas piepildīsies. Es pati no bērnības skaitos invalīdu grupā. Mana problēma ir, ka es esmu maza auguma. Man ir ļoti grūti turēties līdzi saviem klases biedriem, bet es ļoti cenšos. Es gribu, lai būtu jaunas klīnikas, kas palīdzētu smagi slimiem.” Tagad viņai ir 25 gadi. Lai gan esejā bija jūtama zināma nolemtība par savu likteni, tagad viņa ir pilnīgi cits cilvēks. Un šis stāsts to ļoti labi parāda.
Piecu jauniešu stāsti Latvijas deviņdesmitgadē un šodien. «Nākamie 90»
Piecu jauniešu stāsti Latvijas deviņdesmitgadē un šodien. «Nākamie 90»
2008.gadā Latvijas Institūts, svinot valsts deviņdesmito jubileju, sarīkoja eseju konkursu "Nākamie 90". Tajā piedalījās skolas vecuma jaunieši no visas Latvijas. Savās esejās viņi dalījās domās par to, kāda būs Latvija pēc desmit gadiem. Projekts vainagojās ar to, ka 90 jaunieši, kuru esejas tika izraudzītas no vairāk nekā 500 pieteikumiem, Nacionālajā teātrī simboliski proklamēja Latviju no jauna.
NEPLP rosina likumā noteikt pienākumu notikumus atspoguļot precīzi un neitrāli
(papildināts)
NEPLP rosina likumā noteikt pienākumu notikumus atspoguļot precīzi un neitrāli (papildināts)
Lai cīnītos ar Kremļa propagandu, mediju uzraugs piedāvā Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā iestrādāt normu, kas uzliek par pienākumu notikumus atspoguļot precīzi un neitrāli. Vienlaikus regulators atzīst – šādas izmaiņas radītu situāciju, kurā politiķi var mēģināt vērsties arī pret vietējiem medijiem, kas pauž tiem netīkamu vēstījumu.
Pēc ilgāka pārtraukuma Latvijā konstatē saslimšanu ar masalām
Pēc ilgāka pārtraukuma Latvijā konstatē saslimšanu ar masalām
Pēc vairāk nekā divarpus gadu pārtraukuma Latvijā atkal konstatēta saslimšana ar masalām. Šobrīd laboratoriski apstiprināti četri saslimšanas gadījumi – visi pieaugušajiem. Speciālisti uzsver – lai arī skaitlis šķiet mazs, šajā gadījumā tas ir daudz.
VID piesaka karu nereģistrētiem auto tirgotājiem
VID piesaka karu nereģistrētiem auto tirgotājiem
Gandrīz katra otrā Latvijā ievestā lietotā mašīna tiek pārdota, nenomaksājot  nodokļus. Šādi valsts ik gadu zaudē no 49 līdz pat 70 miljoniem eiro. Lai jautājumu atrisinātu, Valsts ieņēmumu dienests (VID) nolēmis ciešāk sadarboties ar Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) nereģistrēto auto tirgotāju atklāšanā. Piesardzīgiem šādos darījumos jābūt arī auto pircējiem.
ES apsver iespēju ļaut iesaldēt banku kontus riska gadījumā
ES apsver iespēju ļaut iesaldēt banku kontus riska gadījumā

Eiropas Savienība (ES) apsver kontu, tajā skaitā depozītu, iesaldēšanu bankās gadījumos, ja būs nepieciešams novērst masveida naudas aizplūšanu no kādas dalībvalsts. Pagaidām nav skaidrs, vai tas varētu skart arī salīdzinoši mazākus noguldījumus.

Valsts segs īres izdevumus divām bēgļu ģimenēm
Valsts segs īres izdevumus divām bēgļu ģimenēm

Valsts segs īres izdevumus divām bēgļu ģimenēm un palīdzību pilotprojekta ietvaros plānots sniegt sešu mēnešu garumā. Šādu Ekonomikas ministrijas priekšlikumu pirmdien, 10.jūlijā, atbalstīja Ministru kabineta komiteja.

Agešins: Liepājā neviena partija nevar runāt no vecākā brāļa pozīcijām
(papildināts)
Agešins: Liepājā neviena partija nevar runāt no vecākā brāļa pozīcijām (papildināts)

Liepājā vēl aizvien turpinās koalīcijas veidošana un uz mēra krēslu pretendē pat trīs kandidāti. Vēlēšanu kaislības gan vēl nav norimušas, un ilggadējā mēra Ulda Seska vadītā Liepājas partija ir paziņojusi, ka ar "Saskaņu" koalīcijā nestrādās, savukārt Valērijs Agešins ("Saskaņa") raidījumā "Rīta Panorāma" pauda, ka Sesks tomēr vēlas ar "Saskaņu" runāt. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd