Daļai mājsaimniecību no nākamā gada varētu sarukt tēriņi par elektrību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Saistībā ar tā sauktās obligātās iepirkuma komponentes (OIK) reformu daļai mājsaimniecību no nākamā gada varētu sarukt tēriņi par elektrību, tas izriet no Ekonomikas ministrijas (EM) paziņojuma.

Ministrijā trešdien, 27. septembrī, prezentēja OIK reformu. Kā zināms, elektrības rēķins sastāv no vairākām daļām, OIK veido daļu no rēķina. OIK Latvijā ir viena no augstākajām Eiropā.

Reformas rezultātā visvairāk iegūs energoietilpīgie uzņēmumi. Taču nedaudz cenas var pazemināties arī mājsaimniecībām ar vidēju elektrības patēriņa līmeni un atbilstošu pieslēguma jaudu.

SPRK: No nākamā gada būs divdaļīgs OIK maksājums
00:00 / 00:37
Lejuplādēt
"Ja, teiksim, šobrīd lietotājam ar vienas fāzes pieslēgumu un 100 kilovatstundu patēriņu mēnesī kopējais rēķins ir apmēram 15-16 eiro. No tā 2,68 eiro ir maksājums par obligātā iepirkuma komponenti. Ar nākamā gada janvāri šī viena maksājuma vietā nāks divdaļīgs maksājums. Tātad obligātā iepirkuma komponentei būs fiksētā daļa, kas būs viens eiro mēnesī, un mainīgā daļa pie 100  kilovatstundu patēriņu būs apmērām 1,45 eiro mēnesī.

Tātad šāds lietotājs ietaupīs 23 eiro centus katru mēnesi," skaidroja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) izpilddirektors Jānis Miķelsons.

Pēc viņa teiktā, kopējais mēneša maksājums par elektrību būs mazāks apmēram 80% mājsaimniecību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti