Iļja Kozins

LTV Ziņu dienesta korespondents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Kavējas dzeloņstieples piegāde žogam uz Latvijas–Baltkrievijas robežas
Kavējas dzeloņstieples piegāde žogam uz Latvijas–Baltkrievijas robežas
Pagaidu žoga ierīkošana uz Latvijas–Baltkrievijas robežas aizkavēsies. Uzņēmums, kam ir jāpiegādā dzeloņstieples, to izdarīt nevar, jo Latvijai rezervētās dzeloņstieples nopirkusi Lietuva. Līdz piektdienai uzņēmums piedāvāja piegādāt 12 kilometrus žoga, taču atbildīgo Nodrošinājuma valsts aģentūru tas neapmierināja. Aģentūra pasūtījusi 111 kilometrus. Ja pasūtītais netiks piegādāts līdz piektdienai, aģentūra apsver iespēju sludināt jaunu cenu aptauju.
Kontrabandas dēļ valsts gadā nodokļos neieņem ap 100 miljoniem eiro
Kontrabandas dēļ valsts gadā nodokļos neieņem ap 100 miljoniem eiro
Kopumā kontrabandas dēļ Latvijas valsts gadā neieņem ap 100 miljoniem eiro. Katra piektā jeb 18% no patērētajām cigaretēm Latvijā ir nelegālas izcelsmes. Ievērojami kontrabandas un nelegālā tirgus apjomi vēl aizvien ir arī naftas produktiem un alkoholam. Lielākā daļa nelegālo preču Latvijā tiek ievestas, tomēr ir palielinājušies arī viltotu cigarešu nelegālās ražošanas apjomi iekšzemē, kas sasniedz 1,8% no kopējā Latvijā patērētā cigarešu apjoma. 
Baltkrievi turpina bēgt no Lukašenko režīma, patvērumu lūdz arī Latvijā
Baltkrievi turpina bēgt no Lukašenko režīma, patvērumu lūdz arī Latvijā
Kopš 2020. gada augusta, bēgot no Baltkrievijas autoritārā līdera Aleksandra Lukašenko režīma represijām, patvērumu Latvijā lūguši 73 cilvēki. Vairāk nekā pusei no viņiem piešķirts bēgļa vai alternatīvais statuss. Citi patvēruma meklētāji gaida varas iestāžu lēmumu.
«Mucenieku» priekšnieka vietnieks iesniedzis atlūgumu
«Mucenieku» priekšnieka vietnieks iesniedzis atlūgumu
Neilgi pēc patvēruma meklētāju centrā "Mucenieki" notikušajiem nemieriem, darba atlūgumu iesniedzis centra priekšnieka vietnieks Elvijs Lamberts. Savukārt centra vadītājs Pēteris Grūbe iesniedzis darba nespējas lapu, apstiprināja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP). Pašlaik "Muceniekos" viss ir mierīgi.
Eiropas jaunieši Latvijā izglītojas par holokausta vēsturi
Eiropas jaunieši Latvijā izglītojas par holokausta vēsturi
Jaunieši no deviņām Eiropas Savienības valstīm apmeklēja holokausta piemiņas vietas Rīgā un Salaspilī. Šī vizīte notiek projektā “Miera līnija”, kurā Eiropas jaunieši apmainās ar savam vēsturiskajam perspektīvām par Eiropas karu vēsturi un mēģina rast atbildi uz jautājumu, vai ir iespējams taisnīgi pieminēt kara upurus.
Varakļānos ievēlētie deputāti: Cilvēkus vēlēt motivēja vietvaras nākotne pēc novadu reformas
Varakļānos ievēlētie deputāti: Cilvēkus vēlēt motivēja vietvaras nākotne pēc novadu reformas
Novadu reformas gaitā Varakļānus – pretēji iedzīvotāju viedoklim – bija plānots pievienot Rēzeknes novadam. Satversmes tiesa šo Saeimas lēmumu atzina par prettiesisku. Tāpēc Saeima izlēma, ka vismaz līdz 2025. gadam Varakļāni būs atsevišķs novads. Taču daļa domē ievēlēto deputātu vēl aizvien redz Varakļānus kopā ar Rēzeknes novadu. Varakļānu novadā fiksēta lielākā vēlētāju aktivitāte šā gada pašvaldību vēlēšanās. Novada nākotne pēc pašvaldību reformas bija tieši tas jautājums, kas iedzīvotājiem lika doties balsot, uzskata politiķi.
Jūlijā par zemas vērtības pirkumiem internetā ārpus ES ar PVN iekasēti teju 704 000 eiro
Jūlijā par zemas vērtības pirkumiem internetā ārpus ES ar PVN iekasēti teju 704 000 eiro
Par precēm, kuru vērtība ir līdz 22 eiro, ko Latvijas iedzīvotāji iegādājušies interneta veikalos ārpus Eiropas Savienības (ES), jūlijā iekasēti gandrīz 704 000 eiro pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Saskaņā ar jauno kārtību, kas stājās spēkā šā gada 1. jūlijā, nodoklis jāmaksā no pirmā centa. Iepriekš PVN tika aprēķināts precēm ar vērtību virs 22 eiro. Turklāt katrs šāds sūtījums pirms saņemšanas ir jādeklarē. Sākotnēji tas iedzīvotājiem sagādāja grūtības, taču patlaban situācija esot stabilizējusies, norādīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) un VAS “Latvijas pasts” pārstāvji.
Skolēniem Covid-19 testus plāno veikt reizi divās nedēļās
(papildināts)
Skolēniem Covid-19 testus plāno veikt reizi divās nedēļās (papildināts)
Veselības ministrs Daniels Pavļuts ("Attīstībai/Par!") un izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (Jaunā konservatīvā partija) ceturtdien konceptuāli vienojās pāriet uz skolēnu testēšanu vienu reizi 14 dienās līdzšinējo septiņu dienu vietā. Ja pozitīvo Covid-19 gadījumu skaits sabiedrībā būtiski palielināsies, testēšanas regularitāte atkal var tikt pārskatīta, informēja Veselības ministrijā (VM).
Varēs saņemt «Altum» aizdevumu daudzdzīvokļu māju remontam
Varēs saņemt «Altum» aizdevumu daudzdzīvokļu māju remontam
Finanšu institūcija “Altum” sāk jaunu valsts atbalsta programmu daudzdzīvokļu māju remontam. Dzīvokļu īpašnieki, kuri vēlas remontēt jumtu, apzaļumot apkārtni vai ierīkot bērnu rotaļu laukumu, varēs pretendēt uz aizdevumu līdz pat 400 tūkstošiem eiro vienai mājai.
Latvijā pakāpeniski sāks Covid-19 revakcināciju; pirmie – cilvēki ar vāju imunitāti
(papildināts)
Latvijā pakāpeniski sāks Covid-19 revakcināciju; pirmie – cilvēki ar vāju imunitāti (papildināts)
Pēc spraigām diskusijām Ministru kabinets otrdien, 7. septembrī, vienojās pakāpeniski uzsākt Covid-19 revakcināciju Latvijā. Vispirms vakcīnas pret Covid-19 trešā deva būs pieejama personām ar būtiski novājinātu imūnsistēmu. Vienlaikus valdība uzdeva Veselības ministrijai (VM) divu nedēļu laikā izstrādāt plānu, kā trešo vakcīnas devu piešķirt pārējām iedzīvotāju grupām.
«Tokyo City» restorāni aptur darbu pēc VID prasības par nodokļu piedziņu
(papildināts)
«Tokyo City» restorāni aptur darbu pēc VID prasības par nodokļu piedziņu (papildināts)
No pirmdienas, 6. septembra, darbu pārtraukuši visi "Tokyo City" restorāni un piegādes dienests, ko uzņēmumā skaidroja ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) negaidītu vēršanos pret uzņēmumu, piedzenot trīs citu uzņēmumu parādu 10,5 miljonu apmērā no SIA "Tokyo City". Savukārt VID skaidroja, ka likums tam neļauj komentēt konkrēto gadījumu, tomēr uzsvēra, ka šādi lēmumi netiek pieņemti negaidīti.
Šogad Latvijas meži deguši lielākā platībā nekā pērn
Šogad Latvijas meži deguši lielākā platībā nekā pērn
Šogad karstās vasaras dēļ Latvijas meži deguši lielākā platībā nekā gadu iepriekš. Kopumā dega vairāk nekā 500 hektāri jeb pieci kvadrātkilometri meža. Galvenais ugunsgrēku cēlonis, tāpat kā iepriekšējos gados, ir bijusi iedzīvotāju neuzmanība.
Latvijas narkotiku tirgu pārņem sintētiskie opioīdi
Latvijas narkotiku tirgu pārņem sintētiskie opioīdi
Narkotisko vielu heroīnu Latvijas atkarīgo vidū gandrīz pilnībā ir aizstājuši tā mākslīgie analogi jeb sintētiskie opioīdi. Viena no šīm mākslīgajām narkotikām ir pat 10 tūkstošu reižu stiprāka par heroīnu. Tas īpaši sarežģī darbu mediķiem, kuriem ir jāglābj cilvēki no nāves pārdozēšanas dēļ. Tikmēr policijā uzskata, ka sabiedrība nesaņem pietiekoši daudz informācijas par šo un citu narkotiku bīstamību.
Vairāk nekā pusē skolu ventilācijas sistēmas nav savietojamas ar gaisa kvalitātes mērītājiem
Vairāk nekā pusē skolu ventilācijas sistēmas nav savietojamas ar gaisa kvalitātes mērītājiem
Vairāk nekā pusē Latvijas skolu ventilācijas sistēmas nav savietojamas ar gaisa kvalitātes mērītājiem. Lai ar šīm ierīcēm nodrošinātu visas skolas, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) patlaban veic iepirkumu. Eksperti gan norādīja, ka vienīgi CO2 sensoru iepirkšanai ir maz jēgas. Vienlaikus ir jāuzlabo skolu ventilācijas sistēmas. Ministrija norādīja, ka sistēmu uzlabošana jau notiek, bet par to primāri ir atbildīgas pašvaldības.
«Ja iegūšu bēgļa statusu, es mēģināšu strādāt šeit» – 10 000 eiro dārgais bēgšanas ceļš no konflikti...
«Ja iegūšu bēgļa statusu, es mēģināšu strādāt šeit» – 10 000 eiro dārgais bēgšanas ceļš no konfliktiem Irākā uz Latviju
Lielākā daļa no 284 Irākas pilsoņiem, kas šobrīd uzturas patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā “Mucenieki”, ir kurdi. Tā ir etniska grupa, kas dzīvo vairākās Tuvo Austrumu valstīs, tostarp Irākā. Viens no viņiem, kas Latvijā nokļuva caur Baltkrieviju, nolēma Latvijas Televīzijai pastāstīt savu versiju, kā tas notika. Nokļūšana Latvijā viņam izmaksāja 10 000 eiro.
LTV: Kariņš jau pirms 2 nedēļām piedāvājis atsaukt «obligātās Covid-19 vakcinācijas» ieceri
LTV: Kariņš jau pirms 2 nedēļām piedāvājis atsaukt «obligātās Covid-19 vakcinācijas» ieceri
Premjers Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") jau pirms divām nedēļām piedāvājis atsaukt grozījumus likumprojektā, kas noteiktu par pienākumu dažu profesiju pārstāvjiem vakcinēties pret Covid-19 un dotu tiesības darba devējiem atlaist nevakcinētos darbiniekus, jo brīdis, kad tie būtu efektīvi, ir sen nokavēts, liecina Latvijas Televīzijas (LTV) rīcībā esošā informācija.
Eksperti: Trešdienas piketā pulcējās ar valsts varu neapmierinātie cilvēki
Eksperti: Trešdienas piketā pulcējās ar valsts varu neapmierinātie cilvēki
Pikets pret "obligātu vakcināciju", kas Rīgas pils laukumā trešdien pulcēja vairākus tūkstošus cilvēku, liecina par iedzīvotāju neapmierinātību ar valsts vadību un neuzticēšanos politiskajai elitei. Par to ir vienisprātis Latvijas Televīzijas (LTV) uzrunātie eksperti. Pēc viņu teiktā, valdībai cilvēki jāuzklausa un pareizi jākomunicē. 
Saeimas komisijas vadītājs vērtē iniciatīvu par brīvprātīgu vakcināciju: Potēšanās nav un nebūs obli...
Saeimas komisijas vadītājs vērtē iniciatīvu par brīvprātīgu vakcināciju: Potēšanās nav un nebūs obligāta (papildināts)
Teju 50 000 reizes parakstīto iniciatīvu par vakcinācijas pret Covid-19 brīvprātīgumu nodos vērtēšanai Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā. Tās vadītājs uzsver, ka vakcinācija nav un nebūs obligāta, bet vērtējama kā pienākums atsevišķās nozarēs. Savukārt saistībā ar gaidāmo pulcēšanos  pie Rīgas pils deputāti mudina izvērtēt, vai šādas aktivitātes nenotiek saistībā ar cīņu par varu. 
Deputāti kritizē, ka Vakcinācijas biroja vadītājam neprasīja pieredzi medicīnā
Deputāti kritizē, ka Vakcinācijas biroja vadītājam neprasīja pieredzi medicīnā
Izraugoties vakcinācijas biroja vadītāju, pieredze medicīnā nebija obligāta prasība kandidātiem. To otrdien Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisijas uzsvēra veselības ministrs Daniels Pavļuts ("Attīstībai/Par!"). Viņš norādīja, ka daudz svarīgāk bija piesaistīt cilvēku ar pieredzi starpnozaru projektu koordinēšanā. 
Eksperti: Cilvēktiesības un Satversme neliedz pieprasīt negatīvu Covid-19 testu darbam Saeimā klātie...
Eksperti: Cilvēktiesības un Satversme neliedz pieprasīt negatīvu Covid-19 testu darbam Saeimā klātienē
Saeima varētu atsākt darbu klātienē, nevakcinētiem deputātiem nodrošinot dalību sēdēs ar negatīviem Covid-19 testa rezultātiem. Eksperti norāda, ka ne starptautiskā prakse, ne Satversme neliedz Saeimai noteikt papildu nosacījumus deputātiem, lai arī pandēmijas laikā organizētu Saeimas sēdes klātienē. Attiecīgos lēmumus parlamenta struktūras plāno pieņemt nākamnedēļ.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd