Iļja Kozins

LTV Ziņu dienesta korespondents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Covid-19 pandēmijas laikā uzplaukst azartspēles tiešsaistē
Covid-19 pandēmijas laikā uzplaukst azartspēles tiešsaistē
Līdz ar Covid-19 pandēmiju un dažādiem ierobežojumiem nāca lēmums par tā saukto laimētavu jeb spēļu zāļu slēgšanu. Kaut arī klātienē azartspēles ārkārtas situācijas laikā nav pieejamas, interneta vidē Latvijas iedzīvotāji arvien ir aktīvi spēlmaņi.
Ķengaragā vairākas dienas netiek tīrīta maģistrālā iela
Ķengaragā vairākas dienas netiek tīrīta maģistrālā iela
Lokomotīves ielā Rīgā, Ķengaraga mikrorajonā, brauktuve nav tīrīta jau vairākas dienas. Noteiktos ceļa posmos no divām joslām braukšanai pieejama ir tikai viena. Pirmdien, 13. decembrī,  tur notika avārija, kurā cietuši divi cilvēki. Apkaimes aktīvisti ir vērsušies Rīgas domes Satiksmes departamentā, taču atbildi uz jautājumu, kad iela tiks notīrīta, nav saņēmuši. Tikmēr Satiksmes departaments sola, ka iela tiks pārbaudīta tuvākajā laikā.
Prezentē jaunu metodi, kā atklāt aplokšņu algu maksātājus
Prezentē jaunu metodi, kā atklāt aplokšņu algu maksātājus
Latvijas Bankas un Baltijas starptautiskā ekonomikas politikas studiju centra pētnieki pirmdien, 13. decembrī, prezentēja jaunu metodi, kas ļauj identificēt tā dēvēto aplokšņu algu maksātājus. Tā ir mašīnmācīšanās metode, kas gandrīz ar 90% varbūtību palīdz noteikt, vai konkrētajā uzņēmumā algas tiek maksātas aploksnē.
Ekonomikas ministrija rosinās PVN samazināt arī dabasgāzei
(papildināts)
Ekonomikas ministrija rosinās PVN samazināt arī dabasgāzei (papildināts)
Ekonomikas ministrija (EM) pirmdien valdošās koalīcijas partiju sanāksmē rosinās pašreizējās enerģētiskās krīzes apstākļos samazināt pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi no pašreizējā 21% līdz 5% ne vien elektrībai, bet arī dabasgāzei, aģentūrai LETA apliecināja EM pārstāvji.
Elektrības cenu krīze: piedāvā samazināt arī sadales tarifu
Elektrības cenu krīze: piedāvā samazināt arī sadales tarifu
Reaģējot uz krasu elektrības cenu pieaugumu, nozares kopā ar Ekonomikas ministriju piedāvā uz laiku ne tikai samazināt pievienotās vērtības nodokli (PVN) elektroenerģijai, bet arī uz pusi samazināt elektroenerģijas sadales tarifu. To pēc Tautsaimniecības padomes ārkārtas sēdes paziņoja ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (Nacionālā apvienība). Pirmdien šos priekšlikumus plānots apspriest koalīcijas partiju sanāksmē. 
Prokurors: Pieķertie Terehovas muitnieki kukuļus slēpa arī aiz uniformas uzplečiem
(papildināts)
Prokurors: Pieķertie Terehovas muitnieki kukuļus slēpa arī aiz uniformas uzplečiem (papildināts)
Kukuļņemšana Terehovas muitas kontroles punktā, kur aizdomās par koruptīvām darbībām apsūdzības celtas 20 muitniekiem, konstatēta piecu mēnešu garumā un ņemtās summas bijušas, sākot no diviem eiro. Savukārt Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitnieki bijuši radoši, slēpjot saņemto naudu, trešdien, 8. decembrī, preses konferencē atklāja prokurors Kaspars Andruškins.
31 gads un miris. Cīņu ar Covid-19 zaudē nepotēts jauns vīrietis
31 gads un miris. Cīņu ar Covid-19 zaudē nepotēts jauns vīrietis
Aiz ikdienas Covid-19 saslimušo un šīs slimības upuru statistikas ir īsti cilvēki. Mīļotais vīrs, dēls un brālis. Bet četrus mēnešus vecajam Mišam – mīļotais tētis. Viss uzskaitītais raksturo Artūru Kuļepovu. Vīrietim bija tikai 31 gads. Nāves iemesls – Covid-19. Stāsts par Artūra nāvi, ko publicēja portāls "Delfi", raisīja plašu rezonansi sociālajos tīklos.
Rosina mērķētu atbalstu apkures izmaksu segšanai plašākam cilvēku lokam
Rosina mērķētu atbalstu apkures izmaksu segšanai plašākam cilvēku lokam
Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) piedāvā ieviest mērķētu atbalstu mājokļa izdevumu apmaksai plašākam cilvēku lokam, lai kompensētu siltuma tarifu kāpumu. LPS aplēsusi, ka vairākām sabiedrības grupām, ne tikai trūcīgajiem un maznodrošinātajiem, būs grūtības apmaksāt rēķinus.
Izveido mobilu vakcinācijas pret Covid-19 punktu – poti saņem «Karavela» darbinieki
Izveido mobilu vakcinācijas pret Covid-19 punktu – poti saņem «Karavela» darbinieki
Līdz ar lokdauna izsludināšanu Latvijā vairākām darbinieku grupām, lai turpinātu darbu klātienē, ir nepieciešami Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāti. Līdz ar to uzņēmumos ir aktivizējusies darbinieku vakcinācija. Lai to veiktu iespējami ērti, "Veselības centru apvienība" ir izveidojusi mobilo vakcinācijas punktu, kas piektdien viesojās zivrūpniecības uzņēmumā "Karavela". Darbinieku vakcinācijai sekoja līdzi arī Latvijas Televīzija.
Covid-19 sertifikāta prasība mainīs darba tirgu
Covid-19 sertifikāta prasība mainīs darba tirgu
Līdz ar ārkārtējo situāciju Covid-19 dēļ un prasību vakcinēties pret Covid-19 notiek izmaiņas darba tirgū. Sludinājumi, kuros iekļauj prasību par sertifikātu, jau ir kļuvuši par realitāti. Eksperti pieļauj, ka vakcinācijas pienākums varētu radīt divus dažādus darba tirgus – vakcinētajiem un nevakcinētajiem, kā arī veicināt bezdarba līmeņa kāpumu. Cik lielu, to pagaidām  grūti prognozēt.
Vairāk nekā 200 cilvēkiem pēc pirmās «Vaxzevria» potes anulēts vakcinācijas sertifikāts
Vairāk nekā 200 cilvēkiem pēc pirmās «Vaxzevria» potes anulēts vakcinācijas sertifikāts
Vairāk nekā 200 cilvēkiem pēc pirmās "Vaxzevria" jeb "AstraZeneca" potes saņemšanas ir anulēts vakcinācijas sertifikāts. Līdz šim arī pēc pirmās "Vaxzevria" potes iedzīvotājiem tika piešķirts sadarbspējīgs Covid-19 sertifikāts, taču, stājoties spēkā ārkārtējai situācijai valstī, sertifikāts pienākas tikai tiem, kas pabeiguši vakcinācijas kursu. Šādas izmaiņas netika ieviestas apzināti, skaidroja Veselības ministrijā (VM). Tā notikušo skaidroja ar tehnisku neprecizitāti, ko vistuvākajā laikā plānots labot un sertifikātus atjaunot.
REPORTĀŽA. Ne visus pircējus apmierina veikalu dalīšana «zaļajās» un «sarkanajās» zonās
(papildināts...
REPORTĀŽA. Ne visus pircējus apmierina veikalu dalīšana «zaļajās» un «sarkanajās» zonās (papildināts)
No pirmdienas, 11. oktobra, visos veikalos ir spēkā tā dēvētais zaļais režīms. Tas nozīmē, ka cilvēki bez derīga Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta var apmeklēt tikai pirmās nepieciešamības preču veikalus. Latvijas Radio uzrunātie iedzīvotāji pie Rīgas lielveikaliem par jauno kārtību lielākoties bija neapmierināti. Savukārt veikalu pārdevēji atzina, ka pircēju ir kļuvis mazāk.
Policija sola pastiprināti kontrolēt Covid-19 ierobežojumu ievērošanu
Policija sola pastiprināti kontrolēt Covid-19 ierobežojumu ievērošanu
Covid-19 ierobežojumu un drošības prasību daudz, bet tās palīdzēs tikai tad, ja tiks ievērotas. Valsts policija sola masku valkāšanu, pulcēšanos un citas prasības kontrolēt aktīvāk, pat veikt masveida pārbaudes visā valsts teritorijā. Jo jau pirmās plašākās pārbaudes apliecina – pārkāpumu ir daudz.
Valsts iestādes sāk darbu «zaļajā» režīmā
Valsts iestādes sāk darbu «zaļajā» režīmā
Daudzās valsts iestādēs un uzņēmumos no pirmdienas, 11. oktobra, darbs pāriet "zaļajā" režīmā. Tas nozīmē – sniedzot pakalpojumus klātienē, gan klientu apkalpošanas darbiniekiem, gan klientiem ir jābūt vai nu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātam.
Strauji samazinājies senioru laulību skaits
Strauji samazinājies senioru laulību skaits
Covid-19 pandēmijas dēļ pērn sarucis noslēgto senioru laulību skaits. Ja 2019. gadā tika reģistrētas teju 900 senioru laulības, pērn – 556. Līdz ar to ir pierimis 2019. gada senioru laulību bums, ko veicināja iespēja vienam laulātajam mantot daļu no mirušā laulātā pensijas.
Ģimenes ar bērniem aktīvi izmanto «Altum» atbalsta programmu
Ģimenes ar bērniem aktīvi izmanto «Altum» atbalsta programmu
Spītējot Covid-19 pandēmijai, ģimenes ar bērniem aizvien aktīvi izmanto finanšu institūcijas "Altum" programmu mājokļa iegādei. Piemēram, 2020. gadā atbalstu pirmajai iemaksai izmantoja vairāk nekā 3000 mājsaimniecību. Programmas aktivitāte nav apsīkusi, jo iedzīvotāji izmanto pandēmijas laikā uzkrāto naudu.
Atsevišķās pašvaldībās apkures tarifs pieaugs gandrīz divas reizes
Atsevišķās pašvaldībās apkures tarifs pieaugs gandrīz divas reizes
Pirmie apkures rēķini šajā sezonā vēl tikai gaidāmi, un lielākajai daļai iedzīvotāju pārsteigumu nebūs – tie būs tādi paši, kā pavasarī.  Arī vidējais siltumenerģijas tarifs Latvijā ir kāpis salīdzinoši nedaudz – par nepilnu eiro par megavatstundu. Taču ir pašvaldības, kurās iedzīvotāji par siltumu maksās ievērojami – teju divtik vairāk.
Eiropā dzīvojošie 2 irākieši fotoattēlā no Baltkrievijas–Latvijas robežas atpazīst savas sievas, bet...
Eiropā dzīvojošie 2 irākieši fotoattēlā no Baltkrievijas–Latvijas robežas atpazīst savas sievas, bet atrast nespēj
Kopš augusta Latvijā caur Baltkrieviju mēģināja iekļūt simtiem irākiešu, kuru vidū bija arī divas sievietes, kuras Baltkrievijas–Latvijas robežu kopā ar citiem cilvēkiem nelegāli šķērsoja 11. augustā. Pēc tam, kad robežsardze viņas nogādāja atpakaļ Baltkrievijas teritorijā, viņu radiniekiem faktiski nav informācijas par šo sieviešu likteni. Tagad divi vīrieši – Nauzads un Šimals – ir atbraukuši uz Latviju, lai meklētu savas sievas.
Uz Latvijas–Baltkrievijas robežas uzstādīts pagaidu 2 km žogs; atrasts pārējās dzeloņstieples piegād...
Uz Latvijas–Baltkrievijas robežas uzstādīts pagaidu 2 km žogs; atrasts pārējās dzeloņstieples piegādātājs (papildināts)
Teju septiņas nedēļas pēc ārkārtējās situācijas izsludināšanas uz Latvijas–Baltkrievijas robežas izklāts pirmais žoga posms. Lai gan izvēlēta vieta, ko nelegālie robežpārkāpēji īpaši iecienījuši, uzstādītās dzeloņstieples turpmāk robežpārkāpējus vai kontrabandistus aizkavēs tikai nepilnu divu kilometru garā posmā. Vienlaikus pirmdien noskaidrots uzņēmums, kas piegādās 37 kilometrus dzeloņstieples.
Lielvārdes lidlauku varēs izmantot pat sliktos laika apstākļos
Lielvārdes lidlauku varēs izmantot pat sliktos laika apstākļos
Militārais lidlauks “Lielvārde” ir ieguvis sertifikātu, lai tur būtu iespējams veikt tā sauktos instrumentālos lidojumus. Tas nozīmē, ka pat pie sliktas redzamības militārie gaisa kuģi varēs veiksmīgi nolaisties. Tas stiprinās Latvijas drošību un kaujas gatavību.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd