Amatu zaudējis «Rīgas mežu» valdes priekšsēdētājs Tauriņš

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kapitāldaļu turētājas Rīgas domes uzticības zaudēšanas dēļ no amata atbrīvots galvaspilsētas uzņēmuma "Rīgas meži" ilggadējais vadītājs Aivars Tauriņš. Amatu zaudējis arī vēl viens valdes loceklis Juris Buškevics.

Atbrīvotais "Rīgas mežu" šefs Tauriņš Latvijas Radio pastāstīja, ka domes uzticību zaudējis Ogrē izveidotas un skolēniem paredzētas "Zaļās klases" dēļ.

"Rīgas mežu" ilggadējais vadītājs Aivars Tauriņš par amata zaudēšanu
00:00 / 01:04
Lejuplādēt

Tauriņš sacīja, ka nezina, kādos pārkāpumos tiek apsūdzēts, tomēr viņam zināms, ka saņemts trauksmes cēlēja ziņojums.

Atbildot uz jautājumu par to, vai atlaišanā neredz politisku motīvu, Tauriņš sacīja: "Nē, es nenodarbojos "Rīgas mežos" ar politiku. Ja kāds to tā uzskata, tad tā ir viena lieta. Es domāju, ka vienkārši šobrīd "Rīgas meži" ir  ļoti interesants uzņēmums. Es domāju, ka mēs esam ar ļoti pozitīvu bilanci, ar pozitīviem darbiem un pozitīvām iestrādēm. Skaidrs, ka kāda brīdī ir interesanti nomainīt arī vadību. Tas ir loģiski un saprotami. Tāda ir dzīve, un neko tur nevar darīt."

Lēmums par Tauriņa un Buškevica atbrīvošanu no amata pieņemts uzņēmuma kapitāla daļu turētāja sapulcē. Pašvaldību uzņēmumu kapitāla daļu turētāji ir pašvaldību izpilddirektori.

Rīgas dome no komentāriem ceturtdien atturējās, bet piektdien sola plašāk ziņot par neatbilstošu rīcību ar finanšu līdzekļiem kompānijā "Rīgas meži". Pirms dažiem gadiem Valsts kontrole revīzijā secināja, ka "Rīgas meži" izcērt galvaspilsētas mežus, ar savu kokzāģētavu kropļo konkurenci, turklāt zaudē miljoniem eiro, jo tirgo neapstrādātus kokmateriālus. Iepriekšējā Rīgas vadība neatbilstības noliedza.

Kā informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde, rīt plkst.9 notiks Rīgas domes preses konference, kurā tiks sniegta informācija par neatbilstošu rīcību ar finanšu līdzekļiem SIA "Rīgas meži" un pašvaldības tālāko rīcību.

Rīgas domes vadība informēs par SIA "Rīgas meži" divu valdes locekļu neatbilstošu rīcību saistībā ar finanšu līdzekļu lietderīgas izlietošanas prasību, kā arī pašvaldības SIA kapitāldaļu turētāja pieņemtajiem lēmumiem.

Preses konferencē piedalīsies Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (''Par!/Progresīvie'' (PP)), Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis (PP) un SIA "Rīgas meži" kapitāldaļu turētāja pārstāve, Rīgas pilsētas izpilddirektora vietnieka pienākumu izpildītāja Rita Logina.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvā pieejamā informācija, Tauriņš "Rīgas mežu" valdes priekšsēdētāja amatā ir kopš uzņēmuma dibināšanas 2008. gadā.

"Firmas.lv" informācija, SIA "Rīgas meži" pamatkapitāls ir nepilni 115 miljoni eiro.

Uzņēmums 2019. gadu aizvadījis ar 16,8 miljonu eiro apgrozījumu un 621 579 eiro peļņu. Dati par uzņēmuma darbību pērn vēl nav pieejami.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti